Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • borivoj

    Ne pada mi na pamet grupirati se u bilo kakve skupine. Više se volim svrstati u nesvrstane.

    KOmentar sa BLOG.hr - > Alžbeta Bathory @ E.P.

    avatar

    14.05.2014. (10:01)    -   -   -   -  

  • borivoj

    KAZNA NOGOMETAŠU LEKCIJA DRUŠTVU SOCIOLOG I AKTIVISTICA POZDRAVILI ODLUKU FIFA-e

    Lalić i Teršelič: Presuda Josipu Šimuniću dobra je za Hrvatsku
    Pitam se kad će DORH zauzeti jasan stav i prepoznati da je upotreba tog pozdrava govor mržnje, istaknula je predsjednica udruge Documenta i članica Antifašističke lige Hrvatske Vesna Teršelič

    Ladislav TOMIČIĆ

    Treba se distancirati od ustaštva – Vesna Trešelič * Foto: D. JELINEKZAGREB ť Komisija za žalbe FIFA-e odlučila je, podsjetimo, odbiti žalbu hrvatskog reprezentativca Josipa Šimunića i potvrditi odluku disciplinske komisije FIFA-e od 12. prosinca 2013. godine, stoji na stranici svjetskog nogometnog udruženja.ťKomisija FIFA-e složila se da predmetni pozdrav potiče ...

    --------------

    iz novog lista

    avatar

    14.05.2014. (10:04)    -   -   -   -  

  • borivoj

    TRAFIKA * PREDRAGA LUCIĆA

    Kako je Joe Šimunić ispao Averell Dalton

    Umjesto Šimunića u Brazil slobodno mogu ići svi oni dvanaesti igrači – od Ruže Tomašić do Zdravka Tomca – koji su podupirući kažnjenog nogometaša doveli do toga da se Joe ne osjeća kao njegov lukavi imenjak iz stripa o Daltonima, već kao brat mu Averell koji u pravilu ispadne glup…

    Mislite li da je pošteno što Joe Šimunić neće smjeti ni omirisati mundialsku atmosferu u Brazilu, dok će na stadione u Sao Paolu, Manausu i Recifeu najnormalnije ulaziti svi oni dvanaesti igrači koji ne znaju šutnuti ni loptu ni Sulejmanija, ali zato znaju, mogu i hoće urlati ono zbog čega je jedan od najzaslužnijih ...

    iz novog lista

    avatar

    14.05.2014. (10:05)    -   -   -   -  

  • borivoj

    RIJEČKO SRCE KUCA IZ DALJINE POTPORA BIJELIMA STIZALA SA SVIH STRANA

    Armada navijala iz cijelog svijeta

    Našem listu stigle su jučer fotografije i poruke podrške ťRijeciŤ iz raznih zemalja < RIJEKA ť

    Za pobjedu Rijeke nad Dinamom i dolazak kup trofeja na Kantridu nije se jučer navijalo samo na Kvarneru i u Primorsko goranskoj županiji.
    Za ťbijeleŤ Matjaža Keka srca su kucala i u daleko, daleko udaljenijim krajevima planeta. Svoju fotografiju potpore tako su nam poslali ...

    iz novog lista

    avatar

    14.05.2014. (10:17)    -   -   -   -  

  • edo

    Za razliku od nas, jednog zaostalog, zapuštenog i neobrazovanog naroda, ljudi u Europi znaju prepoznati zlo i pokušavaju ga zatrti u korijenima. Vrlo lako su naše generacije zaboravile pokolje i stradanja za vrijeme WW2, to bi nam se moglo gadno osvetiti. Zapravo, već nam se osvećuje.

    avatar

    14.05.2014. (10:21)    -   -   -   -  

  • borivoj

    "TKO JE DOBAR SIN, DOBAR JE I BRAT, DOBAR MUZ,
    DOBAR OTAC, DOBAR RODJAK, DOBAR PRIJATELJ
    I DOBAR GRADJANIN". Kineska poslovica

    avatar

    14.05.2014. (10:22)    -   -   -   -  

  • borivoj

    MOLITVA

    Nešto lijepo ce ti se dogoditi danas, nesto sto si zelio. Nemoj prekinuti lanac. Samo 24 rijeci mogu uciniti cudo.

    "Boze, nas Oce, prodji kroz moju kucu i odnesi sve moje brige i bolesti, cuvaj moju obitelj i ozdravi je, u Isusovo ime. Amen."

    Ova je molitva cudesna. Proslijedi je dvanaestorici svojih prijatelja. Blagoslov ce stici u obliku novoga posla, doma, bracne srece ili materijalne pomoci. Ne prekidaj i ne postavljaj pitanja. Je li Bog na prvom mjestu u Tvom zivotu? Ako jest, zastani na trenutak i proslijedi je dvanaestorici ljudi. I prati sto ce se dogoditi

    Kazu da ne prekidam,pa ja saljem dalje.

    avatar

    14.05.2014. (10:23)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Preprostost, zadovoljstvo in kakovost življenja

    Kaj je preprostost? V nekem smislu to pomeni, da za srečo ne potrebujemo veliko in smo zadovoljni s preprostimi rečmi … Tako da opazujemo sončni vzhod, pozneje pa še sončni zahod. To so zelo preprosta zadovoljstva v življenju.

    Da poslušamo ptičje petje, posedamo na rečnem bregu in medtem premišljujemo, kaj nam narava sporoča in modruje. Preprosti odnosi – takšna je na primer privrženost. Ko so otroci majhni, so po naravi dokaj preprosti. Želijo biti ljubljeni in ljubiti. Take stvari ne zahtevajo denarja in so le preprosti življenjski darovi.

    Več ť

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    SONČNA Pošta

    avatar

    14.05.2014. (10:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Vijesti iz Bosanske doline piramida - najaktivnije arheološke lokacije na svijetu


    Mjesečni izvještaj za april donosi: - Glavnokomandujući NATO Štaba u BiH na bosanskim piramidama: “Impresioniran sam do sada ućinjenim”
    - Vodeći svjetski nezavisni istraživači na bosanskim piramidama u 2014.
    - Razlozi zbog kojih ćemo mijenjati knjige povijesti
    - Nova arheološka sezona
    - Predavanja o bosanskim piramidama u Francuskoj i SAD



    GLAVNOKOMANDUJUĆI NATO U BIH POSJETIO PIRAMIDE: “IMPRESIONIRAN SAM UČINJENIM”
    U posjet arheološkim lokacijama u Visokom na kojima radi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” 25. aprila 2014. došao je komandant NATO snaga u Bosni i Hercegovini američki general Merle D. Hart. U njegovoj pratnji je bilo 25 oficira Štaba NATO u BiH. Prije dolaska u Sarajevo 2013. godine general Hart je pratio vijesti o otkriću bosanskih piramida i želja mu je bila da izbliza upozna arheološke lokacije koje je do sada samo prelijetao helikopterom. Prilikom susreta sa svojim domaćinom voditeljem projekta istraživanja bosanskih piramida dr. Semirom Osmangićem, general Hart mu je rekao: “Prateći izvještaje zaključio sam da ste otkrićem bosanskih piramida mnogima stali na žulj!”
    Tokom petosatnog obilaska lokacija dr. Osmanagić je prisutnima pokazao 700 metara prahistorijskih tunela i prostorija koji su postali svjetski poznati po svojim naučnim, energetskim, spiritualnim i ljekovitim aspektima. Nakon obilaska Vidikovca, delegacija se zaputila na arheološke sonde na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca na kojima je dr. Osmanagić govorio o izuzetnoj kvaliteti betonskih blokova koji prekrivaju piramidu, ali i o svrsi piramide kao složene energetske mašine. General Hart je sa dr. Osmanagićem našao niz zajedničkih tema: od življenja u Teksasu, noćnih letova helikoptera NATO iznad Bosanske piramide Sunca, do drevnih tehnologija i besplatne energije oličene u radovima Nikole Tesle. U izjavi za medije general Hart je istakao kako je impresioniran dosada urađenim poslom te da je iznenađen poziivnom energijom piramida. Zaželio je uspjeh Fondaciji i njenom osnivaču u daljnjem radu.

    Američki general Merle Hart u posjeti bosanskim piramidama


    VODEĆI SVJETSKI NEZAVISNI ISTRAŽIVAČI NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA U 2014.
    U Visoko dolazi dr. Harry Oldfield (Velika Britanija) sa svojom PIP kamerom da snima bioenergtske fenomene na bosanskim piramidama u junu 2014. Na petu Međunarodnu naučnu konferenciju o bosanskim piramidama “Skrivena historija” u septembru će doći pronalazač megalitnih krugova na tlu Južne Afrike Michael Tellinger, zatim vodeći ruski istraživač piramida Valery Uvarov i austrijski istraživač misterioznih artifakata Klaus Dona. (Više: http://piramidasunca.ba/bs/turisticke-ponude.html).

    Michael Tellinger, Valery Uvarov, Semir Osmanagić i Klaus Dona


    RAZLOZI ZBOG KOJIH ĆEMO MIJENJATI KNJIGE POVIJESTI:
    U intervjuu za portal federalna.ba pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić ističe da je “istraživanje bosanskih piramida postalo najatraktivnija arheološka lokacija na svijetu. To je prvi slučaj na jugu Europe da je grupa entuzijasta osnovala nevladinu organizaciju za zaštitu kulturnog nasljeđa i arheološka iskopavanja. Po prvi put je ostvarena bliska veza između nauke, arheologije, istraživača, volontera i turista. Na tlu Bosne i Hercegovine Fondacija je počela razvijati arheološki turizam.” U nastavku intervjua Osmanagić otkriva razloge zbog kojih ćemo uskoro mijenjati knjige povijesti. (Više: http://piramidasunca.ba/bs/press/item/9249-razlozi-zbog-kojih-ćemo-mijenja ti-knjige-povijesti.html)
    NOVA ARHEOLOŠKA SEZONA OBEĆAVA NOVA UZBUÐENJA
    S početkom ljeta u Visoko dolaze volonteri pete Međunarodne radne akcije volontera MRAV. I ove godine se očekuje oko 400 volontera iz 40 zemalja sa šest kontinenata u periodu 1. juni – 21. septembar. (Prijave: http://piramidasunca.ba/bs/mrav/item/9052-mrav-2014.html). Tokom zimskog perioda stručni tim Fondacije je očistio novih 100 metara prahistorijskih podzemnih tunela tako da je dužina postojećih očišćenih tunela blizu 1200 metara. Svakim novim metrom prilazi se bliže Bosanskoj piramidi Sunca. Tokom maja u Visokom će boraviti dva tima stručnjaka (iz Francuske i Hrvatske) koji će snimati energetske fenomene na piramidama i u tunelima.

    Postavljanje rasvjete u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne


    PREDAVANJA O BOSANSKIM PIRAMIDAMA U FRANCUSKOJ I SAD
    Prezentacije bosanskih piramida slijede u francuskom Nantu i Parizu u maju, gdje će biti promovirano izdanje Osmanagićeve knjige o piramidama na francuskom jeziku, dok su u junu predviđena predavanja u teksaškom Austinu, Houstonu i Woodlandsu. (Više: http://semirosmanagic.com/ba/dogadjaji.html).



    ERICH VON DANIKEN POSJETIO BOSANSKE PIRAMIDE
    Nesumnjivo najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena, pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je Bosansku dolinu piramida 28. aprila

    avatar

    14.05.2014. (16:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    ERICH VON DANIKEN POSJETIO BOSANSKE PIRAMIDE
    Nesumnjivo najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena, pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je Bosansku dolinu piramida 28. aprila 2014. Njegov domaćin bio je pronalazač piramida u BiH dr. Semir Osmanagić.
    Daniken i Osmanagić su proveli zajedno više od pet sati i obišli Bosansku piramidu Sunca i Podzemni labirint Ravne. U izjavi za nekoliko medija, Erich Von Daniken je rekao:
    “Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima. Ne razumijem vladu Bosne i Hercegovine koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće.
    Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje.
    “Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja. U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida.”

    --------------

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    14.05.2014. (16:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Poštovani,

    Ovim mejlom, želim da prikažem primere PRIMENJENE ANTROPOZOFIJE, u cilju da svi razmislite o mogućnosti na daljnem njenom razvoju i primeni, a možda će još i oni koji se aktivno uključe i da obezbede svoju egzistenciju i egzistenciju svojih bližnjih.
    1.BIODINAMIKA
    Organska poljoprivreda i biodinamika, su već u punom zamahu, i 9. Dani Rudolfa Štajnera u Donjem Kraljevecu od 06-08.06.2014 su pod nazivom “U CENTRU POLJOPRIVREDA”.
    Predlažem Sandri Percač da pozove i okupi sve Predsednike Udruženja za biodinamičku poljoprivredu i da na zajedničkom sastanku se dogovore kako da organizuju sve one koji su zainteresovani za njenu primenu, a možda i da se formira neko Kordinaciono telo ili tome slično, koje bi svojom aktivnošću obuhvatilo prostor celog Balkana.


    2.Werbeck pjevanje - pjesma kao lijek

    Kad idući put zapjevate, osjetite kako glas vibrira vašim tijelom. Upravo vam ta sila može vratiti povjerenje u sebe, ali i izliječiti mnoge fizičke tegobe. Tu alkemiju koja je dio antropozofije, filozofskog pravca Rudolfa Steinera, podučava terapeut pjevanjem Baldo Mikulić, koji je odgovore na mnoga životna pitanja dobio pjevajući. Danas pomaže drugima na istom putu
    http://www.sensaklub.hr/clanci/tretmani/werbeck-pjevanje-pjesma-kao-li jek

    Valborg Svardstrom (udana Werbeck) rođena je na severu Švedske 1879 godine.
    Godine 1912. srela je dr. Rudolfa Steinera koji ju je potpomogao u njezinu radu. Njihova suradnja (1912-1924), dovela je do priznavanja “Škole za otkrivanje glasa” kao ispravnog puta u školovanju glasa. Tijekom rada u centrima za osobe s poteškoćama u razvoju postavila je osnove za terapijsku primjenu “Škole za otkrivanje glasa”. Ovo pionirsko djelo nosila je predano do kraja svog života.
    http://orpheus.hr/valborg-werbeck-swardstrom/

    Postovani g. Savic,
    Ispricavam se na mojem vec bezobraznom visemjesecnom kasnjenju. Hvala vam na vasim prilozima.
    U prilogu je jedan od ukupno 4 teksta koja cu vam poslati.
    Prvi se odnosi na Valborg Werbeck-Svardstrom, drugi ce biti o njenoj Skoli za otkrivanje glasa, treci o terapijskoj primjeni njene metode i zadnji o mojem radu.
    Srdacan pozdrav uz jos jednom moju ispriku
    Baldo Mikulić

    Možda ima još talenata zainteresovanih za Werbek pevanje, koje bi mogli isto tako proširiti na područje Balkana.

    3.SOCIJALNO TERAPEUTSKE ZAJEDNICE I FONDACIJE, zasnovane na principima antropozofije

    U prilogu vam dostavljam tekst Dušana Janjanina i njegov mejl, na kom mu se najsrdačnije zahvaljujem, i očekujem da će biti još zainteresovanih koji bi se uključili na realizaciji ovih duboko humanih Zajednica na celom području Balkana.

    Đorđe, šaljem Ti po dogovoru deo teksta o socijalno terapijskim zajednicama u kojima sam radio, studirao i diplomirao (u Norveškoj i Švedskoj).To je samo početak. Moja najdublja želja je da se ovakve zajednice osnuju i u Srbiji.
    Srdačan pozdrav od Dušana Janjanina

    4. POMEN BOŽIDARU BONAČIĆU


    Dragi Djordje,

    vrlo sam iznenadjen Bozidarevom smrcu, buduci da nista nisam znao o njegovoj bolesti.
    Susreli smo se prvi i (mislim) poslednji put u Zagrebu pre vise od 20 godina, zajedno sa njegovom Ljerkom, jednom od prvih euritmistkinja iz Hrvatske. Razgovaralo se sa zarom o antropozofiji, nasim slovenskim narodima, o istoriji i saradnji, o individualnosti… Njegov pogled je pritom uvek bio ozbiljan i pounutarnjen, sa izvesnom merom cutljivog kritickog duha koji kao da je hteo da vidi do iza svih razloga i normi, da dospe tamo gde prestaje maja ovog sveta. Odavao je utisak individualiste koji traga za kulturom Ja u svakom susretu sa drugim covekom, pritom ne zeleci da sputava svoj slovenski zar, svoje faustovske porive. Kakva steta da nismo iziveli sve te moguce diskusije, razmenili sve te argumente koji su vibrirali u vazduhu, ne stedeci se zagledali u duhovno-istorijsko zaledje nasih krajeva i sudbina, koje je antropozofija prozela novom svetloscu! Kojoj sve najbitnije zahvaljujemo. Ali sudbina nam nije podarila vise susreta, do ovaj koji je ostao neizbrisiv. Ali to je mozda i najvaznije. Sa tom jasnoscu, u kojoj Bozidar zivi u secanju, moze se on odsad sresti tamo gde nema maje ovog sveta. Tamo gde je oduvek i bila nasa pra-domovina.

    Veliki pozdrav i dobre misli antropozofskom prijatelju!
    I iskreno saucesce Ljerki i Filipu!

    Branko Ljubic, Arlesheim (CH)

    I ja se pridruzujem krugu ljudi koji osecaju tugu sto je umro Bozidar Bonacic.
    Dragan Ilić

    I meni je jako žao zbog prerane smrti Božidara Bonačića. Još uvek su mi u mislima ona četiri predavanja koja je prošle godine održao u Beogradu. Tema „Srce kao organ za spoznaju karme“ mu je bila jako važna i ponovo je o tome govorio nakon preko 20 godina u Beogradu. O drugom predavanju „Dodiri i odnosi anđela i ljudi“ imamo beleške zahvaljujući Dušici Černicin koje možete da pogledate u prilogu. Za predavanja „Meditacija i zdravlje“ i „Novo otkrivanje Očenaša“ postoji snimak ali nije pogodan za slanje preko interneta. Bio je planiran i nastavak zajedničkog rada kroz radionice ali kako kaže ona staroenglv

    avatar

    14.05.2014. (18:25)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Bio je planiran i nastavak zajedničkog rada kroz radionice ali kako kaže ona staroengleska... ako želiš da nasmeješ boga samo mu reci svoje planove...

    Vojislav Kecman

    Prilažem i Zapis o Predavanju koje je održao Božidar Bonačić u Beogradu u šestom mesecu 2013 na temu “Odnosi i dodiri Anđela i ljudi”, koji je sačinila Dušica Černičin, na čemu joj se najsrdačnije zahvaljujem.

    4.KNJIGE AKC-a


    Poštovani,



    Obaveštavam Vas da su ovih dana izašle iz štampe četiri knjige u izdanju AKC- Beograd:



    o METAMORFOZE DUŠEVNOG ŽIVOTA II

    o EZOTERNO POSMATRANJE KARMIČKIH VEZA IV knjiga

    o OPŠTE POZNAVANJE ČOVEKA KAO OSNOVA PEDAGOGIJE

    o ISTINA I NAUKA



    U prilogu je novi katalog za 2014. godinu.



    Srdačan pozdrav,

    Vojislav Kecman



    NAJSRDAČNIJE SE ZAHVALJUJEM SVIMA KOJI SU SVOJIM MEJLOVIMA DOPRINELI DA SE OVO SASTAVI, IVANU RADAŠINOVIĆU,RADOVANU JOKANOVIĆU,BALDU MIKULIĆU,DUŠANU JANJANINU,VOLISLAVU KECMANU,DRAGANU ILIĆU,BRANKU LJUBIĆU A OD SVIH VAS OČEKUJEM REAKCIJE, STAVOVE, MIŠLJENJA, PREDLOGE KAKO DA PRIMENIMO ANTROPOZOFIJU.



    Srdačan pozdrav
    Djordje Savic
    ----------------------------------------
    e-mail : jordisavic@gmail.com
    e-mail : jordisavic@yahoo.co.uk
    Mob : +381 63 8059526
    skype name : jordi.savic

    avatar

    14.05.2014. (18:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Evo malo novca!
    Ništa ne pitaj, već proslijedi i vjeruj!


    Ovo je osam vreća s novcem, pošalji ih dobrim ljudima (osam) i primi novac za 4dana. Ne šalim se. Ako izbrišeš, u 2014. sve što mozeš izgubiti su dobre vibracije koje šalješ svojim prijateljima....

    avatar

    14.05.2014. (18:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    * K R A S T A V A C *

    *
    Nekada su nas ucili da krastavac nema posebnih nutricionistickih kvaliteta osim sto je dobar diuretik. Zaboravite i procitajte slijedeci tekst: krastavac je pravi dragi kamen za ljudsko zdravlje.
    *
    1. Krastavac sadrzi dnevnu dozu vecine vitamina i minerala potrebnih ljudskom orgnizmu, kao sto su B1, B2, B3, B5, B6, vit. C, folnu kiselinu, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, kalij(potasu).
    *
    2. Kada osjetite umor u podnevnim satima, umjesto kave, pojedite jedan krastavac - izvrstan izvor B vitamina i glicida, sto ce vam osigurati brzi oporavak tokom visesatnog perioda.

    *3. Zamagljeno ogledalo obrisite kriskom krastavca. Ne samo sto cete ga ocistiti, nego cete taj prostor osvjeziti aromom slicnom onoj u nekom SPA centru.
    *
    4. Da se izbjegne strasna glavobolja ili mamurluk, prije spavanja pojedite nekoliko kriski krastavca. Probudicete se svjezi i odmorni. Zahvaljujuci vit. B i elektrolitima, organizmu ce se povratiti hranljivi sastojci i uspostaviti ravnoteza organizma a, na taj nacin izbjeci ce se bolovi.
    *
    5. Prije odlaska na plazu, mjesta na tijelu gdje imate celulit, a vazi i za ostale bore, trljajte krastavcem par minuta. Fizio-kemijska substanca krastavca sakuplja kolagen i zatvara ga na povrsini koze pa, na taj nacin, vizualno umanjuje efekt celulita.
    *
    6. Kao brzi obrok, jedan krastavac moze vam "zavarati" glad.
    *
    7. Ako krastavcem istrljate vase cipele, impregnirati cete ih, na izvjestan nacin, a posticicete visoki sjaj.
    *
    8. Sarke na vratima, koje skripe, podmazite krastavcem.
    *
    9. Pod stresom ste! U posudu sa kipucom vodom ubacite presjecen cio krastavac . U kontaktu kipuce vode i kemijskih komponenti krastavca, isparava opustajuca aroma koja umanjuje stres. Ovo je preporuka osobama sa stresnim profesijama, kao i onima koje se zadese u nekoj takvoj situaciji.
    *
    10. Da se eliminira neugodan dah iz usta, na nepce treba jezikom pritiskati komad krastavca oko 30 secundi. Kemijska svojstva krastavca eliminirace bakterije koje su uzrocnici tog neugodnog mirisa iz usta.
    *
    11. Krastavac je odlicno ekolosko sredstvo za ciscenje inoks slavina, dok ruke ostaju neostecene.
    *
    12. Ako pisete tintom, obiljezavate markerom ili olovkom u boji pa napravite gresku, da bi je izbrisali, trljajte je vanjskom stranom krastavca, kao sto bi cinili gumicom.
    *
    13. Ako se oko vasih biljki skupljaju neki crvici ili druge napasti, nekoliko kriski krastavca stavite u aluminijsku posudu pa je ostavite u blizini biljke. Spoj krastavca i aluminija stvara odbijajuci miris za insekte i druge napasti, ali ne smeta ljudima.
    *
    Ove informacije prenesite prijateljima kojima mogu korisno posluziti u svakodnevnom zivotu.

    ------------------------------------------------------

    Lud sam za krastavcem!

    lp, borivoj

    http://budan.blog.hr/

    avatar

    14.05.2014. (18:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    E.P. - točno je sve što navodiš. lp, borivoj

    avatar

    16.05.2014. (08:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...