Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (59)

Marketing


  • tignarius

    načelno se slažemo.....
    ali mislim da su ti zaključci (poglavito o Franji) malo preuranjeni....
    nisam baš siguran da "gaučos" ne kuži s kim i s čim ima posla
    a za ove liberalne kardinalske tetkice, nemam ni ja preveć "razumjevanja"

    avatar

    21.10.2014. (08:11)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Evo jednog članka koji zorno opisuje kako papa Franjo vodi kadrovsku politiku. I kako je sklonio kardinala koji je bio najglasniji u obrani Isusove nauke o braku. Isus je naime rekao da ono što Bog sastavi da čovjek ne rastavlja.--------------------------------------------------------
    Članak sam prenio sa www.quovadiscroatia.com/
    Početna Vatikan Burke je potvrdio svoju smjenu, a Kasper govori o 100- godišnjem planuBurke je potvrdio svoju smjenu, a Kasper govori o 100- godišnjem planu
    VatikanLis 18, 20141 487
    Dok čekamo konačno izvješće sa Sinode o obitelji, kardinal Raymond Burke, koji je bio iznimno glasan u obrani crkvenog učenja tijekom cijele Sinode, javno je priznao da su medijske špekulacije oko njegove smjene s pozicije čelnika Apostolske Signature istinite. S poniznošću koja se očekuje od jednog crkvenog pastira Burke je izjavio:

    Pa, moram reći, područje na kojem sam radio je područje za koje sam kompetentan i na kojem sam pokušao dati svoj najbolji doprinos. Bilo mi je zadovoljstvo raditi na tom mjestu i rado samo obavljao ovu dužnost, pa je razočaranje što je moram napustiti.

    S druge strane, u Crkvi, mi svećenici uvijek moramo biti spremni prihvatiti bilo koju vrstu zadataka koji nam je dan. I tako prihvaćam ovaj zadatak, vjerujem da će me Bog blagosloviti, i to je ono što je na kraju najvažnije. Iako bih volio nastaviti raditi u Apostolskoj Signaturi, ja ću dati sve od sebe na novoj dužnosti koja mi je dodijeljena… a to je služba patrona Suverenog malteškog vojnog reda.

    S druge strane, kardinal Kasper ima dugoročnije planove. Za vrijeme Sinode ovoga tjedna, kardinal je našao vremena skoknuti do Sveučilišta u Beču gdje je održao predavanje na teološkom fakultetu. Govoreći kako ‘duh koncila’ puše nad ovom sinodom, Kasper je opisao pontifikat pape Franje kao Božji dar našoj Crkvi u današnje vrijeme. Ali, reforme, misli Kasper, podrazumijevaju program koji mora trajati 100 godina, jer je u njega uključena svaka dimenzija Crkve pristupačna svakom kršćaninu. Odluke koje danas donesemo su, dakle, dalekosežnije od samo jednog pontifikata, a uspjeh će se mjeriti po tome kako će one biti prihvaćene od budućih papa, zaključuje Kasper.
    ------------------------------------------------------------------- -----------------------
    Kardinala Burkea su sklonili kod 'Malteškog nereda' da ga imaju pred očima. a 'MALTEŽANI' su vjerojatno samo srce svjetske masonerije.
    To su oni koji su nagradili Josipovića.
    Ovaj papa je perfidni gad koji hoće srušiti Kristovu Crkvu. Dokaz toga je što je ohrabrivao ove liberalne kardinale da budu hrabri.
    Sad je izjavio da je nepravda što nema kršćana u Iraku. Pa on je odgovoran što ih nema, jer je to Bog dopustio kao opomenu njemu da ne ruši Crkvu, odnosno da ne ruši Kristovu nauku. Koji licemjer, njemu je stalo do kršćana. Možeš mislit.
    PS. Da je Papa Kristov suprostavio bi se liberalnim kardinalima.
    Katolici šute, jer nisu učili na vjeronauku da je Kristova nauka ispred pape i njegova mišljenja. Sad smo svi žrtve primitivne katoličke 'nauke' po tom pitanju.

    avatar

    21.10.2014. (09:42)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti, a da ti nisi malo naporan? Ni ne stigne Franjo bit bilo za što kriv, kad mu se stalno štuca. ;))

    Nego, glede afiniteta, knjiga istine, fatamorgana, mrena & Co, eno jedan nudi neke X-100 romane. Oš kupit? ;)

    avatar

    21.10.2014. (17:57)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Neću. Čitat ću knjigu od tzv kardinala Kaspera- Bog Isusa Krista. Moram je pročitat da vidim šta ne zna. Eto na što ću ja gubit vrijeme. Užas. Ali moram. A i papa se zbrukao sa knjigom -O nebu i o zemlji-, u kojoj je svašta napričao što se protivi Pavlu. Moram i to pročitati. Užas.

    avatar

    22.10.2014. (00:05)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Barti,
    dobro ti Blogi govori..."odfixiraj" se malo od Franje...
    možda nije za sve kriv...
    tko zna koliko je Vatikan "zadimljen"
    nego nisi mi komentirao Bandića˛co

    avatar

    22.10.2014. (09:33)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Mlakost je najgora osobina. Ako je Bandić pomogao financijski dr Reisner i Željki Markić to mu se pripisuje u dobra djela. I jako je puno napravio za grad. Čovjek nije išao na godišnji cijelo vrijeme dok je gradonačelnik. Ali kako je moguće da je sklopio ugovor sa vragom tj sa onim masonom 33 stupnja beskrupuloznim odvjetnikom Hanžekovićem. Time je udaljio Božje anđele od sebe. I pitam se tko će mu sada pomoći. Hanžeković će sada vršiti ovrhe (osim za neplaćanje HRT pretplate) i za neplaćanje komunalnih davanja.
    Zapravo dobro je ljude natjerati na poštenje ako ne znaju sami. Problem leži u tome što bi većina u Saboru trebala u zatvor. Također i Josipović koji je potkupio suca da izbjegne zatvor radi izvlačenja novca iz banke. I za ZAMP i za izdaju jer je odavao podatke srpskom veleposlaniku u vezi suđenja za genocid.
    Ili svi u zatvor ili nitko, kao što reče Marcel Holjevac.
    Zastrašujuće je da su lopovi zaštićeni partitokracijom.
    To nam je naša udba dala.
    Ovaj sadašnji državni odvjetnik također je za lustraciju. Ujak mu je generaj JNA i to koji je ostao u Beogradu. Zato je sada navalio na Bandića. Zajedno sa Milanovićem koji se hoće Bandiću 'osvetiti' za svu lovu koju je pokrao i dao sdpu. Dok je bio vojnik partije.
    Staljinov sindrom.
    Naravno da bi se partija i htjela domoći gradskih para. Nakotili se sinovi udbaša pa bi htjeli veće donacije.
    Uzdam se u Boga i u Njemačko pravosuđe.

    avatar

    22.10.2014. (10:38)    -   -   -   -  

  • suza za zagorske brege

    Dragi Bartimej Croata, što se tiče "Knjige istine", nju su javno osudili biskup Uzinić, don Damir Stojić i još neki svećenici, označivši je kao krivovjernu i raskolničku. Najveća opasnost u tim porukama je što odvajaju vjernike od Katoličke crkve - svi koji pristaju uz te poruke automatski su ekskomunicirani iz Katoličke crkve.

    Nadam se da ste pročitali oporuku Blaženog Alojzija Stepinca u kojoj nam posebno stavlja na srce da se ni pod kojim okolnostima ne damo odvojiti od Svetog Oca odnosno Katoličke crkve. Rekao je da svakom tko bi nas pokušao odvojiti od Svetog Oca, pa bio to i klerik, neka mu je kuća daleko od naše!
    Inače, smatram odnosno sigurna sam da Katolička crkva nikad neće izmijeniti svoj nauk unatoč tim "liberalnim" strujanjima pa se previše ne uznemirujem oko toga.
    Također, za sve one koji teže za istinom, imamo Katekizam Katoličke crkve, dragocjeno blago u smislu zdravog crkvenog nauka i u njemu nam sve piše.

    Lijep pozdrav!

    avatar

    22.10.2014. (11:52)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Često se molim Alojziju Stepincu i poštujem sve što je rekao. Poštujem i ono što govore biskupi. Spominjem Knjigu istine više radi zezancije i podgrijavanja 'atmosfere'. Ali su mi pred očima prvenstveno mnogi izvadci iz Biblije osobito (ima već preko 40 god) Mat 24, 15-----------
    Dakle kad vidite grozu pustoši, o kojoj je govorio prorok Danijel, gdje stoji na svetome mjestu- tko čita neka shvati- tada koji budu u Judeji neka bježe u gore. Tko bude na krovu neka ne silazi da uzme što u kući svojoj. A tko bude u polju, neka se ne vraća da uzme svoj ogrtač! Jao trudnicama i dojiljama u te dane.----------------------------------------------------------------
    Ovih godina ili u sljedećih sto god (po Walteru Kasperu) će doći groza pustoši. Time želim reći da je Vatikan sveto mjesto. Kao što kaže Riječ- sveto mjesto.
    Hvala na opomenama @suza, ali ne silazim sa 'krova da uzmem što u vlastitoj kući'.
    Slažem se stobom da je Crkva naša kuća. U kojoj najistaknutije mjesto ima papa. To je savršeno jasno.

    avatar

    22.10.2014. (13:45)    -   -   -   -  

  • tignarius

    http://www.katolik.hr/aktualnomnu/skandal-wesolowski-i-homohereza-u-katoli ckoj-crkvi/

    avatar

    22.10.2014. (23:18)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ako se prenese u zaglavlje članak se ne pojavi.
    Traba uguglati Katolik i naći članak.
    Situacija je alarmantna. Još nije kasno odreagirati kad to već nije učinio današnji svetac Ivan Pavao II.
    Ako je narav aktivnih (osim onih koji glume, često i sebi glume) homoseksualaca razbojnička, onda je narav svećenika homoseksualaca osobito razbojnička rekao bih i zločinačka i teroristička. Treba ih razotkrivat i zatvarat. I to u samice. Doživotno. Tako će razbojnici imat priliku za pokajanje, a ne premještat ih u druge župe.
    Američki biskupi, a i naši su to dobro riješili. Odmah ih prijavit policiji. Šalim se, ovo se odnosi na pedofile. A homoseksualci nažalost nastavljaju svoje zlostavljanje prema dječacima, što je pederastija i što države toleriraju pritisnute od LGBT talibana.
    A ništa, nek se biskupi snađu. Evo ja ću nabaviti gumenu palicu, pa nek me zovnu. 'Obratit' ću svakog zlostavljača homoseksualca svećenika koji ima ispod 90 god. Nek mi biskupi daju vlast. Inače neću. Ne smijem dirat svećenika, jelde @suza. To piše negdje u Katekizmu?

    avatar

    23.10.2014. (00:52)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Evo zadnjeg dijela gornjeg članka koji razotkriva razmjere i težinu pojave homoseksualizma u Crkvi----------------------
    Verzija za ispis

    Skandal Wesołowski i „homohereza“ u Katoličkoj Crkvi
    Last update on 01/10/2014 under Aktualno
    Dok skandal zbog zlodjela zlostavljanja dječaka za koje je optužen papinski nuncij u Dominikanskoj Republici Józef Wesołowski izaziva veliki interes (ili, bolje rečeno, „veliku sablazan“) međunarodne javnosti,[1] vrijedi prezentirati vrijedan rad prof. dr. vlč. Dariusza Oka (Papinsko sveučilište u Krakowu) o mrežama homoseksualnih svećenika u zemlji odakle Józef Wesołowski i dolazi – Poljskoj. Vlč. Dariusz Oko tu povezanost označava terminima „homomafija“ i „homohereza“, te smatra da širenje homoseksualnosti među klerom u određenoj zemlji neizbježno proizvodi tešku krizu Crkve. [2] [3]



    Seksualno zlostavljanje djece i svećenici

    Na katolik.hr smo već pisali o seksualnom zlostavljanju djece, pojave od koje u nas – te širom zapadnog svijeta današnjice – strada oko četvrtine djevojčica i oko šestine dječaka, prije nego navrše 15 godina.[4] Makar katoličke ustanove zapravo nikad nisu bila mjesta na kojima se bilježeni neki visoki brojevi seksualno zlostavljane djece (međutim primjerice u sustavu državne skrbi za nezbrinutu djecu u Velikoj Britaniji se registrira izloženost seksualnom zlostavljanju kod većine djece[5]; o fenomenu zlostavljanja djece u državnoj skrbi smo također već pisali), svaki slučaj zlostavljanja u koji je uključen svećenik predstavlja strahovitu sablazan. U zemljama poput Irske i SAD zabilježeni su osobito skandalozna ponašanja crkvenih vlasti koje su slučajeve seksualnog zlostavljanja zataškavale.

    Prvi golemi skandal sa zataškavanjem izbio je u SAD, gdje su provedene i temeljite studije i na temelju njih poduzete odgovarajuće mjere: uređeni su protokoli prema kojima crkvene vlasti moraju svaki slučaj opravdane sumnje na seksualno zlostavljanje maloljetnika prijaviti policiji, te se ponovo počela provoditi kanonska zabrana uzimanja u sjemeništa i zaređivanja onih kandidata, koji su pokazivali homoseksualne sklonosti. Ta je zabrana, zapravo, važila čitavo vrijeme, ali se od kraja 1960.-ih godina u SAD (a i drugdje) nije provodila: upravo su među svećenicima iz tih generacija zabilježeni najveći brojevi zlostavljača djece. Inače se kod zlostavljača među katoličkim klerom – ali i među klerom drugih vjerskih zajednica koje ne gaje ustanovu celibata – bilježi preko 80% istospolnog (muško-muškog) seksualnog zlostavljanja maloljetnika, što je otprilike dvostruko više nego što je to slučaj kod seksualnog zlostavljanja u općoj populaciji. Iz toga bi se dalo zaključiti da je u tim naraštajima gdje su u SAD bili zabilježeni veći brojevi pedofila (riječ je o 1980.-im godinama, poslije je zahvaljujući odlučnim mjerama koje je poduzela hijerarhije fenomen zlostavljanja djece u redovima katoličkog klera u SAD smanjen za oko 97%) bilo među klerom dvostruko više homoseksualaca, nego što je to bio slučaj u općoj populaciji.

    Neki stručnjaci danas, doduše, pišu da homoseksualnost i pedofilija nemaju baš nikakve međusobne veze. Drugi tvrde suprotno, tako npr. Gert Hekma, profesor „gej studija“ Univerziteta u Amsterdamu koji je Hrvatsku posjetio 2013. godine u organizaciji domaćih LGBT udruga: on nas informira da su homoseksualni časopisi isprva posve bili popunjeni slikama nagih dječaka, dok su se nešto stariji momci u njima počeli pojavljivati tek 1960.-ih godina, kada je homoseksualni pokret krenuo u afirmiranje homoseksualnosti kao socijalno prihvatljivog načina života.[6] Naposljetku je utvrđeno da su kod seksualnog zlostavljanja djece od strane katoličkih svećenika u pravilu žrtve dječaci u pubertetu; takve slučajeve medicina zapravo i ne kategorizira kao pedofiliju (gdje je posrijedi seksualna „sklonosti“ djeci kod koje još nisu razvijene sekundarne spolne značajke) – riječ je o klasičnoj pederastiji, koju neki danas vole nazivati „efebofilija“.



    Problemi u Poljskoj

    Natrag na Józefa Wesołowskog (tog je crkvenog diplomata Vatikan laicizirao i stavio u pritvor gdje čeka kazneno suđenje; rijetka pojava za čovjeka koji je bio ovjenčan naslovom nadbiskupa) i milje poljskih svećenika – homoseksualaca o kojima piše Dariusz Oko: ondje je čitava stvar sa svećenicima – homoseksualcima postala javnim povodom enormnog skandala u koji je bio involviran Julius Paetz, bivši nadbiskup Poznańa. D. Oko navodi riječi ministra pravosuđa Jarosawa Gowina, koji se potužio da crkveni krugovi sa kojima je stupio u kontakt povodom optužbi da je nadbiskup Paetz zlostavljalo sjemeništarce ponašali kao „mafija“, da su „brutalno negirali“ čak i očigledne dokaze o upletenosti J. Paetza u homoseksualna zlostavljanja nad mladićima koji su se spremali za svećeničko zvanje. Nije ministar J. Gowin jedini koji je osjećao da se sukobljava sa nekakvom mafijom; istu riječ koristi čak i biskup F. Charles Scicluna, „javni tužitelj“ („promotor pravde“) kod Kongregacije za n

    avatar

    23.10.2014. (01:30)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    kod Kongregacije za nauk vjere, kojemu je J. Ratzinger još kao kardinal bio povjerio neke najteže slučajeve svećenika – zlostavljača.

    D. Oko izlaže razloge zbog kojih se manjina svećenika sa homoseksualnim sklonostima tako blisko povezuje, da taj milje neki posve ozbiljni crkveni i državni dužnosnici spremno nazivaju „mafijom“: za početak, mnogo je teže za mladića sa homoseksualnim sklonostima (makar ne i nemoguće) da postane dobar svećenik. Mnogi od njih se ne uspiju suzdržati od uranjanja u aktivni homoseksualni život, makar su kod ulaska u seminar i imali namjeru provesti život u seksualnoj suzdržanosti. Život aktivnog homoseksualca koji svakodnevno dijeli sakramente je primjer vrlo, vrlo dvoličnog života; naposljetku savjest takvih pojedinaca posve otupi. Kada dospiju do rukovodećih mjesta u Crkvi, oni u prvom redu promoviraju druge članove homoseksualne zajednice: to su njihovi prijatelji, njihovi istomišljenici, osobe sa kojima dijele tajne i interese. Također će – usklađenim naporima – promovirati one koji su upoznati sa njihovim homoseksualnim sklonostima, ali su već pokazali da su ih spremni prikrivati pred trećima. Takva vrst „kadrovske politike“ može proizvesti jednu hipokritsku crkvenu hijerarhiju, koja zapravo nikada ne govori od srca, nego uvijek nešto hini, od koje se širi jedan duh neiskrenosti i beživotnosti. Njihovo držanje govori: „Neka samo Crkva bude u nemilosti, neka je ismijavaju i ponižavaju, glavno da smo ja i 'moji' ugodno doživotno zbrinuti.“ Kao konkretni način djelovanja (suočio se u svojoj karijeri D. Oko i sam sa takvim problemima) opisuje Oko situaciju profesora u sjemeništu koji prijavi sjemeništarce uključene u homoseksualne odnose: ta se stvar u povjerljivoj formi prijavi nadređenima kako bi se sjemeništarce otpustilo iz svećeničke formacije – međutim umjesto toga sam profesor biva premješten, a homoseksualci ostaju kandidati za svećenike. Svećenici koji pokušaju prijaviti kolege uključene u zlostavljanje dječaka bivaju sami izloženi organiziranom i iznimno neugodnom blaćenju članova „lobija“.

    Oko citira vrlo uglednog poljskog Isusovca Józefa Augustyna (sveučilišnog profesora i iskusnog duhovnog vođu): „Crkva ne stvara homoseksualnost, ali postaje žrtvom nepoštenih ljudi sa homoseksualnim sklonostima, koji iskorištavaju njene strukture za udovoljavanje svojim najnižim nagonima. Aktivni homoseksualni svećenici su majstori prikrivanja. Često bivaju razotkriveni tek slučajno … Prava opasnost za Crkvu su oni cinični homoseksualni svećenici koji se koriste svojom službom u svoje ciljeve, često na najlukavije načine. Takve situacije predstavljaju veliko trpljenje za Crkvu, za svećenike, za hijerarhiju. Problem je doista iznimno težak.“

    Sa tim teškim problemom se, argumentirano iznosi Oko, odlučno suočio papa Benedikt XVI – kako u vremenu dok je još bio kardinal, tako i zabranjujući bilo kakvo djelovanje svećenika homoseksualaca u sjemeništima i naloživši potpuno isključivanje kandidata sa homoseksualnim tendencijama iz svećeničke formacije, nakon što je postao Papom.

    avatar

    23.10.2014. (01:31)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Globalno „homokrivovjerje“

    Sa čime se pape moraju suočiti? Nisu ovi Poljaci J. Paetz i J. Wesołowski jedini homoseksualci među visokim katoličkim prelatima. D. Oko spominje Remberta Weaklanda, koji je nakon povlačenja sa službe nadbiskupa u Milwaukee (SAD) otvoreno deklarirao da je čitavo vrijeme održavao homoseksualne odnose sa velikim brojem partnera: on je izložio i „čvrste“ teološke razloge zašto je čitavo vrijeme držao da je taj njegov razvrat (koji je tek uzgred bio i homoseksualne naravi) bio posve moralno ispravan.

    Tu prof. Dariusz Oko počinje izlaganje o nečemu što je po njemu još opasnije od hipokrizije koja izbija od svećenika – aktivnih homoseksualaca; nečemu čiji je dalekosežni učinak još opasniji od demoraliziranja sjemeništaraca i svećenika sablažnjenih nad životom nadređenih: o „homoherezi“.

    Naime je riječ o tome da smo suočeni sa teškim kompromitiranjem katoličke teologije, gdje se nastoji praktično staviti izvan snage one Božje Zapovijedi (Zapovijedi samoga Boga!) koje se odnose na spolni moral: teološki sustavi koji u sebi uspijevaju opravdati takvo nešto nečuveno, prijete da čitave narode odcijepe od Stolice Svetog Petra.[7] Oko uspoređuje opasnost od takve teologije sa učincima – kako on opisuje – „bolesne teologije Edwarda Schillebeeckxa“, koja je 1970.-ih godina „dezintegrirala i gotovo uništila“ katoličanstvo u Nizozemskoj.

    Dariusz Oko sumira: „Takvi krugovi u Crkvi se snažno protive istini, moralnosti i Objavi, surađuju sa neprijateljima Crkve, potiču pobunu protiv autoriteta Petra naših dana, Svete Stolice i cjelokupne Crkve. Članovi tog lobija predstavljaju u Crkvi relativno malu grupu, ali često na ključnim položajima (do kakvih položaja iznimno predano nastoje dospjeti), stvaraju blisko povezanu mrežu veza i podrške jedni za druge, što ih čini opasnima. Osobito su opasni za mlade, koji su izloženi pogibelji spolnog zlostavljanja. Opasni su i za sebe sami, jer takvi otvrdnuti mogu naposljetku 'umrijeti u vlastitim grijesima' (Iv 8,23), kako je Isus upozorio. Opasni su za poštene laike i klerike koji im se suprotstave. Naposljetku, oni predstavljaju opasnost za cijelu Crkvu, jer kada se razotkriju njihove opačine i postanu predmetom izvještavanja medija, vjera milijuna ljudi biva oslabljena ili uništena… I sve to radi nekoliko desetljeća komfornog života u grijehu.“

    avatar

    23.10.2014. (01:32)    -   -   -   -  

  • meteorolog

    nije brak pakao
    kad udjes
    da se kanis svake nade

    avatar

    23.10.2014. (07:07)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Zvati upomoć Boga treba, jer će nam On ublažiti seksualni poriv. Ako Ga ne zovemo onda ništa ni od ublažavanja toga nesnosnoga poriva kojeg žene često i ne razumiju. Tu nastaje problem poštovani @meteorolog.
    @geo, evo filma od neke protestantske denominacije. Za tebe. Upravo sam na ovaj način tebi htio pokazati dokaze o postojanju Isusa kao Boga i Mesije. Matematičkom dokazu. Samo se (žestoko) ne slažem sa pojmom druge smrti, ali mislim i da sindrom slomljenog srca nije uzrok Isusove smrti. Sindrom slomljenog srca se mogao pojaviti u Getsemaniju, kad je Isusu izlazila Krv kroz kožu. Ne mogu se sjetiti medicinskog izraza za tu pojavu. Ali obrati pažnju na povjesne stvari. Ovo podravam, dapače potpuno se slažem. Nisam imao vremena ovo obraditi iako sam davno obećao, ali evo filma, hvala Bogu.
    https://www.youtube.com/watch?v=TWwchnL5OUM

    avatar

    23.10.2014. (14:52)    -   -   -   -  

  • ante

    Tebi su bartimej puno drazi zastitnici pedofila kao IP II i Benedikt XVI.

    Pogledaj,
    "Mea Maxima Culpa"
    https://www.youtube.com/watch?v=hxjkdXAteqU

    "Vatikanske tajne"
    http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/secrets-of-the-vatican/

    avatar

    23.10.2014. (18:00)    -   -   -   -  

  • meteorolog

    upravo to
    molitva, ispovijed u crkvi, misa, dobrovoljni prilog
    a ti mislis da su zene gluplje od muskih po pitanju poriva?

    avatar

    23.10.2014. (20:53)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti, ajmo samo s jednim: Rimljani su vrlo akuratno vodili svoje knjige. Tako znamo da u vrijeme Heroda, i uopće u to vrijeme i na tom mjestu, nije bilo nikakvog popisa stanovništva, nit tjeranja raje i visokotrudnih u rodno mjesto poradi porezne obveze. U to se doba hrpa njih natjecalo u napasavanju. El znaš šta je to "napasavanje"? Nije matematika! E? ;)

    avatar

    23.10.2014. (21:36)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @ante i @meteo da imate dar razlikovanja duhova vidjeli biste da su i Ivan Pavao II i Papa Benedikt sveti ljudi koji su imali Duha. Zato ih ja branim. Ta ne bi Duh Božji počivao na ljudima koji su u teškom grijehu. Siguran sam da su oni sve pedofile opominjali da se pokaju i postanu čisti ljudi. Mislim da nisu bili svjesni recidiva toga grijeha i stanja u Crkvi, što opisuje D Oko. Pa baš iz toga pisma vidljivo je koliko su se u stanju prikriti svi zločinci svećenici. A i pape su dužni bili čuvati ugled Crkve, što pokazuje i vaš slučaj. Izgubili ste vjeru, jer ste zločinstvo pripisali cijeloj Crkvi, umjesto onom dijelu Crkve koji je Juda iskariotski. Pa i Juda je bio (u to sam siguran) homoseksualac i tko zna što još, pa ga je Isus trpio. A trpio je između ostalog Judu da nauči ostale apostole opraštanju. Jer je Judi stalno trebalo nešto opraštati. To možemo saznati iz 10 knjiga od Marije Valtorte koje vi niste pročitali, otud kod vas tolika pristranost i neznanje.
    Stvarni problem ove dvojice papa je bio što teologija nije rasvijetlila Isusove riječi u vezi pedofilije. A rekao je da je bolje da čovjek sveže sebi mlinski kamen oko vrata nego da sablazni maleno dijete. Zato sam i pisao papi Benediktu sa molbom da se Isusove riječi razumiju u kontekstu pedofilije.
    Zbilja hvala vam što ste se javili jer pokazujete radi vašeg gubitka vjere da je trebalo prikriti taj grijeh, (da ne klevetate cijelu Crkvu) ali je i trebalo te zločince nekako izolirati na doživotne samice, ali ta dvojica papa nisu imali pravne instrumente za to.
    Na kraju se došlo do zaključka da zločince treba predati civilnim vlastima da ih zatvore (nažalost dobivaju blage kazne) što ima uporišta u poslanici Rimljanima, o čemu sam pisao.
    Neću ni gledati ove filmiće, jer je sve izvučeno iz konteksta, čisto radi klevete. I ne brinite za novce koje je Ivan Pavao dobivao. On je sve to slao sirotinji u Africi, koja se sve više obraća, i koja je meta masona, zato su navalili sa ebolom na Afriku. Imat će oni ebolu u paklu cijelu vječnost.
    A i Kini treba slat novce da ljudi u tajnosti izgrade katakombe, jer se u Kini svaki dan obrati 10 tisuća Kineza.

    avatar

    24.10.2014. (00:50)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ajde @blogi gdje ti živiš. Ajde reci gdje živiš. Jesi čuo za braću Staziće. E onaj rimljanin Stazić iz Sabora imao je dovoljno vremena da izbriše neka zanimljiva imena iz Arhive Centralnog komiteta. A pravi rimljani imali su 300 god da tu prokletinju od kršana zatru da im ne uništi carstvo.
    A s druge strane imamo četiri evanđelja (hej četiri knjige) izvještaja. Od ta četiri evanđelja tri su sinoptička. Prvi sam koji je to protumačio na taj način da je to usklađeno sa Isusovim riječima da su za SUD (prosudbu) potrebna dva ili TRI svjedoka.
    Ako nisi matematičar možda si biokemičar. U prošlom postu u komentarima dao sam link gdje se pokazuje kako su znanstvenici pronašli Kovčeg Božji ispod Kalvarije i na njemu Krv Kristovu. Kad su dali Krv na analizu ustanovilo se da Krv ima 23 kromosoma, a ne 46 koliko ima svaki čovjek na svijetu. I koliko su ljudi imali od postanka svijeta. Pola kromosoma ide od oca pola od majke. A Isus je od majke Marije naslijedio 23 kromosoma, a od Boga je stvoren. I to mogu znači potvrditi svi znanstvenici na svijetu, koga interesira. Znači Isus je Sin Božji.
    Ovaj dokaz meni ništa ne znači, jer ja imam vjeru da je Isus Sin Božji. Evo ću sutra kod @gea sa linkovima, jer je reko da će se obratit kad se dokaže da je Isus Bog. Vidit ćemo drži li se riječi.

    avatar

    24.10.2014. (01:04)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Aha, ovo sam zaboravio. Nisu žene gluplje po pitanju poriva, ali one žene koje malo rađaju ili nimalo. Ali valjda znaš (ne znaš zašto) da je ženama potrebno duže vrijeme za postić 'vrhunac', pa su u mogućnosti da lakše žive čistoću.
    Ali nećeš ti ovo shvatiti. Tko će ulazit u sve dubine neznanja jednog ateiste. Isprika, kasno je, malo sam živčan.

    avatar

    24.10.2014. (01:13)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Evo linka, da ne idete na prošli post.
    http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/134722-neoborivi-dokaz-da-je-isus -sin- bozji-pronadena-krv-isusa-krista-u-kojoj-se-nalaze-svi-odgovori-video.html

    avatar

    24.10.2014. (01:23)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti, ma koji, blog te vidio, znanstvenici? Ron Wyatt, šarlatančić, onaj s Noinom Arkom? Pa taj lik je baš od znanstvenika perolako dotučen do nogu, čak i od "svojih" Adventista sedmog dana, za cijeli svoj pseudo-"opus". On ti je bio nešto ko medicinska sestra koja hoće bit Indiana Jones. Pojest će te lakovjera, ha ha, dobrano naginješ takvima. Reko ti već i @tigi kaj je "dnevno" ....

    Mene pitaš gdje živim? Aj, neka ..... ;)

    avatar

    24.10.2014. (02:47)    -   -   -   -  

  • meteorolog

    ne znam zasto si me nazvao ateistom, krsten sam u Crkvi,
    vjencan...
    ti ocito zivis prema Pavlovoj poslanici Rim, prirodno...
    i spasenje tebe i tvoje zene nije upitno, ali ne po tome sto se drzis ili ne drzis Zakona, vec po vjeri da ce ti Bog dati
    tako i svi mi koji se drzimo ili ne drzimo Zakona mozemo vjerovati, nadati se, da ce nas Bog spasiti, jer
    "Zakon uistinu sluzi samo tocnoj spoznaji grijeha" (Rim)

    avatar

    24.10.2014. (12:54)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Onda ne napadaj cijelu Crkvu. Drago mi je da čitaš poslanice.
    Moramo živjet i po Zakonu. To je ulaznica za Milost. Taj most od Zakona do Milosti se nalazi u Ispovjedaonici, u kojoj se ispovjedamo prema - točnoj spoznaji grijeha-
    Evo jednog mog starijeg skraćenog posta o toj temi-----------------------
    A sad Pavlove misli koje označuju Zakon kao onaj kojeg treba zamijeniti Milost. Ali kojeg se ne može dokinuti.
    Zakon ima sljedeće uloge
    -Točnu spoznaju grijeha(Rim,3.20),ali nema snagu zaustaviti poriv na činjenje grijeha.
    -Zakon rađa gnjevom (Rim,4,15)
    -Zakon uvećava grijeh(Rim,5,20)
    -Zakon stvara grijeh,(uvjetno)jer bez Zakona nema ni grijeha.(Rim,7,5)
    -Zakon nije ništa priveo savršenstvu.(Heb,7.19)
    -Zakon je prolazan(2Kor,3.11)
    -Zakon osuđuje(2Kor,3.9 itd.)
    Ipak ovo poglavlje želim završiti sa 2Kor,3.11: «Jer,ako se prolazno(služba Zakona) pojavilo sa sjajem,onda će trajno(služba Duha) biti mnogo sjajnije.»
    Ovaj zadnji citat daje mi za pravo uznastojati u našoj katoličkoj vjeri posvjestiti činjenicu da je Sjajna Židovska vjera. I taj sjaj je uporediv sa sjajem koje je imalo Mojsijevo lice kad se vraćao sa Pločama Zakona.
    Mislim da bi i Muslimani trebali početi posvješćivati činjenicu da su svi njihovi proroci bili Židovi, osim Muhameda. I da to bude razlog zbližavanja njihovih vjera.
    Na neki način, naravno tu ubrajam i Adema i sve patrijarhe do Ibrahima koji je Abraham. Da nabrojim samo neke.
    Ibrahim, Izmail (Jišmael), Izet (Izak), Jakub (Jakov), Daud (David) Isa koji je Isus za kojeg mi vjerujemo da je Sin Božji.
    Dakle, Pavao je u umanjivanju Zakona kojeg, hajde da tako kažem simbolizira Ivan Krstitelj, došao do uvećavanja Milosti koja je došla po Kristu. A sam Ivan za sebe kaže da se treba umanjivati da bi Krist postao veličina u očima naroda. Tako je i Pavao umanjio Zakon sve do mjere da ga je sveo na jednu zapovjed u poslanici Galaćanima.
    -Ljubi bližnjega svoga kao sebe sama.-
    Jer, ako živiš ljubav koja ima izvor u Milosti, ne treba ti Zakon. Sad ti je Zakon upisan u pamet, dok je nekoć bio upisan u srce.
    PS- Zaboravio sam reći da je Pavao najviše o ovoj temi napisao u poslanici Rimljanima koju nazivaju Katedralom kršćanstva.
    bartimej croata says:
    9. listopad 2011. at 11:38 poslijepodne
    Evo prijedloga kako bi trebale glasiti katoličke Božje zapovjedi. Njih sedam. Po uzoru na Mt 19, 18-22.

    Ne ubij!
    Ne čini preljuba!
    Ne ukradi!
    Ne svjedoči lažno!
    Poštuj oca i majku!
    Ljubi bližnjega kao sebe samoga!
    Osiromaši svoj vlastiti duh da dadneš mjesta Božjem duhu!

    Ova sedma zapovjed je ista kao i Prvo blaženstvo- Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko!
    Zapravo se ova sedma zapovjed može smatrati i Božjom konstatacijom da je onaj koji ljubi već postigao siromaštvo duha. Ali forma ostaje i kao zapovjed jer je to siromaštvo potrebno i sačuvati. To pokazuje i struktura 8 Blaženstava gdje se u Prvom i Osmom spominje – njihovo je kraljevstvo nebesko-

    avatar

    24.10.2014. (13:46)    -   -   -   -  

učitavam...