Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • borivoj

  Nešto je krenulo naopako u digitalnoj revoluciji na početku 21. veka, tvrdi autor Džerom Lenije polemičke knjige o Internetu „Ti nisi gedžet“ (You Are Not a Gadget: A Manifesto)

  Lenije u svojoj knjizi polemiše o tehnološkom paradoksuu smislu željenog tehno napretka i neočekivanih posledica koje je doneo taj napredak. 1999. godine planetarno gledano imali smo oko 500 miliona primeraka onoga što, neprevodljivo, nazivamo gedžetima, danas takih malih i moćnih uređaja ima skoro 5 milijardi.

  Iako bi smo očekivali da će oni zadovoljiti i rešiti sve naše potrebe, nasuprot ovome – imamo parcijalan rešenja i inicirane neke sasvim nove potrebe.
  Opet dolazimo na pomenuti paradoks, umesto da tehnologija služi ljudima, ljudi služe tehnologiji i vredno, gotovo pobožno, joj se klanjaju.

  Nadalje u današnje vreme interneta, jedino što ima vlasnika, što je strogo omeđeno, i gde se slivaju pare jesu oglasi, dok „generatori sadržaja“, muzičari, novinari i umetnici ostaju prikraćeni, oni su prinuđeni da
  polodove svog intelekta, talenta i mašte tretiraju samo kao fragmente koji će bez naknade biti ustupljeni umu košnice**

  avatar

  20.12.2014. (08:52)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Arheolozi pronašli groblje s preko MILIJUN mumija u Egiptu

  Kairo, 19.12.2014., 10:18
  Autor: B.V.

  Groblje na kojem se prema procjenama arheologa nalazi više od milijun mumificiranih ljudskih tijela, pronađeno je u središnjem Egiptu.

  Arheolozi su dosad iskopali 1700 mumija, koje su očuvali vrući i suhi pustinjski uvjeti u regiji Faiyu, koja se nalazi 96 kilometara južno od Kaira.

  Groblje Fag el-Gamous prostire se na preko 1,7 milijuna kvadratnih metara, a neka mumificirana tijela pronađena su i na dubinama od 23 metra u vapnenačkim stijenama, prenosi Daily Mail.

  Mumija dječaka stara 2500 godina otkrila skrivanu tajnu

  Ostaci pronađeni na groblju datiraju iz doba rimskog i bizanstskog carstva, otkrili su arheolozi. Među njima pronađeni su i mumificirani ostaci 18-mjesečne djevojčice te muškarca visokog 2 metra.

  Ovo najnovije otkriće arheolozima u Egiptu dat će novi uvid u obične stanovnike navedenog vremenskog razdoblja.

  Ipak, zasad ostaje misterijem zašto ih je toliko puno pokopano upravo na tom području.

  avatar

  20.12.2014. (08:54)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Program izleta za siječanj 2015.


  SVIM PLANINARKAMA I PLANINARIMA ŽELIMO SRETNU NOVU GODINU!

  Nedjelja, 4.01.2015.

  UČKA

  Polazak prigradskim autobusom sa Trga bana Jelačića u 8:15 sati za Opatiju i dalje za Poklon. Povratak u Rijeku s Poklona u 15:40 sati.

  Grupa „A“ i „B“: POKLON – PLANIK – POKLON (oko 5 sati laganog hoda). Vodič: Dražen Štifter. Grupa „C“: Pješačenje oko POKLONA po dogovoru na licu mjesta. Vodič: Josip Jurasić ili Damir Pavšić.

  Nedjelja, 11.01.2015.

  KLANA – PLIŠ (933 m) – GRMADA (940 m) – KLANA

  Polazak prigradskim autobusom s Delte za Klanu u 6:30 sati za grupe „A“ i „B“, a za grupu „C“ u 10:30 sati (linija 22) za Lisac. Povratak iz Klane za Rijeku u 14:15 – 16:10 i 18:00 sati; iz Kastva u 16:05 ili 17:30 sati.

  Grupa „A“ – KLANA – PLIŠ – GRMADA – LOVAČKI DOM – KLANA – po želji KASTAV. Vodič: Dražen Štifter.

  Grupa „B“ – KLANA – PLIŠ – LISAC – LOVAČKI DOM – KLANA (staza srednje teška, oko 5 sati hoda). Vodič: Boris Knaus.

  Grupa „C“ – LISAC – Prva njiva (Lovački dom Klana) (staza lagana, oko 3 sata hoda). Vodič:

  Nedjelja, 18.01.2015

  PLOMINSKA LUKA – MUNAC (377 m) – RABAC

  Polazak posebnim autobusom s Trga Bana Jelačića u 7:00 sati u pravcu: RIJEKA – OPATIJA – LOVRAN – MOŠČENIČKA DRAGA – BRSEČ – PLOMIN – PLOMINSKA LUKA – LABIN – RABAC. Povratak iz RABCA oko 16:00 sati za Rijeku. Cijena prijevoza: 70 kn.

  Grupa „A“ i „B“ – PLOMINSKA LUKA – VESELCI – VICANI – MUNAC – KNAPIĆI – KOSI – RABAC (staza nije teška, oko 5–6 sati hoda). Vodič: Dražen Štifter.

  Grupa „C“ i „B“ – LABIN – RABAC (staza lagana, oko 3 sata hoda). Vodič: Boris Knaus.

  Nedjelja, 25.01.2015.

  GODIŠNJA SKUPŠTINA „SENIORA“ RIJEKA

  CRVENI KRIŽ, PEĆINE

  Grupa „A“ i „B“ – sastanak u 8:00 sati kod „Kontinentala“ – polazak prema Tvornici papira, novom stazom uz Rječinu – na Strmicu – i do Crvenog križa na Pećinama. Vodič: Dražen Štifter.

  Grupa „C“: sastanak kod Hrvatskog doma (ex Dom Željka Marča) u 9:00 sati i pravac Zvjezdarnica (Sv. Križ) – Crveni križ na Pećinama (Ulica J. Polić Kamova). Vodič: Damir Pavšić.

  Početak rada GODIŠNJE SKUPŠTINE u prostorima zgrade Crvenog križa na Pećinama je u 13:00 sati. Zajednički ručak i druženje planinara: u 14:00 sati. Cijena ručka 45 kn (bez pića). Prijave i uplata za ručak zaključno do 23/01/2015. u prostorijama HPD Platak – Sekcija Seniori na redovnim sastancima (kod gđe Branke Buković).

  -------------

  lp, borivoj

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  20.12.2014. (11:21)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...