Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


 • Bookeraj

  bahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. ja sam definitivno "nekvalitetna" žena, drago mi je što sam to sad spoznala pa mi je lakše u životu, definitivno ću sada pristupiti promjeni životnih stavova kako bih bila što kvalitetnija žena.

  avatar

  29.10.2014. (09:34)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Hej! To nisam rekao. Nitko te ne sili da mi se svidiš ;)

  Inače, čovjek bi pomislio da ću dobiti masu pohvala od žena što sam se postavio protiv derogativnog izraza "drolja"...

  avatar

  29.10.2014. (09:53)    -   -   -   -  

 • Valcer

  Nećeš dobiti pohvale, jer taj izraz koriste muškarci kad
  žele okvalificirati neku koju su htjeli, a ona nije htjela njih :)
  Nikad ga ne koriste žene.

  avatar

  29.10.2014. (10:00)    -   -   -   -  

 • Zena gaza

  Igniss, vjerojatno se šališ ovim postom! Pa to kao da je pisala moja prabaka i na današnjicu pokušala preslikati vrijednosti patrijarhalnog tradicionalizma od prije 100 godina. Tvoji su stavovi (ako se ne šališ) toliko površni, plitki, toliko puni predrasuda, prava apologija poluintelektualizma.
  Ma koji psihijatar, psiholog, sociolog, svećenik, imam ili rabin bi rekao da žena kratke kose, koja putuje, koja je razvedena ili dolazi iz takve obitelji je loša? Mislim da takav čak ni na našem Balkanu ne postoji, mogu ga zamisliti u nekim istočnim ekstremističkim skupinama......
  ali i dalje ne mogu vjerovati da bi bio njihov apolog!!!

  avatar

  29.10.2014. (10:01)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Valcer: Jesi li sigurna?

  @Žena gaza: govorimo o indikatorima karaktera za koji se ne treba ozbiljno vezivati, ne o apsolutnim ocjenama tko je "loš" ili nije. Siđi s govornice i prihvati da u običnom opažanju korelacija nema ništa loše.

  Što se mene tiče, ako upoznam ženu kratke kosa koja puno putuje i dolazi iz razvedene obitelji koja je duša od čovjeka, rado ću se oženiti njome. Nema ni najmanjeg problema!

  I gdje je tu ekstremizam?

  avatar

  29.10.2014. (10:21)    -   -   -   -  

 • Cave-Man

  Zanimljiv pristup, moram priznat da se slažem s njim.
  Svaka čast

  avatar

  29.10.2014. (11:32)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Hvala puno :)

  avatar

  29.10.2014. (11:39)    -   -   -   -  

 • Valcer

  Jesam. Žene u punom smislu te riječi - ne koriste taj izraz.

  avatar

  29.10.2014. (13:18)    -   -   -   -  

 • Igniss

  To je lako moguće, no ja sam ovdje mislio prvenstveno na žene kao "osobe rođene sa ženskim spolnim organima", a ne žene kao "žene u punom smislu te riječi", što god točno značio taj pojam.

  Ako imaš vremena, molim pojašnjenje kakva je to žena u punom smislu riječi i kako je prepoznati.

  avatar

  29.10.2014. (13:30)    -   -   -   -  

 • Ronin

  Sve ovo stoji što si napisao Igniss, samo je nažalost u današnje vrijeme nemoguće naći ženu bez bar 2-3 od ovih osobina. Pogotovo 6 i 8

  avatar

  29.10.2014. (14:22)    -   -   -   -  

 • MrGigo

  Ignisse,

  1. Želim Ti reći hvala. Hvala na savjetima, hvala na postovima i vjerujem da si pomogao mnogima u ljubavnom životu i spoznaji seksualnog tržišta koje je ionako (razumljivo) preplavljeno subjektivnim stavovima, lažnim opravdanjima, kao i izbjegavanjem istine.

  Pisao sam ti već prije kao "MrGigo" (onaj fotomodel) koji prije nije imao pojma o mnogim stvarima i završavao u vezama zbog svojeg izgleda i nastupa, u vezama koje me kasnije nisu ispunjavale, te sam iz tog razdoblja naučio podosta o tome što želim i što je dobro, naravno i uz pomoć ovog bloga.

  2. Prvi put sam sretan ko muškarac. Zadnjih malo manje od pola godine, sa djevojkom koja nema NI JEDNU od navedenih osobina iz ovog posta. Prvi sam joj dečko i zahvaljujući tebi imam djevojku (19 godina) koja traži minimum igre i zapravo sanja o "dobrom dečku - minimum igre se podrazumjeva.

  3. Poklanjam prvi puta u životu nekoj djevojci bez zadrške teško stečenu pažnju, ljubav, izgled i sve što imam, tek njoj, a imam 27 godina. Tako je lako dati sebe djevojci koja to zaslužuje.

  Da objasnim: bilo je veza gdje su cure bile hladne ma koliko se trudio i okolnosti bile bez problema; bilo je veza gdje sam znao da su se cure nekom prije dale samo tako pa čak i voljele usprkos nepoštivanju i varanju, dok su na moju vjernost ili pažnju odgovarale hladnije.

  Zašto da dajem svoju vjernost, ljubav, dobar odgoj i izgled nekoj koja će to voljeti manje nego nekog tko ju tretira kao lutku???

  Ne želim!

  Želim dati SVE onoj koja to svojim kvalitetama zaslužuje i/ili cijeni. Sada to činim i nisam dobio toliko, topline i zahvalnosti (ne vjerujem da mi je itko rekao toliko puta hvala za sitnice ili pomoć) kao sada. I znam (makar i umislio, usprkos čvrstim pokazateljima) da u njenom srcu sam jedini i/ili poseban i to me toliko usrećuje i motivira da ju čuvam i poštujem kao nijednu prije.

  5. Zaključak: Ako želiš biti jak i dobro izgledati - trebaš kvalitetan trening.
  Ako želiš jedriti oko svijeta - trebaš kvalitetnu jedrilicu.
  Ako želiš biti sretan kao muškarac - trebaš kvalitenu ženu/djevojku.

  P.s. Isprika ak nešto nije u skladu sa nečijim tumačenjem, ovo je moja iskrena perspektiva i pogled na stvari. Još jednom Ignisse hvala.

  P.s.s. Jedna moja prijateljica ima nekoliko osobina iz ovog posta i divna je kao osoba i dobro izgleda - ne bih nikad s njom da je i jednom ljepša.

  avatar

  29.10.2014. (14:38)    -   -   -   -  

 • Lou Salome

  Mišljenja sam da imaš pogrešnu predodžbu "nenormalnog feminizma". Baš suprotno od onog što si napisao, nenormalni feminizam je preuveličavanje važnosti suvremenih žena u svim sferama, pa tako i u onoj koje si se dotakao a to je "podizanje obitelji." Suvremena neprirodna feministica, tako, više ne maše uokolo grudnjacima i ne apelira za abortus, nego onog trenutka kad je postala majka od svoje vagine pravi kapelicu kojoj se svi trebaju redom klanjati, a muškarac-oploditelj postaje samo potrošena roba koju bi, da se rodila kao bogomoljka, vjerojatno reciklirala za ručak.

  avatar

  29.10.2014. (14:51)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Ronin: To i jest poanta koju bih volio da iz članka izvuku promućurni čitatelji. Iako uopće nije potreban neki napor za ne-pripadanje u svoje ove kategorije, većina zapadnih žena će se svejedno lako pronaći u barem jednoj od njih, a najčešće 2-4. Naći ženu koja ne spada u iti jednu kategoriju je poput dobitka na lutriji.

  S tim rečenim, kod svake osobine sam se trudio navesti olakotne okolnosti, kako muškarac ne bi brzopleto prepoznavao navedene osobine u ženi tamo gdje ih nema, i kako bi ih mogao međusobno odvagnuti po intenzitetu (npr. ovisnost o smartphoneu možda jest loša, ali vjerojatno je lakše podnošljiva nego spiky ljubičasta kosa, koja je opet vjerojatno podnošljivija od spavanja s legijom lokalnih "promotora").

  Ne vjerujem da bi itko odbio u drugim pogledima ok curu samo zbog jedne točke, uvijek ovisi o osobnoj procjeni.

  Najgora cura koju sam ikada upoznao je ispunjavala nevjerojatnih 11 osobina s ove liste.

  avatar

  29.10.2014. (14:55)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Lou Salome: izvrsno zapažanje. Ja bih svakako rekao da je i to nekvalitetna žena (kao i dokaz da tradiciolanizam i desničarstvo nisu nužno prijatelji muškaraca, vidjeti "Svećenikovu djecu" za daljnji materijal), ali da je to feministica.... ne znam. Ne čini ti se da bi najpoznatije ikone feminizma i globalno i kod nas prve graknule na tu ženu zato što "podržava patrijarhiju"?

  avatar

  29.10.2014. (14:58)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @MrGigo: hvala puno na ovome! Uvijek mi je drago čuti da sam imao pozitivan utjecaj na nečiji život :) Predivno napisano...

  p.s. ( :D ) tvoj ps. je točno ono što ovaj post znači - to što je neka osoba kao žena nekvalitetna i bilo bi glupo biti u ozbiljnoj vezi s njom ne znači da je ona loša osoba. Može ona biti i najveći Samaritanac na svijetu i volontirati protiv ebole u zapadnoj Africi, cijenit ću je zbog toga, samo si neću predavati svoj ljubavni život u njene ruke.

  Ako taj osnovni izraz seksualne slobode nekome znači da sam gori od ISIL-a, tko im je kriv.

  avatar

  29.10.2014. (15:19)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Huh, blog.hr je danas malo čudan - napisao sam komentar za MrGigo, bio je tu 10 minuta i sad je nestao. Nadam se da će se vratiti.

  Da ukratko ponovim, puno hvala na lijepim riječima i drago mi je čuti da sam pomogao nekome :)

  avatar

  29.10.2014. (15:29)    -   -   -   -  

 • Lou Salome

  Pa ne podržava ona patrijarhiju, u tome i jeste bit. Patrijarhija je samo izvanjska ambalaža, da se zadovolji folklor, i najčešća je u pitanjima financija ( tako da imaš spregu manekenke-nogometaši gdje su ovi drugi izvor zavidne rente koja se najbolje osigurava rođenjem djeteta, to je ta jedina sfera u kojoj današnji muškarci "nose hlače"). Ovdje se zapravo radi o nekom novopečenom matrijarhatu kojeg je najbolje opisala Jelena Rozga u svom dubokom stihu "žena, majka, kraljica". U današnjem sustavu roditi dijete i postati žena-majka istovremeno znači postati ona koja ima doživotnu hipoteku na životu muškarca, čak i u slučaju da im se putevi razdvoje.

  Biti solo, bez muža i bez djece, po meni ne znači biti feministica, to može značiti jednostavno životni odabir sukladno unutarnjim impulsima. Nisu sve žene stvorene da budu majke, kao ni što sve majke nisu stvorene da budu žene.

  avatar

  29.10.2014. (15:44)    -   -   -   -  

 • MrGigo

  Evo me, izgleda da nisam preveliki ovisnik o internetu.

  Molim :-)

  Želim ti reći da je od silnog smeća zablude jako teško iskrčiti put do istine poput ove na blogu, osobito zbog "Interesnih skupina" i samozavaravanja sebe, tako da: drži se usprkos svemu.

  Vidim da imaš i fejs stranicu... Stiže lajk (y)

  avatar

  29.10.2014. (15:58)    -   -   -   -  

 • Hennessy

  Pogledah video clip unutar bloga, ovaj sa hiperseksualiziranim curicama, kojima je svaka deseta rijec "fuck".

  Bolesno, bolesno ... neka poetska pravda bi cak zahtjevala sankcioniranje tvoraca tog videa radi manipulacije djecom, pa cak i zbog promicanja miliantnog seksizma pod lastem "borbe za jednakost".
  Sa time bi se slozile vjerojatno sve nase majke, a da prijasnje generacije ne spominjem. Ali zaboravih - one su sve bile zatucane.

  Danas bi se vjerojatnio kriticki osvrt na taj video-clip dobom manipulacijom toliko izvrnuo, da bi rezerviranost prema stavovima i toj prezentaciji bila proglasena govorom mrznje. Ajoj.

  I da ... ovih 15-tak osobina imaju na zalost dosta smisla. Naravno, nikako ne treba generalizirati.Kao sto ne treba generaliziti da momak koji dva pouta tjedno ide sa deckima na pivu - nije dobar materijal za vezu/brak/nestotrece.

  avatar

  29.10.2014. (17:18)    -   -   -   -  

 • Ivonin Mali Kutak

  Definitivno se slažem sa svime!Malo sam se nasmijala na neke rečenice,ali pun pogodak!
  IvonnaLucisBellum

  avatar

  29.10.2014. (20:15)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Lou Salome: ali iako je matrijarhat kao struktura koja danas poprima vrlo čvrste oblike nesumnjivo izražen i kroz ženu-majku-kraljicu, jednostavno ne znam može li se reći da je to feminizam. Recimo, ne bi li tipična feministica koja piše o "zdravlju i ljepoti" poludjela na činjenicu da su te manekenke ipak mršave i temeljene na svom izgledu?

  Ja bih to prije nazvao kao "ukrcavanje tradicionalnosti na vlak feminizma". Svejedno, razumijem što želiš reći.

  Inače, naravno da bivanje bez djece/muža ne znači nužno i bivanje feministicom. I sam znam jednu krasnu ženu koja tako živi i ništa joj ne nedostaje, niti propagira hrčkolike stavove.

  @MrGigo: hvala još jednom. Potpuno se slažem, količina dezinformacija u vanjskom svijetu je uistinu nevjerojatna! Ne samo da se ovakve stvari poriču, već ih se počinje i povodom za javni linč, a uskoro će ih se početi smatrati krivičnim djelima...

  @Hennessy: A najveća je ironija da spomenutu mržnju širi stranica pod nazivom "Fuck Hate" :D

  Inače, budući da se žene vrlo rijetko drže toga što govore da žele, iz toga proizlazi i da se čovjek ne mora zamarati slušanjem što žele. Samo treba gledati što rade. Tako da ako neka žena počne označavati muškarce tipa X kao ovakve i onakve, to je u konačnici prilično beznačajno :)

  @Ivonin Mali Kutak: thx

  avatar

  30.10.2014. (13:25)    -   -   -   -  

 • Malik Tintilinić

  Još jedan apsolutno izvrstan članak. Nedavno sam izašao iz veze, koja je nalikovala na "vađenje zubi", sa razvedenom 33 godišnjakinjom. Ispunjava karakteristike navedene pod 1,8,9,10,12 i 13 i to kao da je preslikano iz tvojeg članka. Radi se o poslovnoj ženi, srednji menadžment u korporaciji...iz dobrostojeće obitelji, jako atraktivna, no već pomalo ocvala....Ima i sestru, koja je samohrana majka, također razvedena i ispunjava sve ostale parametre odavde (kosa, tetovaže)...i single su obje. Ova moja ne propušta niti jedan društveni događaj, putuje što poslovno, što privatno...širom zemlje i svijeta...Uspio sam je dogovoriti spoj, nakon dosta, dosta igre... stupiti u vezu, u kojoj nije pokazivala apslutno nikakvu toplinu... i uz sve moje "kretenske poteze"...koji su u početku djelovali, kasnije uopće ne...I da, ima još 5 takvih prijateljica koje ispunjavaju gotovo sve kriterije...zajednički nazivnik im je da se čude gdje su nestali svi dobri muškarci...a svih 5 su jako zgodne, njegovane, sa uspješnim karijerama...a potpuno same u dobi od 30 do 35 godina...i da furaju se na 50 nijansi sive, Sex&City...

  avatar

  30.10.2014. (18:03)    -   -   -   -  

 • Tzar

  kakva bi bila lista za Japan? ;)

  avatar

  31.10.2014. (02:00)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Malik: hej, barem si se izvukao! Zamisli da si (i dalje?) u magli i oženiš se takvom ženom i do kraja života smatraš jednu lijepu riječ nečim nedostižnim...

  Inače, članak primjenjiv na ovu temu.

  @Tzar: bila bi ista, samo bi prosječna žena u Japanu imala puno manje ovih karakteristika nego prosječna žena u Hrvatskoj. Iako čujem da su tamo prilično ovisni o smartphoneovima...

  U najmanju ruku, ovaj show koji su tamo snimili bi ovdje bio zabranjen zbog "seksizma" i "objektivizacije žena".

  avatar

  31.10.2014. (08:54)    -   -   -   -  

 • Malik Tintilinić

  Kad smo već kod smartphona, zanimljivost je da u nekoliko mjeseci veze sa ovom damom uopće nije bilo telefonskog razgovora....možda me 3-4 puta nazvala, i to isključivo kad je bilo hitno....inače, sva komunikacija, svi dogovori, spojevi sve preko Vibera ili Wupa, čak mi kaže da već godinama uopće ne šalje klasične SMSove...U čemu je štos, zašto dolazi do te pojave... da se uopće više ne koriste telefonski razgovori?

  avatar

  31.10.2014. (10:33)    -   -   -   -  

učitavam...