Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • Tzar

    širi se i kod nas

    avatar

    18.11.2014. (19:13)    -   -   -   -  

  • Zoni

    Ovo i ona pizdarija iz tvog prošlog posta dokazuje da feminizam nije ništa drugo doli jedan veliki shit test.

    avatar

    18.11.2014. (19:39)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Nije da sam neki modni specijalist, ali ona šarena košulja je stvarno neukusna. Što se mene tiče mogli su ga slobodno ismijati i proglasiti "najgore odjevenim znanstvenikom 2014-te" na nekom sastanku kraljeva muške mode i dopisnika modnih magazina. Ali to je u potpunom nerazmjeru s histeričnom reakcijom i javnim mentalnim spaljivanjem kojem je podvrgnut taj zaista izvanredan mladi znanstvenik.

    Komentar o Zuckerbergu i njegovoj majici pak zaista prelazi svaku mjeru razuma i ukusa. To je poput vuka koji prijeti kozi što mu muti vodu pijući NIZVODNO od njega ... Čisti feministički fašizam.

    Je, žene nisu imale pravo glasa, nisu imale pravo na posjedovanje imovine, itd. itd. itd Ali tu se ne radi o tome da se dođe na JEDNAKOST u društvu i pred zakonom, tu se radi o čistoj mržnji prema muškarcima.

    Anegdota iz Toronta: Policajac XY je išao po školama i držao predavanja kako da se smanji broj seksualnih napada na žene. Čovjek je zdravorazumski rekao (otprilike): "Cure, kad idete negdje same, kroz parkove i slično, pa i u noćne lokale, nemojte se oblačiti kao drolje jer to može povećati mogućnost da vas netko napadne". Ne'š ti vraga, digla se feministička buka - znači ti kriviš ŽENE zato što su napadnute?
    I tako je čovjek maknut s tog posla, morao se svima na veliko ispričavati, uglavnom - sjebaše ga.

    Razmislite malo - ako čovjek ide kroz mutne kvartove grada ABC, da li biste smatrali da je logično savjetovati ga da se ne okiti skupocjenim nakitom? To ne znači tvrditi da ga netko ima pravo napasti, i da svatko ima pravo hodati okićen kako ga volja, ali zdrav razum kaže da je bolje ne izazivati vraga ...

    avatar

    19.11.2014. (02:03)    -   -   -   -  

  • dupla_ljuta

    Siva je jedina boja koja se može kombinirati sa svim ostalim bojama. Možda tu ima simbolike.

    avatar

    19.11.2014. (08:29)    -   -   -   -  

  • j.

    mislim da gosponSteve na ovo zujanje mušica otprilike pomisli na što i Ćiro Atila: kad ih čujem, sjetim se svog računa u Grazu :) veći problem su ovi "obični" ljudi koji nagrabuse i nemaju takve račune pa ostanu gladni na ulici... uvijek živimo u ekstremima pa sada svijet plaća za stoljeća batina i tuge... nikad sredine...

    avatar

    19.11.2014. (10:25)    -   -   -   -  

  • Igniss

    "j." je potpuno u pravu - problemi koje donosi feminizam su ono što moraju trpjeti samo "obične" klase: niža, srednja i viša. Onih najbogatijih 1% i dalje živi u svom izoliranom svijetu u kojemu se ponašaju zastrašujuće patrijarhalno i seksistički, a nama prodaju maglu.

    Npr., pogledajmo glumca Josepha Gordon-Levitta koji se svim silama predstavlja kao feminist i izvaljuje gluposti o relativnosti ljepote, emancipaciji. čarima starijih žena i sl., a dotle samo skače iz avanture u avanturu sa sve ljepšim mladim manekenkama

    @Pogled izvana: amen.

    Upućujem svih da pogledaju Tzarev link i sami dođu do zaključka je li žena prikazana na slici na bilo koji način omalovažena, obespravljena, degradirana ili nešto slično. Možete uskoro očekivati puno veći val cenzure kod nas kako raste utjecaj škvadre rođene za zgražanje.

    Što se mene tiče, ja se i dalje držim obećanja da glasam za bilo koju stranku koja predloži ukidanje državnog financiranja feminističkim organizacijama.

    avatar

    19.11.2014. (12:30)    -   -   -   -  

  • Igniss

    p.s. iako je lijepo od blog.hr-a što su linkali ovo na naslovnici, mislim da bi bolji izvadak bio samo ovo:

    "Zuckerberg objašnjava svoje sive majice, djeluje prilično seksistički
    Kategorija: svakodnevni seksizam (casual sexism)
    ...
    To je to! Došli smo do vrhunca zgražanja. Kao što su ilustrirali sovjetski disidenti, u totalitarnom režimu nikome nema spasa.

    Svi prije ili poslije završavaju u gulagu."

    avatar

    19.11.2014. (12:37)    -   -   -   -  

  • majalily

    I da se postavim na trepavice, ne kužim što je seksističko u Zuckerbergovom odgovoru. Ovo je otišlo predaleko.

    avatar

    19.11.2014. (18:43)    -   -   -   -  

  • vida

    sretan dan muskaraca

    avatar

    19.11.2014. (23:07)    -   -   -   -  

  • Ambis

    Igniss, možeš jednom kao temu uzeti ''Ljubav je na selu''? Kada se tri lika ''bore'' za jednu ženku to je kao da si u startu pucaju u nogu.

    avatar

    20.11.2014. (00:01)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @vida: hvala ti :)

    @Ambis: pojma nisam imao, moram pogledati to.Svakako će se naći na repertoaru

    avatar

    20.11.2014. (08:15)    -   -   -   -  

  • omega

    bok, nekad mi se činilo da pretjeruješ oko tog feminizma ali sad tek vodimi koliko si BOLNO u pravu. Ovo je katastrofa što rade, molim te hitno tekst o obrani u slučaju napada. Mislim da bih ja na njegovom mjestu ponovno obukao tu majicu i ne bih se ispričao u suzama nego bih rekao da mi je tu najicu poklonila ženska osoba, meni jako draga i da nije po ničemu uvredljiva.

    avatar

    20.11.2014. (10:31)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Pogled izvana
    Dobar komentar.

    Bio sam cuo za taj slucaj tog policajca iz Torona i cijele te hajke kojoj je bio izlozen.
    Najodvratnija hipokrizija.

    avatar

    20.11.2014. (11:49)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Ova tri zadnja posta - djevojka koja je izlozena “ulicnom uznemiravanju” tokom setnje po New Yorku, kosulja Matta Taylora koji je vodio Rosetta tim, i ova zadnja prica o Zuckenbergu – su samo neki od primjera ludila danasnjeg feminizma.

    Zajednicko faktori svim ovim primjerima su neograniceno ludilo i cinjenica da zakon nije prekrsen. Redom:

    - “ulicno uznemiravanje” djevojke u setnji: muski komentari mogu biti dosadni ili neukusni, ali nisu protuzakoniti. Osim toga, nitko ju nije fizicki dirao (nezeljeni fizicki dodir se zakonski sankcionira, sto je posve u redu).

    - kosulja na kojoj se nalaze zenske figure u provokativnim pozama: kao takva je ruzna sama po sebi (ja ju ne bih ni za zivu glavu obukao), ali nije protivzakonito nositi takav komad odjece.

    - Zuckenberg i njegove sive majice: dakle, sada direktor velike kompanije mora paziti na svaku rijec jer bi ju netko mogao iskriviti do granica apsurda da bi promovirao neku svoju privatnu drustvenu agendu? Glupost.

    Kad se ove price destiliraju do kraja, onda se sve mogu svesti pod jednu jedinu zajednicku kategoriju: prekrsena su pravila diktatorske politicke korektnosti.

    Da je u bilo kojem od ovih slucaja zakon prekrsen, ovi muskarci bi ekspresno zavrsili u zatvoru. Ali, buduci da zakon (barem u sadasnjem obliku!) nije prekrsen, onda se na ove muskarce vodi hajka, posramljuje ih se, moraju se ispricavati (vjerojatno pod prijetnjom otkaza) itd.
    To je ta tiranija mizandrije danasnjice.
    “Vidi kakvu kosulju nosi: sigurno mrzi zene i ne zeli da one uspiju u znanosti!”
    “Vidi kako dobacuje ovoj djevojci koja se seta: da je mracno i da su sami, sigurno bi ju silovao!”

    avatar

    20.11.2014. (12:31)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Idemo sada okrenuti pilu naopako:

    @Pogled izvana je opisao slucaj policaja koji se zbog svog upozorenja zenama da paze kuda se krecu kasno nocu morao ispricavati jer se na njega povela hajka.

    Kao kontrast ce posluziti prica jedne americke kompanije koja je prije petnaestak godina na trziste stavila liniju majica sa sloganima: “Boys are stupid – throw rocks at them”, “Boys tell lies – poke them in the eyes” itd.
    Kad su se muskarci poceli buniti, dobili su ovakve odgovore:
    - Helen Grieco, izvrsna direktorica vodece americke zenske udruge National Organization for Women, je rekla: “Majice mi se ne svidjaju. Ali, ja provodim svaki dan radeci na stvarima zivotne vaznosti i nemam vremena za natpise na nekim majicama.”
    - Jane Ganahl, kolumnistica novina San Francisco Chronicle, je porucila muskarcima koji su se bunili: “umuknite i vec jednom odrastite!”
    (Prica ja zavrsila tako sto su retail kompanije odlucile povuci te majice iz svojih trgovina.)

    Da li netko uopce moze zamisliti da bi se neki muski novinar ili medijska licnost usudio reci zenama koje su se pobunile na kosulju Matta Taylora da je vrijeme da umuknu i da vec jednom odrastu? Pa taj bi dobio otkaz u roku jedne sekunde i sva vrata bilo kakvog korporativnog zaposlenja bi mu bila zatvorena za sva vremena.

    Voltaire je napisao: “Da bi saznao tko vlada nad tobom, jednostavno nauci koga ti nije dozvoljeno kritizirati.”

    Pad kad pogledam sve ove gore navedene primjere, odgovor je vise nego jasan.

    A George Orwell je u romanu “1984” napisao: “Ako zelis vidjeti sliku buducnosti, zamisli cizmu koja gazi po ljudskom licu – zauvijek.”
    Pogrijesio je.
    Ne cizma.
    Štikla.

    avatar

    20.11.2014. (12:31)    -   -   -   -  

  • Vuk

    Upravo ta “stikla” sa svojim nepisanim, ali efikasnim metodama prisile je natjerala fizicara Matta Taylora da se javno isprica te cak i zaplace od srama i muke sto se usudio nositi kosulju sa polunagim zenama.

    On je, svojim isprikom i suzama, postupio posve suprotno od onoga kako je trebao:
    - prvo i osnovno, trebao je zadrzati cvrsti “frame” i ne dopustiti da ga bilo sto uzdrma
    - drzati se principa: ako netko na tebe baci kamen, ti na njega baci nuklearnu bombu… ili deset.

    Trebao je reci ovako:

    1) “Ta kosulja je poklon od jedne moje prijateljice.”

    2) “Nosenjem te kosulje nisam prekrsio apsolutno niti jedan jedini britanski zakon, a to sto su se neke osobe nasle uvredjene, to samo govori o njihovoj senzibionosti.”

    3) “Ako se netko ne slaze sa mnom, te me i dalje nastavi maltretirati i psihicki pritiskati, onda cemo sve, do najmanjih detalja, raspraviti na mjerodavnom sudu.”
    (tokom ovih rijeci je trebao pogledati svog sefa dajuci mu da na znanje da ga se ne moze ucjenjivati)

    4) “Najvaznije od svega, ova konferencija nije sazvana zbog mog izbora odjece vec zato da proslavimo izvanredan uspjeh naseg tima.” I onda ukratko kaze zasto je ovo postignuce vazno za znanost, sta ce se time dobiti, i pohvali cijeli tim koji je predano radio na projektu.

    I tocka.

    Ovakve potpuno neosnovane optuzbe se trebaju unistiti do kraja, rusevine onda spaliti, i na kraju samu zemlju posoliti tako da tu vise nikada nista ne raste.

    avatar

    20.11.2014. (12:34)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Možda sam ja malo zahrđao, ali ja nevidim ništa seksističko u njegovoj izjavi. Tim više što spadam među one koji smatraju da odora ne čini čovjeka.

    avatar

    21.11.2014. (20:50)    -   -   -   -  

  • Igniss

    More ljubavi, onda si prvi koji će završiti u gulagu :D

    avatar

    22.11.2014. (08:08)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @More ljubavi To je zato što si i sam seksistička svinja.
    Nema drugog objašnjenja.
    Šala, naravno.

    avatar

    22.11.2014. (12:15)    -   -   -   -  

  • Tzar

    pogledaj ove degenerične novinare šta stalno pišu pizdarije i neumorni su... ja neznan kako in se da - odakle in volja?

    http://webcafe.net.hr/svastara/foto-prekinuo-s-curom-preko-mobitela- i-osramotio-se-pred-cijelim-svijetom

    1. kakva je to uopće vijest i koga boli kurac za to čak i da je tako?!

    2. nije tako nego je čovik baš lipo sve napisa i obrazložia i nevidin šta je tu smiješno? jedina greška je šta je uopće ima radit s ton glupačon u startu - treba je to odma vidit, ali doće i to iskustvom...

    i sad ovi majmuni retardirani po medijima nemaju šta drugo radit nego jedni drugima melkit karu na tu feminističku propagandu koja može bit smješna samo imbecilima - al očito takvi čine našu državu...

    avatar

    22.11.2014. (16:20)    -   -   -   -  

  • Zoni

    A pazi ovog hrčka.
    Šok, da. Ali pozitivan?

    avatar

    22.11.2014. (20:11)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    U cijeloj priči oko Matt-a Taylora ima jedna puno manje naivna crta: sjećate li se kad je voditelj IMF-a Dominique Strauss-Kahn u New Yorku optužen za silovanje sobarice? Odmah je strpan u zatvor, podvrgnut poniženjima svake vrste. Na suđenju je OSLOBOĐEN, svjedokinja nije uspjela uvjeriti američki sud (dakle ne francuski, koji bi možda bio pristran!) da je Kahn išta kriv, i on je pušten. No njegova karijera je uništena. Na njegovo mjesto je došla žena (o kojoj ne znam ništa i ne mogu tvrditi da je li je to mjesto zaslužila svojim sposobnostima ili samo zato da IMF pokaže da nije "seksistički"). Oh, usput, Strauss-Kahn je bio vrlo perspektivni kandidat za predsjednika Francuske na slijedećim izborima ... Dakle, nad njim je izvršen politički atentat, takozvani "character assassination", da ga se makne iz igre. Očito Amerima nije bio "politički podoban".

    Pogledajte sada priču oko Matt-a Taylora, pa povucite paralele. Uklanjanjem takvog vrhunskog znantsvenika iz europskog svemirskog programa umanjuje se perspektiva takvog programa, kao da izvadiš super centarfora iz nogometne momčadi. Usput se fokus javnosti skreće s uspjeha kojeg nisu ostvarili Ameri. Feminističke hijene, koje si umišljaju da vode veliku igru, samo su spretno manipulirano oružje velikih igrača ...

    avatar

    23.11.2014. (15:40)    -   -   -   -  

  • union rags

    Ignisse, pitanje ne vezano za post. Jel se isplati upadati na facebooku, onako na slijepo, bez da se prije upoznate u zivo ili vidite uopce. Kako bi uvod u taj razgovor trebao izgledati, prva ili prve dvije poruke.

    avatar

    25.11.2014. (21:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Pogled izvana: vrlo dobra ideja. Potpuno sam siguran da se kod DSK-a radilo upravo o tome, iako u ovom slučaju ne mogu donijeti nikakav zaključak.

    @union rags: odgovorim uskoro

    Novi post: Vodič za dobar seks

    avatar

    29.11.2014. (12:18)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Silovatelji, silovatelji, pomagajte ljudi!

    avatar

    10.12.2014. (13:41)    -   -   -   -  

učitavam...