Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • odmak

    Primjećujem da je na blogu sve više nostalgije, ali ti si od onih koji 'u svijet kreću' (Tin). A knjiga je...knjiga Tu se slažem svim srcem.

    avatar

    05.12.2014. (19:34)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Gramafon i gramafonske ploče imam i ponekad ih slušam. Čak dosta često za današnje pojmove.
    Što se tiče vrpce, samo si djelomice u pravu. Upravo čitam M. Jegovićev "Rod", već sam pripremio onaj kartončić za označavanje, kad evo vrpce, baš onako lijepe svilenkaste, crvene.

    avatar

    05.12.2014. (20:21)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Jedna digresija...
    Godinama sam putovao na posao tramvajem do nekih dalekih stanica i u oči mi je skoro svakodnevno (poklapalo nam se valjda radno vrijeme) upala žena koja je ili stojećki ili pod kraj na nekom slobodnom stolcu doslovce "gutala" debele knjižurine ne mareći imalo za zbivanja oko nje. Bilo je i drugih čitača, ali kod nje se nekako osjećala fascinacija čitanjem...
    Da bi, kada sam ju po prvi puta "uhvatio" da prije izlaska iz tramvaja pregiba ugao stranice na kojoj je "stala", i moja fascinacija njome potpuno zamrla.
    Možda potpuno nepravedno, ali nisam si mogao pomoći. Taj, nekome nevažan i banalan detalj, doživio sam kao oskvrnuće knjigâ koje je čitala... I otada sam radije "birao" drugi kraj tramvaja samo da to više ne vidim...

    avatar

    05.12.2014. (20:32)    -   -   -   -  

  • dirigent -ljubavi

    "Zar ne bi bilo zgodno kad bi između naših životnih stranica mogli umetnuti vrpcu i nakon toga mirno utonuti u san? " Ah što ti je dobra rečenica... I već sam zamislila,odabrala bi bilo koju vrstu zelene boje,debljina ni nije bitna, te ju savršeno uklopila sa stranicama svoga života .

    avatar

    05.12.2014. (20:55)    -   -   -   -  

  • Mela

    Imaš pravo u svemu. Vrpce su stvarno nestale, a itekako bi dobrodošle.

    avatar

    05.12.2014. (21:08)    -   -   -   -  

  • Outremer

    Gledaj, Brode, mrvicu me muči ovi tvoj neprimjereni dijalekt te ti savitujen da se vratiš na pravi put. Evo, šta se tiče knjiga, šnjiman moreš šta oćeš: oš ispod pitara, oš za uglavit i sakrit Zagora i pravit se da učiš, oš se podbočit kad ti se prikunja, a ne smiš leć, jer te neka budala davi govorancijaman, a moreš ju , najposlinakarce ,i pročitat, ako već ne znaš di bi šnjome. Moreš ju i ne pročitat,pa ju nosat uza se da izgledaš učevno. Tada triba odabrat nešto šta je prikladnog formata (za u džep, kad te satare nosanje) ), a da naslov bude źiva petljancija! Ti dobro razmisli , koristiš li knjige na pravi način, jerbo po ovomen šta pišeš, pobro, bojin se da baß i nisi priviše inventivan. Adio!

    avatar

    05.12.2014. (21:15)    -   -   -   -  

  • xzy

    da-da I sama sam mislila da se knjiga ne moze zamjeniti sa nijedim modernim izumom sve dok nisam otkrila Kindle. Za Kindle nema okretanja stranica sa suskanjem ali ni netreba ova famozna snjura, Kindle pamti na kojoj si strani stao..........priceless.............

    avatar

    05.12.2014. (21:55)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Daj mi ostavi vrpcu , običnu isprepletenih niti narančaste boje
    izmedju 17. i 18. stranice
    i pusti me
    da usnem znajuć'
    probudjena jutrom
    da ću sebe naći
    u slovima na kraju 18-te

    avatar

    05.12.2014. (22:45)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    O, blogerski brate, tko o čemu, mi o vremenu i prolaznosti. Zanimljive su te sitnice koje su nam se tako urezale u vrijeme koje je za nama. Zgode s pločama, kasetama, kako je bilo zanimljivo! Doduše, nisam bila sakupljačica ploča, nisam imala gramofon, ali sjećam se tih stvari, da. Imala sam popriličnu kolekciju kaseta, eno, još uvijek stoje u nekoj vrećici na tavanu. I taj trik s grafitnom olovkom... oooo, da... kad bi se vrpca zapetljala, samo da se ne zgužva, onda počne mumljati i zavijati. :D
    Danas su neki novi klinci, stvaraju svoju prošlost, svoje uspomene s nekim novim sitnicama. Doduše, nismo ni mi "za bacit", uključeni smo u te elektroničke "produžetke". ;-) Al knjiga je knjiga, taj njezin miris i ona vrpca...nezamjenjivo. Ima posebnu čar. A straničnici iliti bookmarkeri? Gubim ih... Zato, vrpca je zakon! ;-)

    avatar

    06.12.2014. (11:36)    -   -   -   -  

  • Neverin

    shvaćam te, ali ako smo ljudi kojima je stalo do sadržaja, a ne korica onda nam je svejedno oko podloge, nosača kakogod se zvalo ili?

    jeste da je meni teško naviknuti se na kindle, ali sljedeće generacije neće možda ni znat što je to papir ...

    avatar

    06.12.2014. (12:07)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    ...a tko kaže da vrpca nije upravo ono u tvom životu, do čeg ti je najviše stalo, tvoja okosnica, tvoja bit, kostur i kralježnica, sve ono zbog čega si najviše sretan, kao i sve ono što te najviše ljuti ili rastužuje.
    Tu se mjerimo di smo stali. I kako i kamo dalje. A da nije ukrug.

    avatar

    06.12.2014. (20:50)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Tvoj zanimljiv tekst podsjetio me na kolumne Ropotarnica koje Pavličić već neko vrijeme piše u Vijencu, na temu pomalo zaboravljenih stvari. Primjerice...

    avatar

    06.12.2014. (21:09)    -   -   -   -  

  • Bloger Reed

    Nezamjenjiv je osjećaj kada osjetiš miris knjige, hrapavost papira, kada je rastežeš po rukama i na kraju je, na kraju čitanja, ponosno zaklopiš. PDF i ostale karikaturne verzije "umjetničkog alata" nisu moj stil. Lijepo si to opisao, dosta nostalgično i tužno, ali lijepo. Vrpce mi nisu toliko zapele za oči koliko i pozivanje na knjige. Pozdrav!

    avatar

    07.12.2014. (09:23)    -   -   -   -  

  • Bolji zalet

    Imaš pravo. Vrpce mi nedostaju u knjigama, bookmarker mi uvijek ispadne. Jako lijep tekstić. :)

    avatar

    07.12.2014. (15:20)    -   -   -   -  

  • Japlenica

    podsjetilo me je to na epizodu kad je moj stariji sin, sada 28godišnjak i tvoj kolega po struci napisao u zadaći krajem osnovne škole"naši preci su slušali gramofonske ploče"! malo je falilo da mu trisku zalipin.....a dite je to jedino na šufitu srelo.
    slažen se za vrpce, raduje me da se još pojavljuju, pa makar i kod Jergovića.
    Proba san čitat te elektroničke knjige. ne ide, pa gotovo, ni šuga ni šuštance.

    avatar

    07.12.2014. (19:18)    -   -   -   -  

  • Lou Salome

    Najprije 'vako- od svih tvojih tekstova koje pročitah ovaj mi je nekako fejvorit. Što se LP ploča tiče nije njihovo vrijeme prošlo, nego su se iz robe široke potrošnje narodnih masa danas pretvorile u objekt žudnje strastvenih kolekcionara. A ta vrpca za obilježavanje knjiga - eh, pa ja sam se uvijek pitala što me to tako ludo privlači onim starim izdanjima, sa nimalo atraktivnim coverom i običnim, tamnim koricama. I ti si mi otkrio da to upravo bješe ta čarobna pupčana vrpca omiljene nam knjige.

    avatar

    08.12.2014. (18:22)    -   -   -   -  

  • brod u boci

    @odmak: Nostalgija je kao sol - dovoljna je i mala količina
    @semper contra: Nisam je čitao, samo sam primjetio da je debela kao enciklopedija
    @GP-ZG: Ha ha, mogao si dat primjedbu - zgodna su vam ušesa!
    @dirigent ljubavi: To je to!
    @Mela: Vjerojatno poskupljuju uvezivanje, tko će ga znati..
    @Outremer: Svrati do likara ako te to muči ;-)
    @xyz: Može biti...
    @Annaboni: Jako lijepo!
    @Big Blue: Oh sestrice pa i ti si tu :-)
    @neverin: Bumo vid'li
    @SarahB: Može biti, može biti...
    @Ama Gi: Pogledat ću, hvala!
    @Reed: Hvala
    @Bolji zalet: Na kraju ispadne da bookmarkeri označavju sami sebe
    @Japlenica: Ha ha, to ti je cijena napretka
    @Lou Salome: Eto vidiš, baš mi je drago :-)

    avatar

    12.12.2014. (14:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...