Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • borivoj

  Ti fakat nisi niš' o ljudima skužila: ljudi su egocentrični, a ne djeco-, no-kids, dog-, maca-, papiga-, auto-, kineska vaza-, putovanja-centrični. Kad i da nisu djeca, bilo bi nešto drugo. Eto, ti si baš jedan od primjera za to nešto drugo.

  komentar sa BLOG.hr - > Samohrana majka @ No kids

  avatar

  21.10.2014. (08:55)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "AKO MOZES DA SE UZNESES DUHOM
  IZNAD PROSTORA I VREMENA, ONDA SE
  U SVAKOM TRENUTKU NALAZIS U VJECNOSTI". - Angelus

  avatar

  21.10.2014. (09:06)    -   -   -   -  

 • borivoj

  21. listopada 2014.


  Bog je nedokučiv. Njega ne možete razumjeti kroz materijalni svijet, On je u srcu vašeg bića. Vi veličate Boga kao sveprisutnog, sveznajućeg i svemogućeg, ali zanemarujete Njegovu prisutnost u sebi! Tko može tvrditi da je Bog ovo ili ono? Tko može potvrditi da Bog nije u ovom obliku ili s ovim osobinama? Svi mogu dobiti puno iz oceana, no na obalu mogu iznijeti samo onoliko koliko stane u brod kojim plove. I od te količine oni mogu razumjeti tek mrvicu tog beskraja. Dragulje morate tražiti duboko u zemlji; oni ne lebde u zraku. Tražite Boga u svojim dubinama, ne u uzbudljivoj, raznobojnoj prirodi. Tijelo vam je dano za tu visoku svrhu, a vi ga zloupotrebljavate. Nalik ste na osobu koja draguljima optočenu zlatnu vazu, koju je dobila u naslijeđe, koristi za kuhanje svakodnevnih obroka. (Božanski govor, 19. lipnja 1974.) Ostvarenje Boga je cilj i sudbina ljudskog života. – Baba

  avatar

  21.10.2014. (10:07)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Spoštovani (a) Borivoj,

  vabljeni, da se nam v tem tednu pridružite na dveh zelo zanimivih dogodkih:  TKBAK, čet., 23.10. ob 16.00

  Vse, ki želite MISLITI S SVOJO GLAVO in ustvarjati lastna samostojna stališča, ponovno vabimo na prvi forum z mladinsko tematiko:

  “Nenasilje pomeni razumevanje nasilja in spremembo – Non-violence means understanding violence and change”

  Predava: mag. Markus Van Alphen, strokovnjak za restorativne metode, terapevt klinične psihologije in
  predavatelj s področij komunikacije z Univerze v Leidenu na Nizozemskem.

  Vstop prost

  Konec tega tedna ste vabljeni na izredno zanimiv pogovor in razpravo:

  Vzhodne duhovne tradicije in moderna znanost (pogovor: Tran-Thi-Kim-Dieu in Andrej Detela)

  - v Ljubljani, v Upravni hiši Slovenskega Etnološkega Muzeja - SEM (2. nadstropje), petek, 24.10. ob 19.00 - pogovor

  - v Celju, v TKBAK, sobota, 25.10 od 10.00 do 16.00 – poglobljena razprava  Pogovor med Trân-Thi-Kim-Dieu, predsedujočo evropski federaciji teozofskih društev in

  Dr. Andrejem Detelo, pisateljem, pesnikom, filozofom, ekologom, fizikom in izumiteljem.  Nova Znanost: Andrej Detela: Sintropija - notranja urejenost življenja (pogovor, posnet v Parizu, STUDIO 12)  Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.

  Ljubljana, vstop prost.
  Celje, priporočen prispevek 10 EUR.  Več informacij o dogodkih dobite na www.jivatma.si

  in telefonskih št. 03 62 098 62, 041 464 667  __________________________________________________________________________ __________________________

  Prijava in kontaktne informacije
  Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite
  naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski
  pošti.

  Anti-SPAM obvestilo
  Nihče ne mara SPAM-ov. Tudi mi ne. Da bi preprečili zlorabe, naš kontaktni seznam uporablja dvojni pristopni postopek. To
  pomeni, da boste, ko ste izpolnili obrazec na naši spletni strani, prejeli od nas elektronsko pošto. Preden vas dokončno
  postavimo na naš kontaktni seznam, boste morali odgovoriti na ta naš e-mail. Tako bomo prepričani, da ste se na novice
  prijavili vi (in ne nekdo drug v vašem imenu). Prijaviti se je potrebno le enkrat; kadarkoli lahko zahtevate, da vas s seznama
  odstranimo (bodisi preko obrazca na spletni strani ali pa na to sporočilo odgovorite z besedo »ODJAVA«, ki jo vpišete pod
  predmet e-maila).

  Spletna stran: http://www.jivatma.si
  Elektronski naslov: drustvo@jivatma.si

  Obstoj in delovanje Teozofskega društvo Jivatma sta odvisna od donacij in prostovoljnih prispevkov, zato je vsak prispevek
  dobrodošel. Možnosti prispevanja si lahko ogledate na naši spletni strani.

  avatar

  21.10.2014. (10:09)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Povezivanje sa svojim višim Ja i duhovnim vodičima
  U petak 24. listopada s početkom u 17.30 organiziramo trotjedni tečaj (svakog petka i to 24.10, 31.10. i 07.11.) pod nazivom Povezivanje sa svojim višim Ja i duhovnim vodičima.


  U životu često puta trebamo donositi teške odluke, koje imaju i posljedice po druge ljude oko nas i upravo u tim trenucima, nedostaje nam mudar savjet ili neko vodstvo koje će nam ukazati na najbolje riješenje.

  Nekad nam je potrebna i podrška u neizvjesnim i teškim vremenima, a nekad trebamo nekoga tko može razumjeti i ima širinu pogleda na našu situaciju.

  Na ovom trotjednom tečaju upoznat ćemo vas vašim višim sebstvom - vašim višim Ja, dijelom duše koje je uvijek povezano sa Izvorom, upoznat ćemo vas i tko su to naši duhovni vodiči i kako nam povezivanje sa njima može pomoći u našem svakodnevnom životu prepunom izazova.

  Prije svega potrebno je stišati um i smirit misli, kako bi se mogli kvalitetno se opustiti kako i povezati se sa Božanskom energijom.

  Također raznim tehnikama vizualizacije i vođene meditacije, moći ćete osjetiti svoje duhovno vodstvo, razvijati i osluškivati glas svog višeg Ja, koji će obogatiti vaš život i svijet, istovremeno pomažući vam da lakše prevladate prepreke i zaobiđete zamke svakodnevnice i svoj život učinite ispunjenijim i bogatijim.

  Tako ćete u svoj život unijeti Svjetlost, mudrost i znanje nevidljivog svijeta i imati potpuno novi i prošireni pogled na život, ljude i situacije koje vas okružuju.

  Tečaj je predviđen kao cjelina koji će se održavati tri tjedna svakog petka. Po završetku tečaja imat ćete uvid o tome tko su naši duhovni vodiči i moći ćete prikazanim tehnikama razvijati osjetljivost na svoj unutarnji glas i glas duhovnog vodstva.
  Radujemo se vašem dolasku

  ENERGY CLUB - 5D

  P.S.
  Zbog ograničenog broja mjesta molimo vas da svoj dolazak obavezno najavite na naš e-mail ili na mob. 095-536-58-71, najkasnije do četvrtka 23. listopada 2014.

  P.P.S.
  Radionica se održava u našem prostoru na adresi Predovečka 20, Zagreb, a cijena je 300,00 kn po osobi za cjelokupni tečaj od tri tretmana.

  avatar

  21.10.2014. (10:10)    -   -   -   -  

 • borivoj

  10 ljekovitih pripravaka od oraha koje možete napraviti sami
  Neka vam ove jeseni orasi obavezno budu pri ruci.

  Prava su riznica zdravlja, puna antioksidansa i hranjivih tvari.

  Naberite ih još danas, u jeku sezone.

  Od ove hranjive namirnice možete napraviti kulinarske delicije, ali i ljekovite pripravke koji će čuvati vaše zdravlje cijele godine.

  Neke od ovih pripravaka možete pripremiti odmah, dok za druge možete sačekati proljeće ili novu sezonu.
  Pročitajte cijeli članak
  Revolucionarne iglice za zdravlje i ljepotu. Smanjuju bol, poboljšavaju cirkulaciju, pomlađuju kožu i smanjuju bore.
  Lyapko aplikatori

  Pašteta od suncokreta: ukusan i zdrav namaz za cijelu obitelj
  Zamijenite nezdravi namaz s ukusnom, zdravom i hranjivom paštetom od suncokreta i orašastih plodova.

  Ujutro će vam osigurati dovoljno energije za početak dana, a možete ga koristiti i za rođendane i okupljanja kao namaz na zdravim krekerima.
  Suncokretove sjemenke popržite par minuta u suhoj tavici.

  Suncokret i sezam sameljite u multipraktiku, dodajte kikiriki, badem, češnjak/luk, začine (sol, papar) i malo prokuhane vode...

  Pročitajte cijeli članak


  Jedini oblik vitamina C koji organizam može apsorbirati u znatno većem omjeru, čak 75%.
  Natrij askorbat
  Za bolji vid ove jeseni jedite - grožđe
  Jedete li grožđe ove jeseni, osim što će te u njemu uživati, mogli biste imati bolji vid i to na duge staze.

  Studija objavljena u časopisima Archives of Ophthalmology i Free Radical Biology and Medicine pokazuje njegov utjecaj na smanjenje senilne makularne degeneracije, odnosno na bolest žute pjege.

  Riječ je o najčešćem uzroku sljepoće kod osoba starijih od 50. godina i bolesti od koje boluje svaka treća osoba starija od 65. godina.

  Lijek još uvijek ne postoji, no studije pokazuju kako bi ovu progresivnu bolest moglo zaustaviti grožđe zbog obilja flavonoida, koji su snažni antioksidansi.
  Pročitajte cijeli članak

  avatar

  21.10.2014. (10:11)    -   -   -   -  

 • borivoj

  “TIME STO DOBROTU SIRIMO OKO SEBE ISTOVREMENO
  JE UCVRSCUJEMO U SEBI SAMIMA”. A. Garborg

  avatar

  21.10.2014. (10:12)    -   -   -   -  

 • borivoj

  19. listopada 2014.


  Vi možete poduzeti brojne duhovne prakse, ali nikad, čak ni na trenutak, nemojte zaboraviti Božje ime. Nikad nemojte učiniti ništa što će vas odvojiti od Boga. Molitvom možete postići puno toga. Ne morate se moliti naglas, dovoljno je i kad se molite u mislima. Bog boravi u vašem srcu i čuje sve vaše molitve. Ako težite steći Njegovu milost, neprestano razmišljajte o Njemu. Svjetovne teškoće dođu i prođu. Nemojte im pridavati previše pozornosti. Molitvom možete nadvladati svaku teškoću. Jedino je Božja milost iskrena i vječna, težite je zadobiti. Iz dana u dan ponavljate Božje ime. Jedino će vas to zaštititi u svakom trenutku. Baš kao što zrak prožima sve, tako je i Bog prisutan u vama, oko vas, ispod vas, iznad vas. Stoga budite u stalnom zajedništvu s Njim. Kada razvijete vjeru u Božanstvo, posve prirodno bit će i jedinstvo. Slijedom toga, više neće biti mjesta za neprijateljstvo.
  (Božanski govor, 21. srpnja 2005)
  Uz pomoć molitve i razmišljanja o Bogu morate pokušati zauzdati svoje loše osobine. – Baba

  avatar

  21.10.2014. (10:13)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pozdrav,
  Oprostite mi na ovaj način da vam se obratimo, samo sam vidio tvoj
  profil, a ja kažem da si jedna trebam. Ukratko, moje ime Badinski
  Nikolaj izvorni hrvatski, a ja živim u Hrvatskoj. Ja pate od teške
  bolesti koja me osuđuje na sigurnu smrt je rak grla, a ja imam ukupno
  od 22,7 milijuna eura, od kojih bih želio napraviti donaciju za osobu
  od povjerenja i iskren do čini dobro iskoristiti. Imam posao uvoza
  crveno ulje u Francuskoj, i izgubio sam ženu tu za njega šest godina,
  koji mi je pod utjecajem puno i nisam mogao oženiti opet do do danas,
  nismo imali djece. Htio bih napraviti donaciju od tog iznosa prije
  nego umrem mogu svoje dane broji svoju pogrešku ova bolest je ono što
  sam morao, ali smirujući lijek u Francuskoj ne bi rezultirati da li
  može imati koristi od tog dara. Ovdje je moj e-mail adresu:
  badinskinikolai@gmail.com
  Ja sam te doveo da mi odgovorite

  avatar

  21.10.2014. (10:15)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Pametne glavice:
  DJEČJI ODGOVORI:

  ŠTA JE DIJETA? Dijeta je kad ne smiješ ništa jesti osim onoga
  što smiješ.

  A FAKULTET? To je kad učiš i nikad ne naučiš.

  BOGATSTVO je kad kupuješ, kupuješ, kupuješ pa ti opet na kraju
  bude dosadno.

  POLITIČARI su ljudi koji prave napolitanke.

  AEROBIK? U to vjeruju samo ružne tete. !!!!!!!!

  PREZIME služi da se ljudi ne bi zvali sa "ej".

  GDJE JE AMERIKA? Tamo su živjeli kauboji i indijanci, ali su se
  poubijali pa sad žive samo glumci.

  VJENČANJE je kad se udaš za nekog lijepog dečka. A prvo... kao
  što moja teta ima dečka Vladu, sad ga gleda, spava s njim, da
  vidi je li dobar, da je slučajno ne zezne!

  BRAK je kad dečko i djevojka odu prvo u crkvu, a poslije u banku
  ili poštu, nisam baš siguran. Kod nas se muškarci mogu oženiti
  samo s jednom ženom. To se naziva MONOTONIJA.

  LJUBAV? To je kada nekog voliš i ljubiš i kad ti srce drnda.

  KAKO SE PRAVE BEBE? Prave se noću, zato bebe žmire kad se rode.
  Bebe se prave kad si dobar pa ti rode brata, a onda je on glavni
  pa si badava bio dobar.

  REKLAME? One služe da ideš da piškiš ako ti se piški.
  !!!!!!!!!!!!!!!!!

  I za kraj, antologijska izjava jednog klinca na pitanje ČEMU
  SLUŽI KOMPJUTER?

  On služi da mama i tata ne spavaju više zajedno!

  avatar

  21.10.2014. (10:18)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Sviđa mi se zaključak:

  "Napustite svoju zavist,
  odbacite želju za pobjedom
  i likovanjem nad drugima.
  Umjesto toga,
  pokušajte činiti dobro
  Budite jednostavni,
  otvoreni i
  pokušajte biti bez predrasuda."

  Ja to stalno pokušavam, nekad s više, nekad s manje uspjeha. No pokušavam stalno.

  avatar

  21.10.2014. (16:16)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Dragi prijatelji,

  pozivamo vas u Matulje u dvoranu ''Hangar'', 24.10.2014. (petak) u 17h na otvorenje izložbe Goranskih vunarica iz
  Ravne gore.

  Biti će to divna izložba radova od filcane vune - kapa, šalova, odjeće, suvenira, uporabnih predmeta i sl.

  U sklopu izložbe održati će se RADIONICA FILACANJA VUNE na kojoj ćemo izrađivati suvenire i uporabne predmete
  koje ćemo moći ponijeti sa sobom.

  Radujemo se vašem dolasku . Dobrodošli !

  Organizator: Kulturno-umjetnička udruga VITA-ART uz potporu Općine Matulji

  avatar

  21.10.2014. (17:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...