Komentari

mekon.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Mekon

    Jeee... vse prolazi.. vsi prolaze.. kaj bu ostalo ..............Ha ...

    avatar

    16.02.2015. (19:14)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    preveč staklovinja

    avatar

    16.02.2015. (19:39)    -   -   -   -  

  • Mekon

    PS.
    Mandica.. Bonkas.. Romek..Lilika.. OTTO.. fakin z Malog Placa... javite se koji put..............

    avatar

    16.02.2015. (19:41)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    vse prolazi.. vsi prolaze..ostal bu KAJ....ostala bu morti stara jezgra grada i sigurno buju ostala sečanja dok još ima starih....a starimo , Mek.....ti je dokaz i to da nam teško padaju novotarije, to staklovinje i železo bez duše

    avatar

    16.02.2015. (19:50)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    joj, Mekon, od 1976. sam radila u Radničkoj cesti u Zagrebu, a kad sam odlazila u mirovinu, 31.12.2013., to nije bila Rdnička cesta, već Staklena cesta - prepuna tih staklenki, kako ih volim zvati...sve jedna do druge dodiruju oblake, sjaj Sunca se lomi na tim silnim staklima pa kad se voziš doma, moraš i po kiši staviti sunčane naočale, jer sve se sjaji, baš onako neprirodno...

    e, da, nema više Radničke ceste, sad je zovem Staklena cesta.... sve sami menadžeri, banke, neke tvrtke, Green Gold zgrada - sva zelena, kao najljepša zelena livada, ali umjetno zelena...

    nakako mi je sve to - futuristički, iako volim taj fantasy world, ali ne tu pri nami, v Agramu

    avatar

    16.02.2015. (19:57)    -   -   -   -  

  • Just me

    uuuuuf.....nisam sretna kad to sve vidim....nema tu duše :-(

    avatar

    16.02.2015. (20:52)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    u pravu Si Mek...sve prolazi...i kod nas slično...sve se radi u staklu...so what??? ne razumijem ja njih...a Tebi želim Ugodno veče dalje...

    avatar

    16.02.2015. (22:00)    -   -   -   -  

  • Zack

    Još malo pa buju i nas v steklene škatule oblekli. :)

    avatar

    16.02.2015. (23:53)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Sako vreme si nosi svoje. A od starog nekaj ostaje a nekaj ne. Se kak bumo rekli po nekom mišlanju pak i zaslugi. A su tu i ukusi pak se o njima ne raspravla. Je to navek bilo pak je i bu bilo.
    Si mislim baš je to fajn zanimlivo. Su dotepenca pod istragu i v rešt strpali oni za koje je on kral. Po befelu pak si je onda i on malo denul v žep. Kak je krenulo bu skori i oni završili v reštu. Bude to baš lepa črna komedija kakšne dugo ni bilo pak je ni nebu.

    Serbus prijatel ...

    avatar

    17.02.2015. (01:20)    -   -   -   -  

  • Decy

    A baš fino ovo miješanje....

    avatar

    17.02.2015. (04:45)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Jako volim i nove i stare zgrade, ali sam u principu protiv miješanja stilova na jednom mjestu. Stari grad bi morao ostati stari grad, a u novom dijelu grada bi se trebalo moći graditi velebne staklene ljepotice :)))

    avatar

    17.02.2015. (06:45)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    sinestezija osjećaja... osjećanje starog i osjećaj novog se grle u trenutku... arhitektura je živo biće...prisvojila je četvrtu dimenziju... promatrača... izrasta iz geometrije vječnosti, kao i čovjek... volim te zagrljaje... izrastanje u dolazeće... zamisli da smo ostali na kolibama i sojenicama... iako volim povratke u uspomene volim i naslućivanje dolazećeg... uzdizanje iznad netalasanja... vječno gibanje... pokret izrastao iz aktusa purusa... ljepota širine... osvrćem se na arhitekturu, a ne na ljudsku pohlepu... to pohlepni moraju riješiti sami sa sobom... ja volim svaku promjenu... događa se u nutrini... i samo iznutra se Sanja... tako i arhitekti zbilje sanjaju promjenjivosti u geometriji prostora... :)

    avatar

    17.02.2015. (11:32)    -   -   -   -  

  • stara teta

    bauhausovska funkcionalnost i pokušaj pristupačnosti i bliskosti čovjeka s arhitekturom. na žalost, prevagnulo je kapitalističko žderanje prostora u svrhu čistog profita. grreen gold, užas umjetnog nasađivanja kvaziprirode. prema projektima, svaki, ama baš svaki takav parkić u organizaciji istih investitora i izvođača projekata je potpuno isti, grozota. da mi je znati jesu li uopće objektivno isplative te silne građevine po zg i okolici? nemoj reč da u ovoj neimaštini su popunjeni svi ti kapaciteti po tim bezbrojnim katovima? postoje zakupi prostora, ali dvije trećine je poluprazno. gdje je tu profit i tko plaća gubitke?

    avatar

    17.02.2015. (15:00)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Pozz..Sjedi....
    Da, nije ni po mom ukusu. No, novi trendovi ne prate naše želje.

    Serbus..Čuvarica....
    Imaš praf pajdašica.. vse gorše gledimo na te novotarije i promene.. težko se pomirit da nečeg več ni ..

    Pozdrafček .. Dušica ...
    Vidim ja da Ti dobro znaš o čemu ja pišem. Ovaj stakleni niz se nastavlja na stoljetni Plinarski Geto na Kanalu. Sukob starog i novog vrišti od očaja. A tako će i ostati još dugo. Malo tko više gleda na urbanističku estetiku.

    Pozz..Just me ...
    Zajedno smo nesretni !

    Pozzz... Andreja ...

    Da, ima i drugih načina uskladiti staro i novo.

    Serbus... Bokačo ...

    Očigledno da mora biti baš tako kako je. Nema tko, ili ne smije prigovoriti.

    Pozzz..Decy...

    Hvala na posjeti !

    Moj naklon..Kraljice..
    Jako bi se složio s Tobom. Sve mora imati svoje mijesto. Ovo što se danas događa, u Zagrebu, je urbanocid.

    Velki pozzz... Dijana...

    Poštivam Tvoj pgleda na situaciju, ali se nimalo ne slažem. U Zagrebu se danas ruši i gradi stihijski i momentalno je Grad u građevinskom kaosu. Nema pravila ni kriterija. A o nekakvom dobrom ukusu , a ponajmanje umjetničkom dojmu, teško imam što reći.

    Halooo... Teta....
    Dobro ocjenjuješ situaciju u Gradu. Imaš osjećaj za prostor.
    I u pravu si, više od dvije trećine svih novoizgrađenih kapaciteta zjape prazni. No, to su građevinske investicije na bazi pretpostavki : Hrvatska i komšije u Šengenu, Zagreb Metropola cijele jebene regije, najezda kapitala s istoka .... Eeee.. u tom slučaju.. sve je na.. standby..
    Po cijelom Gradu niču slićne poslovne zone koje zjape prazne. Toga se i bojim, jer s kapitalom stiže i najezda uljeza svih vrsta.

    avatar

    17.02.2015. (17:17)    -   -   -   -  

  • moj-tajni-svijet

    e, dragi Mekon, nestaje sve pred futurizmom ... a još da su nam plaće i mirovine i radna mjesta futuristička, ne bih se ništa bunila :)

    šalu na stranu, u svijetu postoji kultura građenja, kao što postoji kultura hranjenja, kultura življenja, arhitektura ne smije biti stihijski nabacana kao npr. nova Glazbena akademija na uglu Deželićeve i Frankopanske... pa ono mi je kao šaka u oko, nikako mi se ne uklapa ona futuristička građevina u stari Donji grad...

    avatar

    17.02.2015. (20:13)    -   -   -   -  

  • analiza

    e Mekon zato si ti tu da tu ljepotu starog sačuvaš u svojim
    španciranjima , fotkama i svojim razmišljanjima.. i drago mi je da
    si tu i da imaš svoje oko koje vidi te promjene novog i starog
    da osijetiš toplinu diječije igre.

    avatar

    17.02.2015. (21:02)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Pozzz... Tajni svijete ....
    Razumijem ja da se svijet mijenja. No, baš je činjenica da se ne poštuju okviri istovjetnosti ili slićnosti. Uglavnom danas prevladava nametanje visoko samovrednovanih pametnjakovića, a uz to i ekonomski značaj. Materijalističko društvo ne bira ništa osim profita.
    A točno je da su ukusi (neukusi) različiti. Totalno je pogrešno da se suprotnosti privlače. Privid, koji je teško ispraviti.

    Halooo... Bagerista .........
    Ja sam od onih koji pamte, vide, pronalaze, a i nisam bedak koji ne može preskočiti razlike te poistovječivati staro i novo Uvidjeli su stručnjaci da su zbog nadobudnosti ostali bez dijela svoje povijesti. I sada se na određenim područjima vraćaju unatrag. Ali, za puno toga je kasno. Imaj se dobro !

    avatar

    18.02.2015. (08:11)    -   -   -   -  

  • Molim lipo

    Pozdravljam!

    avatar

    18.02.2015. (13:39)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Serbus... Mirko..
    Postal si legenda.... Kolko su te put več "smaknuli".. a Ti pak iznikneš..
    Imaj se dobro tam gde jesi....

    avatar

    18.02.2015. (16:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...