Komentari

mosor2.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


 • Neverin

  znači ni iz Rusije ne smijemo primati poštu. Kakav apsurd...,

  avatar

  26.01.2015. (12:30)    -   -   -   -  

 • violaodorata410

  javascript: void(0);-doduše mnogi mladi ne znaju ćirilicu,ali zato znaju engleski bolje nego hrvatski.zar nije bilo nekog starijeg koji bi mogao pročitati te adrese?iako srbijance i srbiju ne volim(iole bistrom je poznat razlog-osim onima koji slušaju turbo folk!)s obzirom da smo u evropi koja je pokazala koliko im je stalo do nas-samo što to pametnjakovići na vlasti(bez obzira na boju ne vide)ipak bi-pozivajući se na kulturu(!?)-te čestitke trebalo uručiti.eto srbijancima još jedan nepotreban razlog da nas olajavaju samo zbog toga što je kod nas na mnogim mjestima"previše pameti po kvadratnom(četvornom)metru"

  avatar

  27.01.2015. (09:45)    -   -   -   -  

 • odmak

  Post je zaslužio naslovnicu jer je jako dobro napisan. A, povod!? Ne znam što reći. Lijepo bi bilo da su čestitke uručene, no pitam se nisu li motivi isti s jedne i druge strane. Toliko je tu još svakojakih slojeva.. svega i svačega- mržnje, osvete pakosti, podvaljivanja da mi se tvoj post na kraju učini apsurdnim. A, ako ima sentimentalnih razloga, žao mi je.

  avatar

  27.01.2015. (11:30)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Ma molim lijepo!

  Ako se jedan Kinez iz nekog tamo Guangzhoua može udostojiti napisati adresu latinicom, zašto su Srbi odjednom prefini za to?

  To nije pitanje nacionalizma, nego uviđavnosti prema drugima i osiguranja da tvoja pošiljka neće uzrokovati poteškoće primatelju i pošti. CIjela tema nema nikakve veze s politikom, već su je samo u tom smjeru napuhali ljudi željni pažnje.

  avatar

  27.01.2015. (11:56)    -   -   -   -  

 • Neverin

  predlažem Hrvatskoj Pošti kako nebi ispala srbofilska institucija u očima lokalnih purista da pošalje svoje zaposlenike na tečaj starogrčkog jer se tako posredno može naučiti i ćirilica, a nacionalisti se neće osjetiti uvrijeđeni time :)

  avatar

  27.01.2015. (12:50)    -   -   -   -  

 • faq

  Odlicno, zasto bi netko bio obavezan znati citati cirilicu. Ako su oni koji su postu poslali bili drski poslati je, zasto ne istom mjerom vratiti je nazad.
  Ni kinezui ne salju svoju postu u svijet adresirano na kineskom.

  avatar

  27.01.2015. (15:40)    -   -   -   -  

 • Mela

  Bajke su uvijek ljepše od stvarnosti. A kad mi šaljemo pisma u Srbiju, što onda ???

  avatar

  27.01.2015. (18:42)    -   -   -   -  

 • semper_contra

  U komentaru za tvoj post prilažem jedan od svojih mudroslova:
  Glup čovjek nije opasan, ali postaje ako toga nije svjestan.
  Haug!

  avatar

  27.01.2015. (20:17)    -   -   -   -  

 • antun

  Koje je ono pismo službeno u Republici Hrvatskoj?

  Mosore, opet si željan naslovnice, ha?

  avatar

  27.01.2015. (22:10)    -   -   -   -  

 • donin svijet

  Eeeee... moj Mosore. Čarobni patuljci su Česi. Naši patuljci su drugačiji... kod nas PATULJCI POJMA NEMAJU. :)

  avatar

  27.01.2015. (23:00)    -   -   -   -  

 • mosor2

  @neverine, možda bi ih bilo bolje (iako vjerojatno ne i jeftinije) poslati na ubrzani poštarski tečaj u EU. Ćirilica je naime jedno od službenih pisama EU, čiji smo član.
  @odmak, @faq i @ignisse, mislim da spekulacije o motivima pošiljaoca nisu u opisu radnog mjesta poštanskog službenika. Njegovo je da pošiljka stigne na odredište neoštećena i u razumnom vremenskom roku. Najmanje 20% odraslih stanovnika Hrvatske dovoljno vlada ćirilicom da pročita, a najmanje 50% ima dovoljno soli u glavi da odgonetne adresu napisanu ćirilicom (konzervativna procjena). Dakle, ne mora se znati, ali se u tom slučaju mora pitati pametnije. Da javni službenik (poštar, liječnik, profesor, političar,...) ne obavlja svoj posao već umjesto toga smišlja "mudra" opravdanja nije mi drago. Ali da "mudrim" opravdanjima prikriva svoj njonjavi fašizam mi je skroz neprihvatljivo. Uostalom, poštanska komunikacija ima dvije strane i dok vi razmišljate o kažnjavanju "drskosti" pošiljatelja, meni je važna zaštita prava primatelja – da svoju pošiljku primi, jer on tu uslugu i toga službenika plaća.
  @violaodorata410, slažem se s tobom u tome da se radi o višku "pameti" nauštrb profesionalizma.
  @Mela, dobro rečeno.
  @semper contra, uhvatio sam se nekidan kako citiram onu tvoju o ljudima, zemlji, zlatu i blatu.
  @antune, da, to sam ja. Pažnje gladan, pičke željan.
  @Dona, evo za tebe jedna priča. Davnih dana, dok je još Bog hodao zemljom na dvije noge, a fabrike radile, u Jugovinilovom analitičkom laboratoriju je jedna laborantica pitala inženjerku kako se na njemačkom kaže "sretna Nova Godina". Njemački bračni par, krasni ljudi, već par godina ljetuje kod nje i sad bi im ona napisala čestitku. Nema problema, napiše ti njoj inženjerka: "Glückliches Neues Jahr". Prođe par dana i sjeti se inženjerka, pa pita: "Onda, jeste li poslali čestitku." "Jesam, inžinjerka, ali san se posli sitila da nismo spomenili Božić, pa san to sama ubacila." "Pa kako ste znali napisati?" "A dodala san – 'Glückliches Neues Jahr und Božić'. To je valjda isto u nas i u njih".

  avatar

  28.01.2015. (01:31)    -   -   -   -  

 • faq

  Stvari izvrces na nacin kako bi ti veoma rado da one izgledaju, medjutim stvarnost je sasvim drugacija od onoga kako je ti radoi zamisljas, cini se se da nemas mnogo izbora, mozes stvarnost prihvatiti za ono sto je i primiriti svoj duh sa cinjenicama ili pak skretati nepotrebnu paznju na nesto sasvim nesuvislo, pisanjem ovakvih pamfleta.

  avatar

  28.01.2015. (13:14)    -   -   -   -  

 • donin svijet

  @Mosore, priča ti je odlična. Bitno je da je čestitka stigla onima kojima je upućena... a oni će se za prijevod već nekako snaći.... :)

  Nego.... evo jedne moderne poštarske "bajke"...

  http://www.24sata.hr/lifestyle/mladenke-narucene-postom-10-zemal ja-iz-kojih-one-dolaze-403639

  avatar

  28.01.2015. (14:06)    -   -   -   -  

 • Neverin

  kakav si ti remetitelj tuđeg reda i mira:) već vidim uzjogunjene duhove na samo čitanje riječi ćirilica :) ah di je nestala ona izreka da vrijediš koliko jezika znaš?

  super su mi ovi što kinesko pismo uspoređuju sa ćirilicom, fakat je isti k :D

  avatar

  28.01.2015. (15:07)    -   -   -   -  

 • mosor2

  @faq, čini mi se da sam ti pojeo argumente, pa sad pokušavaš spasiti obraz. ;)

  avatar

  28.01.2015. (21:30)    -   -   -   -  

 • faq

  Meni se cini da ti ne zelis razumjeti sto govorim. ;-)

  avatar

  28.01.2015. (21:40)    -   -   -   -  

 • mosor2

  @faq, pa onda mi objasni: kako misliš da ja zamišljam stvari, kako ih izvrćem, u čemu je stvarnost drugačija od one kakvu smatraš da zamišljam, čija je pažnja nepotrebna i zašto, te na što je skrećem, a da je nesuvislo?

  avatar

  28.01.2015. (22:09)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...