Komentari

metamorfoza.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Annaboni

    Skoro, pa na granici mogućeg.
    Ne zbog alimentacije , nego zbog postupka sutkinje-žene , straha od moćnijih od sebe i nedostatka empatije prema slučaju žene -majke kojoj se eto, i sloboda govora oduzima kao jedina moć

    avatar

    27.11.2014. (09:16)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Kafkijanski krug kredom. Najjači lobi u RH je onaj odvjetnički. Pogotovo nakon astronomskog bodovanja njihove umješnosti. Cilj im je odugovlačenje parnica, tako žive poput lihvara i uspijevaju ismijavati pravdu pred pravom. Svesrdnu pomoć daju im sudci (sjetiti se "ličkog rukovanja" koji će ući u anale sudskog prostituiranja). Isto tako, posljednje (jedva!) zatvoreno poglavlje uoči pristupa EU bilo je pravosuđe. Znakovito i upozoravajuće, no koga briga.
    Nadam se kako ćeš ustrajati u toj neravnopravnoj borbi. Sudci nisu faraoni, a zakoni nisu njihova prćija.

    avatar

    27.11.2014. (09:16)    -   -   -   -  

  • geomir

    Mogu zamislit kako se ćutiš, jer i sam vodim bitku protiv države,
    najprije otac mi, a sada ja, već pola stoljeća!!

    Moje je sasvim drugi tip suđenja, ali je isto;
    ne osjetljivost na elementarnu logiku.
    Zato ipak moramo lajat jer će to prije ili kasnije biti uvaženo.

    avatar

    27.11.2014. (09:38)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Majo,
    livada je velika, beskrajna, imaš još puno posla, čeka te još puno pisanja, sretno, držim palce!

    avatar

    27.11.2014. (10:43)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    traganje putem ka zamku... Kafka ga sam nije pronašao... Samsa iznjedren iz strahova... i netko osuđen za nešto... a što je to?... pa onda fenestracije... ma neću više... carpe diem... :)

    avatar

    27.11.2014. (11:47)    -   -   -   -  

  • premudra

    da, kako si se usudila nešto nekome progovorit protiv časne sutkinje, suda... drži se, ti si Maja :) i tvoja uloga je važna. zbog tvojih kćeri. zbog tebe same. na žalost naša država tako funkcionira, na guranje, kad vidim kojom se brzinom neke stvari događaju čudim se da još uvijek postojimo kao država. od jednog ministarstva čekam odgovor još od 25.7. misliš li da sam ga dobila? misliš li da ću ga dobiti? bezbroj puta sam zvala ministarstvo, razgovarala telefonski, čak dolazila na vrata nenajavljena (morate se najaviti gospođo, ne možete samo tako doći) ali odgovor još uvijek nakon 4 mjeseca za urudžbirani predmet nisam dobila. kad ću... ne zna se (Đekna još nije umrla..). ostaje mi pismo ministru i hodanje s transparentom ispred tog ministarstva. ali onda postajem ja ta koja je problematična a ne referenti koji ne odrađuju svoje poslove. ali sigurna sam da se radi o kazni, već bi bila na mojoj adresi. a možda baš zbog mojeg žaljena uskoro je i dobijem, ne bih se čudila da me protresu do gaća i provjere kako i na koji način me mogu kazniti. ma samo izvolte, sve ja to mogu podnijeti, ovako ili onako ali podnosim. ja nisam Maja, no svoju ulogu isto znam, važna je :)

    avatar

    28.11.2014. (06:02)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    tko kaže, sloboda govora, imaš je,
    tko kaže pravda , nemaš je
    to i jest ona igra u novije vrijeme najnormalnija
    suđenje do beskraja.
    kad će ti djeca odrasti imat ćeš predivno zbirku papira narušena zdravlja bez love
    i tko je kriv
    ti naravno, zašto govoriš
    Ipak nije uzaludno
    čitamo te i podržavamo
    možda ipak.....

    suosjećam

    avatar

    28.11.2014. (08:28)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Sutkinja je izvrijeđala jer je pisala Milanki Opačić

    http://mvijesti.net/836987/

    avatar

    28.11.2014. (08:44)    -   -   -   -  

  • kamena

    teško je išta utješnog reći na tvoju "stravu u ulici sudova", koja me, nažalost, nimalo ne začuđuje, i ne ostavlja mi ni trunke sumnje u tvoje riječi, jer sam tu sudsku bahatost i "visinu bez pokrića" (jer mi ništa dobra nisu napravili svih ovih godina, a zla toliko, da bi se roman mogao ispisati) itekako osjetila, i još uvijek osjećam na vlastitoj koži, mada, poput geomira, iz posve drugog sudsko-odvjetničkog područja, što je posve nebitno za cijelu tu horor-priču, koja caruje sudskim krugovima... pomoći ti ne mogu, kao ni ti meni, al' ti se klanjam na istini, koju pronosiš, i koju sama nastojim prokaz(iv)ati... kod tebe mi još gorči okus u ustima ostavlja činjenica, što se radi o sutkinji-ženi-vjerojatno-majci, bez imalo namjere kvalificiranja sudstva po spolnoj osnovi... daleko sretnija bi bila (a možda bi se i ranije počelo nešto mjenjati na bolje), da nas puno više govori i viče, jer doista ne vidim koga da krivimo za pakao koji prolazimo ( i ne samo u sudstvu, ali tu posebno), doli sve nas skupa, većinu, koja trpi, podnosi i šuti nad bahatom i nesposobnom manjinom... želim svu sreću, tebi i djeci, da izdržiš govoriti istinu do zaslužene pobjede...

    avatar

    28.11.2014. (13:13)    -   -   -   -  

  • Neverin

    da svako od nas reagira na svaku nepravdu što čine državni službenici pa i svete krave suci da vidiš kako bi se ploča promjenila. EEEE što mi ju je žao, morala je pisati dopis ministarstvu. Stvarno treba uvesti kvote za posao i da vidiš kako bi se trudili da zarade svoju plaću. A ovako radiš ili ne radiš posao, a plaća stiže svejedno naravno da nećeš raditi ništa nego ćeš se vaditi da je negdje drugdje zapelo u mehanizmu i da do tada su ti ruke vezane bla bla srač. Dobro je da nisi posustala. Oni igraju na to kao što se ova govna od političara nadaju da svi mi mladi odemo van pa da im ostanu stare glupe ovce na manipuliranje. Što više ih naučimo da ćemo reagirati to će više sistem ulaziti u autokorekciju.

    Divim ti se Majo

    avatar

    28.11.2014. (15:29)    -   -   -   -  

  • poesie

    https://www.facebook.com/pages/Daj-mi-činjenice-dat-ću-ti-pravo/1580093752 221164?fref=ts

    avatar

    28.11.2014. (15:57)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Žao mi je tvog slučaja, naravno, i zaslužuješ bolji tretman. No muškarci koji nisu probisvjeti koji namjeravaju cijeli život živjeti izvan zakona bi trebali obratiti pozornost na ovaj detalj:

    Ocu moje djece istekla je uvjetna kazna, još prije dva mjeseca, te bi zbog toga što nije ni sada platio svoj dug, niti plaća mjesečne rate alimentacije, trebao odslužiti zatvorsku kaznu.

    Dakle, ako si ti pošten čovjek ali iz nekog razloga nisi sposoban platiti, sud će te kao stimulaciju strpati u zatvor. Dok si u zatvoru ne možeš raditi, a kad izađeš si zauvijek obilježen i imaš još manju šansu za podmirivanje obveza u budućnosti. Ne samo da se time djeci koja ne primaju alimentaciju nije pomoglo, već su još više oštećena.

    Ova anegdota nam služi kao dobar podsjetnik da je primarna svrha sustava alimentacije kažnjavanje muškaraca, a ne uzdržavanje djece.

    avatar

    28.11.2014. (17:39)    -   -   -   -  

  • -

    Koji si ti kreten igniss. Tuđu nevolju koristiš da bi propagirao svoja odurna stajališta. Koga briga za tebe i tvoje zakinute muškarce, odi s tim na neki drugi post.

    avatar

    29.11.2014. (03:07)    -   -   -   -  

  • Da ti kazem

    Drugi puta snimi razgovor u sudnici....na svakom mobilphone imas tu mogucnost.......imas i ti pravo na dokazni materijal.......ili ako se tako lose osjecas povedi nekoga sa sobom i otvoreno reci da zelis imati tu osobu kraj sebe jer se ti ne osjecas dobro kada ides na sud.....ili ako ti je lose.......pozovi hitnu.....i onda tuzi njih....jer te je sutkinja psihicki maltretirala.....nisu ni oni bogovi.....osilili su se ....ali ima lijeka i za to....

    avatar

    29.11.2014. (04:47)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @"-" dakle smatra da je destruktivan i nepravedan sustav alimentacije skroz ok i ne treba ga mijenjati, dapače odurno je ukazivati na njega čak i kroz prizmu koristi za majke i djecu, a ne muškarce.

    Sljedeći put kada se žena nađe u situaciji poput autoričine, neka se sjeti da ima zahvaliti komentatoru "-" koji je pomogao tom muškarcu shvatiti da ionako nikoga nije briga za njega i njegove okolnosti, pa mu je bolje jednostavno zbrisati.

    Djeca koja ne primaju alimentaciju ti zahvaljuju na potpori, "-"!

    avatar

    29.11.2014. (08:47)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    nažalost, s obzirom da dolazim iz navedenog (pravosudnog) sustava, već na početku priče mogla sam pretpostaviti da će priča završiti na ovaj način. u ovom slučaju sam posve na tvojoj strani, jer se i sama sve više žestim kako nailazim na zidove i otpor kad god pokušavam obaviti bilo koji normalan i očekivani zadatak pred bilo kojim od naših sudova. gledaj, bez obzira što te sutkinja napala, nije problem u tebi i nisi kriva ni za što. imala si se pravo obratiti ministarstvu, jer nisi dobila očekivanu sudsku zaštitu na koju imaš pravo. i točka (mi koji smo neprestano u sustavu, nemamo ni tu privilegiju, jer tom sucu i sutra, za drugi predmet moramo doći u sudnicu, i ne smijemo mu se zamjeriti). žao mi je što ti se to događa i ne znam kako bih ti, dok god sustav ovako funkcionira, pomogla.

    avatar

    29.11.2014. (10:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...