Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


 • Bergaz

  Nimalo optimistično. Pitanje je kako će reagirati priroda na taloženje "plastike" po dnu... nekakvim "koraljiziranjem" kao na primjeru brodskih olupina ili...

  avatar

  11.07.2014. (14:52)    -   -   -   -  

 • Demetra

  Ništa zapravo ne znam o sastavu plastike pa ne mogu komentirati. No odavno već nekoliko desetljeća nastojim koristiti platnene vrećice ili kako se nekad išlo na plac, u dućan, košare o šiblja ili rogožar. Konačno su se i kod nas počele skupljati plastične vrećice i ostala plastika pa tko zna možda će u dogledno vrijeme i drigdje biti bolje.

  avatar

  11.07.2014. (15:29)    -   -   -   -  

 • Valcer

  I ja se pitam, možda je GP-ZG blizu odgovoru.

  avatar

  11.07.2014. (15:37)    -   -   -   -  

 • Annaboni

  Samo sam te došla vidjeti

  avatar

  11.07.2014. (17:03)    -   -   -   -  

 • dream-land

  hm...neznam što reči jer se ne spoznam na to...Tebi Hvala!

  avatar

  11.07.2014. (17:04)    -   -   -   -  

 • proricatelj

  Znate li koliko je staro drveno (organski polimer) koplje otkriveno u Njemačkoj. Najmanje 400 tisuća godina? Kako se sačuvalo tako dugo? U dubini zemlje. Pronađene su životinjske (organski polimer) kosti stare oko 2,4 milijuna godine, s tragovima zarezivanje s prirodnom kamenom oštricom. Tako je s plastičnim (organskki polimeri) proizvodima. Netko nam je napunio glavu da će se izdržati 500 godina (zašto ne 478 ili 624 godine). Možda pri nekim uvjetima i desetke tisuća godina, a izloženi suncu će degradirati i nestati. No najbolje je plastične proizvode kontrolirano odlagati. Plastični proizvodi su najizdašniji izvor energije. Ogrijevna moć polietilena (vrećice) je viša od one kamenoga ugljena. A koliko znam Plastik je htio na jednoj tribini progutati dijelove vrećice, jer je to kako ušlo, tako izašlo.

  Nema potrebe histeriziranja plastičnih vrećica. Zašto nitko ne govori ozbiljno o pelenama, dijelovima automobila itd. Nasjedamo na poilitičarske spinove. A zbog uzgajanja pamuka pred desetak godina je Svjetska zdravstvena organizacija objavila da se godišnje otruje milijun ljudi i njih oko 20 tisuća umre. A da ne pričamo kako su opasna osobna vozila. Pa nitko baš o njima nešto ne priča.

  Manje brige što će biti pri odlaganju, više da se otpad pravilno odlaže. A to što će ZG to brzo riješiti o tom, potom.

  avatar

  11.07.2014. (18:30)    -   -   -   -  

 • NF

  pravi znalci uvijek jednostavno logički razmišljaju, a kak će se snaći i obnavljati priroda stalna je zagonetka.

  avatar

  11.07.2014. (20:21)    -   -   -   -  

 • Čuvarica pinkleca

  zanimljivi komentari....pozdrav tebi i proricatelju koji kao i ti uvijek daje još jedan pogled i poticaj da se razmisli

  avatar

  11.07.2014. (21:12)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...