Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Valcer

    Ima tu podosta problemna, a ludih na tone...
    "Igrači pomažu muškarcima postati uspješniji sa ženama." :)
    može još jedan :)

    avatar

    30.05.2014. (16:20)    -   -   -   -  

  • krtica

    imao je jako loše roditelje a ovo za novinare je opće poznata stvar da izmišlju i prevrcu stavri da bi bili čitaniji

    avatar

    31.05.2014. (00:24)    -   -   -   -  

  • Ronin

    novinarstvo je i kod nas otišlo u k**ac, ne samo u zapadnom svijetu

    avatar

    31.05.2014. (12:55)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ja nas ubrajam u zapadni svijet, iako nismo bogati kao većina njega. Mi smo po tome prilična anomalija, jer većina zemalja na našoj razini ekonomske razvijenosti nije toliko feministička.

    avatar

    31.05.2014. (18:45)    -   -   -   -  

  • krtica

    jeste ikad doživjeli da vam cura prepricava svaku sekundu svog dana namjerno da bi vas provocirala?kak treba reagirat na to?

    avatar

    02.06.2014. (14:24)    -   -   -   -  

  • Piton

    Gurneš joj svoju jezičinu u usta. :)

    avatar

    02.06.2014. (22:39)    -   -   -   -  

  • krtica

    @Piton cuo sam za to al nažalost dopisujemo se preko mobitela

    avatar

    02.06.2014. (23:03)    -   -   -   -  

  • krtica

    ma zahebi ti to buraz, odo ja u teretanu pa ima da mi svaka da, kad se nabildam ko životinja i tetovažu nabacim .. pa bit ce samo deriiii po studenticama.sve ce padat na moju kretensku igru

    avatar

    03.06.2014. (11:29)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @krtica Ti se sad zajebavaš, ali to doista često ide tako.

    avatar

    03.06.2014. (12:59)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    Sve si dobro i tocno rasclanio kad analiziras kako je slucaj Elliota Rodgera posve krivo prezentiran u javnosti od strane novinara, i nemam tu sta dodati.

    Samo ne mislim da je on “ubio” novinarstvo jer je ono, u Americi, vec odavno u komi na aparatima za odrzavanje zivota.

    Na primjer, New York Times, taj bastion liberalne Amerike i (nekada davno) jedan od najcijenjenijih novisnkih listova u cijelom svijetu (uz WSJ, Le Monde, Washington Post, Financial Times etc.) je konacno bio priznao da nisu htjeli pisati i objavljivati novinske clanke o tome kako NSA prisluskuje sve, apsolutno sve modove kominukacije (mejl, video chat, telefon, mobitel itd.) velike vecine americkih gradjana bez opravdanog razloga tj. bez sudskog naloga koji ce odobriti da se odredjeni pojedinan prati i prisluskuje jer, zakonski opravdano, predstavlja prijetnju miru i sigurnosti drzave.
    NISU PISALI JER SU SMATRALI DA TO OBICNE GRADJANE NECE INTERESIRATI?

    Ne znam da li bih se smijao ili plakao. Ili oboje.

    Pa Republikanac Nixon je odletio sa vlasti zbog Watergate afere (prisluskivanje glavnog ureda Demokratske stranke), a ovi sada prisluskuju cijelu Ameriku i nikome nista. Ovo ne samo da krsi nekoliko amandmana americkog Ustava i debelo nagriza vec ionako jako urusene gradjanske slobode, vec kosta americke kompanije (Cisco, IBM itd.) ogromne novce jer njihove velike musterije (brazilska vlada, kineska vlada itd.) otkazuju ugovore i prestaju kupovati njihove proizvode sto dovodi do otpustanja tisuca radnika u Americi.
    Sve ovo se desava sada, a novinari o tome ne zele pisati?!??!?!!
    Odvratno.

    Danas je daleko pametnije naci par blogova ili internet sajtova koji govore o onoj temi koja covjeka interesira jer ce tamo naci bolje i istinitije tekstove nego u mainstream medijama. Ili, ako nista drugo, citati i New York Times i Wall Street Journal i moskovsku Pravdu i Frankfurter Allgemeine Zeitung i kineski Guangming Daily, i onda iz svega toga u glavi stvoriti kompozitnu sliku prave istine.

    Stoga, smatram da glavna prica oko Rodgera nije umiranje novinarstva vec odjek ovog slucja u cijelom drustvu. Preciznije, ocekujem da ce ovo dovesti do toga da se neke stvari nece smjeti javno izgovoriti ili napisati jer to spada pod “mizoginiju” iako, zapravo, s mizoginijom nema apsolutno nikakve veze.
    Na koncu, blogovi iz manosphere ne pozivaju na javni linc zena ili na bilo kakvo nasilje prema njima: takvi komentatori moraju i jesu biti permanentno banirani.
    Ali, na tim sajtovima se govori istina o realnom stanju musko-zenskih odnosa danasnjice: - kakve taktive uspjevaju kod danasnjih (mladih) zena,
    - porazne statistike o razvodima (i tko vecinom inicira razvod, u kojoj dobi i iz kojih razloga),
    - lazne i pogresne statistike o obiteljskom nasilju,
    - gdje i kako ce sve ovo na posljetku zavrsiti itd.

    Koliko sam primjetio, nitko na tim blogovima nema nikakvih problema o tome da se pise istina i o muskarcima i o zenama, sve dotle dok je to doista istina koje se moze utvrditi istrasivanjima i objektivnim cinjenicama.
    A to sto je ta istina cesto vrlo ruzna i neugodna za cuti, to nije krivica glasnika vec drustva u kojem se takve stvari dogadjaju.

    PS
    Sandra Fluke ide u politiku? Wow. Just. Wow.
    Da pogodim: ide se boriti protiv patrijarhije i muskog sovonizma, i zagovarat ce prava obespravljenih zena? ::triple face palm::

    avatar

    03.06.2014. (13:00)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @krtica

    Evo par dobronamjernih savjeta sa mog stanovista:

    1) Sta ti tocno zelis od te djevojke?

    2) Ako ju zelis imati kao prijateljicu, onda samo ovako nastavi jer je normalno da prijatelji medjusobno pricaju kako im je protekao dan itd.
    Skroz je u redu imati zene kao prijateljice ako ti se dopadaju kao ljudi, ali je to totalno, apsolutno pogresna taktika ako preko prijateljstva zelis doci do njezinog srca ili kreveta. Nemoj se slucajno naci u “friend zone” jer se odatle tesko izlazi. (Nije nemoguce, ali jest vrlo tesko, i to je prica za neku drugu priliku.)

    3) No, ako zelis s njom imati bilo sta sto nije prijateljstvo, onda pod hitno mijenjaj taktiku jer sto duze ides jednim smjerom to ga je teze promijeniti.
    Slusati o tome kako joj je dan protekao, gdje je bila, kako se posvadjala/pomirila sa najboljom frendicom, kako joj je bilo na fakultetu ili poslu itd. je OK ako si s njom u pravoj vezi jer tada ovako ponasanje stvara osjecaj ugode i bliskosti koju onda balansiras sa Alpha osjecajima dominantnosti i muzevnosti neki drugi dan.
    Ali, ako si ju tek nedavno upoznao onda stvaras utisak da si osoba kojoj se ona povjerava sto, samo po sebi, nije lose, ali je fatalno ako je to sve sto vas dvoje imate jer si tada na izvrsnom putu da postanes njezin emocionalni tampon kojem ce se ona povjeravati kad bude imala problema sa svojim novim deckom. A to neces biti ti.

    4) Savjetujem ti da ovakve razgovore o tome kako joj je prosao dan svedes na minimum. Nemoj ju grubo otpiliti vec ju mozes malo saslusati.
    Onda ju malo zezas: “agree and amplify” tj. “pritisni i pojacaj” – potrazi u arhivi bloga ili na internetu.
    I onda napravis plan da se nadjete vani na pravom dejtu: kazes joj da idete tada i tada na toj i toj lokaciji raditi nesto interesantno. I nemoj ju slucajno pitati: “pa, ako imas vremena, bilo bi mi drago da mi se pridruzis” itd. Tvoj stav je da si ti interesantan, cool muskarac i sada joj dajes priliku da ti se pridruzi u avanturi koja se zove “krticin zivot.” To moze, a i ne mora biti istina, ali tako se moras postaviti.

    5) Ako se ona ne zeli naci s tobom vani na dejtu vec samo zelis SMS-ati, onda joj reci da ti ne zelis biti njezin prijatelj jer ju vidis u drugacijem svjetlu i gotovo. Nemoj biti uvrijedjen, nemoj izigravati patnika, vec joj jednostavno izneses ove cinjenice i ides dalje.
    Ili, ako to zelis, budi joj prijatelj, ali je to sve sto ces joj ikada biti.
    Odluka je na tebi.

    avatar

    03.06.2014. (13:03)    -   -   -   -  

  • Vuk

    6) Dodatni problem, osim gore navedenog da je tesko mijenjati pravac na kojem vec jesi, je to sto joj dajes svoje osjecaje i paznju prije nego sto ih je zasluzila.
    Muskarci, u pravilu, nemaju bas visoko misljenje o seksualno inkontinentnim zenama kao mogucim kandidatkinjama za ozbiljnu, monogamnu vezu.
    Zene, s druge strane, u pravilu nemaju visoko misljenje o muskarcima koji svoje osjecaje, paznju i resurse bilo koje vrste (novac, vrijeme, angazman itd.) odmah daju bez da je zena to zasluzila. Jer ako ih daju tako lako, zasto se tako ponasaju? Jer niti jedna druga zena ne zeli biti s njima, pa sada nude sve sto imaju od prve sekund? Jer imaju toliko malo ili nimalo iskustva sa zenama i ne znaju da ovakve stvari ne pale u danasnje vrijeme? Zar bilo sta od ovoga oznacava privlacnog muskarca? Naravno da ne.

    Stoga, smanjuj slanje poruka, i kreni u akciju. Pa, ako/kada dodje taj trenutak da osjecas da ova djevojka zasluzuje tvoj emocionalni angazman, onda ju time nagradi. Ali, taj trenutak apsolutno nije sada na pocetku vase interakcije.

    7) Ovo ne znaci da je bilo koje pricanje ili SMS poruke bez veze i da to treba izbjegavati. Upravo suprotno, ova taktika je izuzetno korisna ako se pravilno koristi. Na primjer, zamisli da zivite u dva grada izmedju koji su medjusobno jako udaljeni i vidjet cete se tek za 3 mjeseca. Ne komunicirati uopce ili tek povrsno nije dobar izbor. Kao sto to nije ni pricanje na kraju dana o tome sta se danas desilo.
    Jedini, ujedno i najbolji izbor, je da se kroz tu komunikaciju (tekst poruke, e-mail itd.) odnos seksualizira tj. da joj das na znanje da ju dozivljavas kao zenu, a ne samo prijateljicu, i da ona akceptira taj osjecaj da ce se medju vama dogoditi nesto na fizickom planu. To se na kraju moze, a i ne mora ostvariti (mozda uzivo nemate nikakvu medjusobnu kemiju), ali je jako bitno stvoriti tu atmosferu da je sve moguce i da su sve opcije na stolu.
    Ako ovo pravilno napravis, onda si tokom ove tromjesecne komunikacije uspostavio i osjecaj bliskosti i osjecaj seksualnosti (sve je moguce), i, kad se na posljetku nadjete uzivo, ovim si skratio put do trenutka odluke: ili cemo biti zajedno (veza na jednu noc ili za cijeli zivot) ili nismo jedno za drugo.
    (Ova taktika provjereno pali.)

    8) Za kraj, par generalnih opaski o tekstanju ili slanju e-mailova:

    - koristi pravilo “3:2” u svakoj interakciji: na njezina tri teksta, ti odvratis sa dva

    - nemoj napisati nista sto bi ti bilo neugodno da procita sto ili tisucu ljudi

    - nemoj odmah skakati da joj cim prije odgovoris na poruku: odgovori za sat ili dva, ili tek sutradan jer ako svaki put odgovaras u roku odmah to onda govori da nemas nista vaznije u zivotu nego s njom se tekstati – nemoj stvarati takav dojam

    - u komunikaciji, a i generalno u zivotu, ne budi “an asshole” vec budi ono sto Amerikanci zovu “a lovable rogue”:
    Clark Gable u “Prohujalo s vihorom,” zapravo Clark Gable u bilo cemu
    Cary Grant u bilo cemu (pogledaj “To Catch a Thief”)
    John McClane u Die Hard 1 and 2 (ali, ne i 3, 4, i 5)
    James Bond svugdje i uvijek
    Han Solo, ne Luke Skywalker
    Indiana Jones
    Dean Martin, ne Jerry Lewis
    Clint Eastwood u trilogiji “The Man with No Name”

    Postoji razlog zasto su ovakvi muski likovi oduvijek popularni: “women want them, men want to be them.”

    Sretno.

    avatar

    03.06.2014. (13:04)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Vuk: fenomenalan prikaz modernog svijeta i metoda informiranja. Nisam znao za ovo o NYT-u! Da se čovjeku digne kosa na glavi.
    (naravno, to što je neki list prenio skandal ne znači da je automatski dobar - recimo The Guardian je objavio dosta toga o toj temi ali je svejedno leglo feminizma i bijelih vitezova)

    Izvrsno napisano. Moja jedina dvojba je bi li tvoje riječi trebao objaviti kao odvojeni post da steknu veću izloženost u pretraživačima.

    Također dobri savjeti krtici. Ja bih još dodao ovo: "Možda ne bi bilo loše prijateljski je zadirkivati o tome. Nešto tipa 'awwww, reci mi još o tome' :D"

    Novi post: Jednostavan trik za svaki spoj

    avatar

    03.06.2014. (13:17)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Igniss

    1) Thanks.
    Ako zelis to objaviti kao poseban posti i ako ti se uklapa u koncepciju bloga i redoslijeda postova, samo naprijed. (Ali , molim te popravi par tipfelera u samom tekstu prije nego ga objavis.)
    Ako ne, neka ostane ovdje u komentarima.

    The Guardian: da, istina

    2) " "Možda ne bi bilo loše prijateljski je zadirkivati o tome. Nešto tipa 'awwww, reci mi još o tome' :D" "

    Upravo ovako nesto sam bio mislio kad sam napisao da @krtica treba koristiti :"agree and amplify" taktiku.

    Ja ovdje ponekad znam koristiti:
    "That is a gripping story." (mala pauza) "Tell me more." i sve to receno s ozbiljnim izrazom lica uz mali smijesak u kutu usana.
    The Game just works.

    avatar

    03.06.2014. (13:29)    -   -   -   -  

  • krtica

    @vuk @igniss hvala momci, mislim da sam shvatio

    često se sjetim jednog svog frenda, više poznanika, iz škole. par puta smo moja i njegova ekipa išli zajedno u jedan moto klub u zagrebu .Taj lik je bio legenda.Ja i moji pijatelji smo mu se divili da kak on tak ružan može imati tako zgodne cure, i to svaki mjesec drugu s kojom je u "ozbiljnoj vezi".te cure su bile divne.A on ih je varao kad god je stigo.Jednom sam ga vidio sa curom u kafiću kako ona ne skida taj zaljubljeni pogled s njega, e to je izgledalo kao na filmu.tu kemiju koju je ona osjećala prema njemu nisam nikad vidio kod drugih parova.koliko je on cura riješio, pa to nije nitko.znači stvarno igra čini cuda ili ta karizma kak god to zvali

    avatar

    04.06.2014. (02:02)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Iskoristi me nježno

    avatar

    13.06.2014. (12:04)    -   -   -   -  

  • a

    u wot m8... zar nije to australijski izraz?

    avatar

    16.06.2014. (17:34)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Australija i UK dijele velik dio kulture i slenga, tako da je na oba mjesta.

    avatar

    18.06.2014. (14:13)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Novi post: Izgradi svoju vlastitu igru

    avatar

    18.06.2014. (22:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...