Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • Valcer

  Kako stvari stoje, za to ti treba vremeplov ili bar svemirski brod.

  avatar

  16.07.2014. (16:28)    -   -   -   -  

 • jelen

  Vrlo zanimljivo.
  Možda liberalni zapad napreduje prema kardasijanskom modelu :-S
  Na Kardasiji pravosuđe funkcionira na specifičnim temeljima. Svaka presuda je unaprijed poznata i uvijek je ista- kriv je. Čin suđenja ipak se formalno izvodi zato da bi se okrivljeniku (tj. krivcu) kroz proces zorno obrazložila sva pogrešnost njegovog zastranjena s jedne strane, te s druge strane da mu se ukaže na vrhovnu mudrost države.

  avatar

  16.07.2014. (17:52)    -   -   -   -  

 • sagittariusclassic

  ...ma daj, ne drami... Prakticiraš samo kao doljnji i nemaš frke. Osim toga, ako nisi zadovoljan, narediš ostav i ponovno...:)))
  Btw. evo ti i opravdanog razloga da sve snimaš za svoju privatnu kolekciju..:))))

  avatar

  16.07.2014. (18:17)    -   -   -   -  

 • Bookeraj

  postoji niz iznimki od pravila o teretu dokazivanja i presumpciji nevinosti: objektivna odgovornost za štetu, recimo (primjerice, odgovornost poslodavca za štetu nanesenu radniku je takva) - tu onaj koji smatra da nije odgovoran, to mora dokazati. međutim, slažem se da s kaznenom odgovornošću nema igre i da je presumpcija nevinosti ključno, vrhovno načelo ne samo kaznenopravne sfere, već i ustavno pravo, zajamčeno i našim ustavom i međunarodnim konvencijama. razumijem zabrinutost, pogotovo zato što i za lažno optuženog maliciozna optužba, čak i ako on uspije dokazati da je pristanka bilo, ili da je bio u zabludi glede izostanka pristanka, predstavlja trajnu društvenu stigmu. međutim, a s obzirom da se čin silovanja, osim u gnusnim scenarijima gang-banga, odvija u pravilu bez svjedoka, ipak se najčešće poklanja vjera žrtvi, jer bi rijetko tko, s obzirom na traumatizirajuću narav kaznenog djela protiv spolne slobode, pristao na ponovno proživljavanje mučnog događaja. zbog istog razloga je kod kaznenih djela silovanja izrazito velika tamna brojka, odnosno velik je broj neprijavljenih djela.
  iznenađujuće je saznati, ali ono što sam shvatila iz prakse, jest da je malo toliko dobrih glumaca koji bi mogli uvjerljivo prenijeti traumu koje nije bilo, a osim toga, pravosudni djelatnici su u pravilu takvi profesionalci da i najvještije lažljivce obično bez problema pročitaju. u ljudskom faktoru se stoga, po mom mišljenju, krije spas za takve slučajeve, bez obzira na legislativu.

  avatar

  16.07.2014. (20:49)    -   -   -   -  

 • cckck

  Kuda zbrisati? To je pravo pitanje.

  avatar

  16.07.2014. (21:42)    -   -   -   -  

 • Vuk

  Ovo je van svake pameti.

  avatar

  16.07.2014. (22:14)    -   -   -   -  

 • Ronin

  @Valcer, @cckck: jednostavno rješenje, zbrisati u Rusiju. tamo zapadne "vrijednosti" ne vrijede

  avatar

  18.07.2014. (13:37)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Novi post: #Problemicrvenepilule

  avatar

  21.07.2014. (13:51)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Novi post: Kretenska ili obična igra?

  avatar

  28.07.2014. (10:52)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Novi post: Poosy Paradise

  avatar

  01.08.2014. (12:19)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...