Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • borivoj

  Dragi prijatelji,

  pozivamo vas da i ove godine posjetite jedinstven, zabavan i edukativan ZeGeVege festival održivog življenja, temeljen na poštovanju svih živih bića!

  Osim bogate ponude i atraktivnog programa, 7. ZeGeVege festival u petak, 5. rujna 2014. (9-21 sat) i subotu, 6. rujna 2014. (9-19 sati) nudi nagradnu igru u kojoj mogu sudjelovati svi postojeći i novi članovi udruge Prijatelji životinja i tako osvojiti vrijedne nagrade kao što su: trodnevni boravak u apartmanu Vegehopa u Makarskoj za dvije osobe, dvije mjesečne članarine za treninge ZUMBA fitnessa s Jelenom Diklić, tri kupona za 20% popusta na sav asortiman veganske hrane za mačke i pse Ami u pet shopu “Moj frend” tvrtke Kresoja, tri poklon-paketa L’Elbolario, tri poklon-paketa bio&bio i personalizirana Le prase kasica prasica Rudi. Nagradna igra traje do kraja devetog mjeseca.

  Osim sudjelovanja u nagradnoj igri na ZeGeVege festivalu, uplatom godišnje članarine koja iznosi 120 kuna (10 kuna mjesečno), a može se uplatiti i u dva dijela, pružate dragocjenu podršku daljnjem radu Udruge. Iskaznicu s kojom ostvarujete brojne popuste dobivate nakon uplate cijele godišnje članarine.

  Više informacija o sadržajima na ZeGeVege festivalu održivog življenja te mogućnostima učlanjenja i uplate donacija možete saznati na web-stranicama: www.prijatelji-zivotinja.hr i www.zegevege.com.

  Učlanite se i sudjelujte u nagradnoj igri te ne propustite uživanje u dvodnevnom druženju s brojnim izlagačima i izvođačima iz Hrvatske i inozemstva, na čak 90 štandova i tijekom 22-satnog glazbeno-scenskoga programa.

  Vaši Prijatelji životinja

  avatar

  26.08.2014. (15:15)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "NE ZNAM FORMULU USPJEHA,
  ALI FORMULA NEUSPJEHA JE
  POKUSAJ DA UDOVOLJIS SVIMA". Bendzamin Franklin

  avatar

  26.08.2014. (15:17)    -   -   -   -  

 • borivoj

  27.srpanj 2014
  Kada hodate putem uvecer i iznenada pronadjete na zemlji debeli komad dugog uzeta, vi instiktivno pomislite da je zmija i uplasite se!............

  avatar

  26.08.2014. (15:18)    -   -   -   -  

 • borivoj

  https://www.youtube.com/watch?v=WFlBbsEWkQg

  avatar

  26.08.2014. (15:18)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Chyawanprash - nektar vječne mladosti

  ChyawanprashChyawanprash je ayurvedski ljekoviti pripravak, koji je u upotrebi najmanje 3500 godina, a pretpostavlja se da i mnogo duže.

  To je smjesa bilja, začina i ayurvedskog voća, koji se kombiniraju prema prastarim receptima.

  Prema legendi, dva brata blizanca Ashwini Kumari su prije deset tisuća godina napravila ovu ljekovitu smjesu za mudraca Chyawana Rishija, koji je pod stare dane oženio mladu princezu i tragao za sredstvom koje bi ga pomladilo.

  Najraniji recept za Chyawanprash nađen je u drevnoj studiji Charaka Samhita u 4. stoljeću prije Krista.

  Zanimanje za njim je neprekidno u porastu, u Indiji i drugdje u svijetu.

  Pročitajte više

  Šest okusa - šest načela koja utječu na naš život i zdravlje

  šest okusaPrema ayurvedi hrana se sastoji od šest okusa - slanog, slatkog, ljutog, kiselog, gorkog i trpkog.

  Svaki okus ima svoja posebna svojstva i različito djelovanje na naše zdravlje.

  Riječ "rasa", koja na sanskrtu označava okus, ima puno značenja. Rasa je osjećaj zadovoljstva, ali i esencija neke stvari, njezina suština, bit.

  Oboje, osjećaj zadovoljstva i svojstva samog okusa, pridonose izlječenju.

  Okus potiče pranu, a ona potiče agni ili probavnu vatru. U slučaju da okus hrane nije odgovarajući, probavna vatra neće moći probaviti hranu.

  U ovom slučaju hranjivi sastojci neće dospjeti do naših organa, a neprobavljena hrana će u organizmu stvoriti amu ili toksine.

  Pročitajte više

  avatar

  26.08.2014. (15:19)    -   -   -   -  

 • borivoj

  Picture
  Iskrivljeni misaoni proces obično započinje davno prije s nekom pomalo negativnom idejom, ograničavajućim uvjerenjem ili doživljenom traumom.

  Nakon toga, to se i dalje nastavi kuhati u našem nesvjesnom umu, prikupljajući dokaze iz životnih iskustva kako bi podržalo ono što zapravo nije bila istina u prvom trenutku, ali smo je mi kreirali kao našu istinu. Začudo, i najsretnija djetinjstva mogu uzgajati takve misli kao i ona traumatična.
  Ono što nam pruža neposredan trag o tome što se skriva u nesvjesnom su bolesti. Kao da nam svaki simptom priča priču koje negativne misli treba rasvijetliti. Prvi trag se nalazi na mjestu problema - dio tijela pod utjecajem bolesti može se čitati kao metafora: Koja je uloga općenito u životu tog dijela tijela, organa, tkiva, žlijezde ili tekućine? Što više ne funkcionira onako kako je prije? Ponekad glavni uzrok bolesti uzrokuje kod osobe zastoj cijelog života. To može značiti da je potrebna totalna promjena u smjeru kretanja kako bi se osoba vratila u usklađenje s unutarnjom istinom.

  Vrlo kratak primjer tumačenja takvih tjelesnih tragova dati ćemo kroz primjer žene koja je upravo prošla kroz težak razvod, a kojoj je dijagnosticiran rak debelog crijeva. Budući da nije mogla otpustiti svoje žaljenje, gubitak i bijes zbog razvoda, cijeli taj doživljaj iskušavan je kao nešto poprilično neprobavljivo. Inače, funkcija debelog crijeva je resorpcija (vraćanje) vode iz otpadnih produkata probave. No, ona nije mogla povratiti svoj osjećaj nevinosti. Njezine ponavljajuće negativne misli množile su se poput stanica raka i ometale njezinu sposobnost otpuštanja i vraćanja osjećaja samopoštovanja. Tumačenje tjelesne poruke joj je pomoglo da shvati vezu između njenih misli i bolesti. I tada je došla u mogućnost usredotočiti se preciznije na to koje unutarnje promjene treba napraviti kako bi se iscijelila.

  Iscjeljivanje se može dogoditi kada osoba pronađe svoje svoje odgovore iznutra. Duboki unutarnji pomak događa se kada je rješenje u potpunosti vlasništvo te osobe. I to je istinsko iscjeljenje. Fizički aspekti na kraju slijede i odražavaju novo unutarnje stanje ukoliko misli ostanu dosljedne. Da se to dogodi bitna je suosjećajna svjesnost koja stvara energiju kroz bivanje u sadašnjem trenutku, otvorenost, svjesnost, slušanje s prihvaćanjem i ljubavlju.

  Svjesna pozornost počinje sa sviješću – to znači biti u potpunosti prisutni. Potrebno je uložiti vrijeme da bismo uskladili sva naša osjetila, fokusirali se na ono što se događa ovdje i sada. Vrlo je lako skliznuti u projiciranje svojih stavova, percepcija, sudova, ideja, mišljenja, uvjerenja i zaključaka, umjesto održavanja čistih, jasnih, otvorenih, senzorskih kanala. Potrebno je malo vježbe kako bi naučili činiti to kvalitetno. Većina spiritualnih puteva zahtijeva mnogo godina posvećenosti toj praksi.

  Želimo li iscijeliti, bitna je svjesnost, znači davanje pozornosti na ono što se događa u svakom trenutku. Možete li sebe držati neutralno, izvan slike, imati povjerenje u proces i biti bez namjere i očekivanja vezanih za rezultat? Ili ćete pasti u zamku razmišljanja da morate napraviti neku akciju kako biste pomogli ili donjeti neku konkretnu odluku? Magija iscjeljivanja nastaje kada postoji osjećaj postojanja: biti upravo ovdje, upravo sada i upravo u ovome trenutku. Činjenje je manje učinkovito od bivanja. Proces onoga što radite ima manji utjecaj od energije vaše prisutnosti.

  Biti 100% prisutan i pozoran omogućuje našoj intuiciji i iscjeljujućoj energiji da teče kroz nas. Što je čišći naš kanal, to je efikasnije iscjeljivanje. I naravno, misao je ta koja se broji. Ono što funkcionira je ostati fokusiran na prostor iscjeljenja generiran unutar vlastite interakcije. Postoji određena ironija u tome - što više energije ulažemo u pokušaj iscjeljivanja ili pokušavamo bilo što promijeniti, to samo više pojačavamo vrijednost ili realnost problema. Čini se kao paradoks. Željeti iscjeliti, ali u isto vrijeme otpustitiželju za iscjeljenjem? Kako prihvatiti ono čega se najviše želimo riješiti i osloboditi?

  Vrlo je važno povjerenje u proces. Prvo trebamo razumjeti svrhu problema, interpretirati poruke podsvjesnog uma i biti sigurni da iz toga trebamo naučiti životnu lekciju. Ovo pruža pravi temelj za povjerenje kada postoji kompletno razumijevanje. Pravi pomak može se čak dogoditi kada osoba pronađe svoje ​​unutrašnje odgovore. Unutarnji osjećaj mira koji proizlazi iz toga jednostavno pretvara stres (bolest) u iscjeljujuću energiju.

  Međutim, zapamtite, jedan pomak možda neće biti dovoljan. Treba biti dosljedan i svjestan prekinuti bilo kakvu tendenciju vraćanja natrag starim načinima razmišljanja. Ako su uobičajene misli putovale istim putem dugi niz godina, to zahtijeva uložiti trud kako bi preusmjerili razmišljanje i ojačali nove staze. Prirodna nuspojava tada postaje nevezanost za bilo koji ishod. Tada je lako otpustiti, prihvatiti i iscijeliti.

  -------------

  lp, borivoj

  http://budan.blog.hr/

  avatar

  26.08.2014. (15:24)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...