Komentari

sjajoriona.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • maslinapjesmaloza

    Sonet za rođendan pun je snažnog i iskrenog strujanja prijateljstva,
    što je danas pravo čuđenje u svijetu, glede toga što se ljudi ne podnose, ne vole i ne poštuju, kako među seljacima, radnicima...tako i među intelektualcima, političarima, pljačkašima, kurvama i drugima.

    Tu je čisto strujanje osjećaja sjetnih, pjeva miline, azura, ushita cvjetnog, tu se ptice jate, tu se pamti lijepa narav, dah ljetni, dobre namjere svraćaju, tu su trenuci sretni, i nostalgija se javlja iz kutova starosti, snovi o obzorjima novim, plamenovi emocija...sve u čast rođendana dragog prijatelja.
    Bogatstvo je to, ne samo pjesničko, jezično, rječničko, metafora i drugih pj. slika, ritma i rime...već, nadasve ljubavi, topline, morala, božanskoga nadahnuća i dobrih namjera, potaknuća, uzdizanja prijateljstva na tron kraljevstva i visina srca i duše.
    Ima li ičega ljepšega u ovom tmurnom hrvatskom vremena kad nas guše pljačkaši i utajivači svekolike ljepote, kad nam na daju disati crvenonostalgični majmuni za živožderim vremenima kad se nije Hrvat smio lijepo ni pogledati, a nekmoli voljeti, podupirati i braniti?

    Tko prijateljuje, živi bogato, duboko i dugo! I neka tako bude! Navijeke!

    Uzvišene misli i poruke, božanske osjećaje koje nam je Bog ulio u dušu na početku svog stvaranja života na Zemlji, vrsni sonetist Roko Dobra ostvario je vrhunskim sonetom, ostvarivši akrostih (što mnogi sonetisti izbjagavaju zbog zahtjevnosti), zanosnim ritmom i plodnom stvaralačkom obgrljenom rimom.

    Zaključiti je da je prijeko potrebni sklad u svakoj pjesmi, u sonetu posebno, ovdje postignut: sklad između oblika i sadržaja u sonetu.

    Moje divljenje i moji srdačni pozdravi, prijatelju dragi!!!

    avatar

    22.10.2014. (22:30)    -   -   -   -  

  • Sjaj Oriona

    Ovakvog se što ne sreće na blogovima,
    dragi prijatelju Ivane, pa, što ti, u ovom
    trenutku, reći o ovoj raskoši i ushitnosti,
    osim - beskrajno ti se zahvaliti i svim
    srcem te pozdaviti!!!

    avatar

    24.10.2014. (06:27)    -   -   -   -  

  • maslinapjesmaloza

    Hvala, prijatelju mi Roko!
    Iz srca mi izlaze riječi. Kao i tebi.

    avatar

    02.11.2014. (10:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...