Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


 • Tzar

  naravno da je to sve namjerno pomno isplanirano jer nažalost dosta hackera i jesu upravo whiteknights (čast iznimkama) pa je mala šansa u vjerojatnost ove priče...

  jednostavno treba sve više zadovoljavati ego pa onda izmišljati ovakve drame i scenarije i glumiti media žrtvu - sve već više puta viđeno i ništa novo...

  btw fora da u naslovu govoriš kako je danas 11.9. za X a danas je upravo 1.9. pa se čitatelj prvo zapita wtf jeli to typo ili šta - nice attention grabbing! :)

  avatar

  01.09.2014. (13:12)    -   -   -   -  

 • Kad-si-rekla-da-me-voliš

  još nisam upoznao djevojku koja mi nije slala svoje gole slike ili video. u početku možda zbog mojih dvosmislenih komentara, a kasnije su to radile samostalno bez najave

  mislim da to sve rade. dostupno im je i uvijek dobro dođe dobiti još malo pažnje

  avatar

  01.09.2014. (15:14)    -   -   -   -  

 • Plastik

  Hm, baš su plavuše. Nemam ni ja ništa protiv da svatko u svoja 4 zida radi što hoće. Neka se snima, neka dokumentira, neka sprži na CD i kasnije sama pregledava. Neš ti pameti staviti sve na i-Cloud, YouTube ili Facebook. I onda se čude. Ili čak daju nekom novinaru uz ono - ovo je samo za tebe. Kažem ti ja - plavuše ili jako dobro marketinški izverzirane.
  PS
  - Znaš li što je Severina bila prije nego je postala popularna?
  - Pjevačica.

  avatar

  02.09.2014. (14:06)    -   -   -   -  

 • Vuk

  Ako se vec netko zeli snimati onda se to ne radi na bilo kojem uredjaju koji je povezan sa webom niti se te slike ili filmovi bilo kome salju (cak ni voljenoj osobi bez obzira koliko ljubav u tom trenutku cvjetala). Krsenje ovih pravila znaci da postoji sansa da sve to jednog dana izadje na svjetlo.

  A ako se netko stvarno mora snimati (not my style, but I'm not judging) onda se to ovako radi:
  - obicna digitalna kamera koja nije povezana/sinhronizirana na bilo kakav “cloud”
  - brisanje slika ili filmova: ne samo “delete u recycle bin” nego neki malo jaci (military-grade) software za brisanje podataka
  - fizicko unistavanje memorijske kartice: vatra pa cekicom u tisucu komadica

  Pretjerano? Mozda.

  Efikasno? Itekako.

  avatar

  02.09.2014. (15:41)    -   -   -   -  

 • Tzar

  @Vuk
  A commonly asked question is, “how many passes does it take before a file can’t possibly be recovered by advanced tools, such as those used by law-enforcement? The answers here vary, and you can get a lot of extra information via google, but the basics are that the US Government’s standard is 7 passes, while data has been known to be recovered from as many as 14 passes. The “shred” tool allows you to specify the number of passes you wish to make, while the Secure-Delete tools use a default of 38 passes (enabling the “fast” and “lessen” options on the secure-delete tools significantly decreases the number of passes, however). Of course, more passes means more time, so there’s a trade-off here; depending on how private the data is, and how much time you have available, you may want to use a fewer or greater of passes.

  avatar

  02.09.2014. (22:44)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @Tzar

  Ja sam na nekoliko mjesta procitao da bi trebalo napraviti najmanje 30 passes da bi data sa diska bila nepovratno izgubljena.
  1 pass = delete sve fajlove sa diska (ili mem. kartice) i onda cijeli disk ispuniti sa random generated data. Ponovi 30 puta.
  Nakon toga, fizicko unistavanja diska i po potrebi bacanje u smece u dijelovima na nekoliko lokacija.
  Good luck assembing all that! Heh.

  Doduse, i dalje je najbolja opcija uopce se ne snimati.

  avatar

  03.09.2014. (00:36)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Novi post: O Ignissu

  avatar

  04.09.2014. (15:19)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Novi post: Beta godine 2014: Sraz muških hrčaka

  avatar

  08.09.2014. (19:05)    -   -   -   -  

 • Igniss

  U tvojim mislima...

  avatar

  11.09.2014. (14:29)    -   -   -   -  

 • Pogled izvana

  Stara je holivudska poslovica: "Pišite o meni, pa makar i dobro". Možemo postaviti sasvim tehničko pitanje da li je u ovom času kad je Jenn Lawrence na vrhuncu popularnosti njoj bio potreban ovakav tip reklame, ali očito je njezin marketinški team nakon serije sastanaka odlučio da treba "dodati još ulja na vatru". Isplanirano je isto tako da ona negira da je to namjerno pušteno u promet, što će cijeli slučaj još nekoliko dana zadržati na naslovnim stranicama.
  Učestalost upotrebe ove tehnike "otetih pornića" umanjuje svaku vjerodostojnost da se to dogodilo protiv volje osobe na porniću. Međutim, eksplozivno širenje ovakvih filmića pokazuje da je u javnosti još uvijek velika glad za takvim materijalima, te da su kao marketinški alat još uvijek nenadmašivi.
  U vrijeme kad svatko može preko Interneta vidjeti bilo koji tip pornića koji ga privlači, postavlja se pitanje - zašto baš netko u porniću želi gledati Jen Lawrence, ili Severinu, a ne neku drugu zgodnu mladu curu?
  Moj neuki komentar je - masa velikim dijelom misli da su poznate glumice/pjevačice DRUKČIJE nego ostale žene, da žive nekim vanzemaljskim svetačkim načinom života, ukratko masa ih idealizira (pogledajte kod Ignissa na sto mjesta koje su posljedice idealiziranja žena). I zato masa doživljava dupli gušt kad gleda da svjetski poznata J.L. radi sve isto ono što radi i Štefica iz susjedne zgrade.

  Navodno je princ Charles jednom izjavio "Kad se govori o kraljevskim dvorovima, ljudi podrazumijevaju da se tamo dobro jede, ali se nikad ne ide na zahod, i djeca se rađaju, ali naravno - bez seksa". Očito da raja na taj način gleda na celebs.

  Nisam pogledao nijedan od gore spomenutih pornića (J.L., Severina), ali ne zato "kako ne bih učestvovao u ponižavanju tih dičnih estradnih umjetnica", nego mi se jednostavno nije činilo vrijedno napora i vremena da ih potražim i gledam.

  Više volim jesti kolačiće nego ih samo gledati na slikama ...

  avatar

  15.09.2014. (05:03)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Meni je trebalo 8 godina da prvi put pogledam Severinin video. Čak i tada se radilo samo o morbidnoj znatiželji, ne mogu reći da je to neki hvalevrijedan uradak.

  avatar

  15.09.2014. (13:19)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...