Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    "BOJATI SE BOGA ZNACI NE USPJETI PREPOZNATI GA;
    TO JE JEDINA GRESKA KOJE SE TREBAMO BOJATI".

    Eliphas Levi - VELIKE TAJNE

    avatar

    01.07.2014. (08:41)    -   -   -   -  

  • borivoj

    U DNK zapisu naučnici su otkrili poruku koja može da se dekodira pomoću aramejskog jezika, kojim je govorio Isus Hrist!!
    Dok su istraživali zapise iz sekvenci DNK u ljudskom genomu poznatom kao „džank DNK“ (zbog nedostatka poznate uloge), naučnici Instituta za tehnologiju Vajominga (WIT) došli su do spoznaje koja je naučni i ostali svet ostavila bez reči: lingvistički stručnjaci identifikovali su informaciju u formi staroaramejskog „Na prvo svitanje zore, Bog stvori zemlju i nebo.“
    Naučnici kažu da su u nizovima DNK videli rupe koje malo podsećaju na kodiranje za biološku funkciju i nose sličnost s uzorcima ljudskog jezika. Zato su angažovali profesore sa Univerziteta „Bob Džouns“, poznate po izuzetno strogim kriterijuma. Dali su im dekodirane segmente DNA da ih prevedu, piše Dnevno.hr.
    Pronađen je kodni jezik koji koristi nizove od dvadeset osam nezavisnih vrednosti, nađen u rasponu učestalosti poznatih pisama. Nizovi nezavisno povezanih vrednosti odraz su strukture sastava reči u ljudskim jezicima.
    Jezična i filolološka ekipa na „Bobu Džonsu“ započela je opsežno poređivanje pisma pronađena u „džank DNK“ s katalogom svakog ljudskog jezika čije je postojanje zabeleženo. Želeli su da nađu slične višejezične teme kako bi mogli da počnu da oblikuju prevode poruka koje leže skrivene u DNK.
    Profesori su bili potreseni kada su otkrili da zaista postoji jedan jezik pomoću kojeg se direktno može prevesti sekvencijalna DNK.
    Jezik u „džank DNK“, koji su naučnici godinama odbacivali kao beskoristan, potpuno je identičan sa antičkim aramejskim. A kad su počeli da prevode, lingvisti su otkrili su da su delovi poruke gotovo prepisani iz Biblije. Ubrzho su locirali citate.
    Na ljudskom genu PYGB postoji jezički sled koji se prevodi kao „Na prvom počinku dana, Bog, stvori nebo i zemlju.“ Ovo je u zapanjujućoj sličnosti s prvim stihom Knjige Postanja: „U početku Bog stvori nebo i zemlju.“
    Gen Bmp3 ima retrotransposon sled koji se prevodi u 19. stihu šeste glave Prve poslanice Korinćanima apostola Pavla: „Zar ne znate da je vaše telo crkva Duha Svetoga, koji je u vama, koga ste primili od Boga? Niste sami“.
    To se ponavlja iznova i iznova tokom celog niza ljudskog DNK: ugrađen ekvivalentni genetski kod drevnog Aramejca koji izgleda kao da se prevodi kao Božja reč svom narodu.
    Metju Bulder, glavni lingvista za projekat i profesor primenjene nauke stvaranja na Unverzitetu „Bob Džons“ izjavio je:
    „Što se tiče dokaza – on je tu. Ovo je, po mom mišljenju, neporecivo. Sama reč Božja, elegantno utkana u naša tela i duše, jasna je kao dan. A lepota ovoga – da je Bog utkao reči istine u naša bića – pokazuje svoju ljubav i čudesa.“
    Naučinici na Institutu za tehnologiju iz Vajominga sad čekaju replikaciju svojih istraživanja i vađenje sekvenciranja „džank“ DNK, kao i da nezavisni izvori verifikuju prevod na aramejski. Tada će započeti proces potpune revizije dosadašnjeg istraživanja i objaviće sva istraživanja i otkrića do danas.

    avatar

    01.07.2014. (08:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    SKANDALOZNO: Humanitarni broj 060 90 11 nije u vlasništvu Hrvatskog Crvenog križa nego privatne tvrtke koja je u predstečajnoj nagodbi zbog duga od 45 milijuna kuna!
    · Autor: Dražen Boroš
    · Datum: srijeda, 18. lipnja 2014. u 19:16
    ·
    Prostor sumnji otvara činjenica da su svi do sada prešutjeli podatak da je Hrvatski Crveni križ za posrednika u prikupljanju pomoći poplavom opustošenih područja izabrao nikog drugog nego tvrtku koja je prema podatcima iz sudskog registra trenutno u predstečajnoj nagodbi na Visokom trgovačkom sudu!!! Još je tragičnije da to nitko ne zna ni u Vladi ni u Ministarstvu financija.
    Koliko ste puta u zadnjih mjesec dana nazvali humanitarni broj 060 90 11? Vjerojatno nikome tih dana nije palo na pamet da se iza te velike tragedije krije možda i neka prijevara jer to bi tek bio pravi zločin.
    Bezbroj puta proteklih dana sva poznata i nepoznata lica pozivala su građane da što češće "OKRENU" dobro poznati broj kako bi svojim donacijama pomogli ljudima koji su doslovce preko noći izgubili sve. Na taj način prikupljeno je preko 60 milijuna kuna.
    Međutim, zanimljivo je da nitko građanima nije rekao jednu vrlo važnu činjenicu: dakle, humanitarni broj 060 90 11 uopće nije u vlasništvu Hrvatskog Crvenog križa nego privatne tvrtke "Moj telekom d.o.o." koja je u vlasništvu Zdravka Markote. Inače, spomenuta tvrtka, registrirana u Zagrebu, bavi se već niz godina pružanjem usluga i izradom proizvoda koji se temelje na komunikacijama i informacijskim tehnologijama. Osim davanja telekomunikacijskih usluga s dodanom vrijednosti (komercijalnim brojevima 06.), tvrtka Moj telekom poznata je i kao autor i realizator interaktivnih TV aplikacija i sadržaja, kao i nagradnih igara.
    Prije nekoliko godina s njom, odnosno tvrtkom "Markot.tel" istog vlasnika Zdravka Markote i njegovog brata Željka, povezivala se afera vezana uz jedan popularni glazbeni show na Novoj TV, a Željko Markota je zadnjih godina također često spominjan uz privatizacijski skandal oko Otoka znanja.
    Ono što posebno otvara prostor sumnji je podatak da je Hrvatski Crveni križ za posrednika u prikupljanju pomoći poplavom opustošenih područja izabrao nikog drugog nego tvrtku koja je prema podacima iz sudskog registra trenutno u predstečajnoj nagodbi na Visokom trgovačkom sudu zbog duga od 45 milijuna kuna!!!
    - HCK je potpisao 2010. godine ugovor s "Moj telekom" d.o.o. kao nastavak ranijeg ugovora sa "Markot.tel" d.o.o. iz 2001. godine.
    - Tijekom veljače ove godine tražili smo novu mogućnost za donatorski telefon i to broj koji bi bio u vlasništvu Hrvatskog Crvenog križa bez posrednika. Na žalost, niti jedan pružatelj usluga fiksne telefonije u Hrvatskoj nije bio spreman ponuditi nam tu mogućnost, potvrdila nam je iz Crvenog križa voditeljica službe za odnose s javnošću Vlasta Vidović Šaša.
    Nažalost, ovu informaciju nitko nije znao do sada. Pitanje je jesu li za ovaj podatak znali primjerice članovi Vlade, prije svih premijer Milanović i ministar financija Lalovac koji su se velikodušno odrekli PDV-a na pozive pa je cijeli iznos išao u huumanitarne svrhe. Zašto nitko iz HCK nije ni u jednom trenutku izvijestio javnost da između građana i njih postoji privatni posrednik na čiji je račun došlo više od 60 milijuna kuna?
    Isto tako, nitko ne zna je li se Moj telekom d.o.o. odrekao provizije i svoje zarade?
    Stanovnici poplavljene županjske Posavine obratili su nam se pismom u kojemu sumnjaju da bi se i s ovom humanitarnom pomoći moglo dogoditi nešto slično kao i s onom za žrtve poplava u Velikoj Gorici i okolici 2010. godine kada je prikupljena pomoć na kraju dijelom završila u Srebrenici.
    - Nadamo se da ovoga puta ipak nitko neće staviti "šapu" na humanitarnu pomoć koju su nesebično prikupljali građani Hrvatske za nas kojima je pomoć najpotrebnija. No sumnja postoji, tim više jer su nam prešutjeli vrlo važnu činjnicu da se novac prikuplja preko posrednika. Budući nam nitko ne zna odgovoriti kako se provjerava broj telefonskih poziva te je li zarada zaista onolika koliko se prikazuje, smatramo da bi se u sve trebale uključiti i državne institucije – Porezna uprava, DORH i policija, ako kojim slučajem do sada nisu znali za ovo, poručuju poplavljeni Posavljaci koji su na ovo upozorili i Hrvatsku televiziju, ali Radman i društvo nisu smatrali da je o tome potrebno izvijestiti javnost.

    avatar

    01.07.2014. (08:44)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Dragi prijatelji, ljubitelji umjetnosti,

    Pozivamo vas sutra, srijeda 02.07.2014. u 20 h u Kastav u ISOLEE BAR na otvorenje
    retrospektive slika umjetnika - slikara ŽUPEC ROBERTA , ulja na platnu i skulptura.

    Naime, radi se o retrospektivi radova nastalih u posljednje četri godine.

    Biti će izloženo cca 25 slika - ulja na platnu i
    cca 7 skulptura.

    Gost večeri biti će naša poznata opatijska ćakavska pjesnikinja MARINA ČESEN .

    Radujemo se zajedničkom druženju. Dobrodošli .

    avatar

    01.07.2014. (08:46)    -   -   -   -  

  • borivoj

    U Komisiji upozoravaju da je stanje na tržištu rada i dalje, unatoč nekim pomacima, teško, a korist od oporavka ne ostvaruju svi jednako

    Tržište rada u EU postupno se oporavlja od krize, ali države članice moraju jače podržati otvaranje novih radnih mjesta. Upozorenje je to Europske komisije iz njezina najnovijeg tromjesečnog pregleda o zaposlenosti i socijalnoj situaciji.

    VEZANE VIJESTI
    Vijesti
    SINDIKATI 'U penziju sa 67? Neprihvatljivo!' POSLODAVCI 'Pa kad će više krenuti reforme?!'
    VLADA USVOJILA PRIJEDLOG NOVOG ZAKONA O RADU Radnici će maksimalno moći raditi 50 sati tjedno
    PRVIH 365 DANA U EUROPSKOJ UNIJI Živimo li bolje? Da, iako to nitko ne osjeća
    Zaključak se ne bavi konkretnim potezima koje bi trebala učiniti pojedina članica, već se poziva na preporuke koje je Komisija ranije dala državama. Ministar rada Mirando Mrsić ističe da Hrvatska provodi preporuke koje joj je dao Bruxelles, a da jedino otvoreno pitanje ostaje problem umirovljenja, o čemu će se dalje razgovarati.

    Dugotrajno nezaposleni
    - Puno smo napravili na provedbi mjera. Novi ZOR je u Saboru, aktivne mjere politike zapošljavanja se već dugo provode i čak smo ih i proširili, a naš program Jamstva za mlade je dobro prihvaćen - ističe Mrsić, najavivši za 10. srpnja sastanak u Bruxellesu s Laszlom Andorom povjerenikom za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost. U Europskoj komisiji upozoravaju kako je stanje na tržištu rada u Uniji i dalje, unatoč nekim pomacima, teško. Koristi od oporavka ne ostavruju svi jednako. Stanje je posebno teško kod dugotrajno nezaposlenih i mladih, kao i kod žena.

    - Mnogi se i dalje suočavaju s ozbiljnim poteškoćama pri pronalaženju posla, a posebno oni koji su dugo vremena bez posla. Prioritet je omogućiti svim mladim osobama stvarnu priliku na tržištu rada, što se ostvaruje provedbom programa Jamstvo za mlade. Treba učiniti više i za osobe koje su dugo bez posla - istaknuo je Andor.

    Nepuno radno vrijeme
    Ti se zaključci, naravno, odnose i na Hrvatsku koja prema podacima Eurostata spada u sam vrh crne europske statistike kada je u pitanju tržište rada. Stopa nezaposlenosti u nas je u travnju, nakon što je već krenulo sezonsko zapošljavanje, iznosila je 16,8 posto. Višu stopu nezpaoslenosti imaju jedino Grčka i Španjolska. Imamo i veliku nezaposlenost mladih, kao i velik broj dugotrajno nezaposlenih.

    U Komisiji su uočili još neke trendove na tržištu rada u Uniji. Jedan od njih je rast zapošljavanja na određeno ili na nepuno radno vrijeme, koji sve više zamjenjuju stalno zaposlenje. Upravo je zapošljavanje na određeno ili na nepuno radno vrijeme, posebno u sektoru usluga, i glavni okidač oporavka europskoga tržišta rada, zaključuje se u pregledu.

    Tehnološki napredak
    - I u budućnosti će se sve više ljudi zapošljavati na određeno vrijeme i na nepuno radno vrijeme. To je posljedica tehnološkog napretka, Internet je jako promijenio i tržište rada i donio fleksibilizaciju, htjeli mi to ili ne. Više nema zaposlenja za cijeli život. Ni sami radnici više ne žele cijeli radni vijek provesti kod istog poslodavca - ocjenjuje Ante Babić, neovisni ekonomist.

    Proučavajući stanje na tržištu rada, u Europskoj su komisiji došli do još nekoliko zaključaka. Jedan od njih je da je razina zaposlenosti u Uniji danas niža nego prije krize: dok je sredinom 2008. u EU bilo zaposleno 230 milijuna ljudi, danas ih je šest milijuna manje.

    Sele mladi i obrazovani
    Nadalje, stope nezaposlenosti u Uniji, unatoč nekim pomacima, i dalje se kreću oko povijesno najviših razina. Tako je stopa u travnju, prema podacima euro-statistike, iznosila 10,4 posto, dok je povijesni maksimum bio u prvoj polovici prošle godine, kada je nezaposlenost dosegla 10,9 posto. Kriza je povećala i mobilnost radnika. Poljaci i Rumunji sele manje nego prije, ali glavnina migranata i dalje dolazi iz zemalja srednje i istočne Europe.

    Vratio se i trend odlazaka radnika iz južnih članica Unije, koje je kriza teže pogodila. Migranti na rad najviše odlaze u Njemačku, Veliku Britaniju, Austriju, Belgiju i skandinavske članice. Najviše sele mladi i visokoobrazovani.

    avatar

    01.07.2014. (08:47)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,



    Za sudionike likovnog natječaja Ex-Tempore Funtana 2014. Koji dolaze sa područja Rijeke omogućili smo pečatiranje podloga i prijave na adresi :



    Art Paleta d.o.o.

    Šime ljubića 4a

    (iza RK Korzo)

    51000 Rijeka



    Kontakt info:

    Tel. 051 321 361

    Fax. 051 321 362

    Mail: info@paleta-art.hr



    Kontakt osoba : Zrinka Dobrovolny



    Turistička zajednica općine Funtana
    Bernarda Borisia 2 – 52452 Funtana
    Tel. : +385 (0)52 445 119
    Fax. : +385 (0)52 445 124
    Web: www.funtana.com

    avatar

    01.07.2014. (08:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...