Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    E a meni sada nešto s tom legalnom nelegalnošću ipak nije jasno. Je li crkva propisala da su kondomi nelegalni jerbo da su rupičasti? Je! A kakva su onda djeca koja ispadnu iz takvih nelegalnih rupičastih kondoma? Legalna ili ilegalna?

    More ljubavi @ Škrpun

    avatar

    30.08.2014. (08:45)    -   -   -   -  

  • borivoj

    VIDEO Živimo li u mjehuriću? Znanstvenici došli do nevjerojatnih spoznaja

    Miami, 29.08.2014., 18:15
    Autor: M.G.
    14 komentara

    Prema najnovijim spoznajama, prije 10 milijuna godina jezgra Supernove ekspolodirala je poput kokice te se raspršila u golemi balon u međuzvjezdanom prostoru u kojem se sada nalazi Zemlja.
    Jezgra Supernove nakon ekspolozije se raspršila u ogroman balon u međuzvjezdanom prostoru (Foto: YouTube / Screenshot)
    Jezgra Supernove nakon ekspolozije se raspršila u ogroman balon u međuzvjezdanom prostoru (Foto: YouTube / Screenshot)
    Jezgra Supernove nakon ekspolozije se raspršila u ogroman balon u međuzvjezdanom prostoru (Foto: YouTube / Screenshot)Jezgra Supernove nakon ekspolozije se raspršila u ogroman balon u međuzvjezdanom prostoru (Foto: YouTube / Screenshot)Jezgra Supernove nakon ekspolozije se raspršila u ogroman balon u međuzvjezdanom prostoru (Foto: YouTube / Screenshot)

    Znanstvenici kažu kako sa gotovo stopostotnom sigurnošću mogu tvrditi da se Solarni sustav kojem Zemlja pripada nalazi unutar velikog 'mjehurića'.

    Prema najnovijim spoznajama, prije 10 milijuna godina jezgra Supernove ekspolodirala je poput kokice te se raspršila u golemi balon u međuzvjezdanom prostoru u kojem se sada nalazi Zemlja koja je prema izračunima stara 13.5 milijardi godina.

    VIDEO Entuzijast tvrdi da je pronašao 'izvanzemaljsku bazu' na Mjesecu?!

    Nazvan 'lokalni balon', ovo područje u obliku kikirikija, promjera 300 svjetlosnih godina, otkriva zbog čega se u svemiru u našoj blizini nalaze iznimno malene količine prašine i plina, piše Daily Mail.

    Iako su se prve teorije o postojanju takvog ograničenog prostora pojavile već 70-ih godina prošlog stoljeća, znanstvenici ih nisu mogli potvrditi.

    U to je vrijeme uočeno da se u našem sustavu nalazi puno manje čestica plina i prašine nego je to u ostatku svemira. Ta spoznaja bila je prvi korak u otkrivanju teorije svemirskog 'mjehurića'.

    Jedna od kjučnih spoznaja koja je navela znanstvenike na ovaj zaključak je i izostanak opasnih X-zraka, naime prema tvrdnjama znanstvenika, tijekom snažne eksplozije Supernove, sila ih je izbacila iz međuzvjezdanog prostora.

    I dok sile koje su nastale nisu bile dovoljno snažne da istrijebe život na Zemlji, itekako su utjecale na njezino okruženje, stvarajući mjehurić ispunjen toplim zrakom koji i danas postoji oko Zemlje.

    'Za 20 godina pronaći ćemo dokaz izvanzemaljskog života 'novom generacijom' teleskopa'

    Kako bi ispitali teoriju, znanstvanici sa Sveučilišta u Miamiju lansirali su raketu na kratak put u svemir, lansiranje je izvršeno u prosincu 2012. godine u Novom Meksiku.

    Raketa je dosegla brzinu od 260 km/h te provela punih 5 minuta u prostoru iznad atmosfere noseći sa sobom rendgenski detektor DLX.

    Tijekom tog ekserimenta, rendgenski detektor je otkrio da je čak 40% mekih X-zraka proizašlo iz Sunčevog sustava, dok je ostatak, prema mišljenju struke, morao nastati iz 'lokalnog mjehurića' ispunjenog toplim zrakom, nastalog nakon ekspolozije Supernove.

    'Ovo je značajno otkriće', rekao je profesor Massimiliano Galeazzi koji je vodio ovo istraživanje.

    'To znatno utječe na razumjevanje područja galaksije u blizini Sunca, te može poslužiti kao temelj za buduće teorije o strukturi galaksije', dodao je Galeazzi koji sa svojim timom već planira sljedeći let DXL detektora koji će uklučivati dodatne detektore kako bi otkrili što više o međuzvježđu koje nas okružuje. Misija je planirana za prosinac 2015. godine.

    avatar

    30.08.2014. (08:49)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "DOK NE SAZNAMO STO JE U NAMA, KAKVA NAM JE KORIST DA ZNAMO STO JE IZVAN NAS? A I JE LI MOGUCE DA POJMIMO SVIJET, AKO NISMO POZNALI SEBE? MOZE LI DA BUDE VIDOVIT U GOSTIMA ONAJ KOJI JE SLIJEP KOD KUCE?". Skovoroda

    avatar

    30.08.2014. (09:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    30 kolovoz 2014

    Na velikom skupu, ljudi govore mnogo jezika. Svaka osoba razumije samo svoj jezik, i želi da im se obraćaju na tom jeziku. No, tu je i jezik srca, koji svi mogu razumjeti i svi žele čuti..............

    avatar

    30.08.2014. (09:35)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nakon 25 godina braka, pogledao sam jednog dana svoju ženu i rekao joj:

    - Draga moja, prije 25 godina imali smo: - jeftin stan, jeftin auto, spavali smo na kauču, i gledali mali crno-bijeli TV, ponekad gladni, ali sam išao u krevet sa "zgodnom dvadesetpetogodišnjom" plavušom.
    Sada imamo lijepu kuću, 2 velika auta, veliki krevet, i plazma TV !
    Prejedam se tri puta na tjedan, a spavam s' vremešnom "pedesetogodišnjakinjom"......

    Čini mi se da tu nešto nije u redu.....!?

    Moja supruga je razumna žena....!

    Rekla mi je lijepo : da ponovo nađem sebi dvadesetpetogodišnju plavušu,
    a ona će se pobrinuti za to, da ponovo živim u jeftinom stanu,
    vozim jeftin auto, spavam na kauču, i da budem gladan.

    Zar žene nisu super ?
    One zaista znaju kako riješiti krizu srednjih godina !

    avatar

    30.08.2014. (09:37)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Draga kolegice i kolege!

    Dobar je običaj jednom godišnje provjeriti koga zanima pošta koju šaljem da mu nepotrebno ne opterećujem e-sandučić. Zato vas molim da kada primite i proučite ovo pismo, potvrdite želite li i dalje primati moju poštu ovog tipa. To može biti samo potvrdom primitka e-dopisa ili možete napisati i koju riječ. Ovaj puta samo nekoliko važnijih tekstova, makar ih je u proteklom razdoblju bili puno.

    Ove godine snimio sam dvije radijske emisije. Prva, posvećena 55. obljetnici što sam uredio prvu jazz emisiju za potrebe tadašnjeg Radija Zagreba. To je razgovor s urednicom Janom Haluzom u okviru emisije Svijet glazbe u trajanju od pola sata. Emisija nije dostupna na internetu.

    Druga je emisija Kulturni kolokvij emitiran 26. lipnja 2014. i dostupan je na mreži. U trajanju od 25 minuta razgovaram s urednicom doc. dr. B. Jergović o 30 godina suradnje s radijom na području znanosti.

    Načinjen je CD s te dvije emisije. Ako ga netko želi imati a nije ga već dobio, neka mi javi s punom adresom na koju ga želi primiti.

    Izdvajam sljedeće objavljene tekstove:

    Budućnost je već tu - avatari nam preuzimaju radna mjesta, http://barometar.vecernji.hr/users/slug/ICatic/- Tko želi vidjeti isti članak ali + zgodni video može pogledati na http://zg-magazin.com.hr/buducnost-je-vec-tu-avatari-nam-preuzimaju-radna- mjesta/

    Utjecaj tehnike na trendove u psihijatriji (http://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/znanost/11488-svi-znanstvenici-su- strucnjaci), 9. kolovoza 2014.
    Tekst Informatika je samo jedna od 6 tehnika šaljem, nedostupan jr na mreži. Večernji list 29. srpnja 2014.
    Tko je najodgovorniji za trenutno gospodarsko stanje Hrvatske, http://barometar.vecernji.hr/topics/slug/slobodna-tematjedna-anketa-koji-r eferendum-najvise/ morate doći do teksta, ima usporedba stavova Mesića iz 2000. i Josipovića iz 2014.
    Prednosti i opasnosti u lancu država-sveučilište-gospodarstvo, Barometar, 24. srpnja 2014. kako je teško doći do teksta, šaljem ga. No pogledajte ima više članaka na http://barometar.vecernji.hr/users/slug/ICatic/
    Želite li znati o administrativnim glupostima kada se bavite s trajnim odlaskom voljene osobe pročitajte:
    Administrativne peripetije nakon smrti bliske osobe, http://zg-magazin.com.hr/administrativne-peripetije-nakon-smrti-bliske-oso be/

    Odoh ja 9. rujna na drugi dio odmora u Cres. Gdje ću sudjelovati i u radu 23. dana Frane Petrića.

    Radovat ću se što većem Vašem odazivu, a rok je javljanja do početka listopada kada ću slati novo pismo, a možda i humor.

    Najsrdačniji pozdrav Igor Čatić

    avatar

    30.08.2014. (09:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...