Komentari

suncokreti11.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • suncokreti na oblacima

    voljeti sebe ....

    avatar

    19.11.2014. (19:31)    -   -   -   -  

  • gugu gaga

    Voljeti sebe nije grijeh... jedno je samopouzdanje, drugo snobizam, dok ovo prvo ne preraste u drugo, nemaš o čemu brinuti, a nekako mislim da kod tebe te opasnosti nema ;)

    avatar

    19.11.2014. (21:49)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Znaš onu: Ljubi bližnjega svoga KAO SAMOGA SEBE! Ljubav prema samom sebi se podrazumijeva, ali ne treba ljubiti SAMO sebe.

    avatar

    21.11.2014. (10:54)    -   -   -   -  

  • Simplica

    kada dobijem takvo pitanje, samo dogovorim: jesam ti lijepa?

    avatar

    21.11.2014. (11:10)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Da se samo nadovežem na ovu misao, skromnost se često pogrešno tumači kao "imanje manje visokog mišljenja o sebi", dakle kao da čovjek treba sebe manje cijeniti.

    To je potpuno pogrešno!

    Ideal skromnosti bi zapravo trebao biti "manje razmišljanja o sebi", dakle da čovjek treba manje razmišljati o sebi (ali kada razmišlja se svejedno treba cijeniti koliko god je to moguće).

    Isto dovodi do onoga što se naziva "sindrom flagelanta", u kojemu čovjek umjetno reducira mišljenje o sebi kako bi mogao za sebe reći da je "skroman", ali u stvarnosti zapravo radi suprotno od skromnosti - umjesto da jednostavno manje razmišlja o tome gdje se on nalazi, on/ona razmišlja o sebi previše, bez obzira na to koji je sadržaj misli, te si posvećuje natprosječno veliku količinu pozornosti (makar ona bila negativna).

    Dakle, imanje lošeg mišljenja o sebi je oblik narcisoidnosti, dok je ne-imanje mišljenja o sebi zdravo ljudsko ponašanje.

    avatar

    21.11.2014. (11:11)    -   -   -   -  

  • Mirela

    Zanimljivo! Slažem se lijepo je srediti se, izgledati lijepo, lijepo se obući, ali uvijek treba imati u vidu da li načinom oblaćenja činiš loše nekom drugome, jer ako nisi umjerena možeš izazvati požudu kod drugoga. Dakle nije dobro činiti uvijek ono što tebe čini sretnim, već uvijek treba činiti ono što tebe i druge čini sretnim! Jer čovjek kao biće može biti sretan jedino ako se daje za drugoga, nikako ako živi samo za sebe i za svoju sreću.

    Svi mi imamo slobodnu volju i možemo činiti u određenim trenucima ono što nas čini sretnim, ali to ne znači da ono što nas u određenom trenutku čini sretnim je ujedno i dobro prema drugome.

    Čovjek si treba u životu definirati cilj i smisao življenja i onda sve svoje postupke usmjeriti i truditi se da ih provodi u skladu s tim ciljem i smislom! Činjenica je da mnoge stvari u određenom trenutku djeluju izazovno i stvaraju prividnu sreću trenutka, ali treba biti mudar i prpoznati što je a što nije u skladu sa smislom tvoga života!

    avatar

    03.12.2014. (15:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...