Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • borivoj

  u tv emisiji "meridijani-reporteri bez granica" prikazan je film o gradu KOPENHAGEN, kako je ustrojen i kako funkcionira jedan moderan europski grad.

  da bi rijeka postala "europski grad kulture 2020 godine", trebalo bi barem malo da se približimo i djelujemo poput KOPENHAGENA, tog nadasve zanimljivog grada...

  LIJEPO VAS MOLIM POGLEDAJTE SI TAJ ZANIMLJIV DOKUMENTARAC.

  avatar

  24.12.2014. (08:38)    -   -   -   -  

 • borivoj

  25. ure ne bo

  V času in prostoru živimo od energije, dane nam za življenje. Ne glede na obremenitve iz prejšnjih življenj imamo vsi na voljo skupni planet, vodo, zemljo, zrak, sončne žarke, dan in noč, letne čase itn. Dnevi pa so povsod dolgi le 24 ur, kje z več ali manj svetlobe.

  Teh naravnih danosti naj bi bili deležni vsi v enaki meri. Živimo pa bolj ali manj sprti s pravičnostjo, zase zahtevamo več pravic, drugim pa odrinemo več dolžnosti. Tudi Zemlji jemljemo več, kot zmore dajati. Namesto hvaležnosti za njene darove jo zasipavamo z odpadki in strupi, ker sami postajamo odpadek s samovoljnim izločanjem iz naravnega reda.

  Več »

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  avatar

  24.12.2014. (08:53)    -   -   -   -  

 • borivoj

  > "NAJVISE DOBIJAJU
  > ONI KOJI SAMI UZIMAJU. ZATIM ONI KOJI NAJVISE TRAZE.
  > A TEK ONO STO OSTANE POSLE NJIH DELI SE ONIMA KOJI
  > ZASLUZUJU".
  > Dusko
  > Radovic
  >

  avatar

  24.12.2014. (08:54)    -   -   -   -  

 • borivoj

  ... "Razmislite o osećanju koje se javlja u vama kada vas hvale, obasipaju vas komplimentima, kada uvažavaju nešto što ste uradili, kada vas prihvataju kao ličnost. Mislite zatim, s druge tačke gledišta, na osećanja koja se bude u vama pri zalasku sunca ili u zoru, pred lepotom prirode uopšte, ili kada čitate neku knjigu ili gledate film kojima se potpuno prepuštate. Uporedite ta osećanja sa onim što ste osetili kada vas hvale - sa osećanjem koje, u su-štini, potiče od „samoveličanja", od „samouzdizanja", što su tzv. „spoljašnja" osećanja, dok osećanja druge, vr-ste potiču od „samoostvarenja" - to su osećanja duše.
  Razmotrite sada vaša osećanja prilikom nekog uspe-ha, kada nešto postignete, pobedite u nekom takmiče-nju, dobijete neku opkladu ili se istaknete u nekoj disku-siji. Uporedite ova osećanja sa radošću koju osećate, na primer, kada ste zaista zadovoljni nečim što radite, ra-dom koji vas potpuno ispunjava, kome se prepuštate svim svojim bićem. Prva osećanja dolaze spolja,' a drugo iznutra, kao osećanje duše."

  -De Mello---za tebe bez posebnog značaja, voliš citate, ovaj će ti se možda dopasti

  Svako dobro i sve najbolje

  Tebi jednako Sretan i Blagoslovljen Božić i ugodne blagdane , jednako tako Čestitke za Sretnu NOVU 2015. i da ti se sve težnje i želje ostvare.

  Vera

  avatar

  24.12.2014. (09:05)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Poštovana!

  U TV. emisiji " Meridijani - reporteri bez granica " prikazan je dokumentarni film o
  gradu KOPENHAGEN, kako jedan moderan Europski grad funkcionira, kako je
  ustrojen i kako se upravlja gradom... Da bi Rijeka postala " Grad kulture 2020. ",
  bilo bi poželjno da se barem malo približimo i djelujemo na način kako to čini grad
  koji nam može biti uzor, - KOPENHAGEN. Molim vas pogledajte si taj nadasve
  koristan film i naučimo nešto iz te prezentacije.

  Srdačan pozdrav,

  Borivoj

  avatar

  13.01.2015. (17:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...