Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • tiana

    Opsežno, obuhvaćeno s jedne, druge i treće i četvrte i možda još više pogleda i strana. Sad da li sam dobro razumjela poantu, to ćemo još vidjeti. Nekako razumijevam a i u kontekstu prethodnih postova (i da nisam ih baš sve do u detIalje pročitala), ovdje se i ne radi baš o samoj "mjesečnici" već odnos između muškarca i žene u navedenom periodu ili bolje rečeno i opet i isključivo o odnosu. Mjesečnica je navedena kao jedan detalj koji odražava njihov odnos u odnosu na nju. Sam odnos između dvoje ljudi, muškarca i žene ne ovisi od tom periodu od 4, 5 ili 7 dana već njihov odnos onakav kakav suštinski jeste, pokazuje se i u tom periodu. Naravno mogla bih ulaziti u moje osobno viđenje odnosa onog para koji se ne viđa nikako ili skoro nikako u navedenom periodu, ili tebe u tvom odnosu ali to je preširoka i filozofska raspra osobnih viđenja. Sviđaju mi se tvoje raspre na temu odnosa.:))

    avatar

    02.08.2014. (18:55)    -   -   -   -  

  • jelen

    Vrlo si provokativan u zadnje vrijeme :-)) Vidjeh, konačno te bilo nedavno i na naslovnicu stavilo. Treba tako!

    Nadam se da će ova delikatna tema pobuditi interes čitateljstva :-)) A ja ću se samo malo nadovezati o Nedodirljivima, Nečistima, tj. o Dalitima koje spominješ kao primjer. Vjerojatno znaš priču o Prakirti, dalitskoj djevojci, kod koje je došao redovnik Ananda, učenik i bratić Buddhe Šakjamunija, na zdenac u dalitskom selu da mu dade vode. Može možda biti zanimljivo kao slikovit primjer pa stavljam copy/paste iz jednog mojeg prastarog posta:

    «Što trebate plemeniti gospodine?» Pitala je djevojka. Ananda je odgovorio: «Mogu li dobiti vode?»
    «Mi smo nedodirljivi!» rekla je na to Prakirti. «Ja samo trebam malo vode» nije se dao prekinuti Ananda. Djevojka mu na to kaže: «Mi smo kasta Nedodirljivih, naša voda je nečista za one iz više kaste iako je izvor zdrav! Samo drugi iz naše kaste mogu piti iz ovog izvora!»
    Ananda odgovara: «Ja samo trebam vode da ugasim žeđ. Voda gasi svačiju žeđ bez obzira na kastu! Nisam te pitao kojoj kasti pripadaš nego sam molio da mi daš vode.»

    Prakirti: «Kako ti mogu dati vode: ja sam Nečista. Oni koji žive u palačama tamo gore pripadaju višoj kasti. Mi ih ne smijemo ni vidjeti. Ni naša sjena ne smije ih dotaknuti. Kada nas vide sakriju se i umivaju lice mirisnom vodom govoreći: «Vidio sam Nečistoga!» Kako ti mogu dati vode? Ako moja sjena padne na tebe i ti ćeš postati Nečist!

    avatar

    02.08.2014. (21:13)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    @t.f.: Da, točno. Ovaj opsežan uvod je o samoj mjesečnici i njezinim posljedicama, a kasnije je tek (zapravo manji dio posta) o samom pitanju koje me mučilo.

    Naravno da sam odnos ne smije ovisiti o tom periodu :) nažalost, kolegica spomenuta u postu je naišla na jednog od (mnogih?) koji održavaju veze i "imaju" djevojke samo radi seksa, to jest zadovoljavanja vlastitih potreba. To što možda usput i drugu stranu zadovolje je ono... možda malo ego boost, ali koga briga ako sam ja zadovoljen. To je ona fora: A: znači seksali ste se i bilo ti je dobro? B: da čovječe, bilo je odlično. A: a kako je njoj bilo? Jel svršila?, B: koga briga. Što ti mene uopće to pitaš? Rekao sam ti da mi je bilo zabavno.

    @jelenko medenko: Evo ga! Sad imamo i jedan pravi učenjački primjer! Što bih ja bez tebe? ;D
    A eto, stavili su me malo, da. Iznenadio sam se. No, valjda sam konačno pogodio temu koja ljude zanima, a i mene očito :)

    avatar

    03.08.2014. (00:08)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Hvala!
    Lilianke@ se zahvaljuje Jelenku Medenku@ na vrlo lijepom komentaru!

    :)

    avatar

    04.08.2014. (14:12)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Dok ste ti i djevojka zadovoljni vezom koja postoji da biste zadovoljili prvenstveno spolni nagon,
    dokle god ne osjećate mogućnost dubljeg vezivanja u odnosu s partnerom,
    vezivanja po raznim drugim osnovama,
    i želju za takvim dubljim i finijim vezivanjem,
    odnosno dok vam se ne dogodi takvo što očaravajuće,
    što će vas baciti na koljena,
    i smlaviti svojom žestinom,
    učiniti vas najponiznijim slugama
    i Vladarima Svemira istovremeno...
    dokle god razmišljate
    u okvirima ovulacije i menstruacije....
    pice i kečapa,

    što da čovjek kaže nego
    dobar tek !
    I ...sretno!
    :)

    avatar

    04.08.2014. (14:35)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    A sada o bolnoj menstruaciji, od stare babe koja je prošla umalo sve što postoji za proći u toj problematici...
    menstruacije su bolne jer osobu koja menstruira podsjećaju (uvijek iznova, svaki mjesec) da je njena najženstvenija, najkreativnija, sposobna,snažna i plodna bit, njezin glas koji sve zna zanemaren , neprepoznat, pogažen od okoline, proglašen nevažnim, divljim, ludim, nepristojnim, nečuvenim, grješnim, nepoželjnim, opasnim za ustaljeni isprobani i uhodani sustav.
    Jasno joj je , na podsvjesnom nivou,dok se cijeli problem ne prizove u svijest (kada poboljšanje i napredak mogu započeti), da nema podršku okoline da bude baš ono što jest, nego uvijek nešto polovično, samo u dozvoljenim okvirima, samo što je muški glas odobrio, što je patrijarhalni koncept zamislio, samo onoliko koliko se smije i ne onoliko koliko je potrebno.
    Čak nekad i vjeruje da je slobodna, ali ako bol postoji, to je puko samozavaravanje..... tek kada preuzme odgovornost za sebe i počne prakticirati sebe u svim aspektima svoga života, i prigrli svoju osobu baš kakva je, tada započinje iscjeljenje. Put u cjelovitost i život bez boli.
    Još ako nađe i Slobodne, Cjelovite ljude da joj rade društvo, ili barem one koji su također na Putu, eh, nema veće sreće :))))))))) To je pravi Božji dar.

    avatar

    04.08.2014. (14:54)    -   -   -   -  

  • Mayday

    Jedan dan boli i ukupno sedam dana krvarenja, u mom slučaju
    na što bi to točno trebalo utjecati u vezi nekakve veze?!
    Na viđanje tijekom menstruacije???
    Nevjerojatna razmišljanja nezrele muščadi... pa što će to siroče kad se vjenča s nekom
    seliti nju ili sebe jednom mjesečno u hotel? ;)))
    Blože moj, mislim da ću ovo reći sada i nikad više, ali moram:
    godine tvojih sugovornika (pretpostavljam i tvoje - bez uvrede) još su presvježe da bi se moglo pojednostaviti neke zaista jednostavne i prirodne stvari;
    ako boli, boli
    proći će;
    da, ljetovanja, pa i putovanja, ako sam mogla, uvijek sam prilagođavala ciklusu - naravno da mi nije san snova tjedan dana šetati po nekakvoj rajskoj plaži s pelenama među nogama, haha
    ali društveni/partnerski život, pobogu...cijelom tom polarizirajućem cirkusu dodaj još veleumne životne priručnike tipa "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere"
    i voila , imamo vječite & nepremostive podjele
    na koje ja padam s Jupitera, sorry ;))

    avatar

    05.08.2014. (17:54)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Hvala Vam svima na komentarima! Pogotovo vama ženama blogerima koje dijelite te podatke s nama. Drago mi je ponekad vidjeti da će se sve te djevojčice i dječaci koji me okružuju možda jednog dana pretvoriti u zrele ljude poput vas :)

    @mayday: Moji sugovornici ne idu ispod 20, a onaj koji je najkritičniji spomenti slučaj (dečko koji nije htio vidjeti svoju curu kad je imala menstruaciju) ima 25 ili više. Ne znam ja što točno misliš pod svježe, ali eto... ja mislim da neki muškarci ostanu razmišljati u sličnom modu cijeli život. Istina, zrela žena nikad ne bi s njima bila pa se onda promijene, ali hej. Zasad im ne treba promjena, ne? I ne ljutim se. I ja sam mlad, ali ja ovdje pokušavam biti objektivni promatrač i komentator. Svoje mišljenje o svemu što pišem u svojim postovima i dajem :)

    avatar

    06.08.2014. (11:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...