Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • borivoj

  Želim ti sretan i blagoslovljen Božić i Štefanje (uz obilje misnog vina).

  Arsen

  avatar

  27.12.2014. (08:41)    -   -   -   -  

 • borivoj

  “LJUBAV JE NAJMIRISNIJI CVIJET NASEG KRAJA”.
  Laoska poslovica

  avatar

  27.12.2014. (08:42)    -   -   -   -  

 • borivoj

  25. prosinca 2014.

  Prije dvije tisuće godina kada su uskogrudni ponos i veliko neznanje oskvrnuli čovječanstvo, došao je Isus kao utjelovljenje ljubavi i suosjećanja. Živio je među ljudima čvrsto slijedeći najuzvišenije ideale života. Usmjerite pozornost na lekcije koje je On objasnio u različitim fazama Svojega života. Njegova prva objava bila je: “Ja sam glasnik Božji”. Da, svaki pojedinac mora prihvatiti tu ulogu i živjeti kao primjer božanske ljubavi i dobročinstva. Isus je znao da je sve Božja volja. Zato, i kad je bio na križu i patio u velikoj agoniji, On nije imao zle namjere ni prema komu. Zapravo, potaknuo je one koji su bili uz Njega da postupaju prema svima kao instrumentima Božje volje. "Svi su Jedno, budite jednaki prema svima.", primjenjujte to stajalište u svakodnevnom životu. Mjesec se može vidjeti jedino pomoću mjesečine. Isto tako Bog koji je ljubav može biti viđen i ostvaren jedino – ljubavlju. Bog je ljubav, živite u ljubavi. To je Moja poruka vama.
  (Božanski govor, 24. prosinca 1980.)

  Najbolji način da volite Boga jest da volite sve i služite svima. (Baba)

  http://media.radiosai.org/sai_inspires/2014/SI_20141225.htm

  avatar

  27.12.2014. (08:42)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "AKO NISTE SPREMNI DA SE MENJATE SVAKOG TRENUTKA, NECETE NIKAD SPOZNATI ISTINU". Vivekananda

  avatar

  27.12.2014. (08:43)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Babići trebaju pomoć: ¨Tata umire, a nemamo ni za režije i drva¨

  Babići trebaju pomoć: ¨Tata umire, a nemamo ni za režije i drva¨
  POŽEGA Peteročlana obitelj Babić iz Požege je na rubu opstanka.
  Zvonko Babić, o čijoj smo borbi s rakom već pisali, gubi svoj rat. Eksperimentalna kemoterapija imala je previše nuspojava i morao je prekinuti liječenje. Zvonko umire, a njegovu djecu i suprugu brinu potencijalni troškovi sprovoda, drva za ogrjev i dugovi za režije. Cijela obitelj preživljava od 1.300 kuna, vrlo malo vrta i rijetkog posla sa strane.
  - Uspjeli su mu skinuti temperaturu i održavaju ga na životu koliko mogu. Liječnici su nam rekli da ne znaju koliko će još opstati. Skoro dvije godine se bori s tumorom. Od bolova nije mogao spavati, ali nije pokazivao znakove predaje. Jeo je iako je osjećao mučninu nakon dvije žlice. Stanje se počelo pogoršavati kad je prestao s eksperimentalnom terapijom prije tri mjeseca. Nuspojave su bile prejake, lice mu se osulo. Rekao je da ne može više trpjeti bolove i da neće piti tablete. Bojimo se da će umrijeti, nemamo novaca za njegov sprovod. Možeš to napraviti da posudiš novac, ali kako ćeš vratiti? Sakupilo se oko 4.500 kuna dugova, najviše za vodu i struju jer smo lijekove morali nadoplaćivati. Da nam je barem riješiti drva i režije pa da normalno krenemo plaćati rate. Od 1.500 kuna Zvonkove mirovine uzima se 500 kuna zbog duga za neplaćenu stanarinu i dobijemo 298 kuna dječjeg doplatka za Josipa. To je sve - jada nam se Martina Babić, Zvonkova supruga.
  - Tata mi je sve u životu. Veliki je dobričina, ali bolest ga je progutala. Moramo se nekako priviknuti na to, ide nam teško, ali valjda ćemo izdržati. Učenik sam drugog razreda, školujem se za stolara. Idem na praksu i hoću raditi, prekjučer sam izrezao skoro dva i pol metra drva motorkom i to su još palete koje su najopasnije za rezati. Danas čistim šupu pa ću opet rezati drva. Cijelo vrijeme radim da si prebacim misli s brige. Skupili smo jedan mali kamion drva, trebalo bi nam barem još toliko - dodaje Zvonkov sin Josip.
  - Završila sam fizioterapeutsku školu i u ova zadnja tri tjedna bolovi su ga dotukli. Vidjela sam slične osobe na praksi i bila sam imuna, ali kad ga je jučer hitna pomoć odvezla, rasplakala sam se. Dok je bio zdrav, imali smo sve, nismo oskudijevali s drvima. Živjeli smo skromno, ali složno - kaže nam Ankica Poštić, Zvonkova pokćer.
  Pored svih materijalnih briga tu je još jedna. Josip će vjerojatno morati ići na operaciju u Zagreb zbog deformacije prsa jer je rođen prije vremena.
  - Kad me poslikaju kod ortopeda, onda će me najvjerojatnije slati u Zagreb na operaciju. Rodio sam se mjesec dana prije vremena, imao sam raznim problema s masom, kostima i vidom, a zubi su mi stradali pri pad us bicikla. Od trećeg razreda idem 6-7 puta godišnje u Zagreb i imao sam dvije operacije. Prije je mama išla sa mnom, a to je 500 kuna za jedan put. Međutim, sada moram ići sam jer nemamo za kartu. Uglavnom, stanje mi se poboljšalo što se tiče svega osim "kokošjih prsa". Ako moram na operaciju, gubim godinu u školi jer oporavak traje između četiri i šest i pol mjeseci. Prva tri mjeseca moram sigurno biti u Zagrebu, tako mi je rekla pedijatrica - kaže Josip.
  Osim novčane i pomoći oko drva kažu da su im dobrodošle jednostavne namirnice poput graha i krumpira. Obitelj Babić možete kontaktirati na na adresi Osječka 49, Požega ili na broj telefona 099/401-7082.

  avatar

  27.12.2014. (08:44)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "SVE STO DANAS NE OBAVEZUJE NIKOG,
  SUTRA OBAVEZUJE SVE". Borislav Bogdanovic

  avatar

  27.12.2014. (08:45)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "PROST NAROD JE MUDRIJI,
  ZATO STO JE MUDAR SAMO
  ONOLIKO KOLIKO MU TREBA". Laktancije

  avatar

  27.12.2014. (10:09)    -   -   -   -  

 • borivoj

  27. prosinca 2014.
  Slušati izlaganje govornika koji je osjetio radost istinskog iskustva doista je blagoslov. Njegovo lice obasjano je radošću, njegove oči pune su suza radosnica već i na samu pomisao o Gospodovoj slavi. Slušatelji će s lakoćom osjetiti to nadahnuće i sami doživjeti radost dok im niz lice teku suze radosnice. Kad se beba nasmiješi, i svi oko nje složno joj se smiješe. Jednako će tako riječi onih koji su prožeti predanošću prema Bogu prožimati srca slušatelja. U tom procesu slušanja srce opterećeno prljavštinom pretvorit će se u čisto i prosvijetljeno, u ono koje sjaji istinskim svjetlom i ljubavlju. Za uklanjanje mirisa prekršaja osjetilnih traganja želja za slušanjem o Božjoj slavi vrijedno je sredstvo za dezinfekciju, a usto i samo po sebi puno slatkog mirisa. Slušanje će uspješno pročistiti vaše srce.

  (Bhagavatha Vahini, 1. poglavlje, 'Bhagavata)

  Stalno promišljanje o Božjoj slavi pomaže preobraziti tijelo, um i duh. (Baba)

  avatar

  27.12.2014. (10:13)    -   -   -   -  

 • lion queen

  super da si dao ovaj recept. dobro će doći nakon božićnog i novogodišnjeg prejedanja! baš u pravi trenutak!
  sretni ti blagdani i da ti iduća godina bude prekrasna!!!

  avatar

  27.12.2014. (10:46)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...