Komentari

psi-vodici.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Čuvarica pinkleca

    Eto malena zašto si ti velika....ni u jednom trenu nisi pomislila da si ti ta koja je privukla sve te ljude.....zračiš pozitivno i privlačiš takve ljude....ima dobrih ljudi...ti si jedna od njih !

    avatar

    17.08.2014. (23:59)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Godinama sam živjela uz slijepog tetka i nikada nisam imala osjećaj da stvarno ne vidi. Primjer. Kada bih kupila nove cipele dala bih mu u ruke uz riječi: pogledaj što sam kupila. I sve ostalo tako. Stvarno o svima nama ovisi kako ćemo se postaviti prema osobama kojima je tek ponekad potrebna naša pomoć. Nadam se da ćeš dobiti novog peseka. Osobno znam koliko to tebi znači jer sam imala na socijalizaciji peseke iz Silvera. Želim ti puno sreće da ga što prije dobiješ.

    avatar

    18.08.2014. (07:18)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Prelazila sam ulicu i saplela se preko ležećeg policajca.
    U ruci sam držala ključeve od stana koji su se negde pali. Uplašena nasmešila sam se i zahvalila čvrstoj ruci koja mi je pomogla da se podignem.
    -Vidite li negde moje ključeve, pitala sam gledajući okolo.
    -Ne vidim, ali su vjerovatno metar ispred vas desno.
    Tek tada sam shvatila da čovjek u ruci ima bjeli štap. Pomogao mi je onako nespretnoj. Hvala, možda ću, neki put, ja njemu moći nešto pomoći.

    avatar

    18.08.2014. (12:22)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Možda si ti bila u prilici usrećiti tog Marina, uzevši njegov broj telefona, a propustila si. Ljudima je često sreća pomagati drugima, a ti koji primaju pomoć, kad je prime, zapravo samim primitkom uzvrate srećom. Tako da i ti sebi možeš ponekad priuštiti usrećiti nekoga primitkom pomoći i onda kad ti nije potrebna, kao što si i sama napisala u postu :)) Kad bi ti samo znala kako nas veseli pomoći i da kad primaš tu pomoć da si zapravo onda ti terapija nama, a ne mi tebi. Pusa!

    avatar

    18.08.2014. (18:23)    -   -   -   -  

  • psi-vodici

    Hvala svima na lijepim i poticajnim komentarima. @Čuvarice hvala na lijepim i toplim riječima, @Demetra, hvala na lijepim željama.

    Katkad treba prihvatiti pomoć, iako mi ona nije potrebna, jer ipak, treba ljudima dati priliku da pokažu svoju dobrotu, baš kako to kaže @Lion Queen (a, kao što sam opisala u postu - ima ih, ima ih mnogo, rekla bih ogromna većina). Ljudi u toj svojoj želji, u najboljoj i iskrenoj namjeri, znaju biti i nespretni, ali o tome nekom drugom prilikom. Ali, tako se stječu novi poznanici, a kasnije i prijatelji.

    @mecabg: zanimljiv, ali ne i čudan susret sa slijepom osobom, a trebaš znati da se slijepe osobe vrlo često i mnogo oslanjanju na sluh, pa i prepoznaju i registriraju zvukove, koji su im korisni, katkada i životno važni, a da videće osobe takve zvukove skoro pa i ne primjećuju.

    U više navrata bila sam ta koja bih uputila prolaznika u smjer koji traži, opisala mu gdje se što nalazi ili izgubljenog putnika ispravila na njegovom putu i objasnila mu na kojoj tramvajskoj stanici mora izaći.

    Moje su upute vrlo detaljne i nastojim da su jasne (baš onakve kakve bih željela ja dobiti), ali dogodi se da su osobi zbunjujuće jer ima puno
    informacija. To je tako kad tražiš npr. kemijsku: u stolu u desnom kutu sobe, u desnoj ladici, na vrhu, lijevo sa strane uz onaj selotejp! Pa ti najprije zapamti, a onda i nađi :)

    Čitamo se skoro.

    avatar

    18.08.2014. (20:18)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Znam kako to treba biti.
    Kad nestane svijetlo, u selu gdje sam momentalno to je češće nego što možeš pretpostaviti, snalazim se više instiktivno i trudim se da stvari ne premeštamo. Po danu nemam takv osjećaj za prostor.
    Pozdrav

    avatar

    18.08.2014. (20:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...