Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Mayday

    Drago mi je što si spomenuo "presvježe" godine,
    mislim da smo se i u prošlom postu razumjeli oko toga kako nisu samo godine u pitanju ;)
    " ja mislim da neki muškarci ostanu razmišljati u sličnom modu cijeli život"
    rekao si i točno pogodio bit.
    Neki se, silom prilika, još i pokušaju donekle promijeniti, ali oni drugi, jao...a ima ih među nama "nesvježima" koliko hoćeš.
    Imati određeno iskustvo, sposobnost razmišljanja i obaveze koje stignu s godinama, a dozvoljavati si nonšalantnu "svježinu"
    (rekla bih - neodgovornost, možda čak i egocentričnost - tako svojstvenu i potrebnu dječjem uzrastu, no s daljnjim psihičkim i emocionalnim sazrijevanjem apsolutno neprihvatljivu)
    prestaje biti zabavno partneru, poslodavcu, prijateljima...
    Da se razumijemo - ista stvar vrijedi i za žensku stranu.
    Baš te koje si danas spomenuo, one koje očekuju da im netko skida zvijezde (ali praktičnije bi bilo - dijamante) s neba, ne moraju nužno biti ni sponzoruše u materijalnom smislu
    ali u emocionalnom da, itekako
    jednostavno, ostaju tatine/mamine zaštićene curice čitavog života, kao i njihovi muški pandani vječiti dečkići.
    *tišina u publici* najviše mi se dopala danas, baš se veselim nastavku!

    avatar

    06.08.2014. (17:26)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ne mogu sad nabrzinu nikakav primjer iskopati da bi žena novcem i draguljima mamila muškarca. Baš mora biti stvarni događaj ili može nešto iz književnosti?
    :-)) Jer eventualno još mogu pogledati u Čehovljevim novelama pa ti javim :-D

    avatar

    06.08.2014. (17:45)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    @mayday: da, jednostavno s vremenom izađe iz mode i interesa partnera da je netko razmaženo derište. Možda jedno vrijeme to prolazi, ali svi rastemo i to očekujemo od drugih... ili ne? :)
    A evo, nadam se da će nastavak biti dobar. Nešto još napikavam ideje, bit će kad me udari inspiracija. Sve je to trebao biti jedan post, ali posustajem polako s onim dugim postovima. Bolje ne gnjaviti ljude predugo. Pomalo :)

    @jelenko medenko: mislio sam da ćeš mi spomenuti neku bogatu kraljevnu koja mami našeg Siddharthu da odustane od tog dosadnog i mučnog isposničkog života :P

    avatar

    06.08.2014. (19:51)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ne znam, možda i ima takva priča, ogromna je to materija, jer životopis povijesnoga Buddhe ne traje samo osamdesetak godina jednoga života, nego je čitavo mnoštvo dogodovština iz njegovih prijašnjih života zabilježeno u Jatakama.
    Ono što znam je da ga je zli Mara, da omete Prosvjetljenje, mamio raznim bogatstvima i svakakvom raskoši, tako mu je nudio i svoje prekrasne kćeri u nekim verzijama navode se tri Marine kćeri, u nekima pet.
    Ona sličica kod mene, u lijevom stupcu u box-u ispod liste blogera, a iznad Buddhinih izreka, to je prikaz kušnje Buddhe od strane Marinih kćeri. Na toj sličici ih je pet- Privrženost, Odbojnost, Neznanje, Ponos i Strah.

    avatar

    06.08.2014. (20:43)    -   -   -   -  

  • tiana

    Da, materijalizam. Izjave tipa generaliziranja i to ne samo u ovom o čemu si ti pisao, nego općenito nikad nije bilo niti je dobro. Kao što si i sam napisao kako ti je otac napomenuo na tvoje "ismijavanje" srednjoškolskog kolege, tako sam i ja jednom od strane čovjeka meni dragog dobila jednu jako poučnu packu po pitanju generaliziranja. Sa vrlo malo jednostavnih riječi mi je pojasnio koliko je to loše izreći a kamoli pomisliti na takav način. Isto tako, tko što želi to i dobije. Ferari, puno novaca i sličnih stvari privlače rekli bi neki, sponzoruše i slične djevojke kako ih nazivaju, što isto tako nužno ne znači to. Ukoliko osoba sa svim tim materijalnim provodima ne traži tako nešto neće ni izbor biti takvi. Pružanje i davanje proizlazi jedno iz drugog. A materijalizam, je nužnost zbog življenja. I kao što je @jelenko napisao u komentaru kušnja Budde zar to sve nisu i naše životne kušnje. I iz njih izlazimo ili pobjeđeni ili pročišćeni.

    avatar

    07.08.2014. (01:17)    -   -   -   -  

  • jelen

    Zdravo! Šta ima?
    Dugo ništ ne pišeš, si živ? :-S

    avatar

    25.09.2014. (17:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...