Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • borivoj

    "KAD GOD SU OD MENE HTELI DA NAPRAVE BUDALU, TRAZILI SU DA BUDEM PAMETAN". Vuk Gligorijeviæ

    avatar

    02.02.2015. (09:15)    -   -   -   -  

  • borivoj

    2. veljače 2015.

    Kad nam prijatelji, dobročinitelji ili rođaci daruju dar koji nam se ne sviđa, prihvatit ćemo ga rado samo da njima ugodimo. A ako nam se dar svidi, prihvatit ćemo ga s oduševljenjem. Dragocjen nam je i ispunjava nas. Znajte da Bog na jednak način reagira na čovjekove darove. Kad je dar uprljan, On će ga prihvatiti kako bi umirio žudnju poklonika (sadhaka). No kad Ga dar razveseli svojom čistoćom i iskrenošću, On ga radosno prihvaća i u Svojoj radosti obasipa nas obiljem Milosti. Stoga, čovjek treba otkriti i odlučiti kojim će darom oduševiti Njega i tako primiti blagoslov Milosti. Razlučite, pripremite i posadite zdravo i snažno sjeme u unutarnjem polju svojega srca kako biste mogli ubrati bogatu žetvu Njegove milosti.
    .
    (Božanski govor, 5. prosinca 1985.)

    Ispravna djela i nadzor nad osjetilima nužni su za rast sveobuhvatne ljubavi i dobrote. (Baba)

    avatar

    02.02.2015. (09:16)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Alternativa za Vas
    Facebook google+ Twitter

    Alternativa E-novine 30.01.2015.
    Čišćenje organizma | Alternativna medicina | Aromaterapija | Ljekovito bilje | Zdrava prehrana | Ayuverda | Yoga i sport
    makrobiotika
    Michio Kushi: Proživite život kvalitetno i radosno!

    Riječ makrobiotika doslovno prevedena znači Veliki život i prenosi poruku da vlastiti život možemo proživjeti kvalitetno i radosno ako živimo u skladu s prirodom.
    Više >>

    sirove slasti
    Novo! Kuharica sirove prehrane "Sirove slasti" za samo 29,90kn

    Jednostavni recepti za juhe, variva, umake, namaze, predjela, glavna jela, salate, deserte i napitke pomoći će vam da počnete neograničeno uživati u hrani koja vam čini dobro.
    Više >>

    imunitet
    Ojačajte imunitet uz pomoć tisućljetnog iskustva i Ayurvedskih savjeta

    Saznajte o tri vrste imuniteta i kako ih poboljšati prirodnim sredstvima.
    Više >>

    citrofit
    Citrofit – 20%

    Citrofit, ekstrakt sjemenki grejpa, je prirodni antibiotik i antioksidans koji djeluje na široki spektar bakterija i virusa...
    Više >>

    horoskop
    Tjedni ayurvedski horoskop

    Jeste li znali? Satva (čistoća i duhovnost) više utječe na naše zdravlje nego sama prehrana.
    Više >>

    predavanje
    Besplatno predavanje u Beogradu: Naučite kobrin dah - kraljevsku tehniku disanja

    Pobijedite stres i otključajte potencijal vašeg mozga uz ovu posebnu tehniku disanja.
    Više >>

    WWW: http://alternativa-za-vas.com
    FORUM : http://alternativa-forum.com
    STORE : http://alternativa-webshop.com
    EMAIL: kontakt@alternativa-za-vas.com
    TEL: +385 (33) 731-922
    MOB: +385 (0) 99-640-7446

    avatar

    02.02.2015. (09:17)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji i poznanici,

    u veljači krećemo s trećom generacijom Škole svjesnosti u Rijeci. U ponedjeljak, 02.02. u 17 h Ivan Bavčević održava uvodno predavanje Škole svjesnosti, otvoreno za sve, na kojem možete doznati sve detalje o Školi i krenuti s prvim dijelom Točke 1 koja se bavi mislima. Započinjemo osvještavanje sebe putem osvještavanja misli. Jer misli su temelj ovog svemira. Odnosno, um je temelj, a um je skup misli. Sve misli zajedno čine um. I cijeli ovaj svemir pojavnosti, sve ovo što vidiš, sve ovo što možeš opipati, pomirisati, okusiti, čuti, rezultat je misli, rezultat je mašte. Ne samo individualne, već globalne i univerzalne. Misli su te koje nam daju dojam svega što vidimo. Misao je prvi korak da se nešto stvori. Uvijek. Stolica na kojoj sjediš i kompujter na kojem ovo čitaš nestali su jer ih je netko zamislio i nacrtao. I univerzum je nastao kao misao. Prvo je išla misao, ideja o njemu. Tako je i u tvom životu, sve u njemu, prvo kreće od misli. Kakva je misao, takav će biti život. Misli su temelj svega što proživljavate kasnije i ne možemo ih preskočiti.

    Osim misli, u Školi se bavimo osvještavanjem svojim emocija, odnosa i vezanosti, bivanjem u srcu, bivanjem u tijelu, plesom, meditacijama, energetskim tehnikama, razgovorima, tišinom, zahvalnošću, odlaskom u prirodu, druženjem, prepuštanjem Životu u nama da se izrazi kroz nas. Između susreta, polaznici imaju domaće zadatke, vezano za promatranje sebe na temu koja se obrađuje u svakodnevnom životu i odnosima. Tko sam ja u odnosu na…? Tko sam ja? Neki zadaci, kao i sama Škola, zahtijevaju određenu disciplinu, vježbu i svjesnu odluku.

    Škola traje 9 mjeseci, mjesečno su predviđena dva susreta zaredom, ponedjeljkom i utorkom u terminu od 17 do 20 h.
    Datume susreta do 7. mjeseca možete pogledati na kalendaru događanja na www.centarsvijesti.com.

    Predavanje se održava u prostoru Demokratske zajednice Mađara, Jelaćičev trg 1 (4. kat), gdje će se održati i ostala predavanja Škole svjesnosti.

    Za uvodno predavanje u ponedjeljak, 2.2. nije potrebna najava.

    Nakom uvodnog predavanja, Škola svjesnosti kreće u utorak, 03.02. za što se trebate prijaviti putem ovog maila i popuniti elektronsku upisnicu.

    Sve dodatne informacije i detalje možete dobiti putem ovog maila (centar@centarsvijesti.com).
    Molimo vas proslijedite ovaj mail dalje.

    Radujemo se skorom susretu i druženju u Svijesti,

    Svako dobro,

    Sanja

    > Centar svijesti
    >
    > Radnička 20
    >
    > 10000 Zagreb
    >
    > M: +385 95 777 1007
    >
    > www.centarsvijesti.com
    >
    > www.ivanbavcevic.com
    >
    > www.facebook.com/bavcevic
    >
    > https://www.youtube.com/watch?v=CkzRpkcVVBw

    avatar

    02.02.2015. (09:18)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ct: Stvaranje policijske EU države

    Napad u Šarli ebdo kao izgovor za fašizam u Evropi i stvaranje policijske EU države

    vgnevfnds

    Još od krvavih događaja u Parizu, kada su novinari Šarli Ebdo ubijeni usred bela dana, brojni novinari širom sveta raspravljaju o tome ko ima koristi od ove tragedije.

    U nekim državama (uglavnom muslimanskim) je sve više manifestacija protiv provokativnih objava kontroverznih crteža proroka Muhameda, koji se rugaju muslimanskoj religiji.

    Neki stručnjaci su povezali ove provokativne antimuslimanske crteže sa preuzimanjem Šarli Ebdo od strane Rotšildovih u decembru 2014. godine, čiji je jedini cilj da povećaju svoj profit. Ipak, sada mogu biti veoma zadovoljni pošto su tragični događaji doveli do toga da se broj prodatih novina povećao desetostruko!

    Druga grupa stručnjaka veruje da je napad na francuske novinare rezultat direktnog delovanja zapadnih obaveštajnih službi.

    U tom slučaju, posledice masakra u Šarli Ebdo se mogu uporediti sa posledicama napada 11. septembra, odnosno sa povećanjem bezbednosti u Evropi.

    Ove obaveštajne službe traže načine da spreče širenje islama u Evropi uz istovremeno omogućavanje praćenja aktivnosti Evropljana. Politička elita koja stoji iza njih veruje da demokratska prava treba da se smanje.



    Policijska kontrola u zapadnim državama postaje nametljivija iz dana u dan dok nepoverenje i nezadovoljstvo evropskog stanovništva postaje sve očiglednije. Zapadna elita nije uspela da ostvari sveobuhvatne društvene i ekonomske mere koje će smanjiti rastući bes, zbog čega su veća politička aktivnost, anitvladine demonstracije i izborna kontrola nad vladajućim partijama neizbežni.

    Nedavni dvodnevni sastanak ministara spoljnih poslova EU u Briselu, sazvan da bi se raspravljalo o „hitnim merama za jačanje borbe protiv terorizma“, može se posmatrati kao osuđujući dokaz protiv zapadne elite.

    Stručnjaci nisu bili puno iznenađeni time što je tema ovog sastanka bila usvajanje evropske verzije Patriotskog akta SAD, kojim Vašington kontroliše i svoje građane, ali i svoje „saveznike“.

    U pokušaju da postavi primer za ostatak Evrope, Pariz je prvi počeo da stvara policijsku državu, promovišući novi zakon u nacionalnim medijima.

    Francuski patriotski akt je na kraju i usvojen prošle nedelje u obliku novog antiterorističkog zakona, kao što je to naveo francuski premijer Manuel Vals. Kako Vals navodi, za jačanje bezbednosnih napora širom Francuske, potrebna je mobilizacija 122.000 policajaca i vojnika.

    Francuska dodatno planira da otvori 2.680 novih bezbednosnih pozicija u naredne tri godine, kako bi „pomogla suzbijanju pretnje islamskog ekstremizma“. Ovu pretnju čini oko 3.000 osumnjičenih u Francuskoj i van nje, od čega oko 1.300 njih živi u urbanim sredinama i ima veze sa terorističkim grupama u Siriji i Iraku. Francuska vlast planira da izdvoji ukupno 425 miliona evra za ovaj projekat.

    Međutim, ove brojke su prilično zbunjujuće, pošto je teško poverovati da bi Francuska pokrenula tolike bezbednosne mere zbog jedva 3.000 osumnjičenih, trošeći otprilike po oko 1,5 miliona evra po policajcu.

    Ipak, Manuel Vals je pojasnio da, pored borbe protiv „radikalizacije“ francuskog društva, za šta će biti potrebno oko 60 miliona evra iz budžeta, novi antiteroristički zakon podrazumeva povećano praćenje interneta i društvenih mreža. On je naglasio da su upravo ozbiljnom kontrolom društvenih mreža i ličnog dopisivanja Francuza nacionalne obaveštajne službe uspele da pronađu više od 30.000 slučajeva „nelegalnog“ sadržaja.

    Prema novom antiterorističkom zakonu, francuske tajne službe sada imaju pravo da sprovode istrage na svim mestima za koja smatraju da su „sumnjiva“, pritom deleći informacije na ovaj način sa SAD i drugim savezničkim državama.

    Dakle, Pariz očigledno prati Vašington u smislu nalaženja izgovora za borbu protiv „radikalnog islama“ i „terorizma“ i uvođenjem francuske verzije Patriotskog akta.

    Uslediće ostale evropske države koje će učiniti isto, stavljajući živote svojih građana u ruke obaveštajnih službi, kako lokalnih, tako i američkih.

    Vladimir Platov

    Webtribune.rs

    avatar

    02.02.2015. (09:19)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "STO MOZE BITI JACE OD SNAGE?
    SAMO SLABOST!".
    »Literaturnaja gazeta«

    avatar

    02.02.2015. (09:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    31. siječnja 2015.
    Ako se nalazite u ravnini s oceanom i gledate u njega, izgledat će vam kao neizmjerna vodena ploha. Ako pak isti ocean promatrate iz visine, sličit će vam na jezero. Budući da su mudraci (ršiji) bili na višem stupnju duhovnog znanja i živjeli su daleko od svijeta, mogli su prepoznati da je ovaj veliki svijet tek malen i nevažni entitet. Za razliku od njih, ljudi na nižem stupnju misle da svijet velik, bitan i raznolik jer se raznolikosti i različitosti puno lakše vide. No kada se osoba uzdigne na viši stupanj, sve postaje ravno, maleno i jednako. Kada je naša vizija skučena, zemlja, ljudi, jezici izgledaju nam puni problema i razlika. Ako svijet pogledate s višeg stupnja, dobit ćete jedinstven pogled i svi ljudi i svi jezici činit će se kao jedan.

    (Ljetni pljuskovi, 22. poglavlje, 1974.)

    Budite dobri, uslužni, korisni, nježni, bogobojazni i ljudi će imati povjerenja u vas. (Baba)

    avatar

    02.02.2015. (09:20)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Izvolite!

    http://www.dnevno.hr/vjera/bozja-ljekarna/124317-bog-je-mislio-na -sve-ova-biljka-lijeci-sve-osim-smrti.html

    http://www.dnevno.hr/vjera/bozja- ljekarna/123081-bog-je-mislio-na-sve-ovaj-zacin-ima-sposobnost-izlijeciti-v as-bolesni-vid-ali-i-otkloniti-depresiju-i-rak.html

    http://www.dnevno.hr/zdr avlje/143315-svemoguce-ulje-od-kanabisa-evo-sto-oboljeli-od-teskih-bolesti- rade-kako-bi-dosli-do-ovog-lijeka.html

    http://prirodni-lijek.blogspot.com/20 13/02/lijecenje-tumorskih-oboljenja-pomocu.html

    https://www.youtube.com/watc h?v=jAt15DFSsqg

    Srdačan vam, lijep i topli pozdrav!

    Nedžad Dizdarević

    avatar

    02.02.2015. (09:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    lijepi pozdrav haiku pjesnicima grada rovinja, gđa vesni, pjesnicima iz hrvatske i diljem svijeta! borivoj

    avatar

    02.02.2015. (09:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Haiku Magazine Contest

    Limit of 6 haiku, 5-7-5 format. Results will be published in the (northern) spring/summer issue of Haiku magazine and winners and selected others in an anthology. Entries may be made in other languages but must be accompanied by a translation into English or French.
    Deadline: March 31, 2015.
    Cost: Free.
    Full details: website.



    Mildred Kanterman Memorial Merit Book Awards

    For excellence in published haiku, translation, and criticism. Cash prizes totalling $US650. A list of winners will be published in Frogpond and the HSA website. Books must have been published in 2014 and clearly must contain a printed 2014©. An author or publisher may submit more than one title.
    Closes: In hand by March 31, 2015.
    Cost: Free.
    Full details: website.



    Vancouver Cherry Blossom Haiku Festival

    Theme: CONNECTIONS.
    Submissions accepted from March 1 to June 1, 2015.
    Cost: Free
    Full details: website

    avatar

    02.02.2015. (09:50)    -   -   -   -  

  • borivoj

    26. MEĐUNARODNI PESNIČKI KONKURS “GARAVI SOKAK”, INĐIJA 2015.



    USLOVI KONKURSA:

    - Poslati tri pesme, dužine od 12 do 24 reda, teme slobodne. (OSIM PESAMA ZA DECU)

    - Pesme potpisati imenom i prezimenom, navesti tačnu adresu stanovanja, brojeve telefona i elektronsku adresu.

    - Pesme mogu biti na srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku.

    - Obavezna kraća biografija autora.

    - Konkurs traje od 25. januara do 30. maja 2015. godine, a pesme slati na elektronsku adresu:

    Sremac56@open.telekom.rs

    :ili na adresu:

    Zlatomir Borovnica,

    (ZA KONKURS)

    ulica Kneza Lazara 14/25 22320 Inđija, (Srbija )

    - PESME I BIOGRAFIJU SLATI ISKLJUČIVO U JEDNOM WORD DOKUMENTU I OBAVEZNO GA NAZVATI IMENOM I PREZIMENOM AUTORA, time nam u mnogome olakšavate rad na zborniku.

    - Telefoni za kontakt: - fiksni: +381/22-551-347 — mobilni: +381/64-617-1354.

    - Pravo učešća imaju svi autori stariji od 14 godina. Manifestacija će se održati u subotu 12. septembra 2015. godine, kada će biti i promovisan zbornik koji će se štampati od prispelih i odabranih radova. Na manifestaciju ćemo pozvati od 80 do 90 autora zastupljenih u zborniku. Tačno vreme početka manifestacije ćemo Vam blagovremeno javiti. Radovi poslati na konkurs se ne vraćaju, a za objavljene radove se ne plaća honorar.

    Sa poštovanjem,

    U Inđiji, 25.01.2015. godine

    Zlatomir Borovnica, predsedniĐş

    avatar

    02.02.2015. (09:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poklanjam slike kupcima koji poruce bar tri rada
    Da li Vas zanima gde mozete dobiti 5 slika ukoliko porucite bar 3 rada?
    Na mom sajtu mozete videti o kakvim umetnickim slikama je rec.
    Cena za jedan rad je 1.000 dinara.
    http://ponudaradova.wix.com/cece

    Inace da Vam se predstavim.
    Ja sam Svetlana, slikarka rodjena 1986.godine.
    Zivim i slikam u Nisu.
    Kupovinom mojih slika pomazete da ne izgubim nadu da se u Srbiji moze ziveti od umetnosti.
    Najlepse hvala
    S.I

    avatar

    02.02.2015. (10:02)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Političari i imovina

    Otišao naš političar kod Grka, poslovnog partnera, i ima što za vidjeti, Grk živi u neviđenom luksuzu. Pita ga ovaj naš političar:
    - Kako si to sve stekao?
    Grk mu odgovori:
    - Vidiš onaj most tamo?
    - Vidim.
    Grk će: - Taj most je trebao biti širok 20 metara, a ja ga napravio širokog 15 metara i od novca za tih 5 metara razlike je sve ovo!

    Dođe sljedeće godine Grk kod našeg političara, a ovaj u triput većem luksuzu od njega.
    Grk će iznenađeno: - Kako si uspio za samo godinu dana steći sve ovo?
    Naš političar odgovara: - Vidiš onaj most tamo?

    Grk: - Ne vidim.
    Naš političar: - Eeeeee....

    avatar

    02.02.2015. (10:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nevjerojatno, uopće nismo to primjetili.

    Do sada!

    Dakle, MUSLIMANI...

    Oni nisu sretni u Gazi
    Oni nisu sretni u Libiji
    Oni nisu sretni u Maroku
    Oni nisu sretni u Tunisu
    Oni nisu sretni u Jemenu
    Oni nisu sretni u Iraku
    Oni nisu sretni u Iranu
    Oni nisu sretni u Pakistanu
    Oni nisu sretni u Afganistanu
    Oni nisu sretni u Siriji
    Oni nisu sretni u Libanonu
    Oni nisu sretni u Bahreinu...

    Dakle, gdje su sretni ?

    Sretni su u Njemačkoj
    Sretni su u Francuskoj
    Sretni su u Engleskoj
    Sretni su u Izraelu
    Sretni su u Nizozemskoj
    Sretni su u Belgiji
    Sretni su u Španjolskoj
    Sretni su u Italiji
    Sretni su u Australiji
    Sretni su u SAD-u
    Sretni su u Kanadi
    Sretni su u Švedskoj
    Sretni su u Norveškoj
    Sretni su u Austriji
    Sretni su u Švicarskoj
    Sretni su čak i u Sloveniji ...

    Ukratko, oni su sretni u svim državama,
    koje nisu muslimanske.

    A koga krive za svoju nesreću?

    Ne krive Islam.
    Ne krive njihovo vodstvo.
    Ne krive sami sebe.

    Oni krive države u kojima su sretni!
    I žele ih promijeniti,
    da budu kao države iz kojih su došli,
    jer u njima nisu bili sretni.
    ------------------------------------------------------------------- ---
    Oprostite, možda sam idiot, jer to ne razumijem . :)

    lp, borivoj
    http://budan.blog.hr/

    avatar

    02.02.2015. (16:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...