Komentari

indijanka-vegetarijanka.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Dante

    Podsjeća na scenu iz filma "Cesta" gdje lovci u podrumu drže lovinu - friškom te povremeno odrežu po koji ud ili cijelu "životinju" iskasape u kupaonskoj kadi.
    Jedina razlika je što je ovdje lovina fazan i divlja svinja, a tamo ljudi.

    avatar

    06.11.2014. (13:21)    -   -   -   -  

  • Euro

    Divljih svinja je previse cak 100% previse..Bar ovdje u Bavarskoj i jedini nacin je odstrijel..
    Neki dan je krdo divljih svinja uletilo u obdaniste i za dlaku je izbjegnut masakar...
    Lupaju auta,divljaju po domacinstvima,ugrozavaju ljude,pa sto drugo napravaiti nego ich odstrijeliti..
    Lov podrzavam kada je pod kontrolom i u granicama,jer da nema lova
    samo divljih svinja bi bilo toliko da ne bi mogli ni slobodno izaci na ulicu..
    Pa kada svatko ima svoga zastitnika zasto ga ne bi imali i lovci..

    avatar

    06.11.2014. (15:34)    -   -   -   -  

  • Toco1980

    Ko o čemu, kurva o poštenju, (kripto)fašist o ljudskim pravima, egzibicionist o privatnosti, i naravno vegan o lovstvu...

    avatar

    06.11.2014. (15:38)    -   -   -   -  

  • jelen

    Baš sam danas razgovarao s jednim lovcem i veli da divljih svinja ima ko pljeve! Jelena baš i ne toliko ;-)
    Kako god neki od najboljih ljudi koje znam su lovci. Čudno mi je da se ja idem stavljati u ulogu apologeta lovaca ali treba znati da je nepismeno i neozbiljno predstavljati lovce kao neke babaroge :-D
    Zapravo lovci su jedna od rijetkih udruga ili društvenih skupina koje ne smatram totalno licemjernima i diskreditiranima.
    Njihovi zakoni i propisi su strogi, red se zna i diktira ga struka (a ne nekakve krvožedne koljačke strasti kako bi nam to neki htjeli "objasniti") što god tko mislio oni rade vrlo korisne stvari, bez politike, bez neke samohvale, bez patetične demagogije i sl. A znam o tome dosta jer stari mi je lovac i odrastao sam s tim svijetom. Slušajući o raznim dogodovštinama i čitajući Lovački vjesnik razvijao sam prvi interes za svijet prirode i planine.
    Iako nikad nisam osjetio želju i sam pristupiti lovcima jasno mi je da za prosječnog mladog čovjeka u Hrvatskoj (ili bilo kojoj drugoj zemlji) je kudikamo zdravije da se zainteresira za lovstvo, položi lovački ispit i pristupi lovačkom društvu te tako usvaja znanje i disciplinu nego da luta u kojekakvim "modnim trendovima" ili u supkulturama koje su izmislile biznis korporacije ili da postane nogometni navijač ili nekakva slična žgadarija kao što se to zbiva s dijelom "urbane" mladeži (ali i ne samo mladeži)
    Što se tiče Sv. Huberta znam da ima baš simpatičnog psa (http://www.mojljubimac.hr/pasmine-pasa/pas-svetog-huberta :-), a svećenicima i svetim misama i njihovoj ulozi u svemu tome ne bih ništa komentirao, za gluposti se najbolje uopće ne spominjati. Dovoljno je znati da su u ovoj državi oni nosom zagnjureni u sve u što se god može zagnjuriti pa onda niti lovstvo ne može biti iznimka.

    avatar

    06.11.2014. (16:57)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Sv. Hubert je u mladosti bio lovac, ali prema legendi, dok je na Veliki petak lovio u Ardenima, ugledao je jelena koji je imao raspelo među rogovima i čuo poziv na obraćenje, i poslije toga nema podataka da je ikad bio u lovu. Prije njega bio je zaštitnik lova Sv. Eustahije, koji je imao sličnu viziju sa jelenom.

    avatar

    06.11.2014. (20:19)    -   -   -   -  

  • B-612

    A kako protiv lovaca kad su naoružani...

    avatar

    06.11.2014. (21:43)    -   -   -   -  

  • slavonchica

    Meni je licemjerno da netko tko koristi moderne tehnologije (koje između ostalog sadrže i želatinu) zagovara vegetarijanstvo i pljuje po neistomišljenicima. Sigurno imaš i mobitel i printer? I pričaš nešto o licemjerju? Ne jedeš meso ali koristiš ostale proizvode za koje su životinje ubijene, ali te to ne dira. Važno je da ne jedeš meso i da znaš napisati par riječi u kojima pljuješ one koji jedu.

    avatar

    07.11.2014. (08:36)    -   -   -   -  

  • travelology

    indijanci bar imaju ritale za duse ubijenih zivotinja koje su silom prilika morali jesti. a ovi drugi izgleda imaju rituale i molitve da ih pobiju sto vise. kao sto kazes, stvarno licemjerno.

    avatar

    07.11.2014. (08:36)    -   -   -   -  

  • pravednik

    Čuo sam za (a neke sam i sam doživio) "svete" mise nakon kojih su išli ubijati ljude.
    Posvećivali su se topovi, tenkovi, avion... granate.

    A što ćeš. Takav je to posao, to posvećivanje.
    Krvav.

    avatar

    07.11.2014. (10:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...