Ljudi čokoladne puti beru i brinu se o kakaovcu. Većina čokoladu nikada probala nije. Zemlje poput Belgije i Švicarske koje niti imaju plantaže kakaovca niti šećerne trske svojataju čokoladu, da nije tužno bilo bi smiješno.
15.07.2014. (09:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iskreno, volim svašta znati, ali ništa manje ni svašta ne znati, a nadasve uživati u čokoladi bez griže savjesti, koliko je to već moguće s obzirom na moju specifičnu osobnu situaciju. Nisam znalac, ni šmeker, dati ću dosta love za kvalitetnu čokoladu, više iz nekog snobizma, i vrlo vjerojatno neću prepoznati kvalitetu. Isto tako ću sasvim rado uživati u nečem što bi mnogi, koji se u čokoladu bolje razumiju, proglasili smećem. Hoću reći, da, volim i kavijar i dimljenog lososa, i jastoga, ali volim i kruh, putar i pekmez, a neovisno i o vlastitom glorificiranju provjerenih i prvoklasnih namirnica, zapravo, ništa i ne mora nužno biti ni domaće, ni eko, ni skupo, ni ..., da bi pasalo i prošlo, samo da je zadovoljen princip, raznoliko i umjereno. Bar idejno, to mi je primarno ;)
15.07.2014. (23:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Valcer
Kakao, visokovrijedna namirnica, i njegov najljepši produkt: čokolada :)
15.07.2014. (07:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dante
Ljudi čokoladne puti beru i brinu se o kakaovcu.
Većina čokoladu nikada probala nije. Zemlje poput Belgije i Švicarske koje niti imaju plantaže kakaovca niti šećerne trske svojataju čokoladu, da nije tužno bilo bi smiješno.
15.07.2014. (09:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Iskreno, volim svašta znati, ali ništa manje ni svašta ne znati, a nadasve uživati u čokoladi bez griže savjesti, koliko je to već moguće s obzirom na moju specifičnu osobnu situaciju. Nisam znalac, ni šmeker, dati ću dosta love za kvalitetnu čokoladu, više iz nekog snobizma, i vrlo vjerojatno neću prepoznati kvalitetu. Isto tako ću sasvim rado uživati u nečem što bi mnogi, koji se u čokoladu bolje razumiju, proglasili smećem. Hoću reći, da, volim i kavijar i dimljenog lososa, i jastoga, ali volim i kruh, putar i pekmez, a neovisno i o vlastitom glorificiranju provjerenih i prvoklasnih namirnica, zapravo, ništa i ne mora nužno biti ni domaće, ni eko, ni skupo, ni ..., da bi pasalo i prošlo, samo da je zadovoljen princip, raznoliko i umjereno. Bar idejno, to mi je primarno ;)
15.07.2014. (23:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...