Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


  • Shelly Kelly

    Tvoje pravilo br. 19 rado potpisujem.

    avatar

    14.05.2014. (11:54)    -   -   -   -  

  • Tzar

    ja se nebi složio da muškarci varaju čisto zbog opcija i da je to nešto najnormalnije - muškarci varaju zbog ovoga kad vide da ništa nema smisla onda je to jedina logična opcija...

    avatar

    14.05.2014. (12:08)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Shelly Kelly: thx

    @Tzar: Samo kažem da "snaga volje" u prosjeku nije ni izbliza toliko snažna kao što je volimo zamišljati ;-)

    Ovaj post ne treba uzeti kao nekakvu tvrdnju "svi bi muškarci varali kad bi mogli" jer to definitivno nije.

    avatar

    14.05.2014. (13:36)    -   -   -   -  

  • Nemezis

    Zamisli svijet u kojem žene varaju ovisno o opcijama, a muškarci ovisno o karakteru.
    Ne mogu se otet dojmu da bi to bio puno sretniji svijet :D

    avatar

    14.05.2014. (14:35)    -   -   -   -  

  • Igniss

    A čuj, u oba slučaja je balansirano!

    avatar

    14.05.2014. (14:44)    -   -   -   -  

  • Mali

    Ako želiš biti 100% sigurna da te nitko nikada neće prevariti, tvoja najbolja opcija je udati se za neiskusnog, sramežljivog, debeljuškastog Beta šmokljana s velikim naočalama. Vjernost ti je na dohvat ruke! Hajde!

    Ovo isto vrijedi i za muskarce. Bolje naci neku osrednju zensku nego neku za koju znas da se pola kvarta ili grada zanima za nju ali obicno su takve zenske nesretne jer ih ganjaju likovi koji nisu zeljni ljubavi pa im one postanu trofeji da se pohvale kako su povalili neku pozeljnu zensku. Mislim da se rijetko koji muskarac moze nositi sa cinjenicom da ima zenu/curu za koju se interesira veliki broj muskarac odnosno potencijonalnih udvaraca/ljubavnika. Znati da ti partner ima jako veliki broj opcija/izbora je gadna stvar za bilo koji spol.

    Na zalost sve manji broj je dobrih potencijonalnih vjernih partnera musko/zenski jer nacin zivota i drustvo jednostavno to odobrava produkt toga je veliki broj raspada brakova pa eto i zabacenoj i zatucanoj HR. u stranim drzavam "razvijenim" je jos gore.

    Igniss daj pisi malo cesce na svom blogu ! :)

    avatar

    14.05.2014. (23:36)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    igniss, jel ti to hoćeš reći da se natprosječno uspješan i privlačan muškarac, "alfa", ne može othrvati silnoj ponudi koja ga navodi na blud? da je jedan jedini slučaj vjernosti na planeti za koji znaš iznimka koja potvrđuje pravilo? da ne postoje alfe koje racionalno, snagom svoje volje biraju seksualnu vjernost monogamnom partneru?

    avatar

    15.05.2014. (01:33)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Mali: nope, nažalost ne vrijedi. Kod žena rizik od toga da ih prevari dečko/muž (vidi dolje) počinje od nule i raste geometrijski s privlačnošću partnera. Kod muškarac rizik od toga da ih prevari cura/žena počinje od vrijednosti koja je iznad nule, i raste sporo, ovisno o karakteru.

    Čak i najružnija žena može lako prevariti muškarca ako to želi. Sve što treba je otići vani i raširiti noge.

    Iako postoji pravilnost da je rizik da muškarac bude prevaren malo veći ako gađa "izvan svoje kategorije", to nije ni blizu usporedivo sa ženskim slučajem.

    @ovisnica: ne. Ovaj post ne treba uzeti kao nekakvu tvrdnju "svi bi muškarci varali kad bi mogli" jer to definitivno nije.

    Samo kažem da je ta snaga volje (uz samo postojanje želje za tim uopće, jelda) prilično rijetka, i ima puno puno lošije izglede za uspjeh

    Bubnimo optimističnu procjenu naslijepo i recimo da bi 10% svih muškaraca prevarilo ženu kada bi im se ukazala prilika za to.

    Za niže Beta i Omega muškarce je vrlo malo vjerojatno da će ikada dobiti priliku za prijevaru.

    Kod najobičnijih beta muškaraca, prilika će im se možda ukazati jednom u životu. To znači da postoji 10% šanse za prijevaru.

    Kod nižih alfa, prilika će im se ukazati 5-6 puta u životu. To znači da svaki put imaju po 10% šanse za prijevaru, što je ukupno nešto preko 30%.

    Kod pravih Alfa (najprivlačnijih 5-10% muške populacije), prilika će biti barem 50. Za njih je gotovo sigurno da će prije ili poslije prevariti partnericu.

    Još jedna stvar koja ženi ne ide u korist je to što su Alfa tipovi u pravilu manje vjerni i po svom karakteru (ta preselekcija je dijelom ono što ih čini Alfama), ne samo po broju prilika, tako da njihova šansa nije 10% po prilici nego recimo 15% ili 20%. Izgledi su onda još gori.

    Ovo je samo razbacivanje brojevima, no pouka svega je da se žena koja sanja o Alfi koji "racionalno, snagom svoje volje, bira vjernost monogamnom partneru" grdno zavarava. Postoji šansa da će naći takvoga čija je šansa po prilici samo 1%, no šansa je puno, puno manja nego što ona misli.

    Bila si upozorena. Sretno u potrazi ;-)

    avatar

    15.05.2014. (08:44)    -   -   -   -  

  • Fran Krsto Janković

    Djevojke koje se previše uživljavaju na te serije kao što se seks i grad, mad men i ostale jednake su mi kao tipovi koji se furaju na sopranose i skar fejs. Nešto im nedostaje. Labilnost karaktera.

    avatar

    15.05.2014. (17:43)    -   -   -   -  

  • ovisnica

    suprotno očekivanjima - ne, ne tražim alfu. valjda i ja mogu biti iznimka koja potvrđuje pravilo ;)

    samo sam reagirala na dojam da se "alfe" NE MOGU oduprijeti silnom iskušenju, kao da su to stvarno nekakvi drugačiji stvorovi na Zemlji, a ne ljudi poput nas.

    avatar

    15.05.2014. (18:14)    -   -   -   -  

  • \ - ?

    LIKE.......Sviđa mi se što si uveo znanstvenu metodu u razradu teme (mislim na .........broj n veći od 1....). Inače, sve u postu je dobro rečeno.

    avatar

    15.05.2014. (18:49)    -   -   -   -  

  • Krtica

    dečki, odvesti curu u hotel(zato kaj su mi starci doma)?
    mislio sam prije toga u kino il neka vecera u restoranu, nisam ziher da ce mi dat a previše je to para i organizacije a ne želim odjeb pobrat jer cu ispast ko najveca budala ,kaj predlažete na kaj moram pazit

    avatar

    16.05.2014. (23:44)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Krtica

    Sine, pogresno radis.
    Evo zasto:

    1) Cim nisi siguran hoce li cura s tobom spavati to automatski znaci da ne znas 100% gdje se nalazis na njezinoj ljestvici privlacnosti.

    2) Zbog #1 je bolje ne trositi novce na hotel osim ako to nije jedan od hotela gdje napravis rezervaciju za sobu te ako se ne pojavis, da te to apsolutno nista ne kosta. Vecina hotela koje ja znam naplate sobu u nekom postotku ako se rezervacija ne otkaze na vrijeme.
    Buduci da ces ti tek na dejtu saznati da li ta djevojka zeli s tobom spavati onda ces sobu otkazati u zadnji tren sto vjerojatno povlaci da ce ti hotel sobu naplatiti punom cijenom.
    Ovo je bacanje novaca u vjetar, a ti, kako si sam napisao, nemas previse para.

    3) Vecera u restoranu ti je dodatna greska.
    Veceru se kupuje tek ako djevojka ispuni dva uvjeta:
    a) vec si spavao s njom (minimalno jedanput, bolje je tri-cetiri puta)
    b) svojim ponasanjem, karakterom i odnosom prema tebi je zasluzila da je odvedes na veceru u restoran
    Ovo naravno podrazumjeva da se radi o posve novoj djevojci, a ne o nekoj s kojom si vec dugo u vezi.

    4) Kino je isto lose mjesto za dejt jer samo sjedite jedno pokraj drugoga gledajuci film umjesto da si negdje gdje mozes s njom pricati i zavoditi ju.

    5) Ako ce neka djevojka doista zeli s tobom spavati, ona ce to uciniti iz strasti i pozude, a ne zbog vecera u restoranima i hotela. Mozes s djevojkom spavati i bez da joj kupis kutiji zvakacih guma, a kamoli skupu veceru. Doduse, vecinom se to svodi na barem jednu-dvije runde pica, ali nikada se ne radi o puno novaca.
    Ako ona doista zeli s tobom spavati, onda ce to napraviti bez ijedne tvoje potrosene kune, na hladnoj klupici u parku kad padne mrak.
    A woman who wants to sleep with you will find a way to do so.

    6) Moj ti je savjet da zaboravis i na kino i, osobito, na hotel. Barem za ovaj dejt.
    Umjesto toga odi na dejt i isplaniraj ga tako da ispuni sto vise uvih uvjeta:
    - neka bude zabavno,
    - neka u jednom trenutku dodje do provale adrenalina,
    - nadji neku priliku gdje se mozes pokazati kao cool ili dobar u necemu, ali neka ne ispadne previse ocito, vec spontano (bez obzira sto si to isplanirao vec ranije)
    - nemoj se zadrzavati na jednom mjestu, nego odi na 2-3 mjesta npr. bolje je popiti po kavi u tri razlicita kafica, jedan za drugim, nego tri kave za redo u isto kaficu. Naravno, dejt koji se samo svodi na pijenje kava nije bas neki dejt, ali poanta stoji.

    Fokusiraj se na to da sto vise zainteresiras ovu djevojku za sebe, pa kad to ucinis onda ces znati dobro ocjeniti kad je vrijeme za sobu u hotelu.

    7) Pocni citati arhivu bloga jer ces naici na obilje kvalitetnih, besplatih savjeta. Clanci su dobri, a ima i dobrih komentara.

    8) Da ne ispadne da te samo kudim, evo i pohvale za kraj:
    - dovoljno si mlad (zivis sa roditeljima), a vec si u prilici da mozda moras unajmiti hotelsku sobu
    - pokazujes inicijativu sto je jako dobro za sve sfere zivota, ukljucujuci i dejtanje
    - obratio si se za pomoc na pravom mjestu gdje ces moci dobiti kvalitetne savjete, pa ces tim prije korigirati svoje greske i krenuti pravom putanjom.

    Sretno.

    avatar

    17.05.2014. (03:00)    -   -   -   -  

  • Vuk

    @Ovisnica

    Naptrosjecno uspjecan i privlacan muskarac, Alpha, moze, ako zeli, odoljevati uletima zena i biti vjeran svojoj djevojci ili supruzi. Bez ikakvog problema.

    Ali, tu postoji nekoliko otezavajucih okolnosti:

    1) Takvih muskaraca, po samoj definiciji rijeci, je malo u drustvu gdje su vecina, naravno, oni prosjecni muskarci.

    2) Broj zena koje zele takve muskarce je daleko veci od tih samih muskaraca: potraznja je daleko veca od ponude.

    3) Buduci da takvi muskarci imaju razne opcije u vidu zena koje im se nude, vecina njih odluci te opcije iskoristiti. Zasto i ne bi? Povecani broj partnerica ne skodi muskarcevoj reputaciji (osim u nekim krajnje ekstremnim brojkama), a puno puta mu cak i podigne reputaciju medju zenama.

    4) Vecina zena koje na glas razmisljaju i pricaju o Alpha muskarcima koji bi bili vjerni stvarno i zele te muskarce. Ne govorim da i ti spadas u tu grupu zena, vec samo iznosim vlastite empirijske observacije. Te zena zele glavno jelo Alphe sa prilogom Bete (“Alpha wth a side of Beta”).
    Poneki clanci i studije oznavacaju ove dvije skupine kao “Bull Alpha” (koji iskoristava ponudjene mu opcije) i “Wolf Alpha” (koji trazi svoju vučicu s kojom ce podizati familiju).
    Ali, koliko god da su Alphe bilo koje vrste rijetke, to su jos rjeđe one Alphe koji bi doista bili monogamni (“prilog Bete” tj. Wolf Alpha) i vjerojatnost da se naleti na takvog muskarca je prilicito malena.
    Na jednog Paula Newmana dodje stotinu Jacka Nicholsona, a Jack je rijedak sam po sebi.

    Prosli postupci su najbolji predskazivac buduceg ponasanja. Ako je netko takav da ide s cvijeta na cvijet je li doista vjerojatno da ce se stvarno skrasiti na duze vrijeme ili zauvijek kod slijedece partnerice iz svoje vlastite, slobodne volje, bez da ce mu nedostajati raznovrsnost zena sto je do tada bila njegov stil zivota i bez da ce varati svoju djevojku ili supurug?
    Naravno da je moguce, ali nije vjerojatno.

    avatar

    17.05.2014. (03:34)    -   -   -   -  

  • Krtica

    tnx Vuk vidi se da znaš znanje.
    danas idemo opet na dejt.kad smo na kavi fakat mi se nabacuje, onak sve školski , dotakne me jedno 50 puta kao slučajno. igra se sa kosom upaljačem i sve to.i još dosta toga. pošto ju ne mogu odfurati doma, ne znam dal bi mi dala. briem da sve radim kaj je igniss reko budem jos i tvoju taktiku isprobo veceras nadam se da će bit uspješno
    inače potpisujem sve kaj si reko gore

    avatar

    17.05.2014. (19:43)    -   -   -   -  

  • Krtica

    lol upravo došo doma sa dejta.
    Trebali smo se nac u pol deset stigla mi je poruka kasnim kreni prema meni : ja joj odgovrio cekam te na stanici(mislim si pa ne želim bit tvoj zamorac jbt) i tako se nađemo i ona se smije svemu kaj ja kažem ( pa jebote kaj je tebi očemo razgovart il ne?)i dobro ja izgubio volju za svime idem na sve ili ništa mrtav hladan, il ces bit ljubazna prema meni i dat mi do znanja da želiš da te jebem il odo .. e nepodnosim kad me netko navlači .. i ona počela ić sa prstom po čaši i mislim jbt kak si glupa pa necu opet to tvoje popušit .. a ja mrtav hladan prčkam po mobitelu i ona se odjednom digne sa stolice i kaže idem ja doma( otišla je platit ) i krenula prema doma hodala je 3 koraka ispred mene ja ju pitam di ti se žuri a ona kaže : nadam se da će ti se taj mobitel razbit o glavu, i tako kažem ja njoj bok ona meni i sad mi stigne poruka : oce ti mob crknut možda to malo vremena kaj provodiš samnom, naravno sad kad treba mene doživjet ne možeš ...

    avatar

    17.05.2014. (23:13)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Krtica: previše ozbiljno, previše ukočeno. Nesumnjivo je da ona ima svakakve drama testove i moderne gluposti na pameti, ali:
    A) zašto te to iznenađuje/razočarava, i
    B) zašto se pokušavaš nositi s time preko ultimatuma? Ultimatumi nemaju smisla ako nemaš veliku prevlast, i.e. ona tebe želi puno više nego ti želiš nju (a to se nikada ne događa dok je nisi prasnuo barem jednom)

    Budi opušten, budi zabavan. Neka tvoja igra teče glatko.

    Primjer: nedavno sam bio na spoju gdje se cura stalno igrala mobitelom. Umjesto da se naljutim, zadirkivao sam je što je "stvarno ovisnik" i nježno ali odlučno položio ruku na njenu kojom je držala smartphone. Ona se nasmijala i zagrlila me. I ne, nisam je prasnuo, ali to svejedno ostaje dobar primjer u bilo kojem kontekstu.

    Pouka: nema razloga da muškarci trpe nepoštovanje, ali ne smiju ni dopustiti da ih to toliko dira.

    avatar

    18.05.2014. (08:14)    -   -   -   -  

  • D.

    @Krtica: cura nije mislila ništa loše i bila je vesela i otvorena, a ti si se grozno ponio. Napisala je da kreneš prema njoj zato da skrati vrijeme u kojem se čekate i da se vidite čim prije. Naljutila se jer te zavodila i otvoreno ti pokazivala da joj se sviđaš (smijanje na tvoje loše fore, prst po rubu čaše...), a ti si očekivao da će ti reći "poševi me" (neće) i igrao se s mobitelom da to čim prije postigneš?

    Pravi zavodnik, nema što.

    avatar

    18.05.2014. (11:22)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @D. Kako znaš da čovjek ima loše fore? :P

    avatar

    18.05.2014. (13:06)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @D, Zoni: iz ovoga što je napisano sam dobio dojam da joj se a priori nije još sviđao, ali kako postoji ozbiljan manjak informacija lako je moguće i da jest. Samo Krtica zna. Bilo kako bilo, apsolutno ostaje činjenica da nije trebao raditi stvari koje je radio i da je pristup bio pogrešan.

    Napišem uskoro post upravo o ovoj temi.

    avatar

    18.05.2014. (14:52)    -   -   -   -  

  • Ulala

    @Krtica Meni se čini da si ti taj koji je bio neljubazan, a ne ona. Po ovom tvom opisu večeri stvarno zvuči kao da je cura bila vesela, otvorena, pa čak se i smijala tvojim forama zaboga... a ti nadrkan i zadubljen u mobitel. Pa tko se ne bi ustao i otišao? Zašto bi bilo tko (muško ili žensko) trpio da se odnosiš prema njemu kao da je govno?

    avatar

    18.05.2014. (18:06)    -   -   -   -  

  • Krtica

    nakon kaj je jučer navecer imala ispad i poslala one poruke, danas ujutro sam joj odgovorio : jesi se smirila? ona odgovori : da. Izgleda da sam drama test prosao

    kak vuk kaže ako zena zbilja zeli spavati s tobom nači ce način da to ucini
    e pa ona se zavodljivo ponaša (kosa, upaljač caša itd..) meni to znači samo jedno .. al ne .. ona se smije ko debil svemu kaj ja kažem , zajebava me kao npr: joj pa ti nikad ne znaš di si stavio upaljač itd.

    avatar

    18.05.2014. (18:52)    -   -   -   -  

  • Igniss

    ZABOGA!!!

    To "zajebavanje" se u normalnom svijetu naziva "flertovanje". To je bila dobra stvar! Ne vidim zašto bi te to smetalo.

    avatar

    18.05.2014. (20:36)    -   -   -   -  

  • D.

    @Zoni: lucky guess :)

    Krtica je onaj slučaj gdje je čovjeku očito bilo bitnije ostati "igrač" u svojim očima nego stvarno dobiti djevojku. Zapravo je sve što je on radio bila anti-igra (barem su to meni odbojne stvari): neprijateljsko držanje, nije pokazivao svoju vrijednost, nego smanjivao njezinu i smatrao da ona mora biti strašno sretna što je s njim na spoju dok on tipka na mobitel.

    Možda da je krenuo prema njoj, družio se s njom, a ne s mobitelom, poljubio je kad je vidio da mu se smješka i igra se s kosom/čašom, dodiruje ga, zeza itd... Tko zna.

    Osnove pravopisa i gramatike/lijepog izražavanja nisu naodmet. :)

    Mislim, kad djevojka želi spavati s tobom, neće ti to eksplicitno reći (uglavnom, ako hoće, super za tebe i kasnije otiđi po uputnicu za briseve, za svaki slučaj), nego će se ponašati kako se ona ponašala. U tom slučaju je bolje da se muškarac ne ponaša autistično ili, još gore, bezobrazno, nego da sudjeluje.

    Bilo kako bilo, većina cura ipak nisu (valjda) grozne, hladne vještice koje neće dati drugu priliku ni pod razno. Neke jesu - nauči nešto i idi dalje. No, oni i dalje komuniciraju - sljedeći put nek bude malo bolje i možda mu uspije proći to kao loš dan.

    avatar

    18.05.2014. (21:34)    -   -   -   -  

  • Krtica

    @igniss a kužim sad

    avatar

    18.05.2014. (21:40)    -   -   -   -  

učitavam...