Sve ima svoju cijenu. I mjera i duša. Ako si spremna plaćati jednu kavu pedest kuna, kafić može opstati - sa svom svojom atmosferom - i sa pet puta manje gostiju. Mi smo navikli za malo uloženoga puno dobiti. To je, naravno, moguće, ali pod uvjetom da su u priči svi siti. Inače...
02.01.2015. (12:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nadam se da nije. Moje iskustvo. Kažu, da svaki čovjek mora imati svoj kafić i ja ga imam. Uz moj portun , lijep, uredan , dovoljno velik za sve nas koji svakodnevno dolazimo na kavu. I novine , pod must! Zaš što volim: kad mi konobar kaže " je li kavu bez kave i slatku bez šećera " , a ja se samo osmjehnem i kimnem glavom Jer, u zadnje vrijeme pijem kavu BEZ kofeina s natrenom. Eto, to je dio mog jutarnjeg rituala ------------prije nego ga zatvore !!!
02.01.2015. (12:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uh, izgubiti kvartovski kafic je vrlo ozbiljan zivotni gubitak. Moj omiljeni odapeo je prije tri godine, i otada zapravo bezuspjesno lutam svojim i susjednim kvartom u namjeri da nadjem iole dostojnu zamjenu. Uzalud, sve ili neki fensiji za seljacine, ili ekranima opremljene rupe za kladitelje. Noje dobro.
02.01.2015. (14:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
"Godišnji odmor", "Zatvoreno zbog renoviranja", "Lokal preseljen na novu lokaciju" (naravno ne piše adresa nove lokacije), najčešći su znakovi da je u tom lokalu trajni 'fajrunt'. Osim razloga kojeg ti navodiš - mnogo kavica i žestica - ne smije se zaboraviti i 'pogubni' utjecaj fiskalizacije. Jer, ne zavaravajmo se, da mnogi lokali svoju 'profitabilnost' nisu bazirali na manjim ili većim 'marifetlucima' kod nabave i prodaje pića.
Nažalost to ima za posljedicu da zatvaranjem takvih lokala nestaje i taj lijepi običaj da kelnerica zna što česti gost traži. Ja, primjerice, u našem lokalu u gradu kad dođem, konobar/konobarica odmah nosi "Tomislavca" :-)!
02.01.2015. (19:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ukoliko neije uistinu godišnji odmor želim ti da pronađeš novu finu kavicu i jednako dobre konobare. Sretna ti Nova!
03.01.2015. (18:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Suton tridesetih
I moj kvartovski kafić grca u problemima... Dobar kafić može biti gotovo kao dobar prijatelj, neka oaza koju volimo i o kojoj smo na neki način ovisni. Ponekad ostajemo i bez tako značajnih stvari.. jer stalna na tom svijetu samo mijena jest... and Heaven is a place where nothing ever happens :D
...ne bih rekao da je to tako jednostavno :)
https://www.youtube.com/watch?v=5zNdMc6wGtU
04.01.2015. (16:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zlica
Nadajmo se da je ipak godišnji :-)).
02.01.2015. (11:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zazbogom
Sve ima svoju cijenu. I mjera i duša. Ako si spremna plaćati jednu kavu pedest kuna, kafić može opstati - sa svom svojom atmosferom - i sa pet puta manje gostiju.
Mi smo navikli za malo uloženoga puno dobiti. To je, naravno, moguće, ali pod uvjetom da su u priči svi siti. Inače...
02.01.2015. (12:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Nadam se da nije. Moje iskustvo.
Kažu, da svaki čovjek mora imati svoj kafić i ja ga imam. Uz moj portun , lijep, uredan , dovoljno velik za sve nas koji svakodnevno dolazimo na kavu. I novine , pod must!
Zaš što volim: kad mi konobar kaže " je li kavu bez kave i slatku bez šećera " , a ja se samo osmjehnem i kimnem glavom
Jer, u zadnje vrijeme pijem kavu BEZ kofeina s natrenom.
Eto, to je dio mog jutarnjeg rituala ------------prije nego ga zatvore !!!
02.01.2015. (12:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
brenninger
Uh, izgubiti kvartovski kafic je vrlo ozbiljan zivotni gubitak. Moj omiljeni odapeo je prije tri godine, i otada zapravo bezuspjesno lutam svojim i susjednim kvartom u namjeri da nadjem iole dostojnu zamjenu. Uzalud, sve ili neki fensiji za seljacine, ili ekranima opremljene rupe za kladitelje. Noje dobro.
02.01.2015. (14:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
bravo draga....dobro si oslikala ono šta manje -više...
prakticiramo u svojin kafićima...a nažalost i ono durgo!
02.01.2015. (14:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
"Godišnji odmor", "Zatvoreno zbog renoviranja", "Lokal preseljen na novu lokaciju" (naravno ne piše adresa nove lokacije), najčešći su znakovi da je u tom lokalu trajni 'fajrunt'. Osim razloga kojeg ti navodiš - mnogo kavica i žestica - ne smije se zaboraviti i 'pogubni' utjecaj fiskalizacije. Jer, ne zavaravajmo se, da mnogi lokali svoju 'profitabilnost' nisu bazirali na manjim ili većim 'marifetlucima' kod nabave i prodaje pića.
Nažalost to ima za posljedicu da zatvaranjem takvih lokala nestaje i taj lijepi običaj da kelnerica zna što česti gost traži. Ja, primjerice, u našem lokalu u gradu kad dođem, konobar/konobarica odmah nosi "Tomislavca" :-)!
02.01.2015. (19:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
chablis
Ukoliko neije uistinu godišnji odmor želim ti da pronađeš novu finu kavicu i jednako dobre konobare. Sretna ti Nova!
03.01.2015. (18:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Suton tridesetih
I moj kvartovski kafić grca u problemima...
Dobar kafić može biti gotovo kao dobar prijatelj, neka oaza koju volimo i o kojoj smo na neki način ovisni. Ponekad ostajemo i bez tako značajnih stvari.. jer stalna na tom svijetu samo mijena jest... and Heaven is a place where nothing ever happens :D
...ne bih rekao da je to tako jednostavno :)
https://www.youtube.com/watch?v=5zNdMc6wGtU
04.01.2015. (16:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
windfuckersister
Na vratima mojeg "Kafića uzdravlje" piše "zatvoreno", ali srećom gazda A. je otišao na skijanje. Znači ima se i može se, možemo odahnuti :)
08.01.2015. (22:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
B-612
Danas je rođendan pa, čekajući da mi blog postane popularan, pozivam te da svratiš na kolač i rođendansku zabavu...
17.01.2015. (12:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...