Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • borivoj

  "NIJEDNO SE VELIKO DJELO NIKAD
  NIJE OSTVARILO BEZ ZANOSA". Ralph Waldo Emerson

  avatar

  27.08.2014. (08:46)    -   -   -   -  

 • borivoj

  27 kolovoz 2014

  Ponos na bogatstvo, radnu snagu i mlade čini se prevladava danas. Novac je neaktivan, beživotan. Kako može biti jak? Njegova snaga i slabosti odraz su razmišljanja pojedinca..............

  avatar

  27.08.2014. (08:47)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Iz velike nuje

  Ne zapirajte se vase, ne delajte le zase, ostali boste brez zaklonišča. Tako se glasi grafit, ki sem ga videla nekoč nekje in nikoli več pozabila. Ker sporoča mantro za preživetje človeške vrste. Bila sem že univerzitetna profesorica, a še vedno nisem razumela, kako je mogel priti Hitler na oblast, kako se je lahko zgodilo, da so pobili milijone Judov, kako je mogoče, da obstaja zlo.

  Oči mojega razumevanja so bile namreč uprte v storilce in vedno znova sem si zastavljala isto vprašanje: Kako so mogli? Le kako so mogli početi takšna grozodejstva?

  Več »

  Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

  SONČNA pošta

  avatar

  27.08.2014. (08:48)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Evo što se događa ako nosite crveni vuneni konac oko ruke!

  U čemu je njegova tajna i iscjeliteljska moć? Nose ga slavne osobe, ozbiljni duhovni praktikanti, ali i naše bake koje ga vezuju svojoj djeci i unucima.

  Suptilna i duhovna dimenzija

  Naši stari od davnina vjeruju da crveni vuneni konac može spasiti i zaštititi od bilo kojeg uroka.

  Mnoge kulture širom svijeta vjeruju da putem naših misli ili putem zavidnog pogleda, osoba može naškoditi drugoj osobi uzrokujući joj bolest, ozljedu ili čak smrt. Urok je strijela koja izlazi iz duše zavidnika i urokljivca prema onome kome zavidi i nekada ta strijela pogađa, a nekada promaši.

  ‘Crveni konac’ pronalazimo kod Židova (posebno kabalista), budista i hindusa (sveti konac koji štiti, ispunjava duhovnu želju ili snaži zavjet).

  Za crveni konac se vjeruje kako ‘odvraća’ lošu sreću koju čovjeku može donijeti urok zla oka. Na hebrejskom jeziku on se naziva ‘rojte bindele’ i obično je napravljen od tanke vunice. Nosi se na lijevoj ruci povezan kao narukvica.

  Neki od tih crvenih konaca se donose iz Izraela. Ponekad je crveni konac u ogromnim količinama obavijan oko groba židovske biblijske mučenice Rahele u blizini Betlehema. Smatra se da crveni konac ima ogromne moći i da donosi dobru sreću te garantira onome tko ga nosi božansku zaštitu.

  Neki Židovi, koji se plaše negativnih utjecaja uroka, imaju staru tradiciju da vežu crveni konac na bebin krevetić u nadi da će time odvratiti uroke i prizvati milost Boga te će beba biti zaštićena od svakoga zla.

  Kalava je sveti hinduistički konac, koji se također zove i ‘mauli’ na hindu jeziku. Nosi se u toku obavljanja hinduističkih rituala kao što su Yajna ili Puja odnosno sankalpa. Veže se od strane svećenika na ruke vjernika koji prisustvuju obredu molitve. Kalava se veže na desnoj ruci muškarca i neudatih žena, a na lijevoj ruci udatih žena. Takav konac je najčešće simbolički čin namjere u umu osobe da joj se ispuni željeni duhovni zavjet.

  Krajem devedestih, crveni konac postaje popularan među glazbenim i filmskim zvijezdama u SAD-u kao što su Madonna (na slici), Michael Jackson, Rosie O’Donnell, što se zatim prenijelo na mlađe naraštaje Hollywooda. Od onih koji danas nose crveni konac oko ruke možemo nabrojati sljedeća imena: Lindsey Lohan, Ashton Kutcher, Britney Spears, David i Victoria Beckham, Demi Moore, Avril Lavigne, Rihanna, Charlize Theron, Mick Jagger, Zac Efron, Paris Hilton, Vanessa Hudgens, James Van Der Beek i mnogi drugi.
  Kako zdravstveno djeluje vuneni konac?

  Postoji mnogo mitova o njemu, ali u stvarnosti to je samo – narodna medicina.

  Vuneni konac oko zgloba navodno smanjuje bolove u zglobovima i pojačava cirkulaciju krvi.

  Vuneni konac također navodno utječe na cirkulaciju, jer upalna reakcija počinje usporenjem krvotoka. Također služi kao izvor manjeg statičkog elektriciteta.

  Higijenski najzdravija termoregulacijska tvar je vuna. Njena struktura omogućava koži da diše. Štoviše, posjeduje ljekovita svojstva.

  Od davnina su se ljudi oslobađali zubobolje, glavobolje, bolova u leđima, tako što su na bolno mjesto stavljali komad prave prirodne vune. Također su prijevremeno rođenu djecu stavljali u runo ovce.

  Stvar je u tome da prirodna vlakna vune, ošišane i netretirane bilo kojim kemikalijama odlično se upijaju u kožu i umiruju je.

  Ako koristite posteljinu od prirodne vune, postojeći lanolin iz nje (koji se topi na temperaturi tijela), lako prodire u kožu. Na taj način blagotvorno deluje na mišiće, zglobove, kičmu, ublažava bolove i povećava cirkulaciju krvi. Toplinska provodljivost vune je niža od mnogih tekstilnih materijala.

  Postoje vjerovanje naših baka, da se vunenim koncem mogu izliječiti bradavice. Evo i na koji način: Ukoliko je bradavica na prstu, veže se crveni vuneni konac na zglob ruke (ako je na nozi – na članak). Nosi se 2 tjedna. Poslije skinuti i zakopati u zemlju. Kad konac istruli (za oko mjesec dana) – nestati će i bradavica. :-)

  uspesnazena.com / drmaj.ba

  -----------

  lp, borivoj

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  27.08.2014. (09:07)    -   -   -   -  

 • modrinaneba

  Dajlam Lama je znao....Pozdrav Tebi Borko!!!

  avatar

  27.08.2014. (10:26)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...