Komentari

catwoman009.blog.hr

Dodaj komentar (26)

Marketing


  • ian.b

    Nedavno je u yutarnjem listu objavljivan serijal psihijatra Roberta Torrea koji je uzburkao, inače već nemirne vode, medicinskih i njima srodnih "stručnjaka", posebno se osvrčući na ekspanziju farmakoterapije. Prema njegovim iskazima doima se kako je današnja psihijatrija postala pseudoznanost i agent socijalne kontrole koji provodi neurobiokemijsku lobotomiju. Svjedoci smo afere "Hipokrat" i sudskog postupka protiv više od 350 liječnika od kojih će se većina nagoditi s tužiteljstvom. Sramotno. Nedavno sam o tome raspravljao s prijateljem koji je duboko uvjeren kako je sve to prenapuhano i medijski nepotrebno. On svoj liječnički poziv vidi običnim profitabilnim poslom, a brigu za pacijenta zamagljenom stavkom u Hipokratovoj zakletvi sa ionako nesigurnim statističkim pokazateljima uspješnosti. "Svi mi moramo umrijeti, netko prije, netko kasnije." Ista je stvar u svim segmentima javnog funkcioniranja države.
    Ovaj uvod trebao bi reći što je to današnje povjerenje i kako se stihijski ruši poput precizno složenih domina, a nikoga ne će zaobići ili promašiti. Izostaje skrb za pojedinca. Izostaje humanost.
    Kako steći povjerenje? Kako steći povjerenje u samog sebe? Deplasirano je u sustavu karijerizma i ambicija o tome raspravljati. Postane kontraefekt, kako si slično rekla. Ali, nešto se mora učiniti. Voltaire bi rekao kako treba obrađivati svoj vrt. I zaboraviti kako je ovo najbolji od svih mogućih svjetova.
    Nemam rješenja. Tek rezignirano mogu reći kako se stara latinska "mundus vult decipi" jednostavno uzima kao aksiom normalnog življenja, te kako povjerenje na licu uvijek ima svoju drugu pripadajuću stranu lakovjernosti. I eto nam Harlequina. I Machiavellija.

    avatar

    08.09.2014. (07:57)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    interesantno :)

    hvala na posjetu i komentaru :D

    avatar

    08.09.2014. (18:00)    -   -   -   -  

  • Bagulina od jasena

    Zanimljiv post.
    Pozdrav iz daleka!

    avatar

    12.09.2014. (13:41)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    I ovaj i predhodni post su ti vanserijski. U "pa reagiraju samozaštitnički ( povlačenjem, ironijom ili cinizmom, pretjeranim humorom, hedonizmom ili kratkotrajnom utjehom u materijalnim stvarima, čak i agresivnošću ... )" vidim sebe.
    Što se tiče tvog poziva iz prethodnog posta, možebitno da bih to i napravio kad bih na glasovanje došao sam. Moja supruga nikada ne bi shvatila poantu tvoje borbe. Koja pak meni i onako izgleda kao borba sa vjetrenjačama. A na izborima u 90% slučajeva i onako prekrižim listić.
    Stoj mi dobro.
    P.S. Tvoje tekstove čitam tako da ih snimim u Word pa onda dam nalog da mi 7 pretvori u z. Tako ih čitam s većim užitkom.

    avatar

    12.09.2014. (20:02)    -   -   -   -  

  • Potok42

    Kad pukne neka kost, prijelom se snimi, stavi gips, imobilizira mjesto prijeloma.. A kad pukne nešto u glavi... nastupaju psihijatri sa svojim subjektivnim snimanjima i metodama zarastanja prijeloma. Vračevi, manipulatori...

    avatar

    21.09.2014. (09:21)    -   -   -   -  

  • Cviće

    Neke duševne smetnje kad pođu je teško ili nemoguće zaustaviti.
    Ako je bolest naslijeđana,u genama,tu ne pomaže nikakva medicina...

    www.mojarodnagruda.de

    avatar

    23.09.2014. (10:26)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Semper Contra ... o7biljno ti predlažem da se ra7vedeš i oženiš mene, a moj muž neka se oženi tvojom ženom, oni si oboje istog mentalnog sklopa, a ti i ja smo sličiniji.
    Pa ćemo onda 7ajedno na i7bore.
    Pokaži ženi što sam ti napisala, pa neka se 7amisli.
    Brakovi i7 preklapanja interesa ( a u ovom našem slučaju radi se o političkom interesu, 7a dobrobit naše djece i unuka, tako i o dobrobiti djece i unuka tvoje žene ) uvijek su bolje uspijevali, od onih ba7iranih na samo-7aljubljivanju.

    Moju ponudu imaš javno, pa ti ra7misli. 7a prsten nemam. To 7naš. Pristajem na predbračni ugovor, ali ne in7istiram, kako hoćeš Ti i Tvoja familija.

    Be7 7e7anja. Dosta mi je više gušenja od strane infantilnih partnera, a posebice me šokira da si ti prisiljen tako reagirati, čovjek kojem je otac poginuo 7a slobodu, pravdu i istinu, da sada poklekneš pred tako be7a7lenim ispitom ljudskosti. Samo da se žena ne bi u7rujavala. Pa dokle ćemo biti tako patološki servilni svojoj okolini, pa bili oni i naši najmiliji ?

    To ti je doka7, dragi Semper, da nema društveno slobodnog bića, koje se nije osobno osamostalilo od utjecaja što će drugi reći ili misliti.

    A bračni prijedlog i dalje stoji, ako te nije strah tek ovakve žene kakva sam ja.

    avatar

    24.09.2014. (18:55)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Srdačan po7drav svima koji su ostavili svoj trag na ovom napisu, iskreno i7jasnivši svoje mišljenje, osjećaje ili iskustva.

    :-)

    avatar

    24.09.2014. (19:38)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ian B. .... hvala Ti 7a ovako o7biljan i iskren osvrt na temu.

    Po7nat mi je istup dr. Torre-a i baš sam nedavno na fb profilu Tomislava Budaka 7ahvalila obojci, plus Marku Franciškoviću, što su mi svi oni, svatko na svoj način, pomogli u osobnoj situaciji.

    Marko se žrtvovao u ralje sustava, da pokaže čime se služi. Doktoru Torre- u je to, vjerujem, bio dubok povod da krene s ra7otkrivanjem.

    Prije Torreovog istupa, bila sam prisiljena ići psihijatrici 7bog promjena tableta 7a spavanje. Prvi pregled bio je ok, i dobila sam dobru terapiju 7a anksio7no-depresivno stanje, dijagno7om kojom me uputila dr. opće prakse, jer me ( kako se i7ra7ila ) nije htjela trovati jačim sedativima be7 procjene specijalista struke.

    No, 7nala sam da ispijanje Pro7aca nije rješenje, pa sam, čim su mi pomogli ( jer doista u mom slučaju regulirali su mi kemiju u glavi, da se uspijem probrati i organi7irati ), otišla spiritualnom energospihoterapeutu, Tomislavu Budaku, čiju i7vanrednu stranicu pratim godinama, 7ahvaljujući blogeru @ Mito, koji je na svom blogu objavljivao povremeno njegove tekstove.

    .... A to što sam uspjela upo7nati blogera @ Mito, moram 7ahvaliti i7vjesnom komentatorru Jupiju s bloga Krešimira Mišaka, koji me uputio na taj odličan blog, koji me kasnije i inspirirao da sa skupinom sličnomišljenika i7 blogsfere otvorimo blog slične poltičke tematike, s prilo7ima dominantno na hrvatskom je7iku, kako bi bio dostupniji širem čitateljstvu. ( Ovaj off topic kasnije će se uključiti u poantu. )...

    Tebi je po7nato sve što sam javno napisala o svojm iskustvima spiritualne psihoterapije kod gospodina Budaka. Ostali mogu vidjeti na priloženom linku.

    Drugi, kontrolni posjet psihijatrici bio je fijasko. Pohvalila sam se da mi je bolje od njene terapije ( nisam bila toliko luda da joj kažem 7a terapije kod Tomislava ), a ona je vidjela da više nisam depresivna, nego sam se malo ra7mahala pričama o ubijenim mačkama i policijskoj ne7ainteresiranosti da riješi te slučajeve ( jer me je i pitala o toj temi, ob7irom sam prvi puta došla s obra7loženjem da je to ra7log mog psihičkog stanja, kao i financijsko, s 35 udomljenih mačkaka, ne7aposlenošću i životom od prodaje naslijedsva, koje je sada došlo svom kraju ... Činjenica da me čeka sudbina Medeje ... ) i ona je odmah 7aključila da sam ušla u shio7o fa7u 7bog antidepresiva Pro7aca ( samo je upisala šifru, ne i na7iv bolesti, a prvi puta je napisala i na7iv, dakle - skriva od mene dijagno7u ) i prepisala mi famo7ni 7yprex, kojim su 6 mjeseci u 7atvorskoj ludnici trovali Marka Franciškovića ( koji je, usput rečeno 7a tih 6 mjeseci ostario 10 godina ) , s napomenom da će mi on smanjiti utjecaj Pro7aca, ali možda i7a7vati dodatne tegobe s ukočenošću 7globova ( umjesto da ukine Pro7ac, kojeg, usput rečeno, nisam uopće pila nakon prve posjete Tomislavu Budaku, jer mi više nije trebao ). Pitala sam ju da mi točno kaže 7ašto misli da sam ši7nula, ali nije imala suvisao odgovor. ( Po želji kasnije mogu napisati o kojim je njenim nebulo7ama bilo riječ. ) 7aključila sam da se prepala moje konstatacije kako ćemo svi u RH 7avršiti kao moje mačke, ukoliko se nešto korjenito ne počne mijenjati u političkim trendovima i svijesti ljudi. I to joj je bio 7amo7aštitinički refleks da se obrani od istine - bolje da sam ja luda, nego u pravu. A i evidentirala je u sustavu jednog ' protivnika ', čemu dotične dijagno7e paranoidne ši7ofrenije u poslijednje vrijeme jedino i služe.

    avatar

    24.09.2014. (20:08)    -   -   -   -  

  • catwoman

    nastavak ...

    Također sam ju tražila da mi vrati stare tablete 7a spavanje, jer mi ove nove više ne djeluju, ali nije htjela, s obra7loženjem da nije uobičajeno mijenjati terapiju. ( A uobičajeno je na svakoj novoj kontroli nadodati pacijentu novu dijagno7u, po paušalnoj procjeni i nadodati lijekove po vlastitoj želji, be7 suradnje i privole pacijenta. )

    E, onda je u priču ušao doktor Torre, ra7otkrivši dotičnu bandu, i sada sam se mogla obratiti liječnici svoje prakse, tražiti ju da ona osobno promijeni moje lijekove 7a spavanje, jer sam imala 7aleđe kolektivne informiranosti ( što već moja dr. opće prakse 7na , da se sve proučim na internetu i da me ne može muljati ), te osobnu žalbu da ne želim više dotičnoj psihijatrici, jer ne poka7uje ra7umijevanje 7a pacijenta. I odobrila mi je, be7 iakvog protupitanja, jer već 7na kakav bi opsežan i argumentiran odgovor dobila. Naime, već smo ra7govarale o drugim stvarima ranije ...

    Da sada uvrstim u poantu prethodno spomenuti off topic ..

    Dakle, da nije bilo neke vrsti povjerenja kro7 sva ova blogoprijateljstva koja sam spomenula, pa i prema gospodinu Mišaku, s kojim nisam bila u osobnom kontaktu, ali su mi njegove emisije i blog koji vodi bili dovoljani da stekenem dovoljno inicijalnog povjerenja, kao što sam stekla godinama prateći Tvoje blogove, kao i komentare koje si upućivao meni i ostalim svojim blogoprijateljima blogoprijateljicama, makar niti Tebe ne po7najem osobno ... Dakle, da nije bilo tog nekog inicijalnog povjerenja ( koje sam prikupljala dovoljno dugo vremena, prateći rad i ponašanje svi spomenutih, pa tako i Tebe ) ... nikada se ne bih odvažila ni u što, pa tako niti na psihoterapiju.

    Tko ne riskira, taj ne profitira. Nisam imala što i7gubiti odlaskom gospodinu Budaku, osim eventualno dodatno se ra7očarati, na što sam bila prisiljena riskirati, jer više nisam vidjela drugo rješenje.

    Ako ti još možeš živjeti u svom vrtu, obrađujući ga i uživajući u njegovim plodovima - ra7umijem posve Tvoj stav.

    No, ja više u svom vrtu ne mogu preživjeti, prisiljena sam ići dalje, i riskirati sva moguća ra7očarenja i povrede, jer inače mi nema života. Srećom, Tomislavove terapije i konkretna energetska podrška prijatelja koji prakticiraju ra7ličite spiritualne tehnike bildaju me da to mogu podnijeti, inače bih još od ožujka ostala živa 7akopana u grobu vlastitog straha.

    Naravno da 7bog toga ne idem grlom u jagode bilo kakvim liječnicima i iscjeliteljima, nego ispipavam teren koji mi se čini adekvatan. I odustajem ako vidim da liječnik / terapeut ne odgovara mojim interesima i napretku. Sada bih jedino, da moram ići psihijatru, riskirala otići dr. Šimičiću ( 7a kojeg sam čula od dviju inteligentih osoba da dobro radi svoj posao ) ili dr. Torre-u.

    Nadam se da sam bila dovoljno jasna s očitovanjem o svojoj osobnoj situaciji. Ako nisam, slobodno pitaj, tu sam kada nađem snage i koncentracije 7a ovakvu vrst komunikacije.

    Trebalo mi je vremena i dodatnog unutarnje sa7rijevanja da nađem pravi odgovor. Stoga se ispričavam što toliko kasnim, jednostavno nisam imala kompletan odgovor do ovog trena.

    avatar

    24.09.2014. (20:09)    -   -   -   -  

  • Spin

    Postoji rješenje,

    Za sve probleme,

    a to je shvaćanje,

    da mi nismo ni um ni tijelo,

    avatar

    24.09.2014. (22:50)    -   -   -   -  

  • Spin

    Ili smo unutra ili smo van, misticizam, prosvjetljenje, zen, kraljevstvo nebesko su prioritet,
    a sve ostalo je kutija šarenih bonbončića.

    Zdravi i veseli bili.

    avatar

    24.09.2014. (22:54)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @cat
    Gdje si bila dok sam bio mlađi i u 'punoj' snazi :-)?

    avatar

    24.09.2014. (22:55)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ej, @ Spine, drago mi te vidjeti ... :- ) slažem se, treba dogurati do tog prosvjetljenja ... ostalo su bonbončići, je. :-)

    @ Semper, dobar bi ti meni bio i sad, samo da snimaš dok ra7govaram s komisijom, pa da to staviš na youtube, ne tražim puno. A možeš se i pridružit ra7govoru ugodnom, dapače ... :-)

    avatar

    24.09.2014. (23:24)    -   -   -   -  

  • Spin

    Pozdrav catwoman, vjerovala ili ne sanjao sam te prije par dana, to je bio i razlog da posjetim tvoj blog, pa sam usput posjetio i Novu politiku i tamo malo komentirao (zahebavao) i tako,

    al ovo što se tiče toga sna to je bilo nešto nevjerojatno, (inače nisam sklon fantaziranju i pridavanju značenja koječemu), al taj san, nešto nevjerojatno,
    razgovarao sam s tobom a lice ti je bilo u sjeni, razgovarali smo al zapravo nismo razgovarali, a imala si bijelu kosu, čak sam ti upoznao i muža (nekakav dobričina), mjesto radnje je bila lika ili takav nekakav krajolik.
    (najvjerojatnije je moja podsvjest od nekud prikupila podatke iz postova i sl) al ujutro mi je bilo čudno kog vraga sam se ja baš tebe sjetio.

    Zapravo zadnjih godinu dvije nisam niti posjećivao previše nikakve blogove niti sam se zamaro koječime s čim sam se prije zamarao,

    al izgleda da ću se opet početi zamarati time.

    avatar

    24.09.2014. (23:52)    -   -   -   -  

  • Australcatraz

    Zanimljivo, poučno i uzbudljivo! ;)
    Mentalni problemi se ne liječe tabletama, već emocijama.
    Emotion - energy in motion :)

    avatar

    25.09.2014. (01:34)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ spin ... 7animljiv san. Doista ra7mišljam da se odselimo u Liku ... a ja doista imam dugu sijedu kosu i jednog čudnog dobričinu u bli7ini. :-)

    Baš ti hvala što si javio, možda mi je tvoj san dodatan 7nak u ve7i te ideje o selidbi ...

    Jako 7animljivo, baš. :-)

    @ Australcatra7 ... je, baš je to način kojim se liječe karmičkih obrasci, emocionalnim ' vi7uali7acijama ', ne mentalnim.

    Al' ste dečki prekogniti i hipersensi ... očarana sam. :-)

    avatar

    25.09.2014. (20:06)    -   -   -   -  

  • Spin

    @catwoman sinoć sam sanjao da si otišla u liku pa da su ti vukovi pojeli sve mačke, a da je na kraju medvjed ubio vučicu pa si ti odlučila othraniti njezine mlade vučiće

    pa si onda počela fantazirati kako su vukovi savršena stvorenja,, pa si uzgojila dvadesetak vukova, a onda su se vukovi okrenuli protiv tebe i pojeli te

    i REKLI SU
    SIDI DISI JER NI ZA DISI NISI

    Lijep pozdrav!!!!!

    avatar

    06.10.2014. (22:09)    -   -   -   -  

  • catwoman

    suviše me često sanjaš, @ spin ... da posjetiš Freuda ?

    avatar

    08.10.2014. (03:50)    -   -   -   -  

  • Spin

    Ma dobro, @catwoman malo sam se šalio,
    nemoj mi zamjeriti,

    uglavnom svi već sve znamo

    nema tu više velike priče

    i ne preostaje nam ništa drugo nego da se malo šalimo i rugamo samima sebi..

    ajla bajla

    Zdravi i veseli bili !!!!

    avatar

    18.10.2014. (00:15)    -   -   -   -  

  • carlabeta

    vidiš,morat ću ovo malo detaljnije pročitati...zanimljivo

    avatar

    18.10.2014. (22:41)    -   -   -   -  

  • Istina i pravda

    Mora da su ti se mačke razbolile,pa od tuge neki ti gosti padaju u zaborav...
    www.mojarodnagruda.de

    avatar

    21.10.2014. (09:36)    -   -   -   -  

  • vacaguare

    Pazi što misliš. Misao je početak tvoga djelovanja

    avatar

    28.10.2014. (11:24)    -   -   -   -  

  • Uvik si mi draga

    Pozdrav i sve najbolje želim!

    avatar

    07.11.2014. (12:35)    -   -   -   -  

  • carlabeta

    ;)

    avatar

    08.11.2014. (18:58)    -   -   -   -  

učitavam...