Komentari

blueveki.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Wall

    ovu sam sliku dugo gledao, prisjećajući se vlastitih (a istovjetnih) vizura ovog ljeta, s izleta brodom uz Cetinu. potpuno svjestan da ružno/ća prije i češće čovjeku privuče, pa zarobi pogled, što je strašna šteta. ova je slika fenomenalna na više razina- od likovne, slikarske, do simboličke (spajanje neba i zemlje/vode). ta refleksija od vode, to savršeno zrcalo, ovdje je dalo (uz malu pomoć vještog fotografa) jedan poseban efekt, ulijevanja boja, pa zrcalo izgleda kao ulje na platnu...još jedan odličan primjer kako ,eto, Priroda oponaša Umjetnost (a ne, onako dosadno, uobičajeno, obrnuto).

    avatar

    18.11.2014. (09:15)    -   -   -   -  

  • blueveki

    sve što zboriš je istina, s jednom razlikom, priroda ne oponaša, stvaranje prirode je umjetnost!

    avatar

    18.11.2014. (09:37)    -   -   -   -  

  • Wall

    pa, mislio sam na zapanjujuću koincidenciju sve češćeg uočavanja da Umjetnost uvede/primijeti/ popularizira/ istakne prije nego čovjek to uoči kod Prirode. podrazumijeva se da Priroda dolazi prva, ab ovo....

    tko vidi ljepotu na poluzagriženoj jabuci i mrtvoj ribi na tanjuru (Priroda)? nitko, vjerujem. ali kad to Umjetnost(slika) istakne, ljudsko oko uoči kolorit, kontrast, sklad u ružnoći, simetriju, itd. o tome sam govorio pod 'oponašanjem'.

    avatar

    18.11.2014. (10:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...