Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • jelen

  Ne postoji u Hrvatskoj danas nikakva antiklerikalna desnica. Ne postoji ni demokršćansvo ništa više negoli socijaldemokracija... sve su to pojmovi iz dalekog svijeta koji će u doglednoj budućnosti i ostati tamo daleko.

  avatar

  26.09.2014. (15:58)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Kome još Mirela Holy može biti uzor, kad se sjetimo onog e-maila. Po čemu bi ona to trebala biti drukčija od istih?

  avatar

  27.09.2014. (11:14)    -   -   -   -  

 • Gorkić Taradi

  Zrnce mudrosti, ORaH znanja!

  avatar

  27.09.2014. (17:22)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  Smijem se kako će po tko zna koji put biti komično kad ORAH na izborima jedva prijeđe izborni prag (ukoliko se prije toga ne raspadne za što već postoje naznake) koga ćemo skorim refrendumom usprkos SDP i HDZ pederčinama spustiti na EUropsku razinu ... hahaha ...
  Sve te namještene ankete nikada se na stvarnim izborima nisu pokazale istinitima..Telefonske ankete koje uvijek zovu iste telefonske brojeve ... hahaha ...
  Go Markička Go !!!

  avatar

  27.09.2014. (18:27)    -   -   -   -  

 • Neverin

  mene nekako najviše fascinira to što radi Markička. Prva joj je inicijativa bila moralni fijasko što se mene tiče jer smo spiskali 50 milio na filološki značaj riječi "brak". Ono što mi je gadno da je argument kojem su se svi koristili to da je debela prasica koja nema pametnijeg posla. To je kao da osudimo Čobankovića to što je debel, a ne to što je pokrao javnu stvar. To mogu misliti privatno, ali ne mogu koristiti kao argument zašto netko ne valja. E sad Markička ima tu zanimljivu inicijativu o krojenju izbornog zakonodavstva protiv kojeg nisam. Ono što me ostavlja frapiranim jest da takva ideja dolazi od osobe radi čije sam se ideje o braku grozio, a sad se čak i slažem da nam takav referendum treba kako bi izbacili sdphdz koaliciju, ako ne iz političkog života barem da izgube monopol nad državom. Dokaz tome je kako su se Šeks i Grbin lijepo našli u zajedničkom taboru glede ovog pitanja. I jedan i drugi vide da bi popušili kada bi se išlo na preferencijalno.

  Što ti misliš o ovom referendumu za kojeg se skupljaju potpisi?

  avatar

  28.09.2014. (09:33)    -   -   -   -  

 • Gorkić Taradi

  Pa ako smijem i ja reći što mislim o tom referendumu:
  Markićka ponovo manipulira narodom, i uz jedan stari dobar prijedlog, biranje zastupnika imenom i prezimenom, nastoji uvesti još par promjena u izborni zakon koje ne naglašava, ali koje bi išle njoj u korist da konačno uđe u Sabor! Jer to nije uspjela kad je bila na čelu Hrasta, onog Hrasta koji je još prekjučer ne bio protiv HDZ-a, nego doslovce pljuvao po njemu, a danas su potpisali sporazum o suradnji

  avatar

  28.09.2014. (14:56)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  @neverin: »Ono što me ostavlja frapiranim jest da takva ideja dolazi od osobe radi čije sam se ideje o braku grozio, a sad se čak i slažem da nam takav referendum treba kako bi izbacili sdphdz koaliciju«

  Čak i ako prikupe dovoljno potpisa, taj referendum nikad neće biti održan jer ćega Ustavni sud, s punim pravom,blokirati. Mislim da organiziatori to znaju Nije im uopće u interesu da to prođe, nego da pokažu svoju snagu u previranima na desnici.

  avatar

  28.09.2014. (17:06)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  Možda je čak cijela priča oko referenduma smišljena zato, da se blokiraju promjene za koje se zalaže GONG. Sada je inicijativa GONG-a u Saboru kao službena, pa ćemo vidjeti. S druge strane, možda ipak ovaj pritisak s ulice ože biti koristana. Ali, ako ne prikupe dsovoljan broj potpisa, nanijeli su svakako štetu.

  SDP je u totalnom kaosu. Uz svedruge slabosti, na čelu imaju idiota. Da su pametni, u roku odma bi izglasali preferencijalno glasovanje, promjenu izbornih jedinica, promjenu zakona o strankama i drugo što GONG predlaže. Također, uz prikupljanje potpise u uredima državne uprave, snizili prag za referendum na 3%, jer ovo što sad predlažu je teška svinjarija.

  avatar

  28.09.2014. (17:09)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  @Gorkić: postoji neobičnost, na koju su očito svi zaboravili. Baunem z regustrz strabaja RH postoje dvije stranke koje imaju "HRAST" u imenu. Željka Markić je i dalje na čelu jedne od njih, iako nikad kao takva ne istupa u javnosti.

  Registar političkih stranaka RH (http://www.uprava.hr/default.aspx?id=664):

  Naziv
  HRVATSKI RAST
  Skraćeni naziv
  HRAST
  Registarski broj
  218
  Datum upisa
  12.01.2011
  Sjedište
  Zagreb, Vlaška 46
  Osobe
  Željka Markić - PREDSJEDNIK - predstavlja i zastupa
  OIB
  04672131741

  HRAST - POKRET ZA USPJEŠNU HRVATSKU
  Naziv
  HRAST - POKRET ZA USPJEŠNU HRVATSKU
  Skraćeni naziv
  -
  Registarski broj
  246
  Datum upisa
  30.01.2013
  Sjedište
  Zagreb, III. Retkovec 15 b
  Osobe
  Ladislav Ilčić - PREDSJEDNIK - predstavlja i zastupa
  OIB
  18488933018

  avatar

  28.09.2014. (17:16)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  Ali to još nije sve! U Registru udruga RH (http://www.uprava.hr/default.aspx?id=666) i dalje postoji udruga "Hrvatski rast".

  HRVATSKI RAST
  Registarski broj 21008177
  Datum upisa 03.01.2010
  Naziv HRVATSKI RAST
  Skraćeni naziv HRAST
  Sjedište Zagreb, Remetinečka 119
  Djelatnosti promicanje, razvitak, podupiranje i poboljšanje ljudskih prava i građanske demokratske kulture; razvijanje programa međunarodne i unutar hrvatske suradnje te uključivanje u rad i projekte koji su podudarni ciljevima udruge; izdavanje knjiga časopisa i multimedijskih oblika iz područja svoje djelatnosti; praćenje razvoja znanosti i društvenih kretanja te provedba vlastite istraživačke djelatnosti; organiziranje kongresa, simpozija, seminara i tečajeva, te ostale djelatnosti iz članka 7. Statuta Udruge. OSTALE DJELATNOSTI
  Osobe ŽELJKO TOMAŠEVIĆ - PREDSJEDNIK UDRUGE, JOSIP JURČEVIĆ - DOPREDSJEDNIK UDRUGE, IVICA RELKOVIĆ - DOPREDSJEDNIK UDRUGE, GORAN RUBIĆ - TAJNIK UDRUGE
  OIB 53672822914

  Udruga je bila osnovana kao jedno okupljanje na desnici. Došlo je do raskola, bilo je i nasilja i žestokih međusobnih optužib, pa je nakon toga jedna grupa osnovala istoimenu stranku.

  Kasnije je osnovana nova stranka, ova koju svi znamo i kojoj je na čelu Ilčić, koji je ranije, prema informacijama u javnosti, bio ista frakcija sa Markić. Ali, prethodna stranka nije izbrisana iz registra. Još postoji, Željka Markić ima pečat i može ju reaktivirati u svakom trenutku - prijaviti npr. listu kandidata za izbora.

  avatar

  28.09.2014. (17:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...