Komentari

toco1980foto.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Mela

    Opet ja prva. Slažem se sa napisanim. Sve što si naveo i nije nemoralno, neetično.
    No neki fotografi doslovno maltretiraju poznate osobe, prate ih u stopu i ovi poznati ne mogu prdnuti da ih ovi ne fotografiraju ili snime. To po meni nije u redu.

    avatar

    05.01.2015. (22:15)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Moralno i etički, mijenja se ako ne iz sata u sat, a ono iz godine u godinu.
    Nekad je bilo šoking vidjeti na kupalištu koleno djevojke, pa se onda išlo sve do bikinca.
    Sad dobra većina pjevačica se za nastupe ne oblači nego skida.
    Sve je u oku i srcu posmatrača.
    Obično su najnemoralniji oni koji pridikuju najviše...

    avatar

    05.01.2015. (22:27)    -   -   -   -  

  • FrancescaDelbiancoPhotography

    Da nije bilo fotoreporterstva sa ratnih zona danas ne bi nitko imao pojma o Henriu Cartie-Bressonu :)
    U svakom slučaju i sami fotografi bi trebali znati ne preći granicu nemorala... to što je Mela rekla, kad jednostavno postanu lešinari i paparazziraju na sve strane...ali ako ćemo baš iskreno ne krivim ni fotografe toliko koliko same ljude koji traže da se sve od tih poznatih dokumentira i samog sustava medija koji se pobrinuo da se sve svodi na paparazziranje. Jer to nisu ni pravi fotoreporteri, to su paparazzi sa teleobjektivom koji lakomoguće fotkaju na automatski, jer kvaliteta nije bitna ali je bitan sadržaj tko koga ljubaka na balkonu nekog Sheratona.
    Fotoreporteri su totalno druga priča i njima treba skidati kapu, jer znaju svoj posao, nagledaju se strahota ali to i dalje vole raditi. Pogledaj samo ovogodinje najbolje Reuterovske fotografije... da se naježiš ali pričaju... pričaju priču današnjeg svijeta.. korumpiranog, krvavog... protiv takvih fotki nesmjemo ništa reč zato jer jednostavno prikazuju krutu realnost današnjeg doba.

    avatar

    05.01.2015. (23:17)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Mela, očito misliš na paparazze. Ni ja ih ne volim jer zbog njih ljudi sve fotografe trpaju u isti koš. Uglavnom, pisao osam o njima već na blogu, ako ti seda, potraži ...

    mecabg, naravno.

    FrancescaDelbiancoPhotography, koliko mi je poznato Bresson nije bio ratni reporter već ulični fotograf i dokumentarist općenito. Vjerojatno si mislila na Roberta Capu?

    avatar

    05.01.2015. (23:19)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Osobno , vrlo cijenim reportažne fotografije ali sklanjam pogled s nekih ratnih. Ne držim ih neetičnim za fotografa naravno, nego za one, koji su ih prouzročili.

    avatar

    06.01.2015. (00:34)    -   -   -   -  

  • FrancescaDelbiancoPhotography

    točno : Capa je pionir ratske fotografije ali i Bresson je pridodao malim opusom pošto se tokom drugog svjetskog rata (već baveći se fotografijom) pridružio Francuskom pokretu otpora. netom prije nego što su ga nacisti uhapsili pokopao je i sakrio svoju Leicu. 3 pokušaj je bio onaj sretan pa je uspio pobjeći njemcima, pronać si kameru i krivotvorenim se dokumentima vratiti u Francusku gdje je poslije pofotkao i oslobođenje Pariza. A '49 je pofotkao zadnje faze kineskog građanskog rata. Tako sam bar ja čitala... I tako su mi govorili... ako su mi krivo rekli za Bressona onda se izvinjavam :) Nađe se pokoja fotka... Ali ništa u usporedbi sa mnogobrojnim fotkama koje je Capa napravio. Žao mi je što nisam bila uspjela ić sa svojim fotoklubom u Udine na Capinu izložbu... baš m ije žao.. Nadam se da ću imati još prilika.

    avatar

    06.01.2015. (17:46)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Koliko god se moral mijenjao, nemoralno i pokvareno uvjek staje isto i nepromijenjeno koliko god s netko umišljao da su granice pomične. Recimo kao ovo:

    https://www.lifesitenews.com/news/up-to-650-babies-euthanized-every-ye ar-in-holland-report

    avatar

    06.01.2015. (21:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...