Komentari

misli2204.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • tiana

    Anriet, dobro jutro:)

    avatar

    27.07.2014. (03:48)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    dobro jutro, lijepo je sjetiti se djetinjstva, tražiti i istraživati po sjećanjima :)

    avatar

    27.07.2014. (06:48)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Nekad ta traženja potraju mnogo duže, pa bila Jane ili Anriet...

    avatar

    27.07.2014. (06:54)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Ne , ne slažem se s komentatorima.

    Možda si ti ipak Ivana koja se sakrila iza Jane

    avatar

    27.07.2014. (07:36)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    nije važno ime....važnoje da si našla djevojčicu i svoje plavo zeleno....važno je da to postoji, da živi....važno je to , jer sa tom djevojčicom i plavo zelenim možeš sve....mogla si sve....pobijediti zime i sve ostalo , sve do trenutka kada si željela izgubiti je u ime nečeg prolaznog....tu je....ponovo možeš sve....imena i onako daju drugi bez da nas pitaju....za mene si Plavozelena.

    avatar

    27.07.2014. (08:01)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Ćitam te tako i razmišljam što bi napravio na tvom mjestu. Znam, ukoričio bi sve to pa neka čitaju i oni izvan ovog malenog kutka virtuale. No nije to lako a i izdavaštvo je u krizi. Znam da je ovo možda prilično patetično jer nikako da uspijem ukoričiti svoje ali ...

    Znaš, ponekad zažalim što oboje nismo nekog drugog govornog područja sa širokom čitalačkom publikom. Jer tada bi od ove svoje situacije sigurno napravila dobar posao. A kud ćeš više doli spojiti ugodno sa korisnim jer kako si to sama rekla i znaš, ne možeš stalno voziti na 6000 okretaja.
    Možda ne po stolu ali po profinijenciji to što pišeš me na neki način podsjećaš na jednu meni vrlo dragu spisateljicu Clarissu Pinkole Estes iz ćije Žene koje trče s vukovima sam znao ukrasti ideju i maštom je razraditi da bude nešt posve drugo.

    avatar

    27.07.2014. (09:42)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    @boc
    ti si jedini muškarac kojeg znam ( dobro, ne znam te, ali postojiš ) koji je čitao Žene koje trče s vukovima.....joj, samo da znaš koliki si ples zaradio kod mene, man ti brišem ono napuhavanje tam sa M. :-))

    avatar

    27.07.2014. (10:57)    -   -   -   -  

  • križar

    Upravo ti nadjenuh moj nick za tvoj nick - tirkizna, a evo i zašto (malo psihologije prerađene na moju)

    Kompleksni, maštoviti i originalni, tirkizni ljudi imaju visoka očekivanja od sebe. Prijateljski i pristupačni, s njima je lako komunicirati. Oni su kreativni mislioci i osjetljivi. Govore iz srca, vole dijeliti najskrivenije misli i obično imaju visoko razvijene intuitivne sposobnosti. Iako izvana izgledaju mirno i uravnoteženo, ispod površine se s vremena na vrijeme može pojaviti pravi kaos prepun emocionalnih uspona i padova.

    Tirkizna TI, posjeduješ jasnoću misli i komunikacija dolazi lako od tebe za nas. Imaš duboku potrebu za emocionalnom ravnotežom u životu, kako bi mogla izraziti svoje nade i snove bez obzira koliko idealistički se oni činili.

    avatar

    27.07.2014. (10:58)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    U čak dva komentara na tvoj post pojavljuje se meni izuzetno vrijedna (za život i razumijevanje sebe - žene) knjiga Žene koje trče s vukovima! Nekako već vidim pripadnost....:))))

    avatar

    27.07.2014. (11:27)    -   -   -   -  

  • NF

    u "Stiller"u mi je najbolja igra identitetima, max frisch autor

    avatar

    27.07.2014. (12:44)    -   -   -   -  

  • tiana

    Kako započeti a onda još i napisati ono što sada prolazi mislima mojim. Jedan čovjek-žena sam jedinstvena i jedina, kao svi mi nadošli ovom svijetu da budemo taj dio njega. Nezamjenjivi, iako uvijek zamjenjeni nekim drugim, upravo potrebni jer taj dio koji smo popunili sobom bio bi i ostao prazan da nas nema. Sad bih se osjećala izlišna kad bih svakom od vas ponaosob odgovorila na komentar jer to bi bio odgovor radi odgovora, ali na ovaj način u pokušaju da podijelim ne misli već osjećaj preplavljen cijelom mnom. Jer čitajući vaše riječi nemam misli, one su razum imam osjećaje ili tek onaj jedan najveći i najsnažniji, najpotrebniji kao zrak za život. Sad moram upotrijebiti riječi jednog blogera, čovjeka kojeg ne znam (pod poznavanje podrazumijevam da se nikad nismo sreli, da vjerojatno nikad ni nećemo) ali osobu koju doživjeh istinskim čovjekom za kojeg izgovorena riječ je ona koju nije oblikovao ni razumom ni osjećajima već svojim stvarnim bitkom svog načina života. Bloger je @neverin, bloger koji mi je prvi uputio riječi-komentar na ovom mjestu. Sad sam odužila kao da pišem autobiografiju ali takva jesam, i poanta ove duljine je u ovim njegovim riječima. "Kako objasniti sad već više puta ponovljeno, da se puno lakše nosim sa pokudama nego sa pohvalama, podrškama. Ne zbog toga što mi srcu ne čini sreću već osjećaj posramljenosti da li je to ono što jesam zaslužio!!" - I riječi nisu njegov citat, već suština onog što je on napisao samo ispisano riječima mojim.
    Samo sam čovjek-žena jutros ispunjena osjećajem i sreće i zadovoljstva, pripadnosti ljudima koji razumiju riječ i dijele te riječi i sa mnom i s drugima, bez materijalizma i bez primisli (o izuzecima kojih u svim sferama života i življenja postoje, ne želim i neću govoriti, jer sve dobro što poneki požele izokrenuti u ono drugo je na njihovoj duši i nekom drugom svemiru prepušteno na sud) jer ne samo da mi ugodi već ono ego-ljudsko u meni čini i ponosnom.
    Ja volim nakon ostavljenog komentara pročitati što mi bloger odgovori, i upravo zbog dragi susjedi blogeri:
    @sjedokosi moje djetinjstvo moja je oaza
    @valcer znam, ali djevojčica se samo bila skrila i uvijek je tu, čudno ali u tijelu mene žene ona je njena nutrina.
    @annaboni ako smijem ja bih to shvatila kao čast i bila Brlić Mažuranić.
    @čuvarice ja vjerujem da znaš (ne znam kako i ne znam zbog čega) riječi tvoje uvijek i uvijek i svaki put meni što znače. Kao što ponekad u tvojim riječima utopim sebe.
    @bocaccio vjerojatno nesvjesno, ali tvoje novele i tvoje prve riječi na postu "Otok" su bile inicijator i što ću priznati moram da baš svaki put očekujem tvoj komentar, za svaki njegov nastavak. Rođeni negdje drugdje zbog onog materijalnog života bi bilo bolje i lakše, ali zbog nekog razloga želim biti tu i želim biti rođena u ovoj maloj zemlji koja bi trebala biti divno mjesto za sve nas. Nisam imala do sada zadovoljstvo pročitati, ali svakako hoću. I to je ono što me čini bogatijom od dolaska tu, saznanja koja podijelite sa mnom.
    @križar najteže mi je s tobom podijeliti komentar, jer onda bih izrekla kroz riječ sebe, a to je ono što mi najteže ide. To je ono što ne znam. Vjerojatno smo i u godinama vršnjakinje, ali u tvojim riječima kroz postove, u tvojim riječima kroz komentare ali baš uvijek bez obzira na duhovitosti česte pronalazim predivne riječi koje majka samo zna izreći svojoj djeci i naravno riječi mog oca (on je moja duša). Neću potvrditi ali nikako poreći da tirkiz ja upravo ...........
    @white lilith ti za mene od kada se znamo sa ovih blogostranica si ono nešto drugo od @križar. Moja sestra, prijateljica toplih riječi istinitih i stvarno životnih. Ne kao prolaznik već ona koja ostavlja trag..
    @NF staložen, realan bez puno riječi, s puno ljubavi u sebi (jer Jin je dokaz toga). nije igra, samo poznato, skriveno u otkrivanju prema vani.

    avatar

    27.07.2014. (13:49)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    :)))))))))))sys!

    avatar

    27.07.2014. (14:24)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    HVALA !!! :-)))

    avatar

    27.07.2014. (14:35)    -   -   -   -  

  • zeleno je boja života

    slučajno sam naišla na tvoj blog...vrlo sugestivno ,sviđa mi se.

    avatar

    27.07.2014. (14:54)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Dobar dan Anriet,dotaknuta lepetom leptirovih krila,tijela zaboravljene budućnosti i djetinjeg osmjeha za sutrašnji dan
    Pročitano,upijeno,podsjetnik poznatih mirisa,
    divno t.f.
    :-)

    avatar

    27.07.2014. (15:35)    -   -   -   -  

  • cyrano

    Ja ću još neko vrijeme sačekati i onda ti reći, jesam li ti rekao da ti to možeš tratinčice :))

    avatar

    27.07.2014. (16:12)    -   -   -   -  

  • tiana

    @bijela lili :))))))))

    avatar

    27.07.2014. (17:55)    -   -   -   -  

  • tiana

    @nisa vjerujem da ne trebam ništa:))))))))))

    avatar

    27.07.2014. (17:56)    -   -   -   -  

  • tiana

    @cyrano pamtim, znam........meni i više od dovoljno...:))))))

    avatar

    27.07.2014. (17:57)    -   -   -   -  

  • tiana

    @zeleno je...hvala

    avatar

    27.07.2014. (17:57)    -   -   -   -  

  • lion queen

    umjesto komentara ostavljam pusu... teško mi je komentirati jer sada prolazim kroz veliku promjenu i nisam ni znala da će biti i bolnih trenutaka :)

    avatar

    27.07.2014. (18:52)    -   -   -   -  

  • tiana

    @gueen hvala tebi što tu jesi...

    avatar

    27.07.2014. (20:20)    -   -   -   -  

  • škrpun

    Znaš se prepustiti tom drugom biću u sebi koji te vješto vodi perom
    do zadovoljstva i stoga te lijepo čitati.:)

    avatar

    27.07.2014. (23:22)    -   -   -   -  

  • tiana

    @škrpun hvala za tu i tamo. a nas dvije, razumijemo se....

    avatar

    28.07.2014. (00:36)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ''Prerasla sam otok i nešto drugo me je zvalo, da ga vidim, da ga saznam i upoznam. Učiti sam htjela, upoznavati sam htjela. Nekamo ići ali ne otići.''

    ... izdvojila sam samo ovo, iako bih sve, ali ovaj dio me taknuo...

    avatar

    28.07.2014. (03:08)    -   -   -   -  

učitavam...