Komentari

1000mora-daleko.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • sakura kaulitz

    Bas si me obradovao ovom poslednjom slikom. Jedva sam cekala da prokomentarises ovu majcu,posto je nemoguce ne priimetiti je. Ja sam bila zadivljena kada sam videla da je prepuna teksta na ruskom. Mislim da sam ti vec spomenula da sam zarazena ruskim u poslednje vreme i onda Bill u majci sa cirilicnim tekstom (: Koliko sam shvatila,taj tekst je sacinjen od nekih zivotnih poruka, molitva,citata ili cega vec...
    Uvek mi se svidi svako tvoje tumacenje pesme,ali ovim sam ODUSEVLJENA. Meni je ovo jedna od omiljenih pesama na albumu zbog tog predivnog teksta,ali mi nije bilo jasno sta predstavlja to "diamond sky",ali tvoje objasnjenje skroz ima smisla(to sa lepotom i daljinom zvezda). Inace,ovaj fazon sa molitvom je toliko originalan i kako to zvuci u pesmi,onaj glas i ono brzo saputanje,bas kao sto si rekao:"sjajno" (:
    Koliko zapazam(a mislim i da previse) ,Bill uvek ima taj "pogled" ja Bog. Ne samo na ulici,vec i kada prica i u emisijama. Meni je najsmesnije bilo ono dok su jos bili Devilish i dolaze oni u neki stan u kome imaju 3 kreveta, 2 u jednoj sobi i jedan u drugoj. Bill Gustava,Toma i Georga gura u 2,a on leze u jedan i kaze:"Ja cu ovde sam i ne birnite vi za mene".
    Tako da on verovatno ima taj odnos i dok je sa njima.
    Sto se tice oblacenja,tuzno je u kakvoj sredini zivimo. Kod mene u skoli,na primer,cim neka devojcica obuce(ili obuje) nesto musko odmah je lezbijka,a decak gej. Meni je to stvarno glupo i imas moju punu podrsku da se oblacis onako kako zelis i kako ti sebe zamisljas (:
    Pozz (nadam se da ces imati zivaca da procitas ovaj mini roman)xD

    avatar

    12.11.2014. (23:16)    -   -   -   -  

  • Jovana

    Mene puno zanima ova Billova posvecenost Bogu, molitvama i tim stvarima. I ovo sa Rusijom, sve je misteriozno. Sto se tice pesme, naravno, moje misljenje je nepromenjeno. Da, Billov prejaki glas u originalu, dok "prica'' ovako mudro...znaci ne znam ko je ostao ravnodusan, Ovo za zvezde, daljinu i lepotu nisam skapirala. Od sad cu taj deo pesme drugacije da gledam xD.Nemam neku inspiraciju za pisanjem, sve sam vec rekla. Pozz

    avatar

    12.11.2014. (23:52)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    sakura kaulitz

    I ja sam primetio da je na ruskom, ali se nisam nešto naročitao "zadavao" da pročitam šta tu piše. Ruski mi baš nije omiljeni jezik (:
    Drago mi je da sam ti pomogao malo sa mojim shvatanjem pesme i hvala još jednom za sve pohvale ((((:
    Inače, ti biraš pesmu koja će biti tema sledećeg posta (: Napiši samo u sledećem komentaru šta si odabrala.
    E, sad me je malo sramota, ali hahahhahaha Ovo kad si spomenula tu situaciju ( koje se i ne sećam baš ) to me je podsetilo na nedavno putovanje na kom sam bio sa drugom i drugaricom. Čovek uvek shvati na putovanju mnogo o sebi, a ja sam shvatio da sam jako razmažen :( Na primer, nakon nekoliko dana sam shvatio da imamo taj ritam da se ja prvi tuširam ako se vraćamo iz grada jer zaboga ja moram prvi. A ako krećemo ujutru u grad ja se tuširam poslednji jer meni treba najviše vremena (: Isto tako ako bismo u vozu imali kupe sa po tri sedišta sa obe strane obično bi njih dvoje podelili ta tri sedišta, a ja sam spavao na druga tri. Ne znam da li bih sad stavio smajli ili tužić, ali tako je. Ali uvek kada sam pokušao to da promenim oni su bili u fazonu Nema veze. I onda se ja držim neko vreme i zauzmem tri sedišta (:
    Ali nisu me mrzeli zbog toga. Makar se nadam (:
    Što se oblaćenja tiče ja zaista izgledam onako kako želim, ali i to često nailazi na neodobravanje okoline. Ali čim odem u neki veći evropski grad poželim da nosim nešto potpuno drugačije jer manje-više svi su obučeni u tom sličnom stilu koji ja furam i onda ja poželim nešto drugačije (:

    avatar

    13.11.2014. (09:16)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Jovana

    I još krst istetoviran na ruci... (:
    Pa, dobro, to za zvezde je zapravo moja interpretacija što ne znači da je tačna. Znam često videti stvari kojih realno nema (:
    Pa, i post sav nekako kratak, nema se mnogo šta ni komentarisati, ali imaš jedno ogromno mahanje od mene jer i ti spadaš u grupu mojih omiljenih komentatora (:

    avatar

    13.11.2014. (09:18)    -   -   -   -  

  • sakura kaulitz

    Stormy weather (:

    avatar

    13.11.2014. (15:48)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    sakura kaulitz

    Okej (: Do kraja meseca će stići post posvećen ovoj pesmi (:

    avatar

    13.11.2014. (15:59)    -   -   -   -  

  • Natalija

    Slike super,svidja mi se kako si ti razumeo i objasnio pesmu,bas zbog te molitve i toga kako upotrebljava i peva Bill je mene ostavio bez teksta.Sigurna sam da mu se nesto dogodilo pa je odjednom promeni svoje misljenje o religiji ko zna.Meni je super sto nije jedan od onih jednom nesto obuce drugi dan spali :) Samo tako nastavi da pises cekam sledeci post :)

    avatar

    13.11.2014. (23:10)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Natalija

    Pa, ne znam koliko je to odjednom. Pre svega, jedinu izjavu o Bogu i religiji od strane Billa imamo od pre 10 godina kada je bio klinac od 15 i kad su se slikali sa porno-časopisima skrivenim u Bibliji. Ali, bili su mladi, otkačeni i željni pažnje.
    Okretanje Bogu je postepen proces i dolazi sa sazrevanjem. Ne mora da znači da se Billu desilo nešto što ga je preokrenulo. Uostalom, nije dao nijedan intervju 5 godina, tako da ne znamo šta se tu sve dešavalo (:
    Hvala puno na svim pohvalama i nadam se da se čitamo i dalje (:

    avatar

    14.11.2014. (17:59)    -   -   -   -  

  • semix

    Prije bih rekao da je mason ili iluminat a ne vjernik haha radi ove piramide al hajde moze mu se xd

    avatar

    16.11.2014. (14:14)    -   -   -   -  

  • Ria

    haha, ja kad sam gledala snimke gdje Bill ima tu maramu samo sam u to buljila, hahaha, baš je ekstra :) cool ideja
    a o klaunu da i ne govorim koliko je genijalan, kosa je najbolja :D
    i da, naravno, taj dio u KOS, i meni je najbolji, zbog glasa a i zbog samog teksta ... da bar sve pjesme takvih glasom pjeva a ne onim visokim užasnim :P
    a sad kad čitam prijevod pjesma mi se još više sviđa, malo više razmišljam o značenju...
    a intervjue više ni ne gledam, samo tražim nastupe jer su mi intervjui dosadni, ali ne zato što su oni dosadni nego zato što to već sve znamo šta pričaju :P haha, luđaci

    avatar

    16.11.2014. (16:57)    -   -   -   -  

  • Ria

    i da odgovorim na tvoj komentar iz prošlog posta da se jadan ne mučiš tražeći tamo :P
    hehe, nema veze, čudi me za stormy w. da ima toliko, nije mi baš neka sreća ta pjesma :D mijenjam mišljenje u : The heart gets no sleep hahaha :P ali sve mi se čini da se neću nikada složiti s većinom :D

    avatar

    16.11.2014. (16:59)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    semix

    Ne bih da ulazim dalje u tu priču jer će predaleko odvesti, ali simbolika piramide i trougla je mnogo kompleksnija od toga. Sloboda medija i Internet su doneli mnogo toga dobrog, ali zamena školovanja priučavanjem putem vikipedije i tekstova koje pišu zaludni blogeri koji razotkrivaju najveće svetske čuvane tajne nisu jedna od tih dobrih strana.

    avatar

    16.11.2014. (18:57)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Ria

    Gentu moj (:
    Pre neki dan Maša postavila jednu fotku svitanja u Zagrebu i setih se moje želje da posetim taj grad. Moram se u prvoj polovini sledeće godine organizovati nekako da dođem na par dana u Zagreb i nadam ćeš naći vremena da prošetamo koji put, da mi pokažeš taj predivni grad iz tvog ugla.
    Te zavezane marame i jedna ogrlica ( ako mi se dobro čini ) su baš dobra fora, pogotovo na onim njegovim skinny nožicama u kožnim pantalonama (:
    Meni su kod klovna najbolje cipele, patike, štule, wateva (:

    avatar

    16.11.2014. (19:03)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Ria

    Slušajno mi se omaknu send >.<
    Drago mi je da moji prevodi i analize deluju pozitivno na tebe (:
    Odustao sam od tog glasanja i sada po postu prepuštam izbor jednoj osobi, a za sledeći post je već odlučeno.
    Što se The heart gets no sleep tiče volim tu pesmu, posebno onu muziku, onaj jedan zvuk, mislim da znaš o čemu pričam.
    A čini mi se da je ta pesma ili novi singl ili nešto rade sa njom za nešto jer su im tagovi na Instagramu u poslednja 2-3 dana vezani za #newproject i #nosleep verujem da to nije koincidencija (:

    avatar

    16.11.2014. (19:06)    -   -   -   -  

  • Jovana

    Pocasvovana sam time.:3 Sto se mene tice, ja bih volela analizu svake pesme, naravno, zavisi od tvog vremena ali nema veze neka i malo potraje. Ne znam koliko ces se sloziti sa mnom :D

    avatar

    17.11.2014. (00:35)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Jovana

    Pa, ko zna, možda i analiziram svaku pesmu. Videćemo. Inače, pišem novi post kad se nakupi malo vesti, tako da spajamo analizu pesme i vesti, a ne samo jedno da bude. Ovako je interesantnije (:

    avatar

    17.11.2014. (21:12)    -   -   -   -  

  • Ria

    hehehe može za Zagreb :D

    ma samo ti analiziraj šta se tebi sviđa a mi ćemo svakako čitati :)

    da, da skinny nožice :D

    avatar

    22.11.2014. (11:59)    -   -   -   -  

  • Nameless

    Mislim da sam se posle 5. citanja posta setila da bih mogla da ostavim komentar xD
    Hej,ali dao si mogucnost da se glasa,to je bilo ocekivano jer ipak lakse je ostaviti samo naziv pesme.Zapravo sad mi je cudno kada vidim ,duh starih TH pesama' pomislim na Humanoid ali da mislim da sam KOS prilicno zapostavila u pocetku.
    Dobro sto se tice Billove arogancije ima tu istine ,prilicno mada opet se mozda na taj nacin brani od njih ali opet mi i tu mnogo stvari ne stima.Kako god glupo mi je da sad mislim sta je Billu u glavi jer ne znam.Ali svakako,kostim mu je bio fenomenalan.
    I okej obozavam tu majicu i bas sam se odusevila kad sam je videla jer ,Jao Bill i ruski, obozavam ruski ......'

    avatar

    24.11.2014. (23:46)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Nameless

    5. čitanja?? Toliko puta nisam ni ja pročitao hahah (:
    Moja poenta o aroganciji je bila sledeća:
    1. Ako ne želiš da te fotkaju ne ideš na zabavu jednog od najčitanijih gossip portala
    2. Ako 4 godine pobegneš od slave i onda se vratiš, a tvoj album bude prvi u 30 zemalja, a ti se zahvaljuješ fanovima, a onda tri člana tvog benda prođu, fotkaju se, daju autograme, a ti prođeš i ne pogledaš nikog.

    avatar

    26.11.2014. (11:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...