Komentari

vrgorac.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • putGradine

    Ne uzimam si za pravo da komentiram politikantske igre vase lokalne zajednice iako mi situacija djeluje isprovocirana, ali nije u redu da se Niksu Roso prikazuje u najmanju ruku kao nekog inkvizitora.

    avatar

    19.06.2014. (21:22)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Nitko ga ne prikazuje kao inkvizitora. Ali kao Predsjednik Gradskog vijeća odgovorna je osoba za mnoga pitanja, pa i za pitanje snimanja sjednice Gradskog vijeća. Njegova je odluka da se zabrani snimanje, a ne ničija druga. Ništa nije isprovocirano, već je zatraženo da se i medijima u Vrgorcu omogući ono što imaju mediji u cijeloj državi. Je li provociranje što želimo transparentnost lokalne samouprave dovesti na razinu 21. stoljeća? Po vama krivi smo mi što inzistiramo na potpunom informiranju javnosti, pa i snimanjem sjednica, a ne oni koji to brane. Čudna vam je ta logika.

    avatar

    19.06.2014. (22:17)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    A što se tiče video snimanja sjednica Gradskog vijeća, Grad Metković ih sam snima, za razliku od Grada Vrgorca koji ne da ne snima svoje sjednice, već to i onemogućuje medijima koji su zainteresirani obavljati taj zadatak. Toliko o vašoj definiciji pojma "inkvizicija".
    http://www.youtube.com/watch?v=K5F49T448iE
    Hoćemo li se više naviknuti na demokraciju ili ne?

    avatar

    19.06.2014. (23:17)    -   -   -   -  

  • putGradine

    Ne mislim da sjednice ne treba snimati (dapače!), ali mi u mozaiku ove priče fali jedan kamenčić. Ne znam jer nemam određene informacije, ali to osjećam poučena dosadašnjim čitanjem tvog bloga. Čitali smo tako o SDP-u koja je jedina dobra opcija za Vrgorac, pa onda napad na NL jer SDP-u kradu glasove i sl...voda na ovom blogu uvijek ide na mlin SDP-a. Osim toga i na toj strani (bar na slici vidim) ima pojedinaca s "putrom na glavi" što me navodi da mislim da kao novinar ne želiš biti objektivan. Npr. pretpostavljam da za bilo što novo, kao i za uvođenje te kamere, treba proći određenu proceduru. Pitam se je li ta procedura možda ispoštivana? Osim toga, ako o demokraciji govorimo ona često predstavlja "tiraniju većine", koliko god o njoj (demokraciji) pozitivno mislili, a očito je tko u tom vijeću ima većinu koja je dobivena legitimnim i legalnim putem. Tako pretpostavljam da je predsjednik Nikša Roso samo poštivao odluku većine tog vijeća, a ne da je na temelju svoje osobne odluke izbacio kameru van. Zato nije u redu da poimenice prikazuješ Nikšu Roso kao inkvizitora i stavljaš sliku gdje ima neku grimasu da dodatno izdramatiziraš stvar. Davno sam ja učila o Goebbelsu i njegovim načelima propagande, a vidim da si i ti to dobro proučio. Ni meni se uvijek ne sviđaju odluke naše zajedničke većine, ali poštujem legalitet i legitimitet vlasti. Sigurna sam da će se sjednice ubuduće snimati, a ovo je samo jedan trenutak koji ste medijski "dobro" iskoristili. Eh, kako je teško biti objektivni novinar....
    PS- hvala na snimci...nisam rođaka već odavno vidjela...bravo Milane, sva podrška!

    avatar

    20.06.2014. (11:57)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Roso je samostalno donio odluku da izbaci kameru. O tome Vijeće nije glasovalo na spornoj sjednici. U tekstu iznad vam se nalazi presjek događanja na sjednici, svidjelo vam se to ili ne. A što se tiče moje novinarske objektivnosti, pa zar sam ikad krio da nimalo ne simpatiziram vrgorsku vlast? I dalje sam mišljenja da ne vode Vrgorac prema dobrom i da moraju što prije otići s vlasti i spasiti ovaj narod od daljnjeg nazadovanja. Sve je bolje od ovoga što imamo sada.
    A to što vlast ne simpatiziraju i ostali oporbenjaci u vijeću, nema nikakve veze sa mnom. Ja o vladajućima pišem od 2006., dakle i prije pojave Bobanca i Pranića. A to što ne simpatiziram vlast me nije spriječilo da za Vrgoračke novine pišem vrlo opširne izvještaje sa Vijeća, prenoseći sve najvažnije izgovorene rečenice i stavove, neovisno o tome tko ih je izrekao. Ako mi ne vjerujete, nabavite koji stari broj Vrgoračkih, pa se uvjerite.
    P.S. I drago mi je da se zalažete za snimanje sjednice Gradskog vijeća, ni mi ne tražimo ništa više od toga. Osim što tražim da mi još i vrate praksu dostavljanja materijala za vijeće, što je normalno funkcioniralo do prije neki dan, kad su odlučili da ih više neće dostavljati, bez ikakve najave i objašnjenja zašto.
    P.P.S. Da, i ja sam siguran da će se snimati, jer će morati. A to se po vladajućima samim po sebi nikada ne bi dogodilo. Još 2009. se predlagalo da se uživo prenosi sjednica na radio, pa je to odbijeno. Pa je traženo snimanje 2013., pa je odbijeno. Više je konačno trenutak da se to dogodi.

    avatar

    20.06.2014. (15:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...