Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


 • Annaboni

  Čovječeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  Zadivljena sam hrabrošću i sukobu s prirodom!
  Ja ne bih !

  avatar

  06.02.2015. (18:17)    -   -   -   -  

 • sinisa

  Koliko ste kilometara sve ukupno prošli?

  avatar

  06.02.2015. (18:45)    -   -   -   -  

 • jelen

  @Mirandolina: ne vjerujem u sukobe s prirodom. S društvom već da.

  @siniša: ako se javi vođa puta s tom informacijom onda ćemo znati točno i ti i ja, jer u njega je gps gadget koji kilometražu kalkulira... ja ne volim gadgete.

  avatar

  06.02.2015. (18:58)    -   -   -   -  

 • sinisa

  Sve u svemu, pohvale jelenko. Moje avanture su za sada bile samo na vodi. :)

  avatar

  06.02.2015. (19:09)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Lijepa šetnja krajevima koje sam nekad često posjećivao, a Fratar i Obruč su mi jedni od najljepših vrhova sa kojih sam vidio i Alpe u Sloveniji i Italiji. Još da ste se spustili i u Mudnu dol, ali po kiši može biti opasno zbog kliskih stijena. Ono je veprina a igličasto šparožina, još malo i brat ću mlade izdanke.

  avatar

  06.02.2015. (19:33)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Izuzetna avantura, zadivljena sam, ali nikad ne bih smjela nešto takvo!
  A je li medvjeđi trag imao oblik srca ili mi se učinilo?

  avatar

  06.02.2015. (19:40)    -   -   -   -  

 • jelen

  @siniša: lijepo, lijepo... šetnja oko vode ok, ali puno avanturizma po ili u vodi nije baš za mene.

  @gogoo: hvala na objašnjenju! To je dakle šparožina, nisam znao, a niti veprinu ne viđam nešto ovdje kod nas. Da, kroz Mudnu dol se nismo spustili baš zbog vremenskih uvjeta. Navodno da se kod jakih pljuskova formiraju bujice u klancu, to nas je obeshrabrilo. Nama je vidik s Fratra ostao nedostupan, a Obruč smo prekrižili i zbog magle, a i zato jer smo kasno stigli u Podkilavec prvog dana.

  @Lastavica: zanimljiva opservacija, moguće da su jastučići medvjeđe šape u obliku srca.

  avatar

  06.02.2015. (20:01)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Pa znaš, sve nas je Randomheart zarazio traženjem oblika srca
  u svemu oko nas :)

  avatar

  06.02.2015. (20:37)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Predlažem slijedeći put uspon kroz Mudnu Dol i nakon spavanja u domu Hahlić i na Obruč i djelić predjela Pakleno, i zatim spust u Grobnišćinu i okrjepu kod jednih tamošnjih taverni. Za ručak fritaju sa šparogama i palentu kumpiricu.

  avatar

  06.02.2015. (22:28)    -   -   -   -  

 • geomir

  Da vas čovik digod tamo sritne.... pripa bi se!! :-))))

  avatar

  06.02.2015. (23:13)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Vidim da više puta spominješ da se nisi zabrinuo :D glavno da se nisi zabrinuo! :)))
  oko medvjeda vukova pasa bilo čega :D

  Sutra u miru pogledam sve te slike pa komentiram malo suvislije, mislim da je ono pikavo šparoga, jel to moguće?

  avatar

  07.02.2015. (00:04)    -   -   -   -  

 • double-trouble

  e, ja sam se zabrinula samo gledajući... na prvoj fotki mislila sam evo ga, jedan koji namjerava skočiti padobranom u provaliju :-)
  kuda ćete po tom kijametu?
  vidiš da se ništa ne vidi... a i klizavo je :-)
  ponoviti po lijepom vremenu

  avatar

  07.02.2015. (00:47)    -   -   -   -  

 • deeksha

  Ja sam ljubomorna, jakooo!!!

  avatar

  07.02.2015. (09:11)    -   -   -   -  

 • jelen

  @Lastavica: znam za tu kolekciju srca, fora mu je potraga.

  @gogoo: tako će nadam se i biti, u planu je još jedan uspon na Obruč možda kao priprema za Špik, a možda poslje njega. Ručak mi se čini genijalan, to bi trebalo probati. Hvala!

  @geomir: normalan čovjek bi! Ali takve rijetko srećemo.

  @Lilianke: čitaj ponovno kad se naspavaš. Spominjem jedanput da mi se učinilo da sam se zabrinuo, ali to mi se samo učinilo. Magarci ipak nisu bili kangali. A i da jesu ne bi se zabrinuo.
  Gogoo veli da je šparožina, a koliko sam shvatio izbojci oko toga budu šparoge.

  @double-trouble: i ja mislim da treba ponoviti po lijepom vremenu. Kamen je klizav po kiši, dobro nakon Fratra nije bilo tako opasnog krša. A kad sam u prvom nastavku napomenuo da nisam htio ići u tim uvjetima napali su me da "cvilim".

  @deeksha: jedino rješenje za to je da napraviš neku još jaču turu. Iz Paklenice se uspni na Vaganski vrh preko Lipe staze prenoći na Strugama i drugi dan na Rujno, to bi trebalo pomoći.

  avatar

  07.02.2015. (10:52)    -   -   -   -  

 • astrosailor

  Da, malo lijepog vremena ne bi tu škodilo. Ali pamtim, ako se ikad nađem u nedjelju u Rijeci bez busa ili vapora za moj otok, da pdem u brda gori i prošetam...skrenem malo desno i evo me u mojim brdima. Medo...svojevremeno sam na putu od Škorpovca na sjever, prema Alanu, sreo debeloguzog-srećom pa se prestrašio više od nas i vidili smo samo debelu, zasranu guzicu kako piči niz padinu par desetaka metara ispred nas. Treba nositi pištolj-sportski starter ili petarde,to bi uglavnom moralo biti dovoljno-i raditi dovoljno buke na sumnjivim mjestima da pametni medo (kako ga je zvao barba Vlade iz Cesarice što je tamo pastirio mnoga ljeta) ode od smrdljivih furešta što mu se muvaju po šumi. Izbjegavati vrijeme kad bi to mogla biti mama s mladunčadi jer si onda kuhan i pečen. Zapravo se više treba bojati ovčarskih pasa: nije bilo nimalo ugodno kad su nas okružili psi gonjeni Vladinim "drži ga, drži ga" iz daljine (mislio je da smo mi taj medo jer je vidio tragove prethodne noći), dok nas nije čuo da vičemo "nije medo, mi smo!".

  avatar

  07.02.2015. (15:02)    -   -   -   -  

 • jelen

  Medvjeda nismo vidjeli dosad još nigdje, čuli smo neko mumljanje u grmlju na Velebitu 2011. što je to bilo vrag si ga znaj... Po šumama Velebita i Gorskog kotara ima puno izmeta koji je vjerojatno medvjeđi, ali nisam ekspert za to :-S
  Medvjedica bi mogla biti opasna, ali mislim da je to jako rijedak i skoro nevjerojatan slučaj da se uspije planinar dovoljno približiti da ju iznenadi pa da ga ona napadne prije nego se udalji s mladuncima.
  Pastirski psi su zeznuti, nas su davne 2002 u ljetu na spustu s Platka preko Kripnja u Podkilavec okružili takvi nabildani psi, samo su nas polako prijeteći prepratili sa svog terena. Petarde sam redovito nosio u šumu kao mali kad sam počeo planinariti... nikad mi nisu trebale za obraniti se od nečega, a uvijek sam se vraćao bez njih iz šume, čudno :-S ali imam osjećaj da ništa drugačije nebi ni sad bilo pa onda bolje ne :-))

  avatar

  07.02.2015. (16:16)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Ni mene ti nije ničeg strah , dok me strah ne uhvati...npr, prije dvije godine na Brijunima šetali smo nekom prirodom kadli je u grmlju neposredno do nas nešto jako zatoptalo nogama, sve se zatreslo.... samo kaj nisam opala na pod od straha (a i životinja je vjerojatno tako jako i iznenada skočila jer smo ju iznenadili ).....

  naspavala se, počistila kuću, bila na poslu i sad sam zrela za komentiranje..... :)
  Meni ti se i dalje čini da je to bilo divno za ići, upravo zbog te magluštine i tak nekog mističnog ugođaja na slikama ..ne znam koliko je mistiku kvarilo blato, kiša, sklizavost ....
  Ne treba uvijek gledati poglede koji pucaju, nego nekad i ne gledati.
  :-S

  Vidim da si jako protiv hašomana (jučer sam od umora pročitala 'štitove' a ne šitove, pa sam se malo zbunila :)) ). Na sreću, to nije zarazno :)))
  Ups, ili je? :))

  lelujao je na rubu neko vrijeme :))

  totalni zaokret s teme:
  Nego, što ono reče od čega se radi nuttela?hahaha:)))

  avatar

  07.02.2015. (16:32)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Da , i ja bih za naslovnicu odabrala upravo patuljak-kabanicu, ili sliku odmah ispod nje...to su mi dva favorita :)

  avatar

  07.02.2015. (16:34)    -   -   -   -  

 • Sjedokosi

  sve pet! bio sam tu negdje baš po ovakvom vremenu :)

  avatar

  07.02.2015. (16:55)    -   -   -   -  

 • jelen

  @Lilianke: ako se sve zatreslo da si skoro opala, a bili ste na Brijunima onda može biti da je u grmlju bio slon :-S
  Bilo je dobro i bez dalekih vidika, koji nekad mogu biti i distrakcija, to je točno.
  Hašomani s Kapele? Pa ajde recimo nešto u njihov prilog, bili su jako pristojni, upušavali su se vani na kupici, a ne unutar skloništa, ponudili su nam da se pridružimo, posudili nam neku kartu Samarskih stijena i tak :-D Ali bojali su se medvjeda i pričali apsurdne lovačke priče o nekim svojim tobožnjim putovanjima... :-P
  Lelujao je da... čekao sam da vidim, da li ću ja postati vođa puta ako odleluja u bezdan ;-)
  Nutella? Od treseta... i šećera i aroma. Ljudi se uspaničili... možda sam trebao reći da se šalim? A onda uostalom ko da je stvarnost tog produkta puno bolja?

  @Sjedokosi: eto! Iskusni ne čekaju sunce, lijepo vrijeme je za one koji sumnjaju :-)

  avatar

  07.02.2015. (17:36)    -   -   -   -  

 • walker gjuro

  ..jedva sam dočekal ovaj nastavak :))..gledal sam već prek mobitela ujutro ,ali sad sam u miru pogledao na kompu...i pak pljuješ po toj kabanici, a ona fotka koje i je izdvojena je stvarno odlična , a opet bi bila nemoguća bez kabanice, ili se ti nebi mogel tak dugo namještat po tom vremenu :))))))....tak da ima i od vođe puta neke koristi, hehe, bar je slikal ? :))....

  .....i sad znam kak bum Fichu skinul sa nutelle, jer nije to baš ni jeftina hrana :))...samo mu ispričam jelenkovu priču sa foruma , hahaha :)))))

  avatar

  07.02.2015. (18:10)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  svaka ti čast....i u takvoj magli ali svejedno je bilo i sunce...Divno!!!

  avatar

  07.02.2015. (19:04)    -   -   -   -  

 • jelen

  @walker-gjuro: to je luda kabanica, neka radna, teška ko vrag, kad je hladno skrutne se pa je ko štit :-)) nisam ju kupio za planinarenje nego za po dvorištu i tak kad je baš sila nešto napraviti a pada kiša. Još tražim neki prikladni pončo za planinarenje, nešto ko ovaj kojega "vođa puta" ima.
  Nutella za mene nema što ponuditi prema Eurocremu, jedan je samo Eurocrem naše mladosti! A onda ga tijekom '90-ih nije bilo pa kasnije kad se vratio pa kad sam ga ponovno otkrio, eeee to je prava potraga za izgubljenim vremenom bila, kakav mrtvi Proust, kakvi kolačić madleine :-)) hehe
  Al treba umjereno s tim ludim namazima.

  @modrina neba: pa i bilo je, zasjale su ko sunce neke ideje.

  avatar

  07.02.2015. (20:11)    -   -   -   -  

 • Lilianke

  Pa u stvari, stvarnost tog (i svih takvih hrana koje su dugog vijeka) zaista i je sto put gora nego kaj se usudimo misliti ..... a za kaj se još,osim nnutele, treset u stvari koristi? ja ga ne koristim za ništa. možda bih trebala :) sad se pitam. (i da, moje dijete je opasni konzument nutele, a i ja nisam baš daleko, eurokrem nije baš da volim......a i linolada je žešća- neki dan ostalo je na žlici linolade, nije se dala ničim rastopiti-voda, detrdžent- nego sam je morala maramicom obrisati sa žlice i baciti u smeće.fuj)

  Znači ti si imao štit cijelo to vrijeme. :))

  Pročitala sam ovo o spašavanju domara i domarke..... nadam se da su dobro !
  Bog zna kaj je s onim dečkom koji živi u šumi (opet mu nisam zapamtila ime).

  avatar

  08.02.2015. (11:33)    -   -   -   -  

 • jelen

  treset koliko znam kod nas se koristi jedino za mješavinu humusa za lončanice, one gotove mješavine koje se prodaju u vrećama. Inače se može posušiti u obliku briketa i koristiti kao gorivo umjesto drva, to se dosta radi u Irskoj i dijelovima Engleske, pa onda imaju termoelektrane na treset recimo u Švedskoj i tako... Prije nekad se dosta ekspolatirao treset za ogrijev u poljima oko Ljubljane gdje su velika tresetišta, tako sam čuo od Slovenaca forumaša.
  Ti bi mogla sigurno upotrijebiti treset za svoj vrt u loncima, a u kom omjeru se miješa sa zemljom ili humusom to moraš istražiti, nemam iskustva s tim, znam samo da ima gotovih mješavina za kupiti.

  Linolada nije vrijedna spomena. Eurokrem je nektar bogova.
  Štit nevidljivi imam uvijek, ali ne radi protiv kiše :-P
  A koji su to domari spašeni, nemam pojma, ima ih više pa se smjenjuju, nisam siguran da li su to baš oni koje smo upoznali. Treba vidjeti što kažu planinarski forumi.
  Nikola Borić? Vidjet ćemo što je s njim kad snijeg okopni :-))

  avatar

  08.02.2015. (14:49)    -   -   -   -  

učitavam...