Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    Biti žrtva, kako to sveto zvuči

    "Ako želiš pozornost i napredak samo budi žrtva."
    Pascal Bruckner
    U ovoj našoj kristijaniziranoj kulturi vjerojatno ne postoji niti jedna tako štovana uloga kao što je uloga "žrtve". Biti "žrtva" stvar je, tako reći, društvenog prestiža. Žrtve se cijeni, adorira, njima u čast vrše se rituali "križnih puteva" , održavaju mise i pale svijeće kraj svakog plota. Odmah moram naglasiti - ne radi se tu o definiciji žrtve kakvu pronalazimo u rječnicima ili udžbenicima iz kaznenog prava. Ovdje se radi o "stanju žrtve" koje traje i ne prekida se, to je ono što ovo društvo cijeni i na što egzaltirano aplaudira, piše Lou Salome.

    Post sa BLOG.hr

    avatar

    03.11.2014. (09:06)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "KAD MISLI LJUBAVI SALJEMO DRUGIMA,
    STVARAMO MOSTOVE SVJETLA KOJIMA
    PROLAZE ANDJELI". Dijana Kuper

    avatar

    03.11.2014. (09:09)    -   -   -   -  

  • borivoj

    27. listopada 2014.

    Držite želje pod nadzorom. Njegujte ljubav prema Bogu. Ona će vam pružiti sve što trebate. Nema potrebe da bilo što tražite od Boga. Zar nije Rama dao Shabari ono što joj je bilo potrebno, a da ga nije ni zatražila? Zar nije On blagoslovio Jatayu Svojom milošću? Dasharatha se molio jako dugo da njegov sin obavi zadnju pomast za njega. Ali on nije dobio tu milost, za razliku od ptice Jatayu koja je prije smrti dobila od Rame nekoliko kapi vode i tako postigla oslobođenje. Rama je bio taj koji je učinio Dasharathi posljednju pomast. Majka Shabari godinama je nosila slatko voće nestrpljivo iščekujući dolazak Gospoda Rame. Njezina snažna odanost prema Gospodu donijela joj je nagradu – Bog daruje Svoju milost (anugraha) u skladu s nečijim zaslugama; tu Milost ne možete osigurati nikakvom silom (agraha).

    ( Moji dragi studenti, 3. dio, 17. poglavlje 'Sri Adi Shankaracharya: Njegov život')

    Milost Božja je poput osiguranja. Pomoći će vam u trenutku kad vam je najpotrebnije, bez ikakva ograničenja. – Baba

    avatar

    03.11.2014. (09:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "BLAGO TEBI AKO TI RAZUM UVIJEK U SRCU PREBIVA".
    Siler

    avatar

    03.11.2014. (09:10)    -   -   -   -  

  • borivoj

    1. studenog 2014.
    Tijelo je sastavljeno od pet elemenata i ni u jednom trenutku nije stvarno. Ono je poput mjehurića vode. Mjehurić je stvoren u vodi, ona ga podržava i na kraju se stapa s vodom. Slično tomu, Sebstvo je rođeno iz Božanske svjesnosti (sat-chit-ananda) i u konačnici se stapa s Božanskim. Rođenje i smrt su prizori iz drame života; ne smatrajte ih istinitima. U snu ste možda vidjeli različite palače, ali kad ste se probudili, više ne vidite nijednu. Zgrade koje vidite tijekom dana nisu vam vidljive dok sanjate. Dakle, oba 'sna' su neistinita – i sanjarenje danju i sanjanje noću! Jedina činjenica koja je prisutna u oba stanja jeste - "vi". Jednako tako, vi imate ljudski lik, a u stvari ste Božanski. Stoga, ovo rođenje učinite posvećenim vodeći čist i svet život. Ne prikupljajte prljavštinu svjetovnoga života.
    BABA
    ( Moji dragi studenti, 3. dio, 17. poglavlje 'Sri Adi Shankaracharya: Njegova poruka'
    Vrlina je sol života. Ljubav je najuzvišenija vrlina. Razvijte ljubav dijeleći je. - Baba

    avatar

    03.11.2014. (09:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...