Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


 • kalu

  jesi li vidio novi video od vitalija

  avatar

  20.06.2014. (14:01)    -   -   -   -  

 • Igniss

  nope, koji?

  avatar

  20.06.2014. (14:17)    -   -   -   -  

 • Gaz

  Zenske vrse teror na muskarce i to sve samo zato sto je muskarac i sto ima fizicku snagu i sto mu je priroda dala to sto ima dok zena je zavidna,laka i potkupljiva sve u svrho svoga interesa i obicno se okrece trendu bez razmisljanja o posljedicama. Na kraju krajeva priroda ce imati svoju zadnju rijec i selektirati spolove onako kako zeli dali ce zenska biti jaci i dominatniji spol ili slabiji ali sigurno nece odluciti covjek/zena.. danas zena ima prava kao nikad prije u povjesti covjecanstva ispada ko da je pustena sa lanca pa se shodno tako i ponasa pitanje je vremena kad ce muskarci biti sterani u kut a tada ili ce muskarac pokazati zube ili jednostavno propast covjecanstva i totalni kaos medju spolovima a sta tada sljedi ?

  avatar

  20.06.2014. (14:24)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Naravno, imajući na umu što sam napisao na kraju:

  Ovaj realan prikaz odsustva straha kod žena naravno ne treba shvatiti kao nekakvu kritiku ženskog spola općenito ili optužbu da nešto s njim ne valja. Ovdje se radi isključivo o zaštićenosti od posljedica, ne o spolu. Jer, iskreno, kada bi apsolutno sve što ja učinim bilo popraćeno gromoglasnim odobravanjem, mislim da bih se i ja prilično probarabio.

  avatar

  20.06.2014. (14:41)    -   -   -   -  

 • kalu

  picking up girls in a lamborghini without talking

  avatar

  20.06.2014. (14:45)    -   -   -   -  

 • krtica

  hahahahahah meni se sviđaju oni filmovi gdje žena šuti i služi muškarcu

  avatar

  20.06.2014. (20:43)    -   -   -   -  

 • krtica

  pčak mi je i ponašanje Nore u knjizi Henrika Ibsena pretjerano hahahahaha

  avatar

  20.06.2014. (20:45)    -   -   -   -  

 • krtica

  al čuo sam da je prije patrijahalnog sustava vrlo kratko vladao matrijarhatni sustav nebi vjerovali.

  avatar

  20.06.2014. (20:51)    -   -   -   -  

 • Iz njene perspektive

  Uvijek se zapitam kako te tvoja okolina već nije kastrirala :D Naravno, fino pogođeno po običaju.

  avatar

  21.06.2014. (01:49)    -   -   -   -  

 • Pogled izvana

  Tako to uvijek biva, kad klatno ode predaleko na jednu stranu, samo je pitanje vremena kad će pretjerati na suprotnu. Nezgodno je što smo se mi baš pojavili na svijetu u času kad je klatno pretjeralo na stranu ženskih prava. Too bad, štono bi rekli, pali smo u hladnu vodu i valja nam hitro naučiti kako se u njoj pliva, ili ćemo se utopiti.

  Tržišno gledano, one imaju nešto što nama strašno puno treba i znači, i nastoje za to postići maksimalnu cijenu (ne govorim nužno o novcu, mada je i novac često na ovaj ili onaj način uključen u cijenu). Princip na kojem se zasniva cijela kapitalistička kultura je zakon ponude i potražnje, i nitko ne misli da je to nemoralan zakon. Ako prodajem starog Fiću koji vrijedi 200 kuna, a oko mene se pedeset frajera gura da mi ponudi 10 ili 50 puta više - pa zašto da ne odigram licitaciju i uzmem najviše što mogu?

  Nedavno sam kupio psa, i promatram koliko sličnosti ima životinjsko i ljudsko ponašanje. Nema jednakosti, zapamtite bijeli vitezovi i feministi, i svi ostali na svijetu - NEMA JEDNAKOSTI, u nijednim odnosima. Ako ti ne vladaš s psom, on će naći načina da vlada s tobom. Jednako je i u ljudskim odnosima, neka mi senziblni tipovi oproste na usporedbi. (Nadam se isto da se dražesni psići ne će urotiti protiv mene što sam ih usporedio s ljudima ... :-)
  Uostalom, feminizam ni ne radi na jednakosti, nego na ženskoj dominaciji. No ne bih sad o tome, to je posebna priča.

  avatar

  21.06.2014. (05:01)    -   -   -   -  

 • Tzar

  e jeben ti kako sam se sad iznervira, nisan odavno ovako - subota ujutro - čestitan, uspia si mi pokvarit vikend... >:[

  al don't shoot the messenger...

  nemogu dočekat dan kad ćemo svi shvatit da nije problem u ženama - mogu one svirat kurcu kolko god oće ako nema niko da ih pokriva. problem je šta ih bezuvjetno štite degenerični debilni muški bukkake vitezovi!

  to je zlo društva! prvo njih treba istrijebit pa će se onda sam vratit natural balance...

  avatar

  21.06.2014. (09:32)    -   -   -   -  

 • Tzar

  evo sad san krenia da ću izać iz kuće i vratia san se s vrata nazad da još nešto napišen jer mi je još palo nešto na pamet - toliko san iznerviran!

  znači - di problem počinje? počinje sa "u pubertetu sam i osjećam neodoljivu privlačnost prema lošim dečkima"!

  a jeben ti mater - ti ćeš - ti osjećaš privl- MA JEBEN TI MATER SMRDLJIVU!!!

  pička ti materina gubo jedna poanta cilog feminizma je bila da se loši dečki uklone da bi žena imala sretan život, a sad tu nakon svega dođe nju privlače loši dečki?!

  o jebem li ti mamicu - dođi u Teheran, dođi u Arabiu živit kad te privlače loši dečki pička ti materina smrdljiva rahla! pa ćeš vidit privlačnosti svaki dan kad te isprepička štapon - a ispada da tako točno i triba - triba bit musliman, ovaj zapad je cili u kurcu - jebeš ovo sve...

  avatar

  21.06.2014. (10:05)    -   -   -   -  

 • krtica

  a ko su ti bijeli vitezovi? ne mogu na blogu pronač

  avatar

  21.06.2014. (12:31)    -   -   -   -  

 • krtica

  @tzar postoji jedan teorija urote da je uloga feminizma u svijetu ta da se poveća masa radne snage i poveća broj poreznih obveznika

  avatar

  21.06.2014. (12:41)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  Žene su čudne biljke - U stanju su odbacit nekoga zbog jedne jedine mane, unatoč svih ostalih 99 vrlina, i prihvatiti nekoga zbog jedne vrline unatoč svih ostalih 99 mana.... I onda su kao muškarci problem?

  avatar

  21.06.2014. (15:03)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @krtica: Bijeli vitezovi

  To o matrijarhalnom sustavu je puno kompelksnije nego što zvuči. Kao prvo, takav sustav nije bio ekvivalent današnjeg, već je i dalje sadržavao motiv pravedne raspodjele dužnsoti, dakle nije bio potpuno matrijarhalan već zapravo prilično balansiran. Kao drugo, u njemu nitko nije inzistirao da su spolovi društvena konstrukcija kao što danas feministice inzistiraju. I naposljetku, istinski matrijarhalni sustavi su u suprotnosti s civilizacijom (klikni na link ili tag "civlizacija" za objašnjenje).

  Pisat ću uskoro o Mosuo kulturi.

  avatar

  21.06.2014. (15:35)    -   -   -   -  

 • Tzar

  @krtica: ma šta će se povećat feminizmom nemože se povećat ni kurac...

  više feminizma = manje obitelji, manje djece, raspuštena djeca odgajana na ulici koja se drogiraju i životni vijek in je 30g.

  i kakv je to radna snaga? šta pričaju pizdarije...

  znaš ko se povećava? muslimani! nema tamo feminizma nego žena zna se di jon je misto i zna se šta je familija i šta se smi i šta se nesmi i kako se ponaša! i ima ih svake godine sve više - svako ima familiju i hrpu dice, još koje desetljeće i islam će preplavit svijet! a možda tako i triba pa više neće bit ovakvih pizdarija...

  avatar

  21.06.2014. (17:15)    -   -   -   -  

 • Aštajaznam

  Hesus, koji post.
  Možda i može površnije i jadnije, ali samo možda.

  Uuuuu...šmrc...šugave ku*ke...buhuhuhuhu....vrijeme je da repetiramo kite braćo i pokažemo tim jadnicama u kakav kal guraju kompletnu civilizaciju.... buhuhuhu....

  Ovo ti je ostatak komentatora (skupa samnom) ? Ovo... ??

  Ali ok, svatko ima pravo na svoje veselje, dok ne dira drugog. Ali jest malo nedoraslo i zabavno, zato go on !

  avatar

  21.06.2014. (22:02)    -   -   -   -  

 • dijagonala

  u kojoj to drzavi gdje vladaju feministice i bijeli vitezovi se ne moze osporavati ocinstvo?

  avatar

  21.06.2014. (23:28)    -   -   -   -  

 • Igniss

  @Aštajaznam: ospori bilo koju točku, objašnjenja su dobrodošla

  @dijagonala: U Francuskoj je očevima zabranjeno provjeravati jesu li djeca stvarno njihova, a u SAD-u se ne može osporavati očinstvo nakon određenog roka. Klikni na linkove.

  Činjenica da netko na ove okrutne činjenice reagira ovakvom nevjericom govori puno o uspješnosti indoktrinacije koju je feminizam proveo nad cjelokupnim društvom.

  avatar

  22.06.2014. (01:08)    -   -   -   -  

 • Pogled izvana

  Očinstvo:
  Državu zanima da NETKO plaća za dijete, da ne bi palo na državni teret (socijalna pomoć i te stvari). Da li je taj NETKO biološki otac ili ne, državi je manje važno.
  Molim bijele vitezove i vrle nam feministe da mi objasne moralni profil ženske osobe koja uvali kukavičje jaje u tuđe gnijezdo. Da li takva osoba zavređuje društvenu podršku?
  Nezgodno za dijete? A zašto teret toga ne pada na osobu koja je tu nezgodu izazvala (majku djeteta), a ne na prevarenog muškog partnera?

  avatar

  22.06.2014. (02:08)    -   -   -   -  

 • Vuk

  @Igniss

  Ne samo u Francuskoj vec i u Njemackoj.

  U Njemackoj je do prije nekoliko godina bilo dozvoljeno testiranje ocinstva u privatne svrhe npr, muskarac posumnja da dijete koje smatra svojim nije doista njegovo biolosko dijete i onda odnese uzorak DNA na testiranje u privatni genetski laboratorij. Rezultat toga je bilo da je puno muskaraca saznalo da djeca koju su smatrali svojom nisu doista njihova bioloska djeca vec su im ocevi neki drugi muskarci npr. ljubavnici njihovih supruga. Nakon toga su uslijedile brakorazvodne parnice, parnice za uskracivanje alimentacije i djecjeg doplatka itd. Vrlo, vrlo ruzne situacije.

  I onda je njemacka vlast odlucila da su privatni DNA testovi ilegalni. Objasenjenje je bilo "da se zastite djeca." A pravi razlozi su bili pritisak feministickih grupa, strah politicara da ako ne podrze zabranu DNA testiranja da ce izgubiti glasove zena na slijecedim izborima, te interes drzavnog aparata da monetarna briga za ovakvu djecu ne padne na terest drzvnog budzeta vec da ga placaju muskarci (kao sto je to naveo @Pogled izvana).

  Evo sta kaze Wikipedia:
  Under a 2009 law, secret paternity testing is illegal, and any paternity testing must be conducted by a licensed physician and with the consent of both parents with the exception of sexual abuse and rape cases. Any genetic testing done without the other parents' consent is punishable with a 5,000-Euro fine. Paternity testing with legal standing must be ordered by courts, and court-ordered tests are allowed even against the consent of the mother. Due to a reform in the law, any man who contests paternity no longer automatically severs legal rights and obligations to the child.
  (obratite paznju na ono sto sam boldao)

  Ovo je cisto, nepatvoreno zlo.

  Pure evil.

  The sooner this whole system burns to the ground, the better off we will all be.

  @astajaznam

  Kriticari koji citaju blogove iz manosphere, kao sto je ovaj Ignissov, i onda odluce kritizirati tekstove uvijek slijede istu sablonu: red pljuvanja, red lazne superiornosti, red ad hominem napada na autore itd. Tvoj tekst izvrsno uklapa u ovaj obrazac, upravo kao sto smo to do sada vec puno puta vidjeli na ovom i srodim blogovima.

  Ali, ako se zelis izdvojiti iz te grupe istomisljenika, onda pruzi neku dobro promisljenu i kvalitetno argumentiranu kritiku i pobij teze koje su napisane u samom postu. Nista sto je ovdje napisano nije dogma i podlozno je promjenama kako se drustvo bude mijenjalo.

  Meni osobno, a vjerujem i drugim citateljima i komentatorima kao i samom Ignissu, ce biti drago da naucimo nesto novo sto bolje i tocnije opisuje i analizira stvarne odnose izmedju muskaraca i zena.

  Nismo dogmatici, nismo zatvorenih umova, vec smo otvoreni za nove spoznaje, ali da bi ih prihvatili one moraju snagom svojih argumenata nadjacati sadasnje teze i postavke.

  Posjedujes li intelektualnu snagu da tako nesto ucinis?

  Ili ne?

  avatar

  22.06.2014. (04:51)    -   -   -   -  

 • Zoni

  Sad će se naći netko tko će reći da mi nismo niti SAD, niti Francuska niti Njemačka. I to je istina. No isto je tako činjenica da je Hrvatska u zoni interesa i utjecaja Zapada, tako da društveni, kulturalni i pravni konstrukti nastali na Zapadu prije ili poslije dođu te zažive i kod nas tj. u cijeloj regiji.
  Ako smatrate da pretjerujem, razmislite da li bi u Hrvatskoj bilo moguće donijeti zakon tipa ruskog zakona o anti gay propagandi (kojeg osobno baš ne podržavam, iako ga ne smatram niti najvećim zlom ovog svijeta). Naravno da ne bi.
  Plus, sad smo u EU i htjeli mi to priznati ili ne moramo slušati Brussel u kojem polako na red dolaze i rasprave o zabrani svega što se može smatrati antifeminističkim. A to je sve za što feministice kažu da je antifeministički.
  S pozitivne strane (ili negativne, ovisno o gledištu) Ignissov će blog za nekih 5-6 godina biti čak i aktualniji nego danas. :D

  avatar

  22.06.2014. (13:26)    -   -   -   -  

 • Igniss

  Gotovo sve ove točke su aktualne i na snazi u obliku zakona u Hrvatskoj. Jedina moguća primjedba na njih može biti da se zakoni još ne primjenjuju toliko, ali pravna osnova, "moralni" okvir, javno mnijenje i sve ostalo su itekako dobro utemeljeni.

  avatar

  23.06.2014. (09:27)    -   -   -   -  

 • The Artist Formerly Known

  @Vuk
  Nije toliko problem u "sustavu" ili "okolini" po sebi, nego u ljudima.
  Recimo, u zadnjih 100 godina, na ovim prostorima, za svaku negativnost u aktualnoj politici ili medjuljudskim odnosima ljudi imaju tendenciju kriviti "drzavu" i ko manijaci navaliti "treba rusiti drzavu", spaliti sve do temelja :)
  Umjesto toga, promijeni vlast ili poiticare koji su losi, ne ubit sve skupa.
  I poradi na ljudskim odnosima, jer ne mozes ocekivati kako ce drugi biti dobar prema tebi ako koristis svaku priliku da zaj*es nekog u svoju korist. Ko kad se lopov zali na drugog lopova koji se ranije sjetio nesto ukrasti sto je prvi namjereavao :)))
  Prilika cini lopova.
  Kad pogledas kako su se zene i muskarci vise klase ponasali u 19. ili 18. stoljecu, vidis kako je to bilo ko danas. "Sodoma i Gomora".
  Unistenjem sustava samo nagrabusi obican covjek, koji je sustavom gradio branu od samovolje velikasa robovlasnika i feudalaca.
  Zene su uvijek pronalazile zajednicki jezik s onim tko bi lupio nogom o pod i progurao svoja pravila. Najveci problem su mangine, papci koji misle dobiti nesto ulizivanjem, te dvolicni lopovi (s pocetka) koji podrzavanjem ovih "sranja" misle izvuci nesto za sebe na tudju stetu, ali pile granu na kojoj sjede. Ha :)

  @igniss
  Prije nego vremena smo spominjali kako u Americi 25% zena boluje od nekog psihickog poremecaja.
  Vidi sto kaze ovaj nas psihijatar, zanimljive brojke za hrvatsko drustvo:
  Psihijatar Vlado Jukić: Simptomi u društvu upućuju na određenu nenormalnost

  Rekao bih kako to nema veze s "egzistencijalnom nesigurnoscu" jer nikad prije nije bilo ovakvog bogatsva za obicnog covjeka, hrana i lijekovi dostupni svima. Pa prije manje od 100 godina ljudi su umirali (!) od gladi (!!) i bolesti za koje su psotojali lijekovi ali ih nisu mogli priustiti. I sad je kao veca nesigurnost. Ono, moras bit lud za to.
  Prije ce biti kako mediji i ljudi proizvode psihozu, konzumerizam, isplativo je. Citao sam o velikoj epidemiji narcisizma s kojom se psihijatri susrecu u novije doba. Opsesija kako "moras skupit sve" i kako te netko pokusava zakinuti za nesto sto bi mogao imati, pa se neurozno pokusava zgrnuti cim vise - filmova, novca, cuge, seksa, vanjske validacije od drugih itd.

  Sto ti mislis?

  avatar

  23.06.2014. (13:59)    -   -   -   -  

učitavam...