Komentari

nikefuriosa.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • You know Who

    Bologna kao i ti - Nike la Dotta, Nike la Grassa, Nike la Rossa.
    Idemo po toplomjer?

    avatar

    31.05.2014. (16:08)    -   -   -   -  

  • kaparoculica

    Uzivala sam :))) tnx. I ostani bas takva.

    avatar

    31.05.2014. (17:25)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    Prekrasan putopis iz tvoje perspektive,ali eto..obiđe i ja Bolognu s tobom 12 dana prije svoje kćeri koja će na maturalac tamo. a portici... po njima je moja krsna kuma sagradila svoju haciendu u Španjolskoj ( prije 30 godina), priča o trgovkinji i 2-kratnom radnom vremenu (priča o radnom vijeku moje mame - bez onog egoizma, arogancije i ispraznosti (Rodeo drive i Julia Roberts u Prety woman - što ti je ispraznost umišljenosti!)) i za kraj slažem se s tobom. Neptun i crkva?!, ma ne to za kraj, u mojoj obitelji bolognese je jedan od najdražih objeda (po originalnom receptu). Čekam slijedeći putopis, sretno! :)

    avatar

    31.05.2014. (23:45)    -   -   -   -  

  • Nike

    @kaparoculica, hvala :-)

    @White lilith, hvala tebi na lijepom komentaru. Rado bih ja kod te tvoje kume na haciendu, jako me zanima kako ju je sagradila ako su joj Portici bili uzor. Mene su jako dojmili.
    Bolognese i ja volim, ali onako kako sama pripremam - zanimljivo izvrsne bolognese pojeli smo u Pompejima :-) Mrak su bili.
    Dvije gospođe koje su bile s nama za stolom su nam rekle da su u Bologni jele bolognese i da nije bilo dobro.
    Da sam bila malo duže u Bologni (bar cijelo jedno popodne), vjerujem da bi bilo više relevantnih informacija, ali za dva sata - zadovoljna sam.
    p.s. Dok se kuha sljedeći dio putopisa, možeš pročitati Pompeje iz prethodnog posta - totalno su genijalni :-) :

    http://nikefuriosa.blog.hr/2014/05/index.html#dan8

    @svi, tek sam sad skužila da su mi odsjekli fotografije pa možete kliknuti na njih, posebno na ove vodoravne.. mučim se po dana da ih prilagodim stranici bloga i onda... ah.. mislim, smeta me jer nikad ne fotografiram da sječem npr prozor na zgradi ako fotografiram baš prozor.. al nema veze ... poslužit će :-)

    avatar

    01.06.2014. (00:08)    -   -   -   -  

  • kaparoculica

    Cestitka blogu dana!
    Zasluzila si :))))))
    Bravo!

    avatar

    01.06.2014. (07:51)    -   -   -   -  

  • Valcer

    Divan putopis, i zasluženo bloger dana!

    avatar

    01.06.2014. (08:07)    -   -   -   -  

  • saudade

    odlična i izvrsna, sa svim potrebnim začinima i savršeno odmjerena, takva da kad završi tekst - trebaš još :-)
    savršen primjer kako putovati bez turističke groznice i drugačije - toplomjer bi bio najbolji mogući suvernir s putovanja ikad.
    meni se osobno najviše svidio autić, mater matera idealan prijevod (molim još slobodnih prijevoda ubuduće ;-), a pogled u zrak na balkone samo još jedna suptilna i eterična uspomena s putovanja :-)
    petica!

    avatar

    01.06.2014. (10:29)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ljubomoran sam što i ja ne znan tako lipo opisivati putešestvija!! :-(

    avatar

    01.06.2014. (11:13)    -   -   -   -  

  • Nike

    @kaparoculica, @ Valcer - hvala vam :-) Bome sam iznenađena!

    @saudade - a znaš i sama da sam ja uvijek u potrazi za takvim nekim suvenirima.. par dućančića i svi su redom bili zatvoreni :-/
    što se tiče pustih komplimenata - hvala tiiii... kako ti to lijepo sročiš - pazi samo da se ne umislim :-*
    balkoni, vrata, prozori i pazi sad- "uložnice" za pismena na vratima - su mi slaba točka.. sve fotografije ću tek kasnije objaviti na FB, prvo ide blog kojeg preferiram :-)
    p.s. (znaš da bez toga ne mogu .. onda bi valjda pisalo lat. mater matrum? ili ne..hahaha)

    @geomire - ma neeeeee biti ljubomoran, ja svaki ovaj putopis doslovno "porađam" - ok, ne doslovno :-) nikad kraja, nikad zadovoljna i super mi je da ti se svidilo!

    avatar

    01.06.2014. (12:39)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Povijest kaže, kulture koje izrabljuju, ugnjetavaju, pljačkaju, siluju druge na svaki moguću način, prosperiraju. Iza takvih ljudskih "dosega" ostaju dijela kojima se i dan danas divimo. Me je lijepo, baš je, dapače, i nema tu prigovora, i lijepo je to obići, i bravo ti, ali zapravo, budem pomalo tužan kada pomislim kako je nečije uzdizanje bilo isključivo na temelju gaženja drugih. Italija je savršeni primjer istinske tuge ljudskoga društva. Da ne bude zabune, i neovisno o svemu, obožavam Italiju i sviđa mi se tvoja reportaža, dapače, ja bi takve stvari puštao klincima u školi, pa neka uživaju, a i ima se u čemu. Post za 5 plus Eto, ne zamjeri na odmaku, ali baš mi nekako palo na pamet. Srdačan pozdrav i svako dobro ;)

    avatar

    01.06.2014. (16:22)    -   -   -   -  

  • štit2000

    27.05.2014., utorak
    ŠTO ZNAČI NAKON 20-TAK GODINA SERIJAL O "GENERALIMA"? (1)

    Sad upravo gledam i slušam dokumentarnu emisiju (prvi) serijal: "GENERALI" , koje je autor Hrvoje Zovko. Film prikazuje najvažnije događaje u Hrvatskoj od 1990., do danas 2014. godine. Serijal je, evo počeo u 20,58 sati, na prvom programu HRT-a. Postoji tri nastavka po 70 minuta.

    Ovo je moralni krah ove zemlje; kad su u (ovu) dokumentarnu emisiju "umočili" Stjepana Mesića, najvećeg vele-izdajnika Hrvatskog naroda. On govori o nekim ratnim zbivanjima, a bio je glavni šef i Vrhovni komandant JNA i Predsjednik predsjedništva SFR-Jugoslavije. Ono što je najgore te reportaža i izjave Mesića, sačinjene su u njegovoj doživotnoj državnoj vili.

    Tko je pomogao i dozvolio da Hrvatska do kraja potone? Zašto Mesića i Ivu Josipovića danas nije briga za vas? Što je ovo: mrcvarenje nacije? Ili imaginarna država, koja je postala nužnik; tj. javni šekret? Glavnu riječ od svih generala vodio je "albanac" Rahim Ademi, koji ne zna dobro govoriti hrvatski jezik. Ta emisija je otišla u potpuno krivom smjeru. Kao u tom prvom serijalu hrvatski generali u se morali stalno od nečega braniti.

    Ne govori se o tome: Kako je UDBA dovela dr. Franju Tuđmana na hrvatski tron? I kako su "šest sotona": Slobodan Milošević, Alija Izetbegović, Kiro Gligorov, Momir Bulatović, Milan Kućan i Franjo Tuđman, pomoću Mesića i JNA započeli svoj privatni rat, na bazi nacionalizma. Taj rat je puno koštao narod. Što se tiče rata u Bjelovaru, 29. rujna 1991., mogli su ga spriječiti generali: Petar Stipetić, Antun Tus i Stjepan Mesić.

    Svi ti generali i to dobrom većinom bili su vezani uz bivši komunistički sistem. Mladen Markač je već 1971., radio u miliciji. A što se tiče njegovog hvatanja 1989., Vinka Pintarića, to je bila milicijska sramota, jer su Pintarića ubili iz borbenoga oklopnog vozila iz mitraljeza "pama 12,5 mm. Markač je sudjelovao kao specijalac 1980., kad je bila pobuna albanaca na Kosovu. Ova dokumentarna emisija nije pokazala plemenitost "Domovinskog rata" već njegovu destrukciju.

    N a p o m e n a : NA OVAJ BLOG DOZVOLJENI SU KOMENTARI.

    --------------------------------------
    HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
    BRANKO STOJKOVIĆ
    http://crostojkovic1958.blog.hr
    ————————————–
    Adresa: Đurđevačka cesta 159
    Bjelovar / 27.05.2014. (utorak)
    HRVATSKA / CROATIA
    Kućni telefon: 00 385 433 520
    Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
    Žiro-račun: 2340009-1100203086
    Privredna banka Zagreb
    ——————————————–
    http://crostojkovic.blog.rs
    ——————————————–
    brankostojk ovic152@yahoo.com
    http://istinazanarod.blog.hr
    ———————————————-
    http://stojkovic1958.wordpress.com
    http://stitonosa1958.blo gger.ba
    http://crostojkovic1958.blogspot.com
    http://obiteljstojkovic.bloger.h r
    http://dijabolik58.blog.com
    ———————————————
    URED: Masarykova 8
    Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
    Članaka; 2098.

    avatar

    01.06.2014. (17:53)    -   -   -   -  

  • Nike

    @Dražen - to se i D. pitao cijelo vrijeme u Rimu. Bologna je još "ništa" u usporedbi s tamošnjim građevinama. Ja sam se npr. začudila kad sam pročitala u koliko je malo vremena bio sagrađen Koloseum i to u ono doba. Da, žao mi je mnogih poginulih i umrlih od iscrpljenosti, žeđi, gladi i batina prvenstveno robova čija je krv utkana u te građevine, a imena im nitko ne zna.
    Ipak, arhitektonska i estetska rješenja su me oduševila, nisam mogla ostati ravnodušna. To što si spomenuo, planirala sam uvrstiti u post u kojem budem pisala o RImu, stavila sam natuknicu još u RImu, baš kod Koloseuma, ali i kod obeliska u Vatikanu. Drago mi je da ti je to palo na pamet, ovo ni nije neki klasični putopis pun korisnih informacija, već ima i dosta mojih opažanja tako da mi je drago kad i čitatelj iznese svoje :-) Hvala na komentaru i lijepim željama.

    avatar

    02.06.2014. (11:51)    -   -   -   -  

  • Danimus

    Jako lijepo napisano s puno zanimljivih crtica.

    avatar

    03.06.2014. (14:14)    -   -   -   -  

  • Neverin

    znaš šta mi se svidjelo kog tog grada? što je kultura jako dostupna i tamo studenti su jako aktivni, taman sam bio za vrijeme nekakvih prosvjeda protiv reforme ministrice Gelmini koja je u biti samo htjela skinuti pare visokom obrazovanju (radi toga smo te godine u Udinama u sveučilišnoj knjižnici šparali na grijanju i učili u kaputima) umjesto da se ukinu kolegiji. I baš sam si rekao u sljedećem životu ima da studiram u Sarajevu ili Bologni :)

    avatar

    04.06.2014. (10:32)    -   -   -   -  

  • Simplica

    ne mogu sapisati samo 1 komentar pa redom:
    1. osjećaj nakon putovanja dijelimo :)
    2. za 2 h, sa ručkom, stvarno ste jako puno vidjeli i dobili jako puno informacija (da li uz vodiča ili si sama istraživala??)
    3. bologna je imala za mene "nesreću" što sam ju posjetila Dan nakon Mantove (o kojoj je baš danas pisala Demetra) pa sam oba grada uspoređivala..Koliko me Mantova oduševila i koliko je mirna i izgleda predivna za živjet, toliko sam onda Bolognu doslovno pregledala da mou reći da sam bila i ništa mi nije bilo dovoljno dobro nakon Mantove....
    4. osjećaj koji si imala u Teranovi, doživjela sam u padovi u povratku s maturalca kada sam već potrošila sve novce i nisam si mogla kupiti neš u dućanu šta sam željela (ne pamtim što, samo osjećaj)...Poslije toga sma bila 2 x u Padovi i nisam gledala dućane, samo arhutekturu
    5. bez obzira što mi se Bologna (kao) ne sviđa i što si samo tamo bila 2 sata, putopis ti je fantastičan!!!

    avatar

    04.06.2014. (12:50)    -   -   -   -  

  • Nike

    @Danimus - sad me moraš voditi okolo da ti postanem pravi putopisac :-)

    @Neverin - da.. studenti su zakon, kad sam ušla u knjižnicu, odlična atmosfera, ali i vani na stubama.. eto, možda u drugom životu budemo kolege na faksu :-)

    avatar

    04.06.2014. (19:33)    -   -   -   -  

  • Nike

    @Simplica - sama sam istraživala, s voditeljicom smo se samo dogovorili gdje i kad se nalazimo. Zapravo i manje vremena jer računaj da smo sat vremena ručali i odmarali. Voditeljica je samo prstom pokazala u kojem je smjeru ulica koja vodi do sveučilišta, pokazala knjižnicu, a onda smo mi napravili taj neki krug.. žao mi je da nismo bili bar 2 sata više, ali dobro.. ja se zapravo trudim vidjeti što više u to malo vremena, ali ne pod svaku cijenu jer se želim i odmoriti, i shoppingirati - bolje manje, ali kvalitetno tako da, iako je post dug, u biti nema tu Bog zna koliko znamenitosti opisano; drago mi je da ti se sviđa i hvala na komplimentima :-)
    p.s. Pogledat ću Mantovu, ali već vidim da bi ti se mogao svidjeti Orvieto kojeg isto planiram opisati :-)

    avatar

    04.06.2014. (19:34)    -   -   -   -  

  • NF

    lijepo opisano, nisam još bio, iako mi je crvena uvijek bila draža boja od smeđe ;)

    avatar

    08.06.2014. (10:28)    -   -   -   -  

  • JS

    prva misao. isuse bože koliko toga ima :D eto sad više ne trebam ići do bologne. iako mislim da sam bio tamo. ali me nije toliko inspirirala :) svejedno impresivno. i to u samo 2 sata? meni su uvijek digresije zapravo najzanimljiviji dio bloga. čekamo rim znači? idem si napraviti pesto onda neki.

    avatar

    10.06.2014. (12:35)    -   -   -   -  

  • Nike

    @NF - hvala :-)

    @JS - ma i nema tu toliko toga, nego se ja trudim izvući maksimalno, ako vidim samo par stvari, da bar tih par stvari dobro zapamtim, proučim :-) više je tu mog naklapanja zapravo :-)
    jako mi je drago da ti se sviđa.. sporo ja to pišem jer mora me uhvatiti baš inspiracija, ali bude i Rim - nadam se što prije!

    avatar

    12.06.2014. (09:59)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Koliko je samo truda uloženo u ovaj post, obožavam putopise. Jedva čekam slijedeći!

    avatar

    15.06.2014. (11:45)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav

    avatar

    17.06.2014. (16:28)    -   -   -   -  

  • Nike

    @windfuckersister hvala puno :-) malo sam zapela oko Rima jer sam imala neke obveze, ali bude to, nadam se uskoro

    @don branko, pozz

    avatar

    18.06.2014. (11:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...