Zanimljive su te stare knjige : ja sam uzela ( i dobro da jesam ) prastaru knjigu o dobrim domaćicama i finim djevojkama -što sve moraju znati prije braka-------od moje svekrve , Pemice iz Moslavine. Knjiga je tiskana na korijenskom pravopisu davne 1925 godine i ima baš sve što je sada zaboravljeno
26.12.2014. (22:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A što tu dodati? Ništa se nije promijenilo, a s ovakvim glavama na vrhu bojim se da dugo ni neće. Pamet u glavu, motičicu u šake i kopat, barem oni koji imaju imalo zemlje, ili snage. Čudno je da obična domaćica zna bolje ekonomizirat od onih kojima bi ekonomija trebala bit bar u malom prstu. Laka noć:))
26.12.2014. (22:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pozdrav! Ono što je vrijedilo nekad, vrijedi i danas. Mislim da su stare knjige jednostavnije napisane nego ove danas. Jasnije su napisane misli i činjenice. U ovim današnjim mi se čini da se stvari previše kompliciraju, kao da ih se pokušava zakamuflirati u neke složenije misaone i perceptivne strukture, što čitaocu dodatno otežava usvajanje informacija.
26.12.2014. (22:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tako je lijepo pročitati te stare posvete :))) Jednako su vrijedne kao i same knjige. Na žalost, taj običaj se nekako izgubio, pa se rijetko može pronaći neko slično svjedočanstvo današnjeg vremena, a uskoro kad sve knjige budu u elektroničkom obliku, bit će potpuno izgubljeno. Šteta.
27.12.2014. (09:26)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@valcer U ono vrijeme kad je autor pisao knjigu o olovu se niti znalo, niti ga je bilo. No sve je relativno. Poznata međimurska eko proizvođačica Bernarda ima svoju eko zemlju nekih 100, 200 metara od ceste pa ima sve certifikate o zdravoj eko proizvodnji. Uz to, postoji u Lijepoj našoj mnogo, mnogo obradive zemlje - primjerice Lika - gdje nema od olova ni 'o' pa ipak na poljima uspjeva samo korov i trava.
27.12.2014. (11:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Zanimljive su te stare knjige : ja sam uzela ( i dobro da jesam ) prastaru knjigu o dobrim domaćicama i finim djevojkama -što sve moraju znati prije braka-------od moje svekrve , Pemice iz Moslavine. Knjiga je tiskana na korijenskom pravopisu davne 1925 godine i ima baš sve što je sada zaboravljeno
26.12.2014. (22:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
A što tu dodati? Ništa se nije promijenilo, a s ovakvim glavama
na vrhu bojim se da dugo ni neće. Pamet u glavu, motičicu u
šake i kopat, barem oni koji imaju imalo zemlje, ili snage.
Čudno je da obična domaćica zna bolje ekonomizirat od onih
kojima bi ekonomija trebala bit bar u malom prstu. Laka noć:))
26.12.2014. (22:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
husky
Pozdrav!
Ono što je vrijedilo nekad, vrijedi i danas.
Mislim da su stare knjige jednostavnije napisane nego ove danas. Jasnije su napisane misli i činjenice. U ovim današnjim mi se čini da se stvari previše kompliciraju, kao da ih se pokušava zakamuflirati u neke složenije misaone i perceptivne strukture, što čitaocu dodatno otežava usvajanje informacija.
26.12.2014. (22:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Sve tako stoji. Jedino što gajenje u baštama blizu
puta = povrće puno olova.
27.12.2014. (06:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
Tako je lijepo pročitati te stare posvete :))) Jednako su vrijedne kao i same knjige. Na žalost, taj običaj se nekako izgubio, pa se rijetko može pronaći neko slično svjedočanstvo današnjeg vremena, a uskoro kad sve knjige budu u elektroničkom obliku, bit će potpuno izgubljeno. Šteta.
27.12.2014. (09:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Weihnachten
Ispuca si se komentarima provocirajući Božić pa si okrenija temu...
Smišan si.
Ni pokojna Nela Eržišnik iliti Mara Prdalo ti nije ravna.
Furchtbar!
27.12.2014. (10:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
@valcer
U ono vrijeme kad je autor pisao knjigu o olovu se niti znalo, niti ga je bilo. No sve je relativno. Poznata međimurska eko proizvođačica Bernarda ima svoju eko zemlju nekih 100, 200 metara od ceste pa ima sve certifikate o zdravoj eko proizvodnji. Uz to, postoji u Lijepoj našoj mnogo, mnogo obradive zemlje - primjerice Lika - gdje nema od olova ni 'o' pa ipak na poljima uspjeva samo korov i trava.
27.12.2014. (11:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
ti si svoje barem prodao, moj stari je grunt poklonio lešinarkama s blagoslovom sustava koji tetoši besprizorne.
28.12.2014. (10:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela
globalizacija je pojela naše povrtlare pa ne mogu proizvoditi povrće, već neki tajkuni uvoze, a drugi prodaju pod naše
29.12.2014. (13:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...