Komentari

lilly27.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • mercies spill

    ...a i tebi će samoj mač probosti dušu — da se razotkriju namisli mnogih srdaca.

    Mislim da ovo jest život. Uzor blažene Djevice Marije moguće je nasljedovati, moguće je primiti Božju snagu poput nje. Naši sinovi bili su na ovom svijetu baš poput Krista - za svoje i naše spasenje i sviju koji su ih poznavali. Svima je nemoguće ostati ravnodušan pred njihovom dobrotom, pred - čudesnom blagošću tvog pogleda - kako su napisali za mog Sina.

    U pismu koje sam ti citirala dobila sam savjet da što budem bliže Bogu da ću biti bliže svom Sinu. Sad sve više razmišljam o mom Sinu kao o Dobroti koja je Jedno i izbjegavam rastuživati samu sebe nekim epizodama iz njegova života.

    Smatra se da je najgora kleveta - Imao pa nemao. Ne vjerujem u nju. Meni je draže da je moji Sin bio ovdje. Žao mi je samo što je patio. Ali vjerujem da Bog zna bolje od mene sve o njegovu životu. Rečenica - imao pa nemao - čak za nas i nije primjenljiva. Jer mi još itekako imamo i imat ćemo naše sinove zauvijek! Razmišljajući ovako, duboko sam svjesna koliko sam privilegirana u odnosu na žene koje nisu rodile. Čime smo mi to uopće zaslužile da smo blagoslovljene djecom?

    I ja sam se pitala koliko ću djece navoditi u biografiji. Baš sam tada dobila u ruke knjigu Vrata knjige, vrata grada s biografijom Marije Braut. Njen sin bio je odavno umro, ali tamo je lijepo pisalo - Majka dvoje djece. Tako si i ti majka troje djece, tvoj Boris živi Život, vjerujem da je još intenzivnije prisutan u srcima svojih prijatelja nego za vrijeme zemaljskog života.

    Kad sam na sv. Duju vidila zagrljaj mladog (26 g.) redovnika i njegove majke
    http://www.youtube.com/watch?v=FrB4GKHY8n4

    sutradan, baš na Majčin dan, doživila sam najljepši susret s mojim Sinom u snu. Proslava Majčina dana prebacuje se uvijek u drugu nedjelju svibnja, dakle danas. Uživaj radost majčinstva u punini!

    avatar

    11.05.2014. (07:43)    -   -   -   -  

  • Ema

    Kao sto si napisala: prihvatiti svoj kriz. Uz gubitak sina, tvoj kriz su i neodgovorena pitanja. Cestitam ti danasnji dan, majko trojice sinova.
    Sinoc smo imali u crkvi djecji koncert i predstavu za nas majke. U predstavi moja kcer je glumila dijete koje umire, a kcer zene koja je nedavno ostala bez sina glumila je bolesnom djetetu sestru. Govorila je: Uzmi mene, nemoj moju sestru. U publici je bila mama...mislila sam kako je njoj...Na kraju smo pjevale mi majke skupa s djecom. Divim se toj snazi...Pricale smo prije neki dan. Rekla mi je da zivjeti mora, i ne moze se zatvoriti u bol. ostali je trebaju. Sretna sam sto je prihvatila biti s nama majkama. Nije znala hoce li moci, a ipak joj pomaze. Uvijek je u srcu sa svojim sinom, a njezine oci su mutne od boli, ali zivi jer druge nema...i ceka susret sa sinom.

    avatar

    11.05.2014. (08:08)    -   -   -   -  

  • Lilly

    Draga Marcies, mislim da moj Boris nije čak ni patio. Koliko su mi rekli bio je to trenutni kraj, samo u par sekundi...puklo je srce, aorta i manje više svi unutarnji vitalni organi smrskani, svega u nekoliko sekundi. Bila je to silina udarca autobusa koji je vozio najmanje 90 km/h. Dolaze tako dani kada padam, lomim se...kada mi ponestaje snage...ali, tko me pita da li mogu. Ja moram...živi samo nada da me tamo čeka.
    Draga Ema, moj križ je jedan od težih koji se nosi...da je barem bio zadnji. Uz taj pod kojim se pada dobivam svaki dan još ponekog i nedavno pročitah: "Tko na Zemlji nosi križ, taj na Nebu dobiva Krunu"
    pa pomislih, možda sam ja već okrunjena.
    Hvala vam na svakoj riječi utjehe, neka vam ovaj dan majčinstva donese radost u srce. Moje ja danas posebno tužno.

    avatar

    11.05.2014. (09:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...