Komentari

novakinja.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • pero u šaci

    Mila Gera. :D
    Dugo nisam čuo taj izraz! A kad si ispred napisala miss-goody-two-shoes, baš sam se zapitao koji bi bio naš izraz - ne sjetivši se da ga već znam.
    Paralelno sam, čitajući tvoj post i pišući svoj, tražio neke Krausove aforizme koji su mi trebali, pa sam se sjetio još jednoga: ''Hvastanje nemoralom moralnom je hvastanju srodnije nego nemoral moralu.''
    I još sam nešto evocirao u sklopu pisanja ovoga posta: jedan stariji: 'Nasilje normalnosti'. Strukturno je to to - i ovdje. Krug koji kao inicijacijske parametre normalnosti, kao kriterija primanja u društvo, postavlja bad girl arsenal ''hvastanja nemoralom'' (isključujući i posramljujući one koje se ne uklapaju) strukturno je isto što i hegemonija koja propisuje arsenal ''moralnog hvastanja'' te proklinje bad girls.
    Zanimljivo mi je bilo shvatiti da taman dok tamo pišem o obliku nasilja normalnosti, ovamo i ti, na svoj način. Mislim, nije to slučajnost za iščuđavati se, međusobno ogledanje jedno u drugome je već poznata stvar, i logična, ali fascinantna mi je sad bila simultanost ogledanja (a nepripremljena).

    avatar

    08.02.2015. (01:55)    -   -   -   -  

  • Hlapićka

    Uistinu, čim sam pročitala tvoj zadnji post, pomislila sam isto :)

    avatar

    09.02.2015. (16:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...