Komentari

femaleteam.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Prasice

    Kao prvo, jako zanimljivi tekst i tema koja je više nego aktualna u Hrvatskoj. Previše je primjera korupcije u tako kratkom vremenu.
    Osobno, upravo zbog činjenice da smo 2. u Europi po korupciji, mogu reci da mi je bilo jako neugodno kada sam bila na Erasmus razmjeni i jedna osoba je, nakon što sam rekla da sam iz Hrvatske, spomenula Ivu Sanadera i rekla: "Oh, I know Croatia, your prime minister was looked for by Interpol" -.-

    avatar

    06.12.2014. (15:41)    -   -   -   -  

  • Društveno odgovorne

    U Hrvatskoj izgleda nikad nije bio prioritet suzbiti korupciju. Također sam bila na razmjeni i mogu reći da jedna Poljska koja je bila toliko siromašna prije 30-ak godina se razvila i danas je ispred nas po kvaliteti života građana. Svako malo se nešto tamo gradi, hrana je jeftina i ostali osnovni troškovi života, domova za studente ima više nego dovoljno, prilika za razvoj karijere, mnoge firme tamo danas otvaraju svoja sjedišta kao što su na primjer CREDIT Suisse, IBM, Google te svakodnevno zapošljavaju sposobne studente koji žele raditi, a ne preko roditelja i rođaka.

    avatar

    07.12.2014. (16:26)    -   -   -   -  

  • Pingvini

    Korupcije je uvijek bilo i uvijek će je biti. No ,činjenica je da je u zadnjih nekoliko godina aktualna u cijelom svijetu, ali i da nažalost ima previše slučajeva i skandala u kojima se spominje Hrvatska i imena "uglednih" osoba iz Hrvatske. Smatramo da će trebati dosta vremena i godina da se epitet korupcijske države izbriše ili barem umanji što je jedan od razloga društveno-ekonomskog nerazvitka.

    avatar

    07.12.2014. (23:01)    -   -   -   -  

  • swat

    Korupcija smanjuje prigode države i broj investitora koji u u Hrvatskoj žele investirati. Smanjuje otpor prema organiziranom kriminalu, te učinke javnih sluđbi, zdravstva i obrazovanja. Korupcija spušta razinu morala u političkom odlučivanju te ugrožava stabilnost i povjerenje u institucije. Ona podiže razinu nezadovoljstva građana i dovodi u pitanje vjerodostojnost svake vlasti. Navedeno predstavlja aktualnu sliku Hrvatske danas.

    avatar

    08.12.2014. (10:34)    -   -   -   -  

  • FemaleTeam

    slažemo se s vama kolege :)

    avatar

    08.12.2014. (13:32)    -   -   -   -  

  • Dop-ing

    Korupciju je teško u potpunosti iskorijeniti ali ju je u današnje vrijeme, kada je ona iznimno visoka,potrebno smanjiti. Korupcija će odraziti brojne negativne čimbenike na razvoj: dovodi do porasta siromaštva, manje gospodarske aktivnosti,pada konkurentnosti gospodarstva..Korupcijom građani gube povjerenje u rad institucija.

    avatar

    10.12.2014. (14:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...