Komentari

apatrida.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Valcer

    Biraš jako teške teme koje iscrpljuju.

    avatar

    08.11.2014. (09:02)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Čovjek je najkrvoločnija zvjer na planeti.
    Možda jedina kojoj su ubistva razonoda...

    avatar

    08.11.2014. (09:25)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Najžalosnije je što ta pitanja još uvijek nisu razriješena ni sada. Vjerojatno nikad ni neće biti. No istina je istina, čista, jasna i neupitna.

    avatar

    08.11.2014. (09:57)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Dobro kaže @Valcerica......A naš Davor bi rekao " ko o čemu, T o partizanima i ustašama" . Ne zamiri mu....

    avatar

    08.11.2014. (10:57)    -   -   -   -  

  • NF

    član sam transnacionalne progresivne platforme, ponosan što sam zasad jedini u nebitnoj organizaciji orijentiranoj ka budućnosti. nisam bio član niti jedne stranke do ove piratske koja je trebala biti okrenuta budućnosti.
    bio sam stipendist "nepravne" države DDR kojom su po kategorijama kojih se ti držiš, formalno ispravno, upravljali komunisti koje nisu ni titovi komunisti volili i tamo sam se naučio da stvari nisu crnobijele. za rata sam u organizaciji crkve vodio riječke gimnazijalce u Neuss, program razmjene koji valjda još traje, nisam više u tome, kao što me hrvatski folklor i tradicija više baš i ne zanimaju kao ni kulture naroda s ovog područja. u berlinu se osjećam dobro, ali je pitanje svake godine hoću li ga malo moći priuštiti.
    žao mi je što se hrvatska pretvorila u berhardovu austriju i što možemo birati samo između crvenih i crnih svinja.

    avatar

    08.11.2014. (12:12)    -   -   -   -  

  • B-612

    Novcem se ne izlazi iz krize u Hrvatskoj...

    avatar

    08.11.2014. (15:20)    -   -   -   -  

  • jelen

    Mene takve povijesne teme zanimaju poprilično i drago mi je pročitati, ali ako te jako iscrpljuje misliti i pisati o tome vidi da li ti se uopće isplati to mučenje...?

    Mogu dodati svoj kratki osvrt: zna se da je jedina komunistička zemlja prije II. svj. rata uz SSSR bila samo Mongolija ako ne računamo kvazidržavu Tannu-Tuva koja je de facto bila sovjetska pokrajina, (a Mongolija jednu stepenicu više od toga, recimo sovjetski satelit). Sovjetske aneksije triju baltičkih zemalja i Poljske zbile su se već na krilima energije koju je emitirala Njemačka i bez nje nebi ih bilo.
    Nikamo ne bi izašao komunizam u Europu iz SSSR-a da nisu ovi drugi (nacisti&Co) išli tamo i iščačkali ga van... Sve kominterne i komesari i deputati i svi moskovski đaci iz europskih zemalja... pa sve je to bilo ko da se djeca nešto igraju. Moja je (naivna?) pretpostavka da bi bez Hilera i II. svj. rata Sovjetski savez propao do šezdesetih godina. Bez duboke "renesanse" koju mu je donio rat i ratna pobjeda to izmoždeno društvo bi se urušilo.
    Osim toga bez japanske agresije niti bi Kina ikada postala komunistička. Ali to tako vjerujem ja, a ne mora biti :-))

    avatar

    08.11.2014. (20:27)    -   -   -   -  

  • odmak

    Valcer,
    takav mi je horoskop koji traje cijeli život. To nešto je odabralo mene, a i ja sam sama odabrala to nešto.

    mecabg,
    slažem se, a opet mislim da je čovjek pozvan na velika djela.

    Lion Queen,
    borim se s tim pitanjima. Vrlo mukotrpno, ali izlazim nekako na kraj. Sebično bi bilo, bez obzira na muku da ih i drugi ne čuju.

    annaboni,
    svi smo voljeli Davora, ali meni nije Davor bio mjera svih stvari. Moje je bavljenje ustašama i komunistima, partizani su nešto drugo puno iznad ove dvije kategorije i ni slučajno ih ne treba trpati u isti koš, intenzivno jer je moj život prožet crvenom niti bio vrlo tegoban. Ne ljuti se, ali čitam tvoja razmišljanja o toj temi i vidim da dalje od ustaša i partizana ne razmišljaš. Komunizam izjednačavaš sa antifašizmom kao i puno njih. Ne znam zašto to radite?
    Možda ja griješim? I zato se time bavim. Neka 'naš' Davor počiva u miru tamo gdje ćemo svi doći.

    NF,
    I ja se ljutim.

    B-612,
    novac kao paradigma. Tako sam mislila.

    jelenko medenko,
    malo sam umorna jer sam, nažalost, na petoj godini KBF u Splitu odjednom susrela s groznim isključivostima, pa se ne mogu suzdržati. Pišem kvazi seminare na razne teme. Kopam po knjigama,raznoraznim, a i vražjem internetu. Nota bene svi nešto mudruju kako podaci na internetu nisu točni. što to znači? I papir trpi svašta. Ni knjige nisu s točnim i vjerodostojnim mišljenjima. Da je sve riješeno civilizacija ovakvo kakva jest ne bi ni postojala. Jest, umara me, ali ja sam mazohist, iako mi ta uloga često dosadi.

    avatar

    09.11.2014. (07:28)    -   -   -   -  

  • Uvik si mi draga

    Zato nacistički i ustaški znakovi po glavama, zidovima i transparentima.
    U nas još traje drugi svjetski rat. Domovinski rat je prema njemu mačji kašalj, a i taj rat gubi značenje i pretvara se u produženu ruku ustaškog djelovanja.
    S druge strane komunizam u svojim lošim stranama nije prepoznat.


    Loše,skroz loše iznosiš istinu ili ju prikrivaš.
    Kako se nisi dojmila onih titoističkih,komunističkih znakova i transparenata u Splitu na spomeniku vojnicima HOS-a.
    Domovinski rat gubi značenje kod pristaša titoizma,komunizma u Hrvatskoj a produžena ruka je ustaštvu izmišljena,omalovažavaju se sveti Domovinski rat i hrvatski branitelji i od aktualne vlade pa i one Sanaderove.Tko je prije domovinskog rata smio spomenuti žrtve Bleiburga,križnog puta,Golog otoka.Ni danas nisi dobrodošao ako to spominješ.Normalno da se zločin komunizma,titoizma nad nedužnim Hrvatima i drugim narodima prikriva jer ta politika i dolazi od identičnih koji su zlo činili i istom se radovali.Žao mi je što su Tuđmanov HDZ i Tuđmanova Hrvatska nestali.Daj Bože da se vrate.
    Bog i Hrvati!
    www.mojarodnagruda.de

    avatar

    09.11.2014. (10:25)    -   -   -   -  

  • Uvik si mi draga

    "kao što me hrvatski folklor i tradicija više baš i ne zanimaju kao ni kulture naroda s ovog područja. u berlinu se osjećam dobro, ali je pitanje svake godine hoću li ga malo moći priuštiti.
    žao mi je što se hrvatska pretvorila u berhardovu austriju i što možemo birati samo između crvenih i crnih svinja."


    A ovo iznad može samo ćeti crveni iznijeti i tako misliti.
    Nažalost tako izmišljaju i misle vćina onih u Rijeci i Puli što dobro dolazi aktualnoj vladi i onoj onda Sanaderovoj i prcidentima (ovo za porugu) Mesiću i Josipoviću.Ali kako vidim,neće za dugo jer domoljubni hrvatski puk se budi uz zapovid : dosta je titoista,dosta je UDBA-e i vani s njima.
    Ostvarili se to,a Bože daj,Hrvatska će sa svojim domoljubnim pukom odahnuti.Dosta je bilo zla nad Hrvatima.
    Bog i Hrvati!

    avatar

    09.11.2014. (12:07)    -   -   -   -  

  • Goga i Mario

    Ovaj post nije pisan samo kao neko istraživanje, neki podsjetnik na strahote koje mene uvijek iznova ostave bez daha jer nikako ne mogu pojmiti što je sve ljudsko biće u stanju učiniti drugom ljudskom biću...tvoje emocije se osjete, zato hvala ti...

    avatar

    09.11.2014. (12:40)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    da, čovjek je pozvan na velika djela, rat ma kakav bio je grozota. Kažu pravedni, možda je pravedan u ideji koja se izmjeni kad se završi.. Nemaš što tu redati jer vlast je strast koja uvjetuje nove pogreške. Živjeti treba u miru. Velike ideje prve umiru. Počinju podijele na one koji nisu i one koji jesu. Ogorčenost pokvari sve.

    avatar

    09.11.2014. (18:08)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    * znam da mi nisi zabranila komentiranje, naveo sam to samo kao primjer da se to može dogoditi bez namjere blogera ili blogerice, iz razloga nepoznatih

    avatar

    12.11.2014. (16:37)    -   -   -   -  

  • Odsutnost matične ploče

    "Ja sam čovjek, ništa što je ljudsko strano meni nije."
    Publije Terencije Afer

    Dijapazon tog "ljudskog" kao da nema granica.

    avatar

    13.11.2014. (17:13)    -   -   -   -  

  • odmak

    Znam da sve ovo više nitko ne želi čuti. Tako je to. Kruha i igara daj nam danas, ali sutra će biti isto. Samo tamo će, u toj budućnosti patiti neki drugi ljudi. Kao što su jučer i danas patili i pate.
    Pred, možda godinu dana sam čitala kako je jedna vrlo stara gospođa u Engleskoj dobila zadovoljštinu... nekom odlukom vlade, a radilo se: Otac joj je za vrijeme prvog rata strijeljan kao dezerter. Ona je ispitivala slučaj i dala drugima da ga razmotre. na koncu je zaključak bio da je bolovao od PTSP ija.
    Eto koliko je važno da se ne trpa sve u isti koš. Nije pravedno, ali pravda i nakon toliko godina i nakon smrti često ne stigne pravednika.
    Ako to ne smatrate žalosnim onda uistinu... zbogom teškim temama, a živila nepravda i sve ostalo što nas zatiče. Od korupcije do gladi... i kopanja po kontejnerima., a nama neka vladaju pobjednici tko god oni bili.

    avatar

    14.11.2014. (11:12)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Neki nikada neće shvatiti da žive samo kratko i da uludo troše to vrijeme na za čovjeka nedostojan način. Što će povijest napisati, a što se stvarno dešavalo ovisi o onima koji za sebe govore da su vlast. Poneki se hrabar čovjek nađe pa uspijemo saznati istinu, ali uvijek prekasno za one koji su obrisani iz života zbog ideologija ili iz čistog hira nečije samovolje.

    avatar

    16.11.2014. (09:01)    -   -   -   -  

  • lion queen

    (pusa)

    avatar

    19.11.2014. (19:49)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    rat je poguba ljudske naravi... reče jedan velikan prije nas... panem et cincersum... sentancia utjelovljena u tisućljeća... i to je to... tvoj tekst je poslanje... put ka ljudskosti...

    i hvala ti na nježnom tragu ostavljenom u mojim sjećanjima... :)

    avatar

    21.11.2014. (22:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...