Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • borivoj

  "BESKONACNO SE NALAZI U COVEKU
  KAO ULJE U SEZAMU,
  KAO MASLAC U VRHNJU,
  VODA U RIJECI,
  VATRA U KRESIVU". Svetasvatara-Upanisad

  avatar

  04.02.2015. (08:28)    -   -   -   -  

 • borivoj

  4. veljače 2015.

  Mjehurić je rođen iz vode, nastao u vodi, na kraju se miješa s vodom i nestaje. Čovjek je mjehurić, a Bog (Narayana) je izvor vode. Čovjek je rođen od Narayane, sastavljen od Njega i u konačnici se stapa s Njim. To je jednostavna i temeljna istina. Pojedinac (jiva) ima tri aspekta: duhovni, materijalni i nešto povezano sa svakodnevnim životom. Ta tri aspekta nalikuju na stanje dubokog sna bez snova, budno stanje i stanje snova. Baš kao što su valovi nastali od vode i nalaze se u vodi, tako je i svjetovni život sadržan u duhovnom životu. Slatkoća i hladnoća su kvalitete vode i mogu se primijetiti i u valovima i u pjeni. Slično tomu i čovjek ima tri osobine: bitak, svijest, blaženstvo (sat, chit, ananda ). Te osobine predstavljaju duhovni aspekt prisutan u svakom pojedincu i vidljive su u svakodnevnom životu.
  (Ljetni pljuskovi, Osmo poglavlje, 1977.)

  Predanost Bogu pružit će vam blaženstvo, blagostanje i mir. (Baba)

  avatar

  04.02.2015. (08:31)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Medsebojna delitev in strah

  “Dobrine kopičimo, ker nas je strah. A če bi bili sposobni resnično deliti, kopičenje ne bi bilo potrebno, ker bi bilo vsega dovolj.” (Na Zimskih kratkočasnicah o medsebojni delitvi)

  Čeprav običajno o ljudeh, ki kopičijo dobrine oziroma bogastvo, govorimo kot o sebičnežih in pohlepnežih, pa gre v ozadju bolj za nekaj drugega - za strah. A ne govorimo samo o bogataših, tudi mi si želimo imeti nekaj več, imeti nekaj na zalogi, nekaj za “hude čase”.

  Več »

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  SONČNA pošta

  avatar

  04.02.2015. (08:36)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Aktivnosti
  Kampanja za zabranu petardi
  Više od 15.600 peticijom prikupljenih potpisa za potpunu zabranu korištenja pirotehnike II. i III. razreda predali smo 2. veljače Ministarstvu unutarnjih poslova, predlažući izmjenu i dopunu Zakona o eksplozivnim tvarima. Zahvaljujemo svima na pomoći oko prikupljanja potpisa te pozivamo sve da pišu Ministarstvu i daju svoje mišljenje do 10. veljače 2015.
  Volontirajte za životinje!
  Pozvali smo sve da 2015. bude godina volontiranja za prava životinja. Tražimo volontere za distribuciju letaka, prevođenje i lekturu tekstova, skupljanje potpisa za peticije, rad na štandovima, kuhanje za degustacije, rad na Vege vodiču i sličnim poslovima koji se mogu obavljati od doma ili u uredu. Javite nam se slobodno na e-mail prijatelji.zivotinja@inet.hr jer zajedno možemo napraviti promjenu.
  Dijeljenje kave s biljnim mlijekom
  Na glavnom zagrebačkom trgu iznenadili smo sugrađane dijeleći kavu s biljnim mlijekom, time pokazujući kako volontiranje za prava životinja može biti i jednostavno i zabavno. Pozvali smo ih na korištenje sojinog, zobenog, rižinog, bademovog ili nekog drugog biljnog mlijeka zbog kojeg se ne muče i ubijaju životinje te ne stradavaju okoliš i ljudsko zdravlje.
  Blic vijesti

  - Gradonačelniku Dubrovnika uputili smo zahtjev da preuzme na sebe zakonom propisano financiranje izgradnje skloništa za napuštene životinje, osnivanje info centra, kao i programe edukacije, udomljavanja i kastracije napuštenih životinja u Dubrovniku. Istaknuli smo i nužnost upućivanja pomoći utočištu na Žarkovici.

  - Gradonačelniku Zaprešića uputili smo zahtjev za zabranu cirkusa Safari koji u svojim predstavama koristi domaće životinje. Ministarstvu gospodarstva podnijeli smo prijavu zbog lažnog oglašavanja cirkusa Safari. Primitivne scene zlostavljanja životinja, poput one u kojoj koza stoji na dasci položenoj između krava, trebaju nestati iz Hrvatske.

  - Zbog prijave u vezi sa slučajem izmučenih konja na Velebitu upućene Inspektoratu rada, inspekcijskim je nadzorom utvrđeno kako Vinko Kalašević u obrtu “Sječa” koristi dvojicu stranaca za izvlačenje drva te mu je izrečena novčana kazna.

  - Zbog nepredviđenih okolnosti, zbog kojih nismo dobili očekivana sredstva za podmirivanje troškova preseljenja, zamolili smo za pomoć kako bismo mogli nastaviti s daljnjim djelovanjem.

  - Reagirali smo i u vezi s problemom farmi svinja u Jakuševcu te istaknuli probleme zagađenja okoliša i nepotrebne patnje kojima su uzrok takvi koncentracijski logori za životinje, za koje mnogi žele da su što udaljenije od očiju i nosova građana.

  - Posjetili smo Osnovnu školu kralja Tomislava gdje smo prezentirali osnove veganske prehrane i zainteresirali djecu za zdrave biljne namirnice i kuhanje kroz predstavljanje novosti na web-stranici: www.spremi-klopu.com.

  - Reagirali smo na medijski popraćen slučaj psa Mede, čijem je skrbniku sud odredio da psa drži po noći zatvorenog u kući. Naglasili smo odgovornost svakog skrbnika da osigura primjerene uvjete za životinju te da psi na lancu trajno pate.

  - Izdvajamo novo na webu:
  a) Vaš novi komentar
  b) Odgovor iz 1. policijske postaje Zagreb u vezi s našom prijavom “živih jaslica” na Kaptolu
  c) Odgovor veterinarske inspekcije na rad božićnih jaslica na Kaptolu
  d) Zapisnik s izvanredne godišnje skupštine 2014.
  e) Godišnji izvještaj 2014.
  f) Šumski Kuhar na popisu restorana
  g) Esplanade Zagreb Hotel dodan na popis dog friendly hotela
  h) Fotografije s radionice kuhanja 24. siječnja 2015.

  - Pozivamo vas da posjetite neke od naših informativnih štandova, bit će nam drago, a njihov raspored održavanja i najave drugih aktivnosti možete vidjeti ovdje.

  Zahvaljujemo svima koji su nam u prošloj godini pomogli članstvom, donacijama, volontiranjem i drugim oblicima podrške koja nam je dragocjena i nužna. Vjerujemo da ćete i ove godine prepoznati naša nastojanja i biti ponosno uz nas u našim aktivnostima.

  Vaši Prijatelji životinja

  avatar

  04.02.2015. (08:37)    -   -   -   -  

 • borivoj

  On Thu, 2/5/15, Kuni Shimizu wrote:

  Subject: Re: Fw: wha haiga contest
  To: borivojbukva@yahoo.com
  Date: Thursday, February 5, 2015, 12:58 AM

  Borivoj-san:

  Thank you for your haiga
  submission.
  all the
  best,kuni

  --------------------

  Thank you dear Kuni

  all the best,
  borivoj

  avatar

  05.02.2015. (10:06)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...