Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • borivoj

    http://www.kovren.com/kovren/index.php?option=com_content&view=article&id= 48&Itemid=53&lang=hr

    m.b. kovren

    avatar

    02.06.2014. (08:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Muškarci su "glupi" i njima nekad trebaš nacrtati da nešto očekuješ, jer ako im ne nacrtaš, sami se neće dosjetiti.

    komentar sa BLOG.hr - > Lion Queen @ Rudar

    avatar

    02.06.2014. (08:30)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poplava i "biznis"

    U proteklim tjednima malo tko ostao je ravnodušan na posljedice poplava dosad neviđenih razmjera u Slavoniji, Bosanskoj Posavini i dijelu Srbije. I dok narod koji se nije još potpuno oporavio od ratnih pošasti plače za izgubljenim domovima, a velik dio onih koje poplava nije zahvatila pokazuje nesebičnu solidarnost i šalje pomoć u svim oblicima, zanimljivo je kako se povijest na neki način ponavlja i kako ljudi, bez obzira na povijest ostaju samo ljudi. I tako se čini da je ova poplava prvi puta u zadnjih 25 godina ponovno ujedinila regiju u zajedničkoj namjeri da pomogne onima koji su ostali bez svega, piše na blogu Neka jedu kolače.

    POst sa BLOG.hr

    avatar

    02.06.2014. (08:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    KULTUR ŠOK 2014: revija kulture na Kvarneru

    Mošćenička Draga & Lovran 24.5.2014. od 17.00h

    Organizacija zakuhava i odbrojavanje je krenulo, za početak, evo svih imena, u kasnijim tekstovima objasnit ćemo i predstavljati pojedinačno kao i raspored:

    Nikola Nenadić, kipar, Kruno Čudina,književnik, Dejan Kljun, kipar, performer, Marijan Grakalić,književnik i impresario, Romana Brolih,književnica, Darko Brajković, performer,
    Riccardo Staraj & Midnight Blues Band, književnik i kantautor, Izet Medošević, glazbenik I knjževnik Damir Maras, književnik, Elvis Stanić, jazz glazbenik, Damir Halilić Hal,gitaristički virtuoz, Petar Đakulović, slikar, Nina Hrelja,slikarica, Iva Pevalek, slikarica ,Klas Grdić, slikar, Mirna Sišul, slikarica
    Marija Alexandra Štrajh Ossarius, multimedijalna umjetnica
    Ana Laco, tatoo performerica, Marko Zele & Maroko, glazbenici
    Ljiljana Barković, slikarica, Karma Bus Bitch, multimedija, Tea Žigman,književnica, Andrej Zbašnik,performer, Vanja Michelazzi,književnica,
    Biserka Spajić,književnica, Željko Barišić,performer, Petra Bračko,performerica
    Mario Krajnović, performer Katica Felstinski,književnica,
    Borivoj Bukva, pjesnik, slikar, Zorica Ivčević,knjižvnica, Franko Bušić, slikar, performer, Branko Cerovac, viši kustos, performer, dj Komar….

    avatar

    02.06.2014. (08:56)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Blic vijesti

    - Gradski ured za zdravstvo grada Zagreba podržao je Zeleni ponedjeljak, istaknuvši kako izuzetno cijeni naš rad i aktivnosti u cilju promocije zdravih životnih navika i stilova. Potporu Zelenom ponedjeljku dao je i Nutristo.

    - U sklopu Dana vrtića na Bundeku organizirali smo druženje djece i roditelja vegetarijanaca i vegana. Fotografije možete vidjeti ovdje.

    - Izdvajamo novo na webu:
    a) Fotografije s radionice kuhanja 26. travnja
    b) Fotografije s radionice kuhanja 17. svibnja
    c) Fotografije s radionice kuhanja za studente 10. svibnja
    d) Fotografije s radionice kuhanja za djecu 5. travnja
    e) Fotografije s radionice kuhanja za djecu 7. svibnja
    f) Razgovor s Vedranom Romcem
    g) Fotografije - Lovac pucao na psa!
    h) Vingra d.o.o., PJ Povrće i Voće svemoguće u popustima za članove
    i) Ricky Martin, Jennifer Lopez, Ellen DeGeneres i Lamartine među poznatim vegetarijancima i veganima
    j) Poziv Budi prijatelj životinja
    k) Foto galerija preuređenja ureda
    l) Gdje i kako pomoći životinjama u poplavama

    - Uskoro očekujemo dodatne artikle u našem web katalogu pa vas pozivamo da ga redovito posjećujete!

    - Zahvaljujemo Goranu Pejakoviću što je uključio naše volonterke u svoje predavanje o transformacijskoj komunikaciji.

    - Sudjelovali smo na Vegafestu u slovenskom Mostecu, dok smo u Zagrebu u sklopu kampanje "Iskoristi svoju moć, donesi odluku!" organizirane od strane Otvorene medijske grupacije sudjelovali u programu zaštite okoliša za mlade.

    - ZeGeVege festival sve nam je bliže pa pozivamo zainteresirane za volontiranje da se prijave ovdje. Hvala!

    Zahvaljujemo vam na ljubaznoj potpori i donacijama, a posebice svima vama koji ste proteklih dana pomagali i nama i životinjama iz poplavama ugroženih područja. Vaša pomoć je neprocjenjiva i budite ponosni što ste svojim aktivnim sudjelovanjem spasili tolike živote!

    Vaši Prijatelji životinja

    avatar

    02.06.2014. (09:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Prisega za dobrobit životinja

    Kontaktirali smo sve kandidate za izbore za Europski parlament održane prošlog vikenda da potpišu Prisegu za dobrobit životinja i tako iskažu da je zaštita životinja prisutna i u njihovom programu. Hrvatske kandidate koji su potpisali Prisegu možete vidjeti ovdje.

    avatar

    02.06.2014. (09:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Život svakog djeteta je važan

    Povodom obilježavanja Praznika rada objavili smo jumbo plakate s fotografijom janjeta na putu prema klanju s porukom "Život svakog djeteta je važan". Tom porukom željeli smo skrenuti pozornost na životinjsku djecu koja završavaju ubijena zbog ljudske navike jedenja mesa te pozvati na suosjećanje i poštivanje života svakog djeteta i odraslih.

    avatar

    02.06.2014. (09:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poplave u Hrvatskoj

    Zajedno s udrugom Pobjede i mnogim drugim udrugama za zaštitu životinja te brojnim pojedincima i volonterima, svim snagama uključili smo se u spašavanje životinja iz poplavljenih područja. Akcije spašavanja tekle su sporo i teško zbog manjka stručnog osoblja, pa tim više zahvaljujemo svim volonterima, policajcima, roniocima, vojnicima i pripadnicima HGSS-a na njihovoj požrtvovnosti, hrabrosti i dobroj volji da mnoge životinje prebace na sigurno. Kako su već volonteri u Posavini na izmaku snaga, a nitko ne preuzima odgovornost za spašene životinje, s udrugom Pobjede uputili smo javni apel državnim i javnim institucijama da preuzmu odgovornost za spašene životinje. Fotografije sa spašavanja možete vidjeti u našim foto galerijama na Facebooku, a video na YouTube-u.

    avatar

    02.06.2014. (09:03)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poruka iz carstva vilenjaka



    Pazi na svoje riječi

    Prevela i komentirala Niara Tiziana Mattera

    Poruka: “Želim ti ispričati o riječima, koje tako lako izlaze iz usta ljudi, da oni u međuvremenu svojem govoru više ne posvećuju potrebnu pozornost. Svaka riječ je kao strijela, odapeta lukom misli. Onaj koji ih odapne, također je odgovoran za njih, da ne bi bile kao divlji konji koji slobodno odjure u svim smjerovima i u svom naletu pregaze sve na što naiđu. Riječi mogu donijeti radost ili hrabrost; one mogu pokloniti nadu ili ljubav, ali i prouzročiti strah i patnju i često još dugo ostaju žive u srcu onoga koji ih primi.

    One su univerzalni ključevi naših misli; govor onaj koji ih izražava i povezuje jedne s drugima i omogućava im da se očituju i postanu aktivne. Svaka riječ bi zato trebala biti poput note, koja točno zauzima svoje mjesto u skladu glazbene melodije. Ta glazba može biti slatka ili moćna, značajna ili anonimna, tvrda ili strašna – ovisno o “udarcu” i o mozaiku nota u partituri.”

    Preporuka: “Tvoja misao bi trebala jasno i svjesno odabrati riječi koje ćeš koristiti, jer su one objelodanjenje energije misli; one su njihovi prijenosnici, kroz koje se misao očituje. A energija je tim snažnija, što se više koncentriraš.
    Neka snaga tvoje volje dolazi iz srca, tako da se ono što kažeš ne prelije nasilno poput rijeke pri poplavi emocija, bijesa i naglosti uobičajenih osjećaja. Neka tvoje riječi, ako je moguće, budu zagrljaj duše i prenose istinu i ljubav koju nosiš u srcu.”

    Komentar: Već sam često razmišljala napisati nekoliko redaka o značenju riječi, jer mi je dobro poznata i svjesna moć njihovog djelovanja. Ideja je bila prisutna u mom duhu, no nekako se još nije bila jasno oblikovala. Eto, jučer sam osjetila nadahnuće izvući kartu vilenjaka, da vidim što imaju za poručiti – i kako možda i sami primjećujete, tema je postala zrela.

    Odavno sam nekako instinktivno osjećala da nije svejedno koji izraz upotrijebljavam pri opisu neke situacije, jer samo malom nepažnjom mogu promijeniti cijelo prikazanje događaja i pridodati nešto što uopće nije bilo prisutno ili unijeti svoje emocije, koje uopće nisu bile nazočne.
    Sigurno vam je iz primjera u životu poznato, da bi primjerice, 5 sudionika jednog te istog događaja, ispričalo 5 različitih priča, ukrašenih osobnim emocionalnim pridjevima, već prema tome koga je što „dodirnulo“. Jedan je osjetljiv recimo na plač male djece, drugi na postupak ljudi prema životinjama, treći pak na sudske odluke, na autoritete itd. itd. – uvijek ovisno o našim vlastitim, još neriješenim životnim temama, koje smo sa sobom donijeli iz prijašnjih života ili doživjeli u ovom, čiji uzroci (čitaj nanesene povrede) najčešće leže u ranom djetinjstvu i određuju našu buduću emocionalnu osjetljivost.

    Na ovom bih mjestu željela navesti izvadak iz „reading-a“ poznatog američkog „spavajućeg proroka“ Edgara Cayce-a, koji je u stanju hipnoze u koju se sam prenio, bio postavljao dijagnoze sa 100%-tnom sigurnošću, kao i preporučavao terapije, čije je ljekovito djelovanje bilo potvrđeno od nekoliko liječnika, koji su s njim radili.

    „Govorite nježno, govorite ljubazno onima koji posustanu. Vi ne znate NJIHOVU vlastitu napast, niti malenkost njihovog razumijevanja. Ne sudite ovu ili onu aktivnost drugoga; radije molite neka svjetlo sjaji čak i u NJIHOVIM životima, kao što je to UČINILO u vašem.“

    ------------

    lp, Borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    02.06.2014. (09:04)    -   -   -   -  

  • borivoj

    " U blatu do grla " - nova je sportska

    disciplina sve prisutnija u nas hrvata

    Počeo sam da se bavim sportom:

    dižem kredite, preskačem rate i

    plivam u dugovima...


    Napomena: Autor ove sportske discipline nepoznat,

    a mogao bi biti barem jedan od nas, - živućih hrvata!

    avatar

    02.06.2014. (09:14)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Pridružite nam se!




    Alternativno liječenje gihta

    Giht, također poznat kao urični artritis ili kristalno-induciran artritis, je jedna od najstarijih poznatih bolesti.

    U 17. stoljeću, širenje gihta u Velikoj Britaniji poprimilo je skoro epidemijske razmjere.

    Bolest je gotovo isključivo napadala bogati sloj društva i plemstvo, pa se stoga nazivala i bolest kraljeva.

    Giht je dobar primjer bolesti povezane s nepravilnom prehranom i pretjeranom konzumacijom alkohola.

    U normalnom stanju organizma, mokraćna kiselina se razgrađuje u krvi i eliminira se preko urina.

    Ako tijelo povećava proizvodnju mokraćne kiseline ili ako bubrezi ne eliminiraju dovoljno mokraćne kiseline iz tijela, njena koncentracija u krvi se povećava.

    Pročitajte više




    Šparoga - više od hrane

    Šparoge su se prije smatrale delicijom. Pronaći ste ih mogli samo na bogataškim stolovima.

    No, danas je ova super-namirnica dostupna svima - šparoge možete kupiti na tržnici i u trgovačkim centrima.

    Možete se uputiti u branje divljih šparoga, što ujedno djeluje i kao antistresna terapija.

    Šparoga, lat. asparagus je višegodišnja biljka iz porodice ljiljana.

    Jedna je od najstarijih samoniklih kultura na Mediteranu. Cijenjena je kao delicija već više od 2000 godina.

    Neke se vrste koriste za prehranu, dok druge samo za liječenje - poput Asparagus racemosus, znane kao Šatavari, koja se već tisućama godina koristi u Ayurvedi.

    Pročitajte više

    avatar

    02.06.2014. (09:43)    -   -   -   -  

  • borivoj

    JIVATNA in PanPogan

    Spoštovani (a) Borivoj,

    DOBRODOŠLI v prostore Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin še pred poletjem in oddihom:


    Lep pozdrav in vljudno vabljeni k udeležbi,
    Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin
    _____________________

    Prijava in kontaktne informacije
    Zelo bomo hvaležni, če boste te novice posredovali tudi tistim, za katere mislite, da bi jih te novice zanimale. Če se želite
    naročiti ali preklicati prijavo na e-novice, lahko to storite preko naše spletne strani, ali pa nam to sporočite po elektronski
    pošti.

    Anti-SPAM obvestilo
    Nihče ne mara SPAM-ov. Tudi mi ne. Da bi preprečili zlorabe, naš kontaktni seznam uporablja dvojni pristopni postopek. To
    pomeni, da boste, ko ste izpolnili obrazec na naši spletni strani, prejeli od nas elektronsko pošto. Preden vas dokončno
    postavimo na naš kontaktni seznam, boste morali odgovoriti na ta naš e-mail. Tako bomo prepričani, da ste se na novice
    prijavili vi (in ne nekdo drug v vašem imenu). Prijaviti se je potrebno le enkrat; kadarkoli lahko zahtevate, da vas s seznama
    odstranimo (bodisi preko obrazca na spletni strani ali pa na to sporočilo odgovorite z besedo »ODJAVA«, ki jo vpišete pod
    predmet e-maila).

    Spletna stran: http://www.jivatma.si
    Elektronski naslov: drustvo@jivatma.si

    Obstoj in delovanje Teozofskega društvo Jivatma sta odvisna od donacij in prostovoljnih prispevkov, zato je vsak prispevek
    dobrodošel. Možnosti prispevanja si lahko ogledate na naši spletni strani.

    avatar

    02.06.2014. (16:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...