Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • lion queen

    sada bih ti ja to, kao bivša žena jednog rafinerca i sveki jedne od tvoje srodne struke, rado iskomentirala, ali neću, jer će me astrologinja demantirati, a ti ćeš joj podilaziti. zato odlazim bez komentara. sretno ti sa zvjezdama. možda ti horoskop kaže što će se događati u toj branši.

    avatar

    03.01.2015. (21:30)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Neću se složiti s tobom, jer dođe li jednog dana do bušenja nafte u Jadranu, postoji realna mogućnost da dođe i do izlijevanja nafte u Jadran, koji JESTE zatvoreno more i što bi otežalo samo čišćenje, a da se, ma kako bile platforme osigurane, nesreće događaju, bilo je već primjera, zar ne?

    avatar

    03.01.2015. (21:30)    -   -   -   -  

  • Mela

    Jedan komentar sam već napisala. Mislim da je najbolje da struka prosudi. A inače sam pobornik da se maksimalno iskoristi sve naše bogatstvo, a ima ga podosta. Hrvatska može i ima, nek se istražuje.

    avatar

    03.01.2015. (21:36)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    Ajmo ovako - naša državna kompanija koja se bavi cjevovodnim transportnom sirove nafte godišnje transportira nekoliko desetaka milijuna tona sirove nafte. Koliko je puta propustila??

    Tako i vi o Jadranu. Ne, najvjerojatnije propuštanja neće biti. Ako se nadje faking nafta. A i ako dodje - neće biti američkih katastrfalnih razmjera. Između ostalog zato što je Europa tu puno puno rigoroznija po pitanju zaštite okoliša i svih naftnih standarda.

    avatar

    03.01.2015. (21:44)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    @idila, ovaj tvoj izraz "najvjerojatnije" meni nije dovoljan, i zato radije biram čisti Jadran od bilo kakve mogućnosti zagađenja Jadrana naftom

    avatar

    03.01.2015. (21:51)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Neka si se nadovezala (a tebi je to očito blisko), ja sam tamo na jednome mjestu ispustila riječ - pa je ispalo da se već daje koncesija za eksploataciju, no dobro, u ostatku teksta ipak je jasno, nisam htjela ispravljati. Da se sad nadovežem dalje... Poanta je priče - da se cijelo vrijeme mulja, laže, petlja. Kao što i sama navodiš (primjer seizmike) očito je riječ o bacanju pijeska u oči. Zašto se ne konzultiraju sa stučnjacima??? Ako je sve kako treba, i po zakonu i stručno??? Ali, da, kod nas je sve naopako. Jedno se govori, drugo se radi, a treće... ne usudim se ni pomisliti. A dosad, iako su čeprkali, nisu ništa našli - mislim, u količinama vrijednim neke velike nade. I sad, odjednom, ovi će nešto iščeprkati? Hoće, brus. Samo napraviti štetu. I veća će biti šteta nego ta lova koju će, kao, ušićariti od koncesionara. I ne radi se samo o šteti od mogućeg onečišćenja, nego o činjenici - kako ta istraživanja djeluju i na životinjski svijet (http://www.plavi-svijet.org/hr/news/2014/11/20/strateska-studija-utjecaja -na-okolis-prilikom-istrazivanja-i-eksploatacije-nafte-i-plina-u-jadranu/). I sad se - odjednom - i bez studije (!) počinju dijeliti koncesije za daljnje rovarenje po Jadranu. Mogu se zajedno s tobom nadati da neće biti dopušteno onečišćenje i devastiranje, ali kad vidim što se radi - i kako - kvaka je u tome da meni ne ulijevaju povjerenje. Ne vjerujem.

    avatar

    03.01.2015. (22:36)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Ne razumijem se u ovu problematiku kao ti, ali držim, da unatoč svom profitu kojega bi eventualno bilo, ekologija mora reći svoju. Zadnju. Jer , zna se, da ni češke ni njemačke a ni naše guze ne bi tako rado u onečišćeno more.

    Sad mi je jasno, zašto neke vikendice oko moje tuta forza grade bazene pa ma kave veličine bili!

    avatar

    03.01.2015. (23:56)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Hja... ako i dođe do izlijevanja bilo čega, struja će to lijepo ili nalijepiti na obalu ili donijeti Talijanima, tako i nama dolazi smeće i Albanije. Jadran je bara, ali ima svoje hidrodinamičke karakteristike.
    I bara ih ima, jel'...

    Cijena nafte danas i prije trideset godina nije jedno te isto, danas se isplati vaditi i sa dubina sa kojih se onda nije.

    Zeleni su zapravo crno/zeleni. Kada počnu uokolo bosi pješačiti u gaćicama od suhe trave koja će kasnije poslužiti za ishranu mršave stoke, onda ću povjerovati da su iskreni.

    :-)))

    avatar

    05.01.2015. (13:06)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Kada shvatiš da te neka osoba pokrala to je lopov jer ako je to jednom napravila pa nećeš joj valjda dopustiti i drugi put. Ne shvaćam kako to isto logično razmišljanje ne utječe na vladajuće stranke. Proveli su katastrofalnu privatizaciju svega, koncesioniranje im je u banani na svaku stvar koju žele staviti u koncesiju mi smo u gubitku.

    E sad u moru loših odluka oni će napraviti pošteni deal sa svjetskim kompanijama ahaaaaaaaaaa.

    s obzirom da biti zelen ne znači vratiti se u kameno doba nego uživati u blagodatima moderne civilizacije (kao internet naprimjer) ali da to bude na samoordrživi način (a primjera u svijetu ima ko pljeve) ne kužim zašto uvijek ista retorika protiv onih kji se protive Omblama, Plominima i tim usranim platformama.

    U trenutku kada civilizirani svijet (čitaj Nemčija) prelazi na obnovljive izvore energije mi guramo termoelektrane, naftu i te fore pored toliko sunca, vijetra, a i morskih struja.

    avatar

    05.01.2015. (17:56)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ima naznaka da kod mene pred kućom ima neko
    nalazište (pssst), da ne čuju u ministarstvu.
    Samo zaključujem da kod tebe svaki put naučim nešto novo iz
    branše s kojom sam na VI. Pozdrav i sretno bušenje:))

    avatar

    05.01.2015. (17:59)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Ovo oko Studije utjecaja na okoliš me uistinu tješi... ma daj, nismo toliko naivni!

    avatar

    06.01.2015. (19:37)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    [a href=https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10897023_39 5509510614386_6976742380719930908_n.jpg?oh=b4934e9bd71bd9b38c95e5b90d821d6a &oe=55226305 target=_blank]Naftne platforme[/a]

    avatar

    10.01.2015. (12:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...