Komentari

catwoman009.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • www.mojarodnagruda.de

    I to sve valja razumit.
    Pozdrav!

    avatar

    10.06.2014. (18:53)    -   -   -   -  

  • ian.b

    Obično je vlastiti preobražaj teško predstaviti drugima. Dati mu validan i vividan kontekst zajednički svima. Možda pokušati objasniti osjećajima koji su sadržavajući svima, a koji ne robuju neologističkim složenicama, već svojom prostošću osvajaju vjerodostojnost i kod drugoga otkrivaju povjerenje u iskaz. Moglo bi se reći kako je potrebno otkriti adekvatnu artikulaciju razumljivosti svima. Previše novih pojmova i strukturalnih značenja u različitom kombiniranju riječi stvorit će uzbunu, jer um naviknut određenim algoritmima, za nove mora dobiti na vremenu, što za njega predstavlja napor koji će pokušati izbjeći ignoriranjem. Najteže umu je usvajanje novoga, jer ono iziskuje obradu uzročno-posljedičnih veza kako bi se taj novi uveo u pretince usvojenih, a to je naporan proces. Čitajući Krležu i njegove poliglotske tirade, enciklopedijske obrasce i preprepreduge rečenice, zamarao sam se ne otkrivajući ništa novoga što već netko drugi nije na jednostavniji i pristupačniji način elaborirao. Kada riječ, a pogotovo rečenični slijed postanu sami sebi svrhom, tada ono što se s njima treba reći - jednostavno izostane.
    Komunikacija, uspostavljanje komunikacije je ono najbitnije, smatram. Pa čak i sa samim sobom. Nju nužno mora slijediti spremnost prihvaćanja novoga - Erosa, odnosno bijeg Thanatosu. Erosu živom, krvnom i pojavom jednostavnog (stvarnog) u svojoj strasti. Tako je i Klimt razumijevao umijeće uspostave komunikacije s gledateljem njehovih slika. Sablažnjivao je osobe nespremne prihvatiti novo. Inzistiranje na idealu svakodnevnog Erosa i suprotstavljanje akademskom idealu sterilnog Erosa, nije ništa drugo do pokušaj demistificiranja uvriježenih tabua, zapravo potrebe za usvajanjem novoga.
    Pa tako kada Ciceron kaže: "Filozofirati znači naučiti kako treba umrijeti,", Montaigne će ispravno zaključiti: "Tko je naučio kako valja umrijeti, naučio je kako ne treba robovati."

    avatar

    11.06.2014. (10:15)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Hvala Ti, @ Ian.B 7a 7aista konstruktivan i inspirativan osvrt. :)

    Ra7mišljala sam sinoć kako bi divno bilo da sam pjesnikinja poput SarahB ... E, onda bih napisala čudesne priče što su mi se i7događale tijekom tih spiritualnih preobra7bi. No, opet ti bi sve to bilo preintimno 7a svačije oči ... Napisat ću Tebi, i SarahB osobno.

    A onda mi Vi dvoje možda pomognete naći neku 7latnu sredinu 7a javnost ...

    Ovo što sam napisala doista je poslijedica mog višegodišnjeg i7učavanja obra7ovne web stranice spomenutog psihoterapeuta, i konkretnog osobnog iskustva. I odiše tim stilom, koji je, sada vidim, jasan samo onima koji su već prošli dotičnu praksu.

    A ostalima je to kao mnogima kada slušaju Slavka Kulića. Ili čitaju Krležu, slažem se. ;)))

    Dobar savjet 7lata vrijedi. Hvala Ti velika. )

    Kada bih barem mogla u7vratiti istom ili približnom kvalitetom ... :)

    avatar

    12.06.2014. (22:59)    -   -   -   -  

  • Boris

    Što se tiče ovih ljudi koji psihički stradavaju, to mi je jako žao, jer to je zaista zbog toga što ne poznaju koncept rješenja. Prije svega , kao i kod svih drugih štetnih navika, radi se o naučenom ponašanju. To su samo štetne navike. Uzgred je potrebno izvjesno samoobrazovanje, potrebno je usvojiti nekoliko ključnih principa, i onda ići na promjene ponašanja, odnosno mjenjanja sebe. To i nije tako teško, koliko je teško ljudima mjenjati ustaljeni oblik razmišljanja. Zbog negativnog pristupa u razmišljanju čovjek jednostavno zamrzi sebe. Tada je stvar propala. Moraš sebe voliti, da bi mogao voljeti i druge. Kad zavoliš sebe onda zavoliš i čitav život, cijelu prirodu i sav živi svijet. Nema mržnje prema nijednom stvorenju jer znaš da se to uvijek reflektira samo tebi. Ako netko može biti dobar sam po sebi, ali ne tako da svatko sa tobom može činiti što hoće ( jer to je opet izvor frustracije ), onda sama duhovnost po sebi nije problem, jer ta osoba nesvjesno primila je Duha Svetog, i ona toga ne mora biti ni svijesna. Ja bih rekao da te osobe imaju intuitivnu spoznaju Boga, i to je onda opet Božji dar. jer sve dolazi od Boga. Čovjek treba u svom izlječenju koristiti sve metode koje mu pomažu osim čaranja i bajanja ( vračke ). Tko god što radio da bi pomogao ljudima, ako to naročito radi na slavu Božju ( u ime Isusa Krista, ili samoga Boga Oca ), sve može biti dobro, jer mi nikada nemožemo znati zašto Bog čini određene stvari, a on to uvijek čini preko drugih stvorova. Ako netko ne shvaća ( ne prima ) postojanje Isusa Krista, a prihvaća postojanje jednoga Boga ( to je ključni element ), mi neznamo zašto je to tako, i zato to ne bi nikada smjela biti brana među ljudima. Najgore je kada se netko protivi nećemu, a nerazumije zašto, nerazumije samu pojavu ili događaj, i tjera svoje. Mi trebamo poštivati svakog čovjeka, i žalosno je kad se netko ruga s drugim, a ne vidi da to ruglo upravo pripada njemu. Tih pojava je bilo dosta u samoj komunikaciji na blogu Nova politika. Mnogi su razmišljali da ja "navlačim osobu" na svoju uvjerenja, ili možda vjeru, pa su se osjetili ugroženim, što je notorna glupost. Zato priče koje pričamo , dobro bi bilo da prezentiraju naše vlastito iskustvo, jer sve su knjige gotovo već napisane o svemu tome, mi bi trebali govoriti o svojim životima, ako mislimo da bi im to moglo pomoći. Međutim nitko nikome u biti ne može pomoći bez obzira na priče kakve bile, ako sebi čovjek sam ne pomogne u suradnji s Bogom, bio svjestan ili nesvjestan toga događanja.

    avatar

    12.06.2014. (23:20)    -   -   -   -  

  • catwoman

    7a početak, 7a ra7bijanje leda privatnosti, malo i7 moje privatne korespondencije s Borisom, koja ga je navela na ovaj prethodni osvrt :

    "Neki dan sam si sama radila terapiju transformacije karmičkih obra7aca, u krevetu čim sam se probudila, a pored glave su me gledale mile okice najmanje Orhideje. Pružila mi je šapice i prela, tako da sam se mogla duboko opustiti i upustiti u slike koje su nadola7ile, sjećanja i maštu: što bih drugo učinila da nisam prethodno, kako bih se tada osjećala ? Da ti sada ne pričam cijelu priču ... Orhideja je 7aista u tom vremenu bila moja vodilja, podržavala me u finom, mirnom i koncentriranom stanju svojom opuštenom i po7ornom prisutnošću. Inače, to se prakticira s voditeljem terapeutom, koji daje i bioenergiju da se lakše opustiš ... Ja sam se sada prvi puta vodila sama, a maca mi je bila bioenergijski i7vor podrške. :)

    Anđeli su oni ... uvijek se i7nenadim kako me opominju da ne 7agori ručak, da 7aključam vrata, i neke puno, puno važnije stvari koje trebam 7nati ... "

    I sad nek mi netko kaže da životinje nisu naši iscjelitelji, i naši vodiči ?

    avatar

    12.06.2014. (23:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...